REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
15.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Ministrul Finanțelor anunță că va cere demisii la nivelul conducerilor ANAF și Autorității Vamale Române

Ministrul Finanțelor anunță că va cere demisii la nivelul conducerilor ANAF și Autorității Vamale Române

Andreea CONDURACHE 31 decembrie 2023 | 00:00 1648

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat, sâmbătă, că, în ianuarie, „după Bobotează”, va ieşi public şi va cere premierului revocarea din funcţie a câtorva conducători din cadrul instituţiilor cele mai importante din România: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Autoritatea Vamală Română, transmite News.ro.

Ministrul Finantelor anunta ca va cere demisii la nivelul conducerilor ANAF si Autoritatii Vamale RomaneMarcel Boloş

„Nu mai tolerez „laudele penibile,” şi o spun direct cu subiect şi predicat, ale Autorităţii Vamale Române că şi-a realizat planul de 1,5 miliarde la taxele vamale. Exclus acest lucru. Le dau o veste proastă: vor începe anul viitor cu 5 miliarde de lei pe lună. Dacă nu îşi fac planul, pleacă acasă. Nu există altă variantă şi o spun direct şi dur: acesta este targetul de la care începem discuţiile cu Autoritatea Vamală Română şi săptămâna viitoare, de fapt să nu intru aşa într-o săptămână în care să generez bulversări, după Bobotează, voi ieşi public şi voi cere domnului prim-ministru revocarea din funcţie a câtorva conducători din cadrul instituţiilor cele mai importante din România, şi aici mă refer la Autoritatea Vamală Română, tot cu subiect şi predicat spun acest lucru, şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Şi sigur, aici nu vreau să condiţionez nimic şi nici să par obraznic în relaţia cu domnul prim-ministru, avem o relaţie instituţională corectă, dar sunt instituţii prea importante pentru statul român, de care depinde funcţionarea statului român. De aceea nu sunt tolerant cu lipsa de performanţă, de implicare şi dezordinea”, a spus Marcel Boloş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat de jurnalişti care sunt acele persoane, el nu a dorit să facă nicio precizare.

„După cum ştiţi, la aprobarea bugetului pentru anul 2024, am dedicat anul 2024 unui concept inovativ: teoria celor 3 zero. Zero impozite şi taxe pentru contribuabili – este anul în care nu vom aduce modificări de impozite şi taxe pentru contribuabili. Zero toleranţă pentru evaziunea fiscală. Zero toleranţă pentru risipa banului public. Aici, în ianuarie, să ştiţi că voi pune în discuţia Coaliţiei trei subiecte importante. Digitalizarea etapei a doua a cheltuirii banului public, reducerea birocraţiei în cheltuirea banului public şi mecanismele moderne de gestionare a cheltuielilor publice. Avem nevoie de finanţe publice moderne, puternice, avem nevoie de aceste lucruri pentru a asigura servicii publice de calitate în folosul oamenilor. Avem nevoie de o fiscalitate corectă, predictibilă şi cinstită în relaţia cu mediul de afaceri. Mediul de afaceri are nevoie de susţinere pentru crearea de noi locuri de muncă şi atragerea de investiţii. Targetul meu ca ministru al Finanţelor în anul 2024 este ca să ajungă ANAF-ul şi AVR-ul la un plan de venituri mediu lunar de peste 40 de miliarde de lei”, a explicat Marcel Boloş.

El a menţionat că la acest target fixat trebuie să adere toţi cei care lucrează în echipă cu el, conform g4media.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe de-o parte Bolosh are dreptate pentru ca toate conducerile institutziilor de control ale statului sunt profunde corupte dar la cata coruptzie este doar schimbarea din functzie nu este deajuns ci schimbarea si la pushcarie daca nu ti-ai facut treaba altfel pleaca unu care si-a facut plinul de la stat si dupa el vine altul care are acelashi mod de lucru,angajatzi lui se fac ca nu vad neregulile de la firmele controlate contra shpaga,parte din shpaga ajunge si la el caci daia este shef pana i se termina si lui mandatul sau este schimbat din functzie,in plus el shef fiind angajatzi lui au interzis la controlul unor firme care sunt sub protectzia directa a shefului.
0
0
Afara cu toti cei numiti politic in ANAF C-TA. Toti interimarii care se cred pe mosia lor, nu sunt pe post, dar conduc. La IF c-ta unul ce nu este pe post de sef serviciu, inlocuieste un titular. Ce sa vezi asa vrea partidul sau partenera sa de la AJFP C-ta. Imaginea institutiei este praf si pulbere, dar merge si asa. Afara cu toate ciurucurile numite politic. Vine si vremea lor , curand!!!
3
0
Conducerea ANRului,cand o dati afara?
1
0
Pnl ul zicea de Psd ca e ciuma rosie si ei sunt buba neagra , oamennii nu mai pot face nimic, acum cei care sunt mmai multi fac greve si li se mai da ceva la salariu si se potolesc restu trag targa pe uscat
1
0
La marii contribuabili, acolo e buba! Nu la ag ec cu o alimentară în sufragerie la parter!
5
2
Ai dreptate Nicu. Asta este planul, distrugerea capitalului romanesc .Astia nici macar hoti nu sunt, sunt TRADATORI de tara .Si aveti dreptate toti cu banii cheltuiti pe vaccin si pe absolut pe toate investitiile de sute de milioane de euro acordate firmelor de apartamnent cu un singur angajat. , iar dementul asta de ministru specialist vrea plan pe banii de import , adica pe banul omului de rand in final
4
4
deci "Zero impozite şi taxe pentru contribuabili" in 2024 dupa ce s-au marit masiv in 2023 si se vor mari din nou si mai masiv in 2025 dupa cum apreciaza toti analistii independenti economisti si jurnalisti; nimic despre masuri ptr reducerea inflatiei pe care guvernul a facut-o, de care este singurul vinovat, care este mare acum si va creste si mai mult in 2024 din cauza taxelor suplimentare care intra in vigoare de la 1 ianuarie
5
1
Marele obiectiv este inchiderea tuturor firmelor mijlocii si mici, cele detinute in general de romani. Spuneti-o pe fata nu va mai ascundeti dupa planuri de amenzi si incasari la buget. Hai la vot rromane!
6
3
impozit pe aerul respirat si asa de poluat si pe mersul leganat ,sa scoateti bani la stat pentru pensii speciale si indemnizatii colosale!
7
1
Dar cei peste doua miliarde de euro cheltuiti pt vaccin ( lāturile areneme Pfizzer, Zenneca si Moderrna ) nu va dau de gandit, domle ? Hai, mars din functie !!!
9
2
Anaful sa controleze firmele mari cu asa zisi milionari de carton societatile cu 0 angajati s i fara profit dar patroni stau in palate au n masin de lux si se soarg in figuri acolo sunt banii
11
0
Ce dement. Asta trebuie internat de urgenta intr un spital de psihiatrie Astia sunt oamenii si specialistii pnl care conduc tara Pai de unde sa incasezi psihopatule atatia bani daca sursele bugetare dispar zi de zi Au ajuns in asemenea hal de degradare incat impoziteaza zaharul din racoritoare si vor mai nou si asigurari pentru biciclete si trotinete. Asa nu se mai poate , am ajuns la fundul sacului
13
5
Care sau realiat cu proxenetii și interlopii,sunt plătiți degeaba,freacă menta,demisia !
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407