REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Mutare șoc: un fost procuror militar, numit la șefia Portului Constanța

Mutare șoc: un fost procuror militar, numit la șefia Portului Constanța

Replica API 21 martie 2018 | 00:00 1231

Cine sunt noii veniți

Cine sunt noii veniți

Dorina Danielescu (foto: Mediafax)

Compania Națională Administrarea Porturilor Maritime SA Constanța (CN APMC) are de puțin timp un nou Consiliu de Administrație (CA), în care se găsesc câteva nume extrem de interesante. Noii administrator sunt Gabriela Murgeanu (președinte), Nicolae Dan Tivilichi (care este și directorul general al APC), Daniel Adrian Naftali, Dorina Danielescu, George Teșeleanu și Bogdan Stelian Mîndrescu.

Daniel Adrian Naftali este analist financiar și vine în CA-ul portului ca reprezentant al acționarului Fondului Proprietatea, pentru care lucrează încă din annul 2010. La rândul său, Bogdan Mîndrescu ajunge acum administrator la port din postura de fost director general al Companiei Naționale Aeroporturi București și consilier al ministrului Transporturilor. Mult mai pitorești sunt însă celelalte personaje noi venite.

De la aeroport la port

George Teșeleanu a fost numit în vara lui 2017 administrator la Societatea Națională Aeroportul Internațional ”Mihail Kogălniceanu” SA, unde nu a rezistat însă prea mult. Om de afaceri cu dublă cetăţenie, română şi italiană, Teşeleanu trebuia să fie, la un moment dat, ambasador al României în Italia.

Fost șef ANRP, aflat în atenția ANI

Vedeta noului CA de la Portul Constanța este însă Dorina Danielescu. Fost șef al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, demis de premierul Victor Ponta, colonelul Dorina Danielescu este fost procuror militar și DIICOT, pensionat la 49 de ani. În 2013, Dorina Danielescu a fost găsită incompatibilă de Agenția Națională de Integritate (ANI), întrucât era, concomitent, atât magistrat civil la Parchetul Curții de Apel Ploiești, cât și procuror militar. Controlul ANI a venit chiar în urma unei sesizări a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Dorina Danielescu a fost activată în gradul de colonel la șefia Direcției Investigare a Corupției și Fraudelor, a Corpului de Control și a Direcției Audit Intern ale MApN de către fostul ministru Corneliu Dobrițoiu, în anul 2012.

Traseu impresionant în magistratură

Dorina Danielescu, noua administratoră a Portului Constanța, a fost procuror în perioada 1992- 2017, interval în care a profesat la Pitești, Râmnicu Sărat, Buzău, Ploiești și București. Între 2004 și 2009 a fost șefa DIICOT Ploiești, în perioada 2010- 2012 a ocupat funcții de conducere la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, Ministerul Justiției și ANRP, iar din 2012 până în septembrie 2017, data ieșirii la pensie, a fost colonel magistrat doctor la Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel București.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mustele au inceput sa faca miere, iar populimea admira fenomenul si apreciaza calitatile noului produs.
5
0
In Rromania mustele au inceput sa faca miere. Atentie sporita
7
1
Bai, vere, toate fufele astea isi pun clocitori pe cap? Ia sa se ieie oierul Gigi si de fufa asta. Be be be be
9
1
Inteleg ca majoritatea a decis mereu sa puna la sefie oameni din partid,insa chiar si asa,criteriul principal ar trebui sa fie competenta,nu carnetul de partid.Altfel nu se va schimba niciodata nimic in bine. Pana si in vremea lui Ceausescu erau directori specializati in domeniile de activitate ale companiilor si aveau acolo in birou de partid cu cacanarii comunisti. Acum cacanarii din orice partid at fi conduc ce nu inteleg,adica fac praf economia.De asta s-a dus dracului toata industria si restul economiei. Papagali incompetenti conducatori. Mi-e scarba de toti.
8
0
Ma numesc ionut parvu si iubesc psd.e viata mea , asor psd.
2
4
psd e pcr. Asta au votat asistatii social. Pe timpul lui pingelica ce votau?
8
0
ci de SECU, care-i transcende si pe psd si pe usr si pe multi altii. Daca vreti sa vedeti cum arata o securista de cariera va uitati la poza din articol. Nu va intrebati de competente, ca astia in general se caracterizeaza doar prin lipsa lor si prin obedienta oarba fata de superior.
10
3
Il vrem pe Nicu Rosu sef la rutiera caci tot e pe pupincurism
5
1
daca va uitati atent si nu va lasati manipulati o sa vedeti ca pe vremea comunistilor erau numiti la conducere oamani care chiar lucrau in domeniul respectiv si de multe ori porneau de jos si aveau ceva vechime si experienta dar asta e capitalismul adevarat ce va mai plangeti
21
1
cand draq se ancheteaza cum au fost inaltati unii in grade, de catre Dobritoiu, Oprea,..si alti ministri,..sau depilda cum a ajuns avocat Ponta cu un doctorat fals, Toba chestor tot cu un doctorat fals, si cum a plagiat Despescu doctoratul, nimeni nik???
14
0
.... SECU, SECU VINE SI TE IA CU BREACKU !
16
0
Psdisti, nu e asa ca va mandriti cu Fagadau si Nicu Rosu?
18
2
OMUL DE PE CALARASI ESTE ACUM PE FARAS
21
1
Sictir golanilor sefi de PSD Constanta! Mai vedeti voturi de la noi la pulivara, toate organizatiile din judet si Constanta sunt revoltate la maxim si o sa vedeti la europarlamentare ce de voturi pierdeti. Multe succesuri javrelor!
29
4
Doar oameni unul si unul , doar valori adevarate din parti, oameni care au legatura cu portul din parti. Nici psd nu sunt, poate sunt pnl ca asa sta treaba bine. psd maxim 25% la alegeri sa ii voteze astia numiti, ca altii profesionisti degeaba. Poate vine pnl ul si schimba ceva
18
1
Pei nu suntem noi o tara condusa de servicii? Doar nu era sa fie la port altfel.Sri,Dna,Procurori,coloneii...
22
3
Psd trebuie distrus din temeli si alti corupti eliminati definitiv
35
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218