REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion: Pledez pentru stabilitate, pentru păstrarea şefilor de parchete

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion: Pledez pentru stabilitate, pentru păstrarea şefilor de parchete

Replica API 6 ianuarie 2021 | 00:06 1455

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, marţi seară, că pledează pentru stabilitate şi păstrarea şefilor de parchete.

Stelian Ion

"Tocmai asta am criticat şi pe vremea domnului Tudorel Toader, faptul că vine un nou ministru nu înseamnă că trebuie să schimbe toţi şefii de parchet. E o idee atât de păguboasă că odată cu plecarea ministrului trebuie să plece şi şefii de parchete, încât pledez pentru stabilitate, pentru păstrarea şefilor de parchete", a declarat Stelian Ion la B1TV, scrie Agerpres.

El a adăugat că trebuie făcută "o numire de mandat plină" la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

"Acolo este o situaţie de interimat, interimatul în sine nu aduce prea multe lucruri bune, pentru că el creează acea senzaţie a unui provizorat, nu se ştie cum stau lucrurile. Trebuie făcută o numire de mandat plină acolo", a afirmat Stelian Ion.

Pe 23 decembrie, după ce a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate ale Parlamentului, Stelian Ion a fost întrebat de jurnalişti dacă intenţionează să-i schimbe din funcţie pe actualii procurori-şefi, inclusiv pe procurorul general.

"Va fi o prioritate numirea procurorului-şef DIICOT. După discuţia pe care o voi purta cu actualul procuror-şef interimar, vom stabili acest calendar, dar în orice caz nu putem lungi foarte mult această durată de interimat. Pe de altă parte, analiza respectivă, dacă avem sau nu în vedere revocarea, asta se va face foarte atent. Însă am spus deja în cadrul audierilor că nu voi abuza de funcţia de ministru pentru a interveni dur şi disproporţionat în activitatea procurorilor. (...) Nu am luat în calcul o revocare. Va fi făcută o analiză", preciza el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ministru intr-un guvern de dreapta care a reusit sa stea intr-o locuinta ANL data de stat. Este un exemplu pt dreapta romaneasca LOL
2
0
Steliane sa te vedem ce faci.Devorbe suntem satui.
0
2
Bravo,domnule ministru sa faci lucruri bune pentru sistem si tara,apropo in loc sa fim mandri ca are si constanta un ministru,incercam sa-i aducem cele mai penibile ....jigniri.Dar,strugurii sunt ffff.acri cand nu ajungem la ei.Este un avocat bun care stie ce vrea nu un sforar,ca tudorel si altii.
0
3
asta e problema acuma?pensii speciale?pensionari anticipate?dosarele mineriadei, revolutiei?anchetarea privatizarilor din trecut, de ex bosanceanu snc, comanescu gsp, chimpex, convex idu si dusu. Recuperarea prejudiciilor de la voiculescu si de la toti astia care au obtinut bunurui ale statului prin manevre. daca nu, esti cum banuiam omul securitatii si actionezi cu agenda scrisa de sus.
5
1
Stelion, dragule: Tudorel "Gargamel" Toader, cu toate bubele si alunitele urate ale lui, are 17 ani de evolutie bine controlata in fata ta! Este si rector al unei universitati recunoscute. Este urat dpdv fizic, arata doar putin mai bine decat Ciorbea, dar iti este superior din multe alte pdv importante. Tu, simplu si mediocru avocat, dintr-un oras de provincie, ai ars etapele evolutiei putin cam repede! A, inca ceva: ai invatat sa folosesti deodorantul? Sau puti ca in scoala generala?
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212