REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Mihai Petre, comentariu deocheat pe tema "mazilirii" lui: "Un vis erotic, un vis umed pentru cineva"

Mihai Petre, comentariu deocheat pe tema "mazilirii" lui: "Un vis erotic, un vis umed pentru cineva"

Replica API 16 decembrie 2011 | 00:00 112

(Încă) Preşedintele organizaţiei de tineret a PDL Constanţa,

(Încă) Preşedintele organizaţiei de tineret a PDL Constanţa,

Din orgoliu, dorinţă de "răzbunare" sau din convingerea că este mai bun decât cel pe care l-a susţinut să devină preşedinte al PDL Constanţa, consilierul judeţean Mihai Petre a anunţat că vrea să candideze la primărie. A invitat conducerea organizaţiei să permită o competiţie internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Constanţa, deşi este clar că şi Bucureştiul are de gând să evalueze situaţia de la malul mării. În fine, oricare ar fi motivele lui Petre de a crea "deranj" în organizaţie, pe de altă parte există şi voci care susţin că se caută înlăturarea lui din funcţia de conducere pe care o deţine - cea de preşedinte al organizaţiei de tineret a PDL Constanţa. Petre nu a comentat dacă aceasta ar putea fi o "pedeapsă" pentru anunţul legat de primărie, în schimb s-a amuzat foarte tare când a fost întrebat dacă nu cumva face jocurile PSD. Iar răspunsul a fost, fireşte, că "nu".

Rep.: Există discuţii privind schimbarea dumneavoastră din funcţia de preşedinte de la organizaţia de tineret. Cel puţin aşa se aude. De ce şi cine ar dori aşa ceva?

Mihai Petre: Este un vis erotic al unora, nu ştiu dacă neapărat colegi. Am auzit şi eu că se pritoceşte ceva pe la spatele meu, că anumiţi tineri ar fi fost instigaţi să caute modalităţile de înlăturare a mea din această funcţie. Am trecut prin astfel de momente şi să ştiţi că până acum, de-a lungul timpului, eu am prins vreo patru generaţii de preşedinţi. Sunt la a cincea generaţie de preşedinte, o voi prinde şi pe a şasea, a şaptea. Ca atare, nu mă sperie că există o discuţie în jurul meu cu privire la o potenţială schimbare a mea dintr-o anumită funcţie. Şi nu m-ar deranja să existe această discuţie, ba chiar să se şi producă o eventuală înlocuire a mea, în momentul în care n-aş avea rezultate şi nu mi-aş face treaba. Dar, atâta timp cât organizaţia doar ce a primit şi un premiu pentru implicare, de la nivel naţional, mi se pare jenant, absurd şi, v-am spus, un vis umed pentru cineva, să discutăm despre înlocuirea preşedintelui care, alături de Biroul Permanent Judeţean, a obţinut rezultate cum nu cred că au mai fost în ultimii ani la tineretul democrat-liberal.

Rep.: La fel, se pare că nu mai aveţi o relaţie strălucită cu preşedintele organizaţiei judeţene, Christian Gigi Chiru. Care este relaţia în momentul de faţă?

M.P.: Îl respect pe domnul Chiru, suntem într-o relaţie colegială funcţională

Rep.: Dar nu aveţi comunicare.

M.P.: Păi, nu am avut ce să comunicăm în ultima perioadă...

Rep.: De exemplu, ce au făcut tinerii în ultima perioadă. Pozează pentru un calendar alături de domnul Chiru, nu v-au cerut acceptul. Au pozat, în schimb nu au particpat la o acţiune a dvs., din câte am aflat.

M.P.: În primul rând, tinerii din BPJ, în urmă cu câteva zile au participat la o acţiune pe care o consider o reuşită. Este acţiunea prin care am marcat ziua mondială antiocorupţie. Am distribuit un material care avea adresabilitate către "Republica Mazăre-Constantinescu" şi cu un mesaj special cu ocazia acestei zilei. În ceea ce priveşte activităţile mai lejere la care fiecare tânăr este solicitat să participe, mi se pare firesc să participe, nu am nici un fel de problemă sau deranj în legătură cu ce spuneaţi dumneavoastră - poze, că am auzit şi eu că s-au făcut... Este un lucru frumos, este un lucru chiar pe care îl consider pe cât de normal, pe atât de nesemnificativ din punct de vedere politic, pentru a lua o anumită atitudine sau a mă comporta într-un anumit fel. Eu cred că vremea copilăriilor a trecut şi maturitatea trebuie să fie cuvântul de ordine, pentru a ne putea ridica la nivelul organizaţiei de seniori.

Rep.: Văd că dumneavoastră v-aţi maturizat foarte repede, pomeniţi acum de competiţie în interiorul partidului pentru candidatura la Primăria Constanţa, dar asta după ce la alegerile pentru preşedinţia organizaţiei de tineret nu aţi acceptat să aveţi contracandidat. Sau nu este aşa?

M.P.: Nu am acceptat eu să am contracandidat?!

Rep.: Aţi fost unicul candidat .

M.P.: Se mai întâmplă să fii şi unicul candidat. Eu întotdeauna am fost şi sunt susţinătorul competiţiei. Consider că atunci când vrei să intri în competiţie faci acest până la capăt şi nu te întorci din drum. Pe de altă parte, există situaţii în poltică când un candidat este foarte bun, este apreciat ca atare, iar toţi ceilalţi din jurul lui se hotărăsc să sprijine pe acel candidat care, cu certitudine poate să aducă un mare plus organizaţiei respective. Eu vreau să vă reamintesc faptul că atunci când am candidat, nu mi-am dorit această funcţie, pentru că la nivel de tineret am trecut de mult de activitatea propriu-zisă de la tineret. Când am intrat în această construcţie, am făcut-o la rugămintea domnului preşedinte Chiru, care, la momentul respectiv...

