REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nebunie în trafic când ies copiii de la Școala Gheorghe Țițeica

Nebunie în trafic când ies copiii de la Școala Gheorghe Țițeica

Cristina BĂRBUCEANU 30 ianuarie 2023 | 00:00 4811

În Constanța șoferii pare că nu se plictisesc niciodată deoarece au mereu idei „interesante”. Printre acestea se numără și parcarea mașinii fix în fața școlii, chiar pe trecerea de pietoni. Așa a făcut și un părinte care a venit să își ia copilul de la Școala nr. 30 „Gheorghe Țițeica”. Fără să țină cont de nimic, acesta și-a parcat bolidul pe trecerea de pietoni, fix în fața porții de la intrarea principală în curtea școlii. Dacă se putea, probabil părintele ar fi parcat în ușa de la intrarea în școală.

Nebunie in trafic cand ies copiii de la scoala Gheorghe titeicaSUV-ul este parcat fix pe trecerea de pietoni

În ceea ce privește felul în care anumiți șoferi execută parcările în Constanța, părea că nimic nu ne mai poate mira. Vedem tot timpul mașini parcate pe trotuar, mașini care blochează intrarea în diferite spații comerciale, autovehicule parcate pe dos care încurcă serios circulația. Aerul acesta sărat se pare că le ia judecata anumitor șoferi, când aceștia se gândesc să își parcheze autovehiculul. 

Când credeam că nimic nu ne mai poate mira, apare un șmecher cu bolid care încurcă circulația exact în zonele cele mai importante sau circulate ale orașului. Așa s-a întâmplat și la Școala nr. 30 „Gheorghe Țițeica”, unde un conducător auto și-a lăsat mașina în cel mai nepotrivit loc cu putință. Evident, martorii oculari au surprins momentul și motivul este absolut evident. 

Nebunie in trafic cand ies copiii de la scoala Gheorghe titeicaSUV-ul este parcat fix pe trecerea de pietoni, dar și în fața porții

Astfel că șoferul a considerat că bolidul său poate sta foarte frumos exact pe trecerea de pietoni, că nu se supără nimeni. Pe lângă faptul că mașina era așezată pe trecere, ceea ce a făcut ca, atât elevii, cât și părinții lor să își pună viața în pericol când doreau să traverseze, pentru că ceilalți participanți la trafic cu greu observau oamenii aflați în spatele mașinii, bolidul de lux se afla fix în fața porții de la intrarea principală. 

Poate că și la Constanța ar trebui să se implementeze programul „Kiss and ride” ce presupune ca părinții să își lase sau să își ia copiii din fața școlii, aceștia coborând, respectiv, urcând rapid în mașină, urmând ca părintele să demareze fără a staționa mai mult de 30 de secunde în fața unității de învățământ. Păcat că în Constanța încă mai vedem părinți care ar veni cu mașina până la ușa de la intrarea în școală, dacă acest lucru ar fi posibil.  
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Câtă disperare, câți oameni fără minte, asa handicapează copiii....Politia locala ar trebui sa le ridice mașinile de acolo
1
1
Ca peste tot în marile orașe,la școlile despre care pretindem ca exista exigente educationale,părinții au devenit un fel de maeștri de ceremonie. Pare un festival al comediei, în care părintele își etalează mușchii și avutiile în fata scolii. Ce demonstrează acest lucru? O întