REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Municipiul Tulcea a atras fonduri nerambursabile în valoare de 160 de milioane de euro

Municipiul Tulcea a atras fonduri nerambursabile în valoare de 160 de milioane de euro

Victor ROTARU 17 aprilie 2024 | 00:00 2392

Ștefan Ilie este primarul municipiului Tulcea, aflându-se la primul mandat ca primar al orașului dunărean. În cei aproape patru ani petrecuți la cârma municipiului, Ștefan Ilie a reușit să remodernizeze mai multe artere ale orașului, fiind mereu în dialog cu cetățenii prin intermediul unei aplicații care a intrat în vigoare încă din primul mandat, iar de-a lungul timpului a reușit să atragă fonduri nerambursabile în valoare de peste 160 de milioane de euro.

Municipiul Tulcea a atras fonduri nerambursabile in valoare de 160 de milioane de euroȘtefan Ilie

Principala problemă cu care s-a confruntat actuala administrație locală a Municipiului Tulcea a fost legată de infrastructura rutieră, iar o altă problemă pe care încă o are orașul este că apele menajere și cele pluviale, care sunt transportate prin aceleași conducte, odată cu dezvoltarea orașului au devenit neîncăpătoare, deversându-se în Dunăre: „În acest mandat noi ne-am concentrat foarte mult pe infrastructura rutieră. Refacerea străzilor în integralitatea lor: alimentarea cu apă, canalizarea apelor menajere, canalizarea pluvială, canalizația internetului, a electricității și asfaltarea lor. Principala problemă pe care o avea și încă o are municipiul este că apele menajere, cu cel pluviale, de-a lungul timpului, fiind pe același conducte, subdimensionate, odată cu creșterea orașului, nu doar că nu puteau să facă față la noua configurație a municipiului, dar au stricat străzile, deversau în Dunăre toate impuritățile, fără să mai treacă prin stația de epurare. Cei mai mulți bani s-au concentrat spre refacerea infrastructurii rutiere, acum suntem la un sfert din străzile municipiului”, a declarat pentru Replica primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie.

Municipiul Tulcea a atras fonduri nerambursabile în valoare de 160 de milioane de euro

De-a lungul mandatului, actuala administrație a reușit să implementeze foarte multe proiecte, reușind să atragă fonduri nerambursabile de 160 de milioane de euro: „În același timp ne-am concentrat pe atragerea cât mai multor fonduri nerambursabile, europene, indiferent de sursa lor. Că sunt europene din programul de exercițiu 2021-2027, că sunt din PNRR, că sunt din programe naționale, orice fel de program, că sunt fonduri elvețiene, ne-am concentrat să depunem cât mai multe cereri de finanțare, în toate domeniile care ne-au fost oferite și unde Municipiul a fost eligibil și am obținut foarte multe fonduri europene care acum se află în stadiul de implementare. Pentru reabilitarea școlilor, pentru centrele persoanele cu dizabilități, pentru piste de biciclete, pentru transportul verde, pentru refacerea infrastructurii transportului pe apă, pentru extinderea gazului metan, și pentru multe alte proiecte care însumate dau o valoare mare, și ne pune și pe noi într-o încurcătură, pentru că va trebui să și cofinanțăm nu doar să primim fonduri nerambursabile în valoare de 160 de milioane de euro.”

Municipiul Tulcea a atras fonduri nerambursabile in valoare de 160 de milioane de euroBlocurile reabilitate energetic

