REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

NEBUNIE CU PARCĂRILE LA CONSTANŢA: Acuzaţii de furt şi îngrădire abuzivă a unui teren între blocuri!

NEBUNIE CU PARCĂRILE LA CONSTANŢA: Acuzaţii de furt şi îngrădire abuzivă a unui teren între blocuri!

Replica API 13 septembrie 2018 | 09:06 541

Locatarii de pe strada Solidarităţii mai au puţin şi ies cu parul unii la alţii!

Locatarii de pe strada Solidarităţii mai au puţin şi ies cu parul unii la alţii!

Revoltă în rândul locuitoriilor unui bloc din municipiul Constanţa! Locatarii din blocul B, de pe Strada Solidarităţii, nr.7, din municipiul Constanţa, solicită autorităţilor locale, efectuarea de cercetări și luarea măsurilor legale, susţinând faptul că se petrece o îngărdurie abuzivă și restricționarea accesului public pe un teren de aproximativ 120 de metri pătraţi. Potrivit acestora, terenul se află în zona parcării dintre blocurile B, C şi U fiind în proprietatea Consiliului Local Constanța.

Locuitorii de pe strada Solidarităţii, din blocul mai sus menţionat, susţin de asemenea că aceste fapte expuse ar fi fost comise în concurs cu fapta de furt și folosire fără drept a unui dispozitiv de blocare loc de parcare, care se află în inventarul Confort Urban din cadrul Primăriei Constanţa, aceasta fiind de fapt şi singura firmă autorizată să monteze aceste dispozitive. Acest dispozitiv de blocare este folosit pentru blocarea accesului pe acel teren.

“Terenul viran, îngărduit abuziv, este proprietate al Consiliului Local Constanța, și, în data de 01.06.2018, nu era amenajat, servind că parcare ocazională pentru mașinile locatarilor din zona. Planul de situație al Terenului îngărduit abuziv este anexat. La sfârșitul lunii iunie 2018, un grup mic de locatari domiciliați în blocul U, sc. C, fără să aibă acordul celorlalți locatari, au hotărât să-și amenajeze loc de parcare privat, ingarduit, securizat cu dispozitiv de blocare furat și închis accesului persoanelor străine de grup și autovehiculelor de utilitate publică.

Pentru a amenaja terenul, au adus pământ și pietriș și au astupat toate gurile de canalizare sau de acces, la infrastructură subterană. După pregătirea terenului, au turnat beton de nivelare și au îngrădit terenul cu arbori, plăci de beton și dispozitive metalice.

Pentru a restricționa accesul pe teren, au furat un dispozitiv de blocare, folosit de SC Confort Urban Constanța SA, pentru blocarea locurilor de parcare și l-au montat în poziție ridicată, în zona de acces pe teren, încercând să inducă locatarilor, faptul că este montat cu acordul Direcției de Circulație din Primăria Constanța”, reclamă cetăţenii.

„Prin această îngărduire și restricționare acces, orice mașină de intervenție publică nu va putea intră în acea zona, nu va putea întoarce și, mai mult, nu va putea interveni la situațiile la care a fost chemată. Orice locatar care și-a arătat dezacordul față de ingarduirea abuzivă și restricționarea accesului, a fost amenințat cu represiuni fizice asupra să, sau a mașinii sale.

Menționăm că în zona respectivă există un focar de conflict între locatarii nemulțumiți de faptele antisociale și locatarii făptuitori, deoarece unele autorități refuză să intervină. În lipsa unei intervenții, în cazul unui accident auto, firmele de asigurări vor acționa împotriva Primăriei Constanța, pentru recuperarea pagubelor, iar conflictul între locatari, poate degenera în vătămări corporale, distrugeri, vandalism, sau alte ingarduiri suplimentare cu restricționare de acces.

Pentru a preveni un conflict, va rugăm să interveniți coordonat, să dispuneți readucerea terenului la situația anterioară de 01.06.2018 și tragerea la răspundere a făptuitorilor, care pot fi identificați prin interogarea Asociației de Proprietari de la blocurile BCEU”, au mai precizat reprezentanţii blocului B situat pe strada Solidarității din municipiul Constanţa.

