REPLICA ONLINE CONSTANTA

10° ConstanÈ›a Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
10° ConstanÈ›a Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Ministrul Familiei vrea camere de supraveghere în toate casele familiale cu copii instituționalizați

Ministrul Familiei vrea camere de supraveghere în toate casele familiale cu copii instituționalizați

A.F. 17 octombrie 2023 | 22:01 856

"Ne propunem realizarea unui sistem integrat care să cuprindă Registrul Unic al Copilului, referitor la copiii instituÅ£ionalizaÅ£i, din momentul în care ei intră în sistem, date despre părinÅ£i, stare de sănătate, precedente penale, dacă sunt sau nu vizitaÅ£i, până când el iese din sistem ÅŸi ajunge un adult realizat.", a afirmat Natalia Intotero, în Comisia pentru muncă a Camerei DeputaÅ£ilor, potrivit Agerpres.

Ministrul Familiei vrea camere de supraveghere in toate casele familiale cu copii institutionalizatiNatalia Intotero, sursa foto: Facebook

Acum încercăm, prin aceste aspecte, să nu mai existe dispariÅ£ia unora, trafic de persoane ÅŸi aÅŸa mai departe. (...) Acest sistem va fi accesat de persoanele cu ORNISS, va fi gestionat de STS", a adăugat aceasta.

Ministrul a precizat că următoarea etapă este montarea de camere de supraveghere în fiecare casa familială.

"Åži următoarea etapă, pornind de la această platformă, unde putem include ÅŸi mamele minore, este ca în fiecare casă familială, acolo unde locuiesc copiii instituÅ£ionalizaÅ£i, să susÅ£inem montarea camerelor de supraveghere, cu excepÅ£ia zonelor intime, dormitor ÅŸi baie.

Pe holuri, în bucătărie, în zonele unde se depozitează alimentele, în curte e foarte important să existe aceste camere de supraveghere, care soluÅ£ionează cumva anumite abuzuri din partea unora care nu au înÅ£eles rolul dedicat al lor în acest domeniu de activitate.

Acesta era unul dintre proiectele la care ne ţinem foarte mult şi dorim să-l avem realizat", a precizat social democrata, citează antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
puneti-va voi in centre si monitorizatile zilnic ,cu atentie ca in proportie de 90 la suta devin autisti si interiorizati sub cerul liber de ce bine se comporta angajatele centrelor cu ei
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468