REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.1° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ministrul Sănătăţii vrea spitalele în subordinea universităţilor

Ministrul Sănătăţii vrea spitalele în subordinea universităţilor

Replica API 29 martie 2013 | 00:00 84

Decizie extrem de importantă pentru România

Decizie extrem de importantă pentru România

Nu trece nici măcar o zi fără ca ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, să nu facă declaraţii uluitoare. Dacă mai ieri ministrul anunţa că anumite spitale din România au fost incluse pe lista spitalelor strategice, printre care şi cel de la Constanţa, iată că joi a ţinut să precize că spitalele clinice vor fi trecute în subordinea universităţilor de medicină şi farmacie. Precizările au fost făcute la întâlnirea Adunării Naţionale a Colegiului Medicilor din România, cu tema "Relaţia medic-pacient în România".

"Misiunea de a pregăti viitorii medici, de a da o calitate profesională rezidenţilor, chiar mai accentuată, nu se poate face decât în universitate. Suntem în faza de a lua o decizie extrem de importantă pentru România: să ducem în subordinea universităţilor spitale clinice, astfel încât acolo să se desfăşoare un proces integrat între pregătire şi muncă", a explicat ministrul Sănătăţii. În opinia demnitarului, în câţiva ani de zile, rezultatul unui astfel de proces se va vedea în îmbunătăţirea calităţii actului medical. Un alt obiectiv al ministrului vizează introducerea în univeristăţi, la licenţă şi la rezidenţiat, a unor cursuri de comunicare. "Vrem să avem o mai bună comunicare între medic şi pacient, între medic şi familia pacientului. De aceea, cred că ar fi necesară introducerea unor cursuri de comunicare în timpul licenţei şi în rezidenţiat. Acestea vor ajuta la îmbunătăţirea realaţiei medic-pacient", a spus Nicolăescu. De la Constanţa, conform declaraţiilor ministrului, ar fi în vizor Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie. "Secţiile clinice sunt conduse de oameni din Universitate. Pregătirea medicilor rezidenţi se face numai cu oamenii din facultate, universitate, asta spune legea. Spitalele clinice nu pregătesc rezidenţi. Chiar nu înţeleg şi nu am ce să comentez. Nici în prezent nu interferează nimeni în procesul de învăţământ", a declarat, pentru "Replica", dr. Dănuţ Căpăţână.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272