REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ministrul TĂTARU, la Constanța: NU se pune PROBLEMA de un LOCKDOWN în România! Video

Ministrul TĂTARU, la Constanța: NU se pune PROBLEMA de un LOCKDOWN în România! Video

Replica API 30 octombrie 2020 | 00:28 6077

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost într-o vizită de lucru la Constanța. Prezent în fața Spitalului Județean, acesta a vorbit despre posibilitatea introducerii carantinei totale în România, despre testări, despre perioada sărbătorilor de iarnă dar și despre paturile ATI și disponibilitatea lor.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost joi, 29 octombrie a.c., într-o vizită de lucru la Constanța. Acesta a dat declarații în fața Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, vorbind despre situația actuală din municipiu dar și din județ, dacă se va impune sau nu carantina totală în România și multe altele.

Prezenți la eveniment au fost Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean, Septimiu Bourceanu, dar și Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

Ministrul Sănătății va merge și la Spitalul Militar pentru a analiza situația, mai ales în ceea ce privește încălzirea.

Se vor impune resticții la nivel național?

Referitor la restricții, Nelu Tătaru a declarat că deocamdată nu se pune problema de un lockdown în România. „Pandemia se tranșează în prespital. În condițiile în care vedem că în Europa crește numărul de la o zi la alta, în care vedem un lockdown în care vedem numai restricții, hai să avem un număr mai scăzut de cazuri. Măsurile se impun în funcție de evoluția locală. Dacă avem o creștere de cazuri atunci se impun și restricții ajungându-se chiar și la scenariu trei, cum e cazul școlilor. La nivel național nu avem aceste măsuri la acest moment. Noi mergem efectiv pe măsuri locale”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul sănătății.

Focar de COVID la Spitalul Județean?

Întrebat dacă există un focar la Spitalul Județean Constanța, ministrul Tătaru a răspuns: ”Fiecare caz nou poate declanșa un focar”. „Sunt destul de multe focare în țară. De la începutul acestei pandemii am avut peste 400 de focare, în contextul în care noi le gestionăm imediat cum ele apar. Focarul este peste tot. Fiecare caz nou poate declanșa un focar”, a mai adăugat Tătaru.

Lockdown în perioada sărbătorilor de iarnă?

Totodată, acesta a vorbit și despre perioada sărbătorilor de iarnă și cum se vor desfășura lucrurile. "Nu avem în discuție acest lucru. La fiecare comunitate locală vom impune restricțiile de care este nevoie. Referitor la sărbătorile de iarnă, după cum stiți sunt acele state care eu gradul de infectare mai mare decât al nostru și se respectă condițiile impuse. Dacă românii se gândesc să vină acasă pentru o perioadă mai lungă se stă în carantină pentru 14 zile, dar dacă în a 8-a zi au un test negativ vor sta doar 10 zile”, a mai spus acesta.

Situația paturilor ATI, în România

Referitor la paturi, ministrul sănătății a adăugat că mai sunt și paturi de rezervă iar că toate au personal. „Toate paturile ATI au personal în acest moment, astfel nu existau. Acestea sunt și pentru simptomatologie covid si pentru non covid. 1254 de paturi cu extincție până la 1500. În măsura în care vom avea nevoie de paturi, vom apela și la spitalele private” a mai declarat ministrul sănătății.

Se anunță un vaccin anti-COVID

„Există posibilitatea să apară și vaccinul însă rămâne să vedem când va fi distribuit acesta. Sunt 8 firme producătoare cu care Comisia Europeană poartă discuții. În măsura în care va apărea acest vaccin, noi îl vom distribui. Toată achiziția se va face prin Comisia Europeană la care noi suntem membri și va fi distribuit la fiecare stat în parte. Avem speranțe pentru sfârșitul anului, începutul anului 2021. Cei care îl vor primi primii sunt cei din prima linie, iar apoi îl vor primi cei care sunt în risc. În general se for face niște criterii și când îl vom avea se va ști cine va primi acest vaccin. Suntem pe un câmp de luptă împreună. Sunt două părți, noi, cei care suntem personal medical și cei care sunt care sunt în prespital acolo unde se face transmiterea și de unde apare infectarea și noi cazuri. Dacă avem o primă parte gestionată corect, vom fi și noi bine. Suntem de 8 luni pe acest front și suntem aceiași. Pandemia nu se tranșează în spital, ci în prespital. Responsabilitatea este pe umerii întregului personal medical. Hai să înțelegem că toți suntem parteneri”, a spus Tătaru.

Situația DSP-urilor și comunicarea testelor

Întrebat despre faptul că s-a auzit că DSP-urile ar fi transmis numai rezultatul testelor celor care activează în instituțiile de stat, ministrul Sănătății a răspuns: ”Facem verificări zilnic la nivelul DSP, nu neapărat numai Constanța. Raportările care se fac DSP, din informațiile mele, se fac și de la privat, nu numai de la stat.”

Precizăm că ministrul își continuă vizita și merge alături de președintele CJ la Mangalia.

Acesta a declarat că nu se ia în calcul intrarea României într-o altă Stare de Urgență.

Despre demiterea managerului Spitalului Județean

Totodată, Mihai Lupu, șeful CJC, a spus faptul că deocamdată nu se ia în calcul demiterea managerului Cătălin Grasa. "Deocamdată nu ne gândim la așa ceva. Se va face o analiză și un raport iar mai apoi se va decide ce vom face" a declarat Mihai Lupu, la plecarea spre Mangalia.

