REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

MOGO IFN răspunde acuzațiilor: „Ne asumăm răspunderea pentru situația creată“. Video

MOGO IFN răspunde acuzațiilor: „Ne asumăm răspunderea pentru situația creată“. Video

Mirela PASCAL 1 ianuarie 2023 | 00:00 2313

În urma articolului publicat de Replica, cu titlul ”Cum își bat joc de clienți cămătarii de la MOGO IFN?! Video”, compania a transmis un drept la replică, prin intermediul căruia își asumă comunicarea deficitară cu clientul care acuză că a așteptat șapte luni de zile să i se transmită un răspuns cu privire la o eventuală rambursare a creditului, asumându-și răspunderea pentru situația creată.

Uite ce spune Mogo IFN, referoitor la situația creată!

Ne dorim să fim o instituție financiară responsabilă, deschisă și transparentă față de clienții noștri și să răspundem cu promptitudine la solicitările acestora. Având în vedere situația detaliată de unul dintre clienți în cadrul articolului apărut în publicația online replicaonline.ro, în data de 26 decembrie 2022, ne-am asumat responsabilitatea de a investiga situația apărută, în vederea soluționării acesteia și a informării corecte și complete a publicului. Feedback-ul clienților este foarte important pentru noi. Din dorința de a îmbunătăți permanent calitatea serviciilor pe care le oferim, vă informăm că acordăm o deosebită atenție acestor situații. Astfel, am verificat atent acest context și investigația internă demonstrează faptul că comunicarea dintre client și noi a fost una deficitară. În ceea ce ne privește, ne asumăm răspunderea pentru situația creată și rămânem deschiși să clarificăm orice potențială neînțelegere. Apreciem situația din Mai 2022 ca fiind una excepțională, dovadă fiind răspunsul prompt, de sub o oră, la solicitarea făcută în data de 20 decembrie 2022. De altfel, de-a lungul timpului, au existat mai multe conversații cu respectivul client pe cale telefonică, în cadrul cărora operatorii noștri au fost deschiși să-l ajute să depășească problemele întâmpinate, oferind soluțiile și informațiile necesare. Până în prezent, clientul figurează în baza noastră de date drept bun platnic și nu a efectuat nicio solicitare oficială de rambursare anticipată”, a transmis MOGO IFN.

În ceea ce privește procesul de rambursare anticipată totală, acesta este unul facil: clientul contactează echipa Mogo pentru a i se comunica suma totală care trebuie plătită, precum și soldul, valabil 3 zile de la data comunicată. Mai departe, clientul trebuie să completeze cererea de rambursare anticipată cu opțiunea „Plata anticipată totală” și „Motivul rambursării”, iar după primirea banilor, echipa Mogo va închide creditul și va trimite clientului „Adresa de lichidare”. Suma de plată pentru rambursarea anticipată totală este compusă din principalul rămas de plată, dobânda curentă calculată până la data rambursării efective, prorata din comisionul de administrare lunar – calculat doar până la data rambursării efective precum și comisionul de rambursare anticipată ce se calculează procentual din principalul rămas de plată. Comisionul de rambursare anticipată variază de la 1% la 0.5%, în funcție de perioada dintre data rambursării anticipate și data încetării contractului, conform condițiilor contractuale. Referitor la dobânda contractului, menționăm specific că în calculul sumei de rambursare anticipată intră doar dobânda curentă calculată până la data rambursării efective. Menționăm că procesul de acordare a creditelor este unul transparent, complet digitalizat, astfel încât clienții noștri știu încă de la început care este suma care urmează să fie plătită, folosind calculatorul de credite. Totodată, toate detaliile cu privire la eșalonarea ratelor și metoda de calcul în contextul rambursării anticipate sunt cuprinse în mod legal, în contractul agreat de comun acord de către părți, documente pe care compania le transmite în mod oficial către client la momentul acordării creditului. Așadar, dobânda practicată de Mogo este una fixă, ce nu fluctuează pe parcursul derulării contractului în funcție de factorii economici externi, astfel încât clientul să aibă vizibilitate în ceea ce privește planificarea bugetului. Ne dorim să rămânem mereu alături de clienții noștri, motiv pentru care încercăm să le răspundem la solicitări într-un timp cât mai scurt cu putință. Astfel, pe tot parcursul derulării contractului de credit, rămânem deschiși să răspundem tuturor întrebărilor și eventualelor neclarități pe adresele oficiale de contact destinate relațiilor cu clienții, respectiv info@mogo.ro sau cereri@mogo.ro.”

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si eu am achitat un acord de plata si dupa 1ora,imi retrage automat inca 1413lei.de 5zile tot stau si am trimis email,sunat de 20ori si dupa 4zile,imi spune ca mai aveam restant inca 800si ceva de lei.Sunt niste nesimtiti.in 2019am luat o insignia si dupa cateva probleme,lipsa de munca,nu am mai putut plati rata si am inapoiat-o.Au evaluat masina la 2900€.Ca deh,atat au crezut ca evalueaza,eu luand masina cu 9500€ in 2019 si in 2021am predat-o.Masina neavand accidente,doar 30k km in plus de cum am luat-o.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272