REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Mihai Trăistariu, reacție dură după Eurovision 2022: Anul ăsta a fost enervant de politic! Video

Mihai Trăistariu, reacție dură după Eurovision 2022: Anul ăsta a fost enervant de politic! Video

Replica API 17 mai 2022 | 00:48 1745

Iată că a mai trecut o ediție a concursului de muzică Eurovision. Ucraina a câștigat cu un scor detașat (631 puncte), în urma voturilor publicului (439 puncte), reprezentată de Kalush Orchestra cu piesa "Stefania". Pe locul doi s-a clasat Marea Britanie (466 puncte), iar pe trei - Spania (459 puncte). Țara noastră s-a clasat pe locul 18, cu doar 65 de puncte, în ciuda faptului că publicul a explodat fiind încărcat de energia și determinarea reprezentanților României. Constănțeanul Mihai Trăistariu, artistul care a bifat una dintre cele mai bune performanțe ale României, a declarat, pentru Replica de Constanța, că a fost dezamăgit de această ediție a concursului.

Mihai Trăistariu

România s-a aflat printre cei 25 de finaliști ai concursului Eurovision 2022, fiind reprezentantă de artistul Wrs. Țara noastră s-a clasa pe locul 18 din 25, reușind să strângă doar 64 de puncte, chiar dacă reacțiile puternice ale publicului din timpul reprezentației dădea de înțeles că România ar putea ocupa un loc fruntaș.

WRS

Câștigătoarea trofeului Eurovision 2022 a fost însă Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu piesa "Stefania".

Kalush Orchestra

Melodia a primit din partea publicului 439 de puncte, acumulând un total de 631 de puncte, câștigând astfel trofeul. Pe cel de-al doilea loc s-a situat Marea Britanie, reprezentată de Sam Ryder, cu piesa ,,Space Man”, urmați fiind de Spania, Suedia și Serbia. Zdob şi Zdub & Advahov

Republica Moldova s-a clasat pe locul 7

În ceea ce privește Republica Moldova, formația Zdob şi Zdub & Advahov, cu piesa „Trenuleţul”, s-a clasat pe locul al 7-lea. Ca niciodată, Republica Moldova nu a acordat niciun punct României, la fel s-a întâmplat și de cealaltă parte.

Mihai Trăistariu, dezamăgit de Eurovision 2022

Constănțeanul Mihai Trăistariu, cântărețul care a bifat una dintre cele mai bune performanțe la Eurovision, obținând locul al 3-lea în anul 2006, s-a arătat dezamăgit de ediția din acest an a concursului, chiar dacă pentru artistul WRS a avut doar cuvinte de laudă.

,,A avut o prestație foarte bună, a dansat de a rupt, a cântat corect, nu aveai ce să îi reproșezi. Eu sunt foarte revoltat pentru că juriile din 37 de țări din 41 i-au dat 0 puncte. Mi s-a părut atât de necinstit și de nedrept, măcar 1 sau 2, pentru efortul lui. Oricum, tot concursul de anul acesta pe cât de frumos a fost, pe atât de nefiresc a fost când a venit vorba de votare.

WRS

Eurovisionul oricum e scandalos de la început, peste tot provoacă scandaluri, dar anul acesta, votarea aceasta, cele 6 țări pentru care a fost anulat votul juriului, mi s-a părut aberant. Rămân la părerea că juriile sunt tare ciudate și că ar trebui eliminate complet

Eurovisionul oricum e ciudat, votul este destul de politic, toți schimbă între ei, dar de aici și până la rezultatele care au ieșit e cale lungă. Ucraina era favorită la casele de pariuri de mai bine de o lună, puteai să juri că va lua Ucraina în situația în care sunt. Anul acesta a fost enervant de politic.

Anglia cred că ar fi câștigat dacă nu era situația cu războiul din Ucraina. Nu era favorita mea. Dacă am fi scos votul juriului, cu siguranță, Moldova ar fi câștigat.”, a spus Mihai Trăiastariu, pentru Replica de Constanța.

Mihai Trăistariu spune că în continuare își dorește să participe la Eurovision chiar dacă pe an ce trece totul devine mai straniu. ,,Eu am să mai particip chiar dacă devine din ce în ce mai straniu și mai ciudat, nu mă las”, a mai spus acesta.

Clasamentul a fost continuat de Suedia, Serbia, Italia, Moldova, Grecia, Portugalia și Norvegia, care încheie topul celor 10. România, reprezentată de WRS cu piesa "Llamame", a ajuns pe locul 18. Germania s-a clasat pe ultimul loc.

Momentul României în finala Eurovision 2022:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu mai moare de foame chilotzarul a**a ?
0
0
de ce mai participi?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920