REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

MUNŢI de GUNOAIE în judeţul Constanţa! Comuna Cumpăna, sub asediu

MUNŢI de GUNOAIE în judeţul Constanţa! Comuna Cumpăna, sub asediu

Replica API 27 aprilie 2018 | 00:00 689

Nu ne mai facem bine:

Nu ne mai facem bine:

Situația de la Poarta Albă prezentată de cotidianul „Replica” de Constanța nu este unică! Iată că cei de la Garda de Mediu au discutat cu primarul Vasile Delicoti, care a înțeles că trebuie să se îngrijească de gospodăria pe care o are în subordine. Oamenii au declarat că lucrurile au început să se miște la scurt timp după apariția materialului. Însă, la Cumpăna se înregistrează o situaţie similară. La marginea localității, munți de gunoaie formează un peisaj apocaliptic. Oamenii se plâng că de ani de zile au făcut reclamații, dar parcă sesizările lor sunt îngropate în același loc cu gunoaiele.

Cumpăna. Localitatea care se laudă cu proiecte fabuloase - și chiar sunt! Totuși, oamenii par a uita de bunul simț, odată ce sunt făcuți „nevăzuți”. Dar nu o fac departe. Sute de kilograme de gunoaie s-au strâns în jurul cartierelor mărginașe ale localității, mirosul fiind înțepător. Martorii spun că pentru a scăpa de controale, unii îngroapă deșeurile și le dă foc pentru a „scăpa” de urme.

„În Cumpăna, situația este extrem de gravă și a scăpat de mult de sub control, la noi în comună, la marginea satului, după sala de sport, după ferme, sunt tone de gunoi”, povestește un locuitor indignat. Bărbatul povestește că la 200 de metri de vilele din cartier Del Sole, tone de gunoi sunt lăsate în plin câmp. Nu ajunge în vreun fel sau altul la groapa de gunoi din localitatea Costinești, care ar fi cea mai apropiată.

Garda de Mediu este indignată de faptul că edilii din localitate ignoră legislația în vigoare, unde sunt obligați să igienizeze domeniul public pe care îl au în subordine. Aceștia vor efecuta un control și vor purta o discuție cu primarul localității, Mariana Gâju, pentru a vedea care este situația de fapt și a găsi o soluție. Riscă să fie amendată dacă nu îngrijește de terenurile pe care le are în subordine.

Primarul localității nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fiind senator de Constanta, Tit-Liviu Brailoiu s-ar putea ocupa de lucruri cu adevarat arzatoare, nu sa dea ordin de drepti la Replica, si sa i se publice vorbaria din Parlament, si asta atunci cand o ia sus in dreptul microfonului. Sa se ocupe de poluarea mediului, fiindca in curand Uniunea Europeana ne-o va trage. Brailoiu tot vorbeste despre Romania si UE. In ritmul asta, Brailoiu pune ochii pe primaria Constanta. Fagadau, il lasi pe Brailoiu sa-ti ia scaunul?
2
0
Cea mai tare primarita din tara a ajuns in asa hal? Este imaginea PSDragnea, de-am scapa de voi...
3
0
de cine faceti vorbire???despre indivizii care locuiesc la NR...34 ??? rusine... stiti voi...jegurilor ce sunteti...
2
0
doamna primar,acorda si recompense in DIPLOME DE ONOARE...pentru cei mai buni gospodari,in special,pentru unii care locuiesc pe strada FLORILOR......cum puteti afirma, despre muntii de gunoaie...va contraziceti...si cu diplomele date...cum ramane???
7
0
POPOR DE TIGANI
2
0
Are gardieni publici . De ce nu le fixeaza cateva puncte fixe si pe alti sa ii trimita in patrula . Sa curete si daca mai apare gunoi sa ii trimita la plimbare ca tot freaca mentosana gardieni publici . Mai nou se numesc politisti dar sunt simpli gardieni care numai dupa ciubucuri se uita . Cat despre doamna pimarita , doar gargara .
1
0
TOT DE LA COCALARI DIN CUMPANA.
0
0
Madam Gaju astepta pensia speciala
5
0
Dati vina doar pe primar ...da de ce plm aruncati ma gunoiu in camp si dupa nu le strange primaru ...ducetile la rampa de gunoi nu pe camp ...romanu asa e vrea totu pe gratis ....
1
3
Puscariasii inchisi pt coruptie ar merita sa fie scosi la igienizat marginile drumurilor si a cailor ferate
2
0
Nu s a schimbat nimic. Mergeti pe marginea canalului in dreptul localitatii Galesu, e plin de gunoaie depozitate direct pe camp, iar pungile de plastic sunt imprastiate de vant pe hectare intregi. Europa 2018 adica.
3
0
asta se intampla de ani de zile ,gunoiul e ingropat apoi terenurile vandute pt case,doamna primar a uitat de comuna ,e preocupata de interesele personale ,dar taxele la gunoi le mareste,acolo sunt tone de gunoaie
6
0
Pai Sile e ocupat cu amanta, si "madama" ocupata ci propaganda !
6
0
D-na .... Gaju Mariana !? Este ocupata cu protocoalele.....
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614