REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Nava Queen Hind fusese inspectată vara trecută: iată posibila cauză a scufundării ei în Portul Midia

Nava Queen Hind fusese inspectată vara trecută: iată posibila cauză a scufundării ei în Portul Midia

Replica API 3 ianuarie 2020 | 00:00 635

O navă cu peste 14.000 de oi la bord s-a răsturnat, pe 24 noiembrie anul trecut, în Portul Midia. Mai multe zile la rând s-a acţionat pentru salvarea a câtorva zeci de oi; pe navă se aflau 22 de marinari, din care doar unul a căzut de la bord în momentul incidentului, el fiind salvat la scurt timp. Ambarcaţiunea urma să ajungă în Libia.

O anchetă este în continuare în derulare, pentru a se stabili ce anume a provocat nenorocirea. Cea mai plauzibilă variantă este cea a erorii umane, specialişti în domeniu declarând că vechimea navei (a fost construită în 1980) nu reprezintă neapărat o cauză care să fi condus la răsturnarea ei. Potrivit informaţiilor obţinute de cotidianul “Replica” de Constanţa, nava Queen Hind a suferit modificări structurale în anul 2017, primind ulterior clasificarea NKK (una dintre cele mai importante societăţi de clasificare din industia construcţiilor navale). Nava fusese inspectată PSC (controlul statului portului) în vara anului 2019, fiind depistate câteva deficienţe, însă nu majore.

Deşi raportul anchetei nu este încă finalizat, date preliminare indică, potrivit surselor noastre, că nava ar fi fost încărcată greşit – nu neapărat supra-încărcată, ci ar fi fost greşit dispusă încărcătura (marfă mai grea în partea superioară a navei).

De precizat că nava urmează să fie ranfluată imediat după ce se semnează contractul cu Grup Servicii Petroliere (cel mai probabil în cursul zilei de azi – mai multe detalii AICI).

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Incompetenti, spagari sunt toti cei din ANR nu doar de aici. Mergeti in teritoriu pe la zonale sa vedeti ce si-au angajat baronii locali. Cum tin pe langa ei totii pupincuristii, amantele puse in posturi caldute cat mai sus langa sefi si profitorii. Totul pentru ei este o afacere din care trebuie sa scoata cat mai mult. Inmatriculare, inspectii nave-ambarcatiuni, examene permise barci egal SPAGA !
17
0
Pentru neregulile din ANR ar trebui sa se implice noul DG, dar acesta este prea mic si fara putere pentru a se pune cu gruparile si clanurile existente in aceasta institutie.
13
1
Pt.un cicitor. Daca cei din Constanta sunt "cam prosturi" crezi ca cei de la zonale sunt altfel ? La una-doua dintre ele directorii se comporta ca niste patroni in special in cazul angajarilor si promovarilor.
12
0
au tras tare travers bouarii aia beti de pe remorchere,de aia s.a rasturnat! Cite doctorate,masterate si spagi iti trebuie ca sa intelegi asta?
0
0
recunosc ca am luat spaga cu idu ,si cu zamfir laur
5
0
pt toti specialistii userloci de mai jos. Cu 2 3 voiaje si apoi retrasi precum Paris, candidatul vostru la Mangalia, ceea ce il face un marinar ratat. Nava avea gaura de apa, userloci care le stiu petoate.
8
2
au fost si niste baloti de paie dar structura navaei a fost in asa fel modificata incat magaziile de marfa adica staulele de oi au fost cocotate deasupra cosului pupa,deasupra maotorului principal,zona in care nu sunt tancuri de balast sau daca sunt sunt mici si nu pot compensa greutatea magaziilor aeriene,si inca nu este singura copaie modificata sub obladuirea lui mezei ,anr nu nkk,mai sunt inca sapte,parte din vina o are si pilotul care a plecat in cursa cu nava esuata,la 67 de ani ,dar de dac te mananca musai sa te scarpini
1
0
Cine face evaluarea angajati lor, cei care I a adus in anr, corb la corb... Spaga la putere! Cum sa dai aviz la nava cand ea a fost a fost modificat a????
21
0
Constantenii ii stiu pe aia de la ANR. Cei mai multi sunt cam prostuti, ajunsi acolo pe pile, pe interventii, pe spaga. Sunt niste functionari amarati incompetenti fara vlaga. Nu stiu ce sa faca pe timp de pace daramite la vreun necaz. Cine ii da afara? Cine ii pune la munca? Cine ii examineaza?!
37
0
Cele insirate de "ANR "sunt subiecte tabu in cadrul ANR. Frica de a discuta este prezenta peste tot. Din cauza lor se ajunge in astfel de situatii.
24
0
pilotul ,capitania .nimeni la puscarie ?
6
1
Specialistii din ANR ! Spagarii din ANR ! Clanurile din ANR ! Angajarile din ANR ! Promovarile din ANR !
32
0
daca privesti primele imagini cu nava rasturnata. Baloti de paie , grei amplasati pe ultima punte de sus.?!!
9
0
La puscarie 20 de ani pt criminali si orirea exportului de animale vii ! Totul pentru neam si Tara sa ramana in Tara la preturi pentru toata lumea !
12
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108