REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mulți ȘOFERI din CONSTANȚA sunt SĂNĂTOȘI și se dau 'handicapați'

Mulți ȘOFERI din CONSTANȚA sunt SĂNĂTOȘI și se dau 'handicapați'

Replica API 27 noiembrie 2020 | 23:39 2854

Pentru anumiţi şoferi se pare că nu prea există reguli când vine vorba de parcare. Nici bunul simţ nu prea este la el acasă, mai cu seamă în cazul celor care îşi lasă maşinile pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap. În asemenea situații au fost mai mulți șoferi constănțeni, ce au fost surprinși pe locuri destinate persoanelor cu dizabilitați.

Șoferii care parchează neregulamentar se găsesc peste tot, însă unii chiar întrec limitele decenței. Dacă au maşini bune, consideră că au şi dreptul să parcheze „unde vor mușchii lor”, chiar dacă încalcă legea. Se pare că municipiul Constanța nu este deloc privat de astfel de specimene. În parcările marilor magazine sunt surprinse zilnic astfel de persoane ce nu dau doi bani că au ocupat două locuri de parcare, că locul unde și-au lăsat mașina nu este destinat pentru parcarea autoturismelor, sau că acel loc de parcare este destinat persoanelor cu dizabilități. În aceste ipoztaze au fost surprinși, în parcările de la City Mall, Vivo, Carrefour și Cora, zilele trecute mai mulți șoferi.

Din păcate, astfel de demonstrații de nesupunere la reguli, ne sunt servite zilnic şi la orice pas, șoferii sfidând, înainte de toate, cea mai importantă regulă din societate, și anume, regula bunului simț.

Ce riscă cei care parchează pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități

Potrivit prevederilor art.100, alin. 1), litera f, din OUG nr. 69/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tare domnule articolul. Extraordinar.foarte foarte bun. Minunat .Exceptional. Dezvaluiri socante
1
0
Daca esti andrei amza de pe Facebook du-te in pula mea cu articolele tale ca esti si prost si urat. Ai mostenit de la ma-ta care mirosea a pula de la 50 de metri. Pe grupul ala numai tu erai activ si tu le stiai pe toate sobolan de apa ce esti
0
2
Mai e un prost din km 4-5 cu audi a6 de ialomita CMT care se incadreaza aici
2
0
Eutanasiati handicapatii,insotitorii la munca,nu mai resuscitati pensionarii ca d'aia au fabricat virusul !
0
1
ca daca li se ia masina si carnetul si le primesc inapoi daca dau 10 000 de lei nu mai vezi pe unul sa parcheze acolo. Numai buzunarul doare asa de tare. Dar in tara pulii...
2
0
Veniti la Mangalia si parcati unde vreti si cum vreti, nu va deranjeaza nimeni. E singura uat fara politie.
2
0
Nu scrie-ti nimic de opel????
3
4
Observi cum toate pozele facute de Diana sunt din spatele masinilor? Iti zic eu de ce... Pentru ca in multe cazuri ca in cele de mai sus sunt soferi la volan care probabil asteapta pe cate cineva sa iasa de la cumparaturi. Manipulare 101.
7
11
Gardienii locali dorm, sunt nesimtiti care blocheaza strazi inclusiv aproape de sediul lor in Inel 2, dar idiotii se fac ca nu vad nimica. De exemplu, vin cocalarii si blocheaza strada de langa fast-food-ul ala mizerabil "Foarte Tare" si nimeni nu da amenzi pe acolo, desi e la 200 m de sediul lor.
8
0
Nu se dau handicapati, ei sunt handicapati mintal si parcheaza in consecinta!
8
1
Acestor derbedei trebuie sa li se suspende permisul de conducere definitiv plus o amenda usturatoare, altfel nu se invata minte.
9
1
Unde atatia handi ca locurile sunt mereu libere
3
7
Ceri Dovada daca in masina este persoana cu dizabilitati, nu ai legitimatia in geam si parchezi ca sa vrei tu ca ai muschi, fa Dovada ca ai persoana in masina, doar asa ai voie sa parchezi pe locul rezerva cu semn international
5
0
Dizabilitatile nu sant doar locomotorii. Cu siguranta proprietarii masinilor prezentate de dvs. la picioare nu au nimic, la cap este problema netratabila.
7
1
nu.ei sunt handicapati si se cred sanatosi.si s a intamplat ceva ?au primit amenda ,s au ridicat masinile ?cum au luat frate astia permisul?trebuie sa ai o oarecare logica in condus,dat prioritate ,citit reguli.aaaa,am inteles ,nu au dat examen "ca doar si gura lu Garcea tre' sa pape"..
8
2
Maine daca se plimba cineva prin parcarile tarii face 100 de poze si 10000 de articole.Pana de idei.
6
0
cum kkt niciun bmw??? doamne fereste ...deci si alte marci de masina incalca regulile?!?!?!?!
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108