Declarațiile le puteți urmări aici:

Diana BERECHET, Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu se pune problema, pana se va pune si a doua zi iese nesimtitul ala de la Cotroceni si declara stare de urgenta, ca asa vrea el si gata!
2
0
Foaie verde foi de nalba Vorbesc sa ma aflu n treaba
0
0
nu se pune problema, pana la alegeri nu e cazul, dupa alegeri inchidem si amendam tot ce misca. Cine va merge la vot? vedem...
2
0
Asa e, ce naiba. Sunt 7000pe zi, pardon pe hartie. La 100 in primavara ati dat carantina. Bagatiai pxla in mata cu Pnlu vostru cu tot
0
0
Stai sa treaca alegerile pana nu trece primavara nu mai vedeti lumina zilei decat cu hartia la buzunar
0
0
Dati afara ciuma psd ista BADESCU LAURENTIU si DORCEA ALEXANDRU scursuri umane psd iste care au distrus bugetul ambulantei cu hotiile lor. Reparatii de sute de milioane iar masinile nu merg. Nu svem cu ce lucra din cauza analfabetului lingau DORCEA ALEXANDRU Dati afara acesti sobolani psd isti care acum ling clantele la pnl ca sa ramana in functii spunand ca da oricat Dle Bourceanu nu uita ce ia facut Badescu sotiei in 2017 cand a dato afara spunand ca e inffractoare
2
0
Nu mai deschide sampania ca le amesteci si iti face rau!!! Cap nu ai sa te doara!!!
1
2
Bravo!! Deschid sampania!! mai am una pt Fagadau cand se duce la puscarie si ia cu el toata macedonimea!!
2
1
Manglitorilor, faceti spitale ca luat o caruta de bani din taxe si impozite. Asa va plangeti ca sistemul sanitar e la pamant. Voi vrei parandarat pentru fiecare leut. Rusine mwistilor
4
0
Se mai uita cineva in gura astuia? Asa se intampla cand dai briciul la maimuta......
7
2
Cacatu galben palid transpirat minte de.i pute gura a cacat!!! Chiar de.ar fi vaccin care.i meritul tifosilor vaginali galbeni de urina blocati pe olitza ? La gunoi cu javrele securiste cu blana galbena de pishat
6
6
e o prostie sa il dai afara pe Grasa doar pentru ca nu e ca voi. Conduce spitalul asta foarte bine in perioade foarte grele.
8
4
Pina una alta dezcaunati managerulr GRASA CATALIN.
5
6
Anisie, Turcan, Orban, Tataru, Ion Stefan,Catzu,Alexandru impreuna cu cireasa de pe tort, Iohannis, sunt toti niste somitati internationale, niste genii neintelese din Carpati, specialisti in propulsie de racheta, arhitecti de prima mana, doctori decorati si economisti. Nu e vina lor ca romanii sunt imputiti si nu poarta masca, nu au curent si tablete sau internet ptr ca sunt lenesi, se imbolnavesc de cancer, fac infarct sau diabet tam-nesam in plina pandemie, fac foamea desi joburi sunt peste tot si mai ales, au gura mare cand niste angajati BES scormonesc prin sacii cu voturi. Ciocu mic!
2
5
Ce urat minti. Pai acum 2 zile ziceai ca de luni te ocupi cu schimarea lui grasa si echipei. Acum ca nu te-ai gandit? Mincinosordinar in cazul asta
9
2
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
6
8
Ai venit sa mananci si tu putin kkt. Mars in gura ma-ti de gunoi. Eu am sperante sa muriti toti labarii din pnl pana la sf anului. MUIE PNL
6
10
Volunatar sau obligatoriu?
4
2
dar si pentru manutele lui verzi si necoapte, pai daca e ministru crezi ca e si destept? hot poate Iar la faza cu cu vaccinul sper ca toate loazele care voteaza pnl sa le fie cobai pentru vaccinurile importate pe comisioane si bani grei imprumutati de somitatea catu ca doar si el e ministru nu-i asa??
5
4
treceti si pe la balnear Techirghiol cind veniti de la Mangalia si punetiva omul care l-ati pregatit manager calificativele aici le aveti
2
3
Asta e poezia guvernului de priceputi...o sa facem...speram ca... nu vezi nimic de ..am facut aia, aia si ailalta cu urmatoarele rezultate..nu ..la astia tot e cu sperante in viitor..
11
3
Cand vezi un analfabet ca isi cu parerea despre un ministru iti dai seama cati cretini sunt intr-o tara condusa 30 de ani de PSD. Ni se rupe cainele lui Harry de parerea ta, analfabetule!!
12
9
probe pe politicieni
7
1
Exista aceasta posibilitate. Ramane sa vedem - gata neam linistit nea lamurit nelutu. Cand astfel de idioti ocupa cele mai inalte functii in stat ce incredere sa ai in hautoritati? zero niste idioti si paiate toti
7
3
electoral ...
12
0
tre sa fi prost tare sa l crezi pe asta. habar nu are in ce stadiu se afla vaccinul dar nu l doare gura ca romanul ui oricum tot la bere si mici ii e gandul.
17
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614