REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Militarii Forțelor Navale papă cașcaval de la Biserică

Militarii Forțelor Navale papă cașcaval de la Biserică

Replica API 16 iunie 2018 | 08:41 341

20 de milioane de euro de la stat

20 de milioane de euro de la stat

Forțele Navale se vor hrăni cu telemea, lapte, unt și cașcaval cumpărate de la una din cele mai succes firme din Constanța în relația cu banii publici. Societatea este deținută de o familie al cărei nume stârnește rezonanțe încărcate de pioșenie, chiar dacă aceasta nu se prea împacă cu spiritul afacerist de-a dreptul debordant al acesteia. Toți cei patru membri ai familiei, părinții și cei doi copii, fată și băiat, sunt patroni de firme abonate la contracte cu statul și deținătoare de recorduri halucinante: peste 10.000 de contracte primite în ultimii ani, pe bani publici.

Ministerul Apărării Naționale, prin UM 02022 Constanța, a atribuit pe 21 mai un contract privind achiziția de lactate și brânzeturi, în urma unei licitații inițiate pe 3 martie. Este vorba despre ”furnizare brânză telemea maturată (brânză telemea de vaci și brânză telemea de oi); Cașcaval; Lapte ultrapasteurizat de vacă; Unt proaspăt (în pachete a 20 g și în pachete a 200 g - 300 g) și Iaurt pentru unitățile militare din Forțele Navale”. Valoarea totală a contractului a fost de 775.319 lei, fără TVA.

Cine hrănește militarii

Telemeaua, laptele, untul și iaurtul vor fi furnizate de Matra SRL Scornicești și Granbis SRL Constanța, care vor împărți suma de 285.625,20 lei, în timp de cașcaval se va ocupa exclusiv Granbis SRL, căreia îi mai revine pentru acest lot încă 489.693,80 lei. Cele două firme sunt celebre și omniprezente în contractele de achiziții de alimente ale majorității instituțiilor publice din România. Distribuitorul de la malul mării atrage însă atenția într-un mod special. Granbis SRL a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 10.615.335 lei și un profit net de 419.265 lei, precum și datorii de 1.534.221 lei. Foarte interesant, firma a declarat la Ministerul Finanțelor că nu are nici un angajat. Chiar și așa, fără nimeni care să livreze miile de tone de produse pe care statul le cumpără de la ei, Granbis bate recorduri nebănuite.

Peste 10.000 de contracte cu statul pentru o firmă fără nici un angajat!

Numai anul acesta, Granbis a primit 23 de contracte în urma unor licitații, 9 prin cereri de oferte și 35 prin încredințare directă. Forțele Navale sunt printre clienții de suflet, dar și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din Constanţa sau Ialomița, Spitalul Cernavodă, Penitenciarele din Giurgiu, Jilava, Poarta Albă etc, sanatoriile din Mangalia și Techirghiol, Primăria Constanța și multe altele sunt abonate la firma fără niciun angajat. Granbis SRL este afacerea familiei Biserică, în care toți membri sunt comercianți de soi. Soții Ioana și Nicolae Biserică patronează Granbis, în timp de copiii lor, Andreea și Andrei, au primit să se joace cu Monteriat 2016 SRL, altă firmă abonată la contracte cu statul. Trebuie amintit faptul că cele mai multe contracte au fost primite de la DGASPC Constanța, instituție în care Andreea Biserică a fost o bună perioadă angajată. În ultimii ani, Granbis SRL a primit peste 10.000 de contracte cu statul, din care circa 9.000 prin încredințare directă. Valoarea totală a acestor este de circa 20 de milioane de euro.

Rocsana CRISTEA

sursa foto: orgspectroscopyint.blogspot.com

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar asta doar asa, la scara mica. Firme bazate pe o singura nisa, pe o singura zona, adica lactate pe Constanta. Extrapolam de aici la ce nivel sunt celelalte domenii din judetele cu adevarat dezvoltate. Si de-asta am ajuns sa avem o asemenea durere-n spate si sa cautam iesirea
0
0
pai daca eo firma fara angajatii cine produce marfa si cum de are voie sa faca contracte cu statul ...sau impart banii intre ei ...interesant n-am angajatii dar invart milioane cu statul ,cum vine asta...poate ne explica si noua cineva...acolo se sifoneaza bani publici si nimeni nu face nimic...Frumos..Tara mea de Glorii, Tara mea de Vis...
1
0
Ma doare in cur de urmaririle facute de DNA pentru politicienii tinta cand firme fara angajati se joaca cu milioanele statului. Unde este DNAul si ANAFul? La impartit cu hotii???!!!
1
1
Cap de lemn "firme de cruce" afacerea nu are treaba cu biserica.Dar un comunist cand vede "biserica" injura de tot ce e sfant.
5
0
militarul,apevistul
6
5
Si produsele lor lasa de dorit, sunt de foatre proasta calitate, banul sa iasa!!!
11
1
frumos statul tot ciufut ramine, si de data asta tot de prea curmati cu familii de renume.... biserica voastra hoti de drumul mare si prea cuviosi sfinti, in mijloc prea prostii care platesc dijma la biserica si impozitul ... tot la pupincuristi
8
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614