Rep.: Care v-a făcut preşedinte!

M.P.: ...Pe mine nu m-a făcut nimeni nimic! Niciodată. Şi, dacă discutăm cine pe cine a făcut nu-ştiu-ce, ar fi bine să ne gândim de două ori înainte de a face afirmaţii de acest gen. Dacă ne-am făcut, ne-am făcut unii pe alţii la un moment dat, dar în nici un caz unul pe celălalt sau altul pe celălalt. Munca de echipă nu presupune "facerea" unui om de către alt om. Iar la momentul candidaturii mele, chiar dacă până în ultima zi am fost refractar ideii, gândind că activitatea de la organizaţia judeţeană de seniori este mult mai importantă şi am foarte multă treabă, am început construcţia organizaţiei de tineret după ce am luat contact cu tinerii care îşi doreau să fie în structura de conducere. Vreau să vă spun că decizia finală am luat-o eu, de a intra într-o situaţie care la început nu mi-a făcut mare plăcere, dar după ce am vorbit cu tinerii, şi am văzut că obiectivul meu, şi anume acela de a avea cât mai mulţi candidaţi de consilieri locali, consilieri judeţeni, primărie, poate chiar şi la Parlament, care să fie eligibil, este un obiectiv plauzibil. Tinerii pe care eu i-am găsit şi pe care eu încerc să-i îndrum, având în vedere experienţa mea politică, merită, fără doar şi poate, oricare efort pe care eu îl fac acum. Sigur, ca peste tot, orice pădure mai are şi vreascuri. Nu e problemă. Eu sunt optimist: oricine se poate schimba.

Rep.: Aţi făcut un anunţ privind intenţia de a candida la Primăria Constanţa. Dacă nu este o joacă, ce anume vă recomandă? Cine vă susţine, cu ce bani aţi putea să intraţi în campanie, dacă un astfel de lucru s-ar întâmpla?

M.P.: Dar puteţi să puneţi această întrebare şi celorlalţi care intenţionează să candideze. Cine le dă bani...

Rep.: Am aflat, acum vă întrebam pe dumneavoastră.

M.P.: În ceea ce mă priveşte, să vă spun, pe scurt, ce mă recomandă: activitatea în administraţie. Nu ştiu în ce măsură este cunoscută, dar aceasta însumează vreo 10 ani, dintre care doresc să vă amintesc faptul că în perioada 1998-1999 am fost purtătorul de cuvânt al Prefecturii Constanţa, în perioada 1999-2004 am îndeplinit aceeaşi funcţie la Consiliul Judeţean, cu alte cuvinte am luat contact cu ceea ce înseamnă administraţie la vârful ei, ştiu foarte bine ce înseamnă Prefectură şi Consiliul Judeţean, ce e aia o hotărâre şi cum se face ea, şi gândiţi-vă că între Consiliul Judeţean şi Primăria Constanţa nu sunt mari diferenţe. Deci, din punct de vedere al experienţei în administraţia locală am un back-ground mult mai semnificativ decât au alţii care ar dori să intre într-o astfel de competiţie (cea pentru Primăria Constanţa - n.r.). Din punct de vedere managerial aş putea să trec în revisă experienţa din Consiliul Judeţean când, pe lângă calitatea de purtător de cuvânt, am condus un serviciu de comunicare şi relaţii publice - asta ca o primă funcţie de conducere. Dar, experienţa managerială pe care eu o consider mai mult decât semnificativă pentru mine s-a derulat în 2010, când am îndeplinit - e drept, pentru un timp foarte scurt - funcţia de director coordonator al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. Ce este relevant în această experienţă este că, în cele patru luni de zile, indicatorii de performanţă de pe primul trimestru au condus Comisariatul pe primul loc pe ţară, ceea ce nu a mai existat niciodată. Există, aşadar back-groundul în administraţie, cel managerial, şi, nu în ultimul rând, mă recomandă atitudinea politică din Consiliul Judeţean. Eu nu vin şi spun că o să fac, că mă voi bate, eu deja am făcut-o. Mă bat deja cu Nicuşor Constantinescu de 4 ani de zile...

Rep.: Cu scrisori. Celebrele scrisori deschise în atenţia preşedintelui CJC...

M.P.: Doamnă, facem şi noi ce putem. În Consiliul Judeţean nu avem majoritate, că ne-am bate altfel. Ne batem cu scrisori, cum ziceţi dumneavoastră, dar eu le consider o atitudine, în primul rând.

Rep.: Îmi răspundeţi şi la partea a doua din întrebare, şi anume cea legată de banii necesari campaniei? Susţinătorii financiari?

M.P.: Care susţinători?

Rep.: Există?

M.P.: Bineînţeles că există. Stimată doamnă, există suficienţi oameni de bine care vor binele Constanţei. Hai să discutăm şi despre bani: vreau să vă reamintesc că în 2004, când nimeni nu ştia cine este Romeo Stavarache, când primarul Bacăului era cine era, stavarache l-a bătut de i-au mers fulgii. Putea să îl bată din primul tur, a făcut-o din turul doi, cu foarte puţini bani. Nu contează suma care o pui la bătaie în campanie, contează cum îi cheltui aceşti bani. Şi exemple din campanie mai există - Cătălin Călin Chiriţă, care a candidat la Primăria Capitalei, şi a avut o campanie de o opulenţă cum nu s-a mai văzut. Dacă mergeai atunci acasă şi deschideai frigiderul, îl găseai pe Chiriţă acolo, aşa campanie a avut. Dar, nu a intrat nici măcar în turul doi. Deci, poţi să ai o căruţă de bani, să îţi baţi joc de ei, şi să ai un produs nevandabil.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272