REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

MINUNILE URBANISTICE din zona Casei de Cultură. Pietonii fac SLALOM!

MINUNILE URBANISTICE din zona Casei de Cultură. Pietonii fac SLALOM!

Replica API 29 martie 2018 | 00:17 602

Aleea Nalbei, la pas

Aleea Nalbei, la pas

Constanţa parcursă „la picior” parcă nu mai este la fel ca cea văzută „în fuga” maşinii! Să parcurgi o stradă dintr-o zonă centrală a municipiului Constanţa poate deveni o adevărată cursă cu posibil sfârşit tragic! Nu este o alee dintr-un cartier mărginaş al oraşului, nu este celebrul cartier Compozitori, unde lumea aşteaptă cu sufletul la gură să iasă din noroaie, este... zona Casa de Cultură!

La sesizarea cititorilor „Replica”, am decis să mergem „la pas” pe o străduţă din apropiere de Casa de Cultură. Este locul în care „minunile” se întâmplă – un trotuar dispare văzând cu ochii, după cum se poate observa în filmare. Vorbim despre Aleea Nalbei, cea care pleacă de la sensul giratoriu de la Casa de Cultură şi merge lin spre zona cimitirului central. Desigur, nu dispare aşa, pur şi simplu, ci se transformă într-un gard, unde există o construcţie neterminată, iar oamenii din zonă nu ştiu exact ce ar fi trebui să fie acolo.

Chiar în intersecţie, pietonii sunt nevoiţi să meargă pe lângă maşini pentru a traversa pe partea cealaltă, unde, slavă Cerului!, există trotuar de la un capăt la altul. Însă, cine se încăpăţânează să meargă tot pe partea unde trotuarul dispare brusc, are mari şanse să fie luat pe capotă de vreo maşină! „De ani de zile este aşa aici. Am înţeles că este o persoană cu mulţi bani care a obţinut autorizaţia cu ani buni în urmă, însă ce a vrut să facă aici, nu s-a concretizat”, a spus un bărbat care bombănea în timp ce era atent să nu fie agăţat de oglinda unui autoturism. Era şi el, ca şi noi, pieton! O altă bătrână spune că s-a obişnuit cu construcţia.

„Ce să faem noi, mamă? Nimeni nu ne aude pe noi, cei care stăm în zonă. Dacă eu mi-aş face aşa, vai, mi-aş pune oraşul în cap. Cine e acolo... nu e un nimeni”, a spus bătrâna. Rămâne de văzut dacă trotuarul va rămâne sub ocupaţia construcţiei sau dacă se va gândi cineva să „redeseneze” zona. Mai departe, după ce... scapi viu şi ajungi pe partea cealaltă, înainte să ajungi în zona Brick, o altă minune! O spălătorie unde maşinile sunt spălate... pe trotuar, că, vorba aia, pietonului îi mai lipseşte doar un duş după ce a făcut slalom printre maşini!

Claudia CORBU

VIDEO -

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bos ala e ilcaragiale toata ziua, dar de faptu ca omu are stalp de iluminat public in curte nu scrieti?
0
0
Acum cativa ani s-a incercat largirea benzilor si trotuarelor. Au avut o tentativa esuata pentru ca cel care sta pe colt a cerut o suma mult prea mare si nu i s-a oferit, de aceea nu vrea sa plece si tot din acelasi motiv nu se mai intampla nimic.
0
0
Si ce, la Navodari nu este la fel!! Daca nu va convine mutati-va in sediile PSD ca este loc destul.
1
0
Veniti in spatele fostului magazin Guliver de la Dacia ... va veti minuna cum a fost pus in posesie un individ care dupa ce a mutat gardul Scolii nr.12 B.P. Hasdeu, a deviat toate conductele punctului termic aflat in imediata apropiere ... "pe avarie" ... ca sa nu cumva sa plateasca deranjul", sapa de zor pentru viitoare constructie ... nu stim ce se va construi pr ca nu exista nici un panou care sa mentioneze ceva, dar este exact intre scoala, punctul termic si aleea din spatele blocurilor !!!
3
2
Dar coltul celalalt din strada Ion Roata cand iesi in IL Caragiale?! Unde troneaza o cladire neterminata, al dracului de urata, pe ala de ce nu l-ati pozat?
4
0
Ct s a umblut de betoane
5
1
Acolo asa a fost tot timpul. Nu este ceva nou! Acum ati observat si voi :D
8
1
Si apoi exista o trecere pentru pietoni, insa nu exista semafor decat pentru masini. Adica treci in fuga strada, privind inapoi, deoarece altfel nu te potrivesti cu masinile care trec si care calca.
10
0
Ineptii urbanistice de genul asta nu se intamplau daca era lege si ordine la primaria Constanta. La fiecare 4 ani, trebuie schimbati toti oamenii din primarie de jos pana sus, altfel nu ne vindecam.
20
2
Cat sunt machedonii la putere asa va arata orasul nostru.
21
4
constanta...ce va mira?nu inteleg ....orice e posibil in satu asta ....numai oras nu e ...legea junglei peste tot
26
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614