REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

METODĂ INEDITĂ de ÎNȘELĂCIUNE, în zona Mangaliei: 'E șeful aici? Ok, aveți să-mi dați 4.000 de lei'

METODĂ INEDITĂ de ÎNȘELĂCIUNE, în zona Mangaliei: 'E șeful aici? Ok, aveți să-mi dați 4.000 de lei'

Replica API 4 iunie 2019 | 00:00 324

Eugen B. a fost condamnat la 8 luni cu suspendare pentru înșelăciune în formă continuată. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Însă, metoda prin care acționa era foarte bine pusă la punct, în sensul că bărbatul se recomanda a fi reprezentant al firmei Philip Morris, simula o conversație telefonică, după care le spunea angajaților să-i dea o anumită sumă de bani pentru că așa a zis șeful/șefa. Cel mai mult a încasat 4.000 de lei.

Faptele au fost înregistrate în vara anului 2018. Spre exemplu, pe 27 iulie, o angajată la stația Peco din localitatea 2 Mai, în calitate de lucrător comercial (vânzătoare), se afla la locul ei de muncă. La un moment dat, s-a prezentat inculpatul care i-a spus că a adus un colet ce fusese comandat de către șefa acesteia și că trebuia să achite suma de 800 lei. Pentru a fi convingător, potrivit rolii.ro, inculpatul a mimat o discuție la telefonul mobil pe care îl avea asupra sa, lăsând să se înțeleagă că vorbea cu șefa. Angajata nu și-a mai contactat șefa pentru a verifica ceea ce i s-a comunicat de către inculpat și a achitat suma solicitată . Ulterior, a desfăcut pachetul și a constatat că în interior se aflau brichete, produse despre care a aflat apoi că nu fuseseră comandate de către șefa ei. La aceeași dată, o altă femeie, angajată la un magazin, în Venus, s-a trezit față în față cu Eugen B., care i-a spus că a adus un colet ce fusese comandat de către șeful acesteia. Spunându-i că șeful nu se afla la magazin, inculpatul i-a cerut acesteia numărul de telefon după care a mimat o discuție la telefonul mobil pe care îl avea asupra sa. După ce inculpatul a încheiat discuția pe care o mima la telefon, i-a spus angajatei că a adus un colet ce fusese comandat de către șeful acesteia și că trebuia să achite suma de 800 lei, ceea ce femeia a și făcut. Apoi, pe 10 august, o altă vânzătoare a primit vizita lui Eugen B., care i-a spus că dorea să vorbească cu șefa sau cu fiul acesteia întrucât a adus un colet ce fusese comandat. Cum nu se aflau la fața locului, inculpatul i-a cerut numărul de telefon al fiului șefei și a mimat o discuție la telefon cu acesta. După ce a terminat discuția de le telefon, i-a spus că lasă pachetul la magazin de unde urma să fie ridicat de către fiul respectiv și că trebuia să achite suma de 4000 lei. Angajata a crezut că pachetul fusese comandat și a achitat suma de 4000 lei care i-a fost solicitată, luând banii din încasările realizate în acea zi. Ulterio, s-a constatat că în pachet se aflau brichete care nu fuseseră comandate de nici o persoană de la societate. Ajungem și pe 17 august, când o femeie se afla la locul ei de muncă. La un moment dat, s-a prezentat inculpatul Eugen B., a spus că este reprezentantul firmei de țigări JTI și i-a spus că o căuta pe șefa acesteia. La fel și aici, a determinat-o pe angajată să-I dea suma de 600 de lei. La aceeași dată, a mers într-un alt magazin și a spus că este reprezentant al firmei Philip-Morris care i-a spus că îl căuta pe șef. Întrucât acesta nu era la magazin, inculpatului i-a cerut numărul de telefon al șefului său pentru a discuta. Și aici a reușit să se aleagă cu o sumă de bani. În total a reușit să înșele circa 7 persoane. În fața instanței, bărbatul și-a recunoscut faptele. Acesta este din București, este căsătorit, nu are loc de muncă sau ocupație și este cunoscut cu antecedente penale.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
era buna o poza cu muia lu' ala. Poate mai sunt vanzatoare pe aici...
0
0
acestui escroc i se ascude identitatea in acest articol, dar altora i se da numele si prenumele. Aplicati dublu standard cu intentie. De ce nu i-ati dat numele si prenumele in acest articol?
2
0
Pt metoda asta inedita de inselaciune m-au dat afara de la gradinita, ce drk maa ?!?
3
1
Eu si cu seful meu Nas ne prostituam mai mult ca nevestele noastre
5
0
ce justitie e asta ??? angajatele raman cu paguba,nu le da nimeni banii inapoi , iar vinoatul ia cu suspendare ca sa mai tepuiasca si pe altii.....mai si spun ca e in forma continuata infractiunea
4
0
Nu are loc de munca dar are ajutor social.Sa va traiasca.
7
3
Multi creduli pe lumea asta ! Cand este vorba de bani, intotdeauna trebuie sa ti se aprinda beculetele !
11
0
asa angajate mai rar, putin spus proaste...
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614