REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Militarii de la Baza NATO, cercetați în dosarul furtului de combustibil, puși la dispoziție

Militarii de la Baza NATO, cercetați în dosarul furtului de combustibil, puși la dispoziție

Mirela PASCAL 23 iunie 2023 | 00:00 2269

În noiembrie au avut loc percheziții domiciliare, efectuate de procurorii de la Parchetul Militar, în mai multe localități din Constanța, într-un dosar ce vizează furtul de combustibil. Vorbim despre 7 tone de combustibil de avioane furat din Baza NATO. 60 de persoane au fost duse la audieri, la Poliția Transporturi, 22 dintre acestea având, inițial, calitatea de suspecți. După audieri, doar 8 militari au fost reținuți și, apoi, arestați preventiv, însă ulterior au fost plasați în arest la domiciliu și, mai târziu, sub control judiciar. Ce noutăți mai sunt în dosar?! Potrivit informațiilor noastre, unii dintre ei, ”capii”, au revenit în câmpul muncii, alții au încercat, însă nu au fost plătiți și n-au mai venit deloc.

Militarii de la Baza NATO, cercetati in dosarul furtului de combustibil, pusi la dispozitie

Militarii arestați preventiv pe 16 noiembrie 2022, în urma unor percheziţii la domiciliile lor, în dosarul furtului de combustibil de la Baza militară NATO Mihail Kogălniceanu, au scăpat rapid de arestul preventiv, cât și arestul la domiciliu, și își văd, în continuare de viață.

Militarii de la Baza NATO, cercetati in dosarul furtului de combustibil, pusi la dispozitie

Cei 8 militari arestați sunt plt. maj Alecsandru Marin, sg.maj. Dolofan Marius Bogdan, cpt. Gherasim Andrei, civ. Boboc Cornel Florin, cap. Menabit Ervin, mil. Ardelean Mircea, cap. Teslaru Gheorghe, sg. maj. Meca Victoraş. Ajunși sub control judiciar, unii dintre ei au revenit la muncă, însă nu ocupă posturile conform fișelor, ci sunt la dispoziția conducerii, deoarece sunt militari, ne-a declarat avocatul acestora, Marian Sofronie.

Și anul trecut au fost percheziții, tot pentru furt de combustibil

Așa cum arătam și mai sus, militarii sunt cercetați într-un dosar ce vizează furtul de combustibil. Vorbim despre 7 tone de combustibil de avioane furat din Baza NATO. Nu este prima oară când la Baza NATO sunt suspiciuni de furt de combustibil. Anul trecut, pe 24 noiembrie, procurori ai DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO, au făcut şase percheziţii domiciliare în judeţul Constanţa.

Procurorii au descoperit că, începând cu 2017, pe teritoriul României, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii, timp de patru ani, a infracţiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparţinând guvernului S.U.A., în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum şi din zonele dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate în judeţul Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand vor fi condamnati oeste 5 ani nici nu se va mai justifica condamnarea. Sau poate ca vor fi achitati ca nevinovati. Oricum ar fi se lungesc prea mult procesele chiar si atunci cand infractiunile sunt flagrante sau probele sunt clare. Dureaza mai putin procesele care se termina cu condamnari atunci cand dosarele sunt bazate pe suspiciuni si nu pe probe clare. Ciudata justitie romaneasca. Am inteles ca e oarba dar a noastra e si nedreapta. Si daca discuti cu un magistrat de treaba asta stii ce zice? Ca nu conteaza daca ai sau nu ai dreptate. Conteaza sa ti se dea dreptate. Si ca sa ti dea cineva ceva gratis nu prea am auzit. Clar trebuie sa dai ceva la schimb. Un plic un prieten ....
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212