Al treilea capitol pe care ne-am concentrat este să creștem interacțiunea autorităților locale cu publicul, cu cetățeanul. Cetățeanul era obișnuit să vină doar la audiență la primar. Veneau oameni care voiau să-și plângă necazurile acolo, nu rezolvau problemele urbei. Noi trebuie să privim dialogul cu cetățeanul din prisma problemelor pe care le are orașul. Ne ocupăm și de problemele individuale însă acestea ocupă un loc mic în comparație cu cele civice, pe care orice cetățean trebuie să le reclame, pentru că ele țin de oraș. Pentru acest lucru am înființat încă de la început o aplicație unde oamenii pot să reclame fiecare problemă. Am introdus un sistem în care cetățenii își pot plăti taxele, să elibereze documente, am făcut primul sistem de parcări în care cetățenii au licitat online, nu în plic, nu în corespondență cu autoritatea locală. Am răspuns la toate sesizările pe care cetățenii le-au făcut pe toate căile de rețele sociale, am dat atribuții așa fel încât să fie înregistrate și dacă erau pretabile și nu erau cereri pertinente am răspuns la ele. Așa am reușit ca în fiecare cartier să facem ceva, să reparăm niște bănci, niște scări, rampe, să scoatem gardurile vechi, am răspuns la fiecare solicitare. Am obținut în acest mandat reabilitare pentru 36 de asociații de proprietari. Asta reprezintă câteva zeci de milioane de euro, este reabilitare energetică și consolidare”, a mai adăugat primarul din Tulcea.

Municipiul Tulcea a atras fonduri nerambursabile in valoare de 160 de milioane de euroȘtefan Ilie

Ilie: Un oraș care are rezolvate toate problemele este un oraș mort

O altă problemă majoră cu care s-a confruntat actuala administrație a Municipiului Tulcea a fost legată de construcțiile făcute pe spațiile verzi, construcții care au degradat imaginea orașului dar și infrastructura acestuia: „Nu am rezolvat toate problemele comunității. Un oraș care are rezolvate toate problemele este un oraș mort. Orașul trebuie să fie viu. Ca să fie viu trebuie să fie într-o continuă construcție, blocuri în locul spațiilor verzi, ceea ce s-a întâmplat și la Tulcea și Constanța în ultimii 20 de ani. Am oprit aceste tipuri de compromisuri de a construi oriunde, care nu numai că dădeau o imagine urâtă orașului dar distrugea și infrastructura. Pentru că una este să știi că o conductă de pe o anumită stradă este programată pentru 1.000 de locuitori și tu ai mai făcut un bloc de 500 de locuitori pe aceeași conductă. Avem foarte multe de realizat în perioada următoare, dacă voi câștiga următorul mandat voi continua proiectele pe care le am și voi încerca împreună cu tulcenii ca toate aceste proiecte, acest disconfort creat, să aibă un scop final – Tulcea are viziune. Ea trebuie să se pregătească pentru a fi primitoare, pentru a fi orașul pe care ni-l dorim de foarte mult timp, orașul care să atragă turiști, unde aceștia să stea mai mult de o zi și jumătate și după să plece în deltă. În care să viziteze, să se bucure de evenimentele puse la dispoziție de către primărie, sau de către mediul antreprenorial, sau de către Organizația de Management a Destinației pe care am înființat-o și pe care o vom lansa sub numele «Tu și Tulcea», undeva de Florii, când vom face prima ediție a evenimentului «Scrumbii de Florii» ce va avea loc în weekendul 26-28 aprilie în Satul Pescăresc”, a încheiat primarul Municipiului Tulcea.  

Municipiul Tulcea a atras fonduri nerambursabile in valoare de 160 de milioane de euroSatul Pescăresc din Tulcea

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce fonduri a atras ca nu se vede nimic in acest orasel uitat de lume! Toata populatia buna de munca din TL , lucreaza in CONSTANTA! Tot orasul CONSTANTA este plin de masini cu nr. de TL. Nu este strada fara sa gasesti parcate 2-3 masini de TL! Toti investitorii cu bani, construiesc la CTA, Navodari si Corbu! Oare de ce nu construiesc si la TL!? Din cauza tzantzarilor! Oare!?
3
0
Pai amiral spagar si corupt pe numele de Chitac v****l , cate milioane de euro din fonduri europene a atras Municipiul Constanta in mandatul tau de 4 ani??? Vreau sa aud sumele,eu,cat mai ales cei care te-au votat,te-am votat si in care la Pstele Cailor te mai voteaza !!! Ani Merla ce drak mai cauta in primarie mai netontule??? Spagari nemernici asta sunteti,corupti pana in ultima celula a voastra !!!
4
0
A dispărut miliardul de euro alocați deltei Dunări și nu se cunoaște nimic în urmă, da la 160 milioane de euro, ce să faci ce să furi
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272