Aceştia au transmis plângere către autorităţile competente de pe raza municipiului Constanţa.

“Pentru coordonarea cercetărilor, am transmis prezenta plângere către: Direcția de Circulație Primăria Constanța, Direcția de Urbanism Constanța, Parchetul Judecătoriei Constanța, Poliția Locală Constanța, Direcția de Mediu Constanța, I.S.U Dobrogea, Garda Națională de Mediu Constanța, ISC-CT, Radet Constanța şi Raja Constanța”, au adăugat aceştia.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu cred ca nu e nici o problema sa se parcheze acolo, problema e ca e ingradit si parcheaza doar 'patronii' asa ceva nu e posibil ca doar nu traim intr o tara condusa de niste infractori.... aaa ba da..
7
0
Daca nu sunt actele in regula, trebuie restabilit totul la forma initiala pe cheltuiala celor care au initiat proiectul. Tulburarea linistii publice se amendeaza iar pentru amenintare exista plangerea penala. Normal ar fi 1 loc de parcare per apartament aprobat de primarie in loc desemna si platit. In limita locurilor ramase de parcare, ar trebui o taxa premium pentru cei cu mai mult de o masina per apt. Asta daca primaria amenajeaza parcari. Cand cumperi o locuinta, intreaba de parcare si verifica caci altfel esti pe cont propriu.
6
0
Intelegem problema. Cum propui sa fie rezolvata problema ?
0
1
Bravo natiune
3
0
Tot balamucul asta cu locurile de pacare se datoreaza primariei,care tace ca rahatu-n iarba.Ei au inchiriat locurile ca sa faca bani,ia sa vina si la yerminarea anului sa zica:nu mai facem nici un contract de acest fel.Eu m-am mutat acum ceva timp intr- un bloc unde toti isi luasera locuri de parcate si le prelungesc in fiecare an.Acum ce fac,50-60 de ani cat mai traiesc aia nu se atinge nimeni de locurile alea?
3
1
Mainr daca vede primaria terenu face un bloc numa blocuri au in cap si vinde tetenu
8
1
Astia sunt ciobanetii aia veniti de la oi, mirosind a branza si a cacareze de oaie: evazionisti, stapani de sclavi, anal..fabeti, incornorati - in timp ce ei stau la terase si beau cafele si apa plata, machedoancele sunt cracanate de romani, turci si tigani.
13
3
Bai, cum maie cu stalpisorii astia ? Mai au voie sa le ridice sau nu?
0
0
Cauza reala este ca municipalitatea nu adopta doua masuri inportante .Intii sa oblige pe cei ce stau la curte sa isi parcheze masinile pe proprietatea lor nu pe trotuare ,iar pentru cei de la blocuri sa le permita construirea in comun de parcari etajate private, deasupra aleilor auto, si atunci lucrurilr vor intra pe un alt fagas.Amenzile nu isi au rostul daca primaria nu rezolva problema unitar.Cei care vin si parcheaza pe acel loc viran produc praf ,gaze si gunoaie si atunci oamenii isi fac dreptate singuri fiind disperati.
5
6
Astia sunt la Constanta. Neam de traista hoti koorve
18
2
Cat timp la primarie sunt o gasca de mafioti , problemele constantenilor nu au rezolvare !
23
1
la abator au facut romanii in gradina blocului 5-6 masini au pus gard,beton si e legal ,altul si-a pus masina in gradina blocului exact la geam sta la parter. Eu cred ca daca torni ciment esti ciumec nimeni nu iti face nimic . Oras plin cu jigodii
17
0
de ce politia locala nu amendeaza
18
1
Presupun ca aceste amenajari au durat ceva timp si nu s-au realizat instant intro noapte. De ce nu au sunat autoritatile in momentul desfasurarii acestor lucrari!? Nu cumva sunt coautori!?
11
3
Merge , suntem in Constanta , unde se betoneaza , parti din parcuri , spatii verzi , pietonu este injurat sau intimidat daca nu mareste pasu , maneau si scuipatu sunt la ele acasa , in zona gari este plin de ciudati , care te scaneaza din privirii .....oras european .
37
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614