REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Minorul care tot fuge din centrul de plasament a mai spart câteva maşini, pe motiv că se plictisea!

Minorul care tot fuge din centrul de plasament a mai spart câteva maşini, pe motiv că se plictisea!

Replica API 6 noiembrie 2013 | 00:00 179

Singura slăbiciune a micului infractor: bunica

Singura slăbiciune a micului infractor: bunica

Fuge din centrul de plasament, sparge maşini şi minte de rupe, pe când colegul lui dă vina pe părinţi. De ce? Pentru că-l lasă prea puţin la calculator. Este vorba de minorul de 13 ani care a spart 7 maşini în Ovidiu, 10 pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu şi alte 3 în noaptea de vineri spre sâmbătă, aceasta fiind ultima faptă. "Fugarul" spune că vrea să-şi vadă bunica, acesta fiind motivul pentru care părăseşte centrul de plasament, după care a menţionat că acum stă cu chirie. Bineînţeles că s-a dovedit că minte.

Tot mai mulţi minori, proveniţi din familii dezorganizate, şi nu numai, ajung să devină infractori încă de la vârste fragede. Sunt încurajaţi de cei mai mari tocmai pentru că nu au răspundere penală şi astfel ajung să dea spargere după spargere. Este şi cazul unui băiat de 13 ani, care tot fuge din Adăpostul de Zi şi de Noapte pentru Copiii Străzii, situat pe strada Decebal din municipiul Constanţa, şi sparge autoturisme. După ce a vandalizat 7 autovehicule în Ovidiu, a repetat figura cu alte 10 maşini parcate pe bulevardul Aleaxandru Lăpuşneanu, fapte înregistrate în luna octombrie. Însă, iată că în noaptea de vineri spre sâmbătă, acesta a fost prins în flagrant în timp ce spărgea alte 3 maşini. Două pe raza Secţiei 3 Poliţie şi una pe raza Secţiei 4. Se foloseşte de un briceag şi acţionează, în mare parte, la Dacii Logan. Nu fură mare lucru, nu filează, dar ia ce apucă: pachete începute cu ţigarete, gumă de mestecat, bani şi absolut tot ce-i pică în mână. A fost adus şi de data aceasta la Secţie, oamenii legii vorbind cu el. Nu are un motiv pentru care face acest lucru, spunând doar: "vreau să văd ce mai găsesc şi eu". De ce fuge din Centrul de Plasament? Îi este dor de bunică, sau cel puţin aşa motivează el. Numai că niciodată nu merge s-o viziteze. Întrebat pe unde stă, a precizat că a închiriat un apartament, unde stă cu un prieten. Oamenii legii au verificat informaţia, dar nu s-a confirmat. Singura slăbiciune a minorului se pare că ar fi bunica, el tresărind în momentul în care poliţiştii au adus în discuţie că urmează s-o cheme la Secţie.

Se formează hoţi şi în familii decente: am furat pentru că stau prea puţin la calculator

Chiar dacă are peste 20 de maşini sparte la activ, minorul de 13 ani nu acţionează niciodată singur. Mereu îşi găseşte un "partener". În Ovidiu a fost însoţit de un băiat ceva mai mare, pe când într-un alt caz a fost cu un copil de 14 ani, elev al Şcolii Generale numărul 31, care provine dintr-o familie decentă. Acesta din urmă locuieşte pe raza Secţiei 4 Poliţie, mai are un frate, care este foarte cuminte, lucru care nu se poate spune şi despre el. Poliţiştii de acolo au avut mai multe probleme cu el, luând parte la mai multe furturi. De câte ori vin părinţii la Poliţie, plâng, spunând că nu ştiu ce să-i mai facă întrucât au încercat toate posibilităţile. Prima dată când a fost prins pe picior greşit, a spus că a trebuit să fure pentru a avea bani în vederea cumpărării unei culegeri. A doua oară s-a arătat foarte supărat că părinţii îl lasă prea puţin la calculator şi tot aşa. În continuare poliţiştii din municipiul Constanţa au deschis o anchetă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272