REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Mega grupare infracţională! Contrabandişti de ţigări, trimişi după gratii. Unul este din Valu lui Traian, ceilalţi din Bucureşti şi Suceava

Mega grupare infracţională! Contrabandişti de ţigări, trimişi după gratii. Unul este din Valu lui Traian, ceilalţi din Bucureşti şi Suceava

Replica API 15 iulie 2019 | 00:00 517

În ultimii ani, din cauza cererii pieţei, s-a dezvoltat foarte mult contrabanda cu ţigări, producătorii şi comercianţii fiind interesaţi de obţinerea unor câştiguri cât mai mari prin eludarea taxelor de tot felul. Se păstrează tendinţa introducerii ilegale în România din Ucraina şi Moldova produselor din tutun. O zonă foarte vizată de grupările de contrabandişti este Constanţa, unde se derulează un mare procent din traficul de mărfuri la import şi export, cantităţile de bunuri în special ţigarete. Dinamica fenomenului contrabandei cu ţigări a determinat „specializarea" unor persoane și organizarea lor în filiere și rețele de contrabandiști. Poliţiştii au destructurat o astfel de reţea în 2017, iar vineri, 12 iulie, contrabandiştii şi-au aflat soarta: ani grei de puşcărie. Unii dintre ei sunt din Bucureşti, alţii din Suceava, dar şi din Constanţşa În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că pe raza municipiului București și a județelor Suceava și Constanţa și-au desfășurat activitatea 8 persoane în scopul obținerii de importante profituri bănești, prin preluarea pe raza judeţului Suceava de la cetățeni ucraineni a unor importante cantități de țigări cele mai multe marca „Ashima" și marca „Marble" provenind din contrabandă și comercializarea ulterioară în manieră ilicită pe raza municipiului București şi a judeţului Constanţa.

În actul de sesizare a instanței s-a reținut că profiturile importante obținute din comercializarea pe piața neagră a țigărilor introduse în România, în mod ilegal, respectiv prin derularea unor activități de contrabandă au determinat o rapidă dezvoltare a grupurilor infracționale ce acționează în acest scop. S-a stabilit că inculpații Constantin U., Vasile B. și Dumitru S., în baza unei rezoluții infracționale unice, împreună sau separat, în perioada octombrie 2016- martie 2017 au preluat de la furnizori autohtoni și ucraineni, au deținut, depozitat temporar, oferit spre vânzare și vândut către beneficiari din țară cantități mari de țigarete introduse în țară prin contrabandă, sustragându-se de la plata TVA-ului, taxe vamale și accize către bugetului statului. Din reţea mai făceau parte şi alte persoane, precum Ştefan P.Marin C., din Valu lui Traian,care au fost prinşi în flagrant în timp ce dețineau cantitatea de 4.500 de pachete de țigarete marca Marble și 5.500 de pachete de țigarete marca Ashima, în total 200.000 de țigarete, fără a avea marcaje fiscale emise de vreun stat, provenind din contrabandă, marfa fiind descoperită și recuperată dintr-un garaj din localitatea Valu lui Traian, aparţinând lui Marin C. Inculpaţiia u fost condamnaţi definitiv de Curtea de Apel Constanţa, pe 12 iulie a.c., la pedepse cuprinse între 2 ani şi 4 luni şi 8 ani şi 6 luni.

Marin C., din localitatea Valu lui Traian, îşi va petrece următorii 2 ani şi 4 luni în spatele gratiilor. Sâmbătă, 13 iulie a.c., poliţişti din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian l-au depistat pe bărbat, în vârstă de 67 de ani, l-au escortat și introdus în Penitenciarul Poarta Albă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SA IL PUPATI FIX UNDE NU BATE SOARELE PE Givan
0
0
mega grupare infractionala haha, niste tigani in slapi
2
0
De politistii de frontiera din vama veche care faceau trafic de tigari cu tirul ce se mai aude? Nimic?
1
1
Nu ati mai platit spaga lui Bacaim de la Frontiera de aia v-a ars.
2
0
Pata Grivitei este raiul vinzatorilor de tigari.Alo, politia se aude...
1
1
Vind gipsanele turce tigariinMangalia,str ion creanga,bl C5,ap 3,de 30 de ani.traiesc asa bine ca deranjeaza toti vecinii,incep sedintele afara intre 22 si 2 noaptea.politia ecu ei,isi trage dreptul.Daca vezi vilele interlopilor si politistilor,intelegi de ce!
4
1
Pe givan chioru cand il ia astia?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212