REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 6 Iun. 2023
Anul XX Nr. 6386
21.4° Constanța Marți, 6 Iunie 2023 Anul XX Nr. 6386

Ministerul Britanic al Apărării îi taie avântul lui Putin

Ministerul Britanic al Apărării îi taie avântul lui Putin

Cristina BĂRBUCEANU 17 ianuarie 2023 | 00:00 464

Forţele ucrainene şi-au menţinut "aproape sigur" unele poziţii în Soledar, cel puţin până duminică dimineaţă, în faţa asalturilor continue din partea grupului de mercenari Wagner. potrivit evaluării pe care o face, luni dimineaţă, 16 ianuarie, Ministerul britanic al Apărării.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că operaţiunea militară din Ucraina (n.r.: așa cum numește Rusia invazia) are un avânt pozitiv şi că speră că soldaţii săi vor obţine mai multe victorii, după ce Rusia a revendicat controlul asupra oraşului minier de sare Soledar, din estul Ucrainei, transmite Reuters, informează News.ro.

Context: Invadarea Ucrainei de către Rusia, în 24 februarie, a declanşat unul dintre cele mai mortale conflicte europene de după Al Doilea Război Mondial şi cea mai mare confruntare între Moscova şi Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962. Rusia a declarat vineri că forţele sale au preluat controlul asupra Soledarului, un succes rar pentru Moscova după luni de înfrângeri pe câmpul de luptă.

”Dinamica este pozitivă. Totul se dezvoltă în cadrul planului Ministerului Apărării şi al Statului Major. Şi sper că luptătorii noştri ne vor mulţumi şi mai mult cu rezultatele luptei lor”, a spus Putin pentru televiziunea de stat Rossiya 1, când a fost întrebat despre cucerirea Soledar. Putin consideră acum războiul din Ucraina ca pe o bătălie existenţială cu un Occident agresiv şi arogant şi a afirmat că Rusia va folosi toate mijloacele disponibile pentru a se proteja pe sine şi poporul său împotriva oricărui agresor.

Statele Unite şi aliaţii săi au condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia ca o acaparare imperială de teritoriu, în timp ce Ucraina a promis că va lupta până când ultimul soldat rus va fi expulzat de pe teritoriul său.

Un guvernator regional din Ucraina a declarat sâmbătă că forţele ucrainene încă luptă pentru a păstra controlul asupra Soledar.

Institutul pentru Studiul Războiului din Washington a declarat că este foarte puţin probabil ca forţele ucrainene să mai deţină poziţii în interiorul Soledar.

Reuters nu a putut verifica imediat situaţia din Soledar.

Niciuna dintre părţi nu publică cifre actualizate cu privire la numărul morţilor din război, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Invaziile repetate ale SUA asupra Irak , Afghanistan , Coreea ... cum sunt ? Tot operatiuni speciale nu? Dar la ei nu se pune. Ei umbla cu steagul democratiei in mana , si nenorocesc tari. Scarba sictir.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
24422204626
5/49
82039243840
joker
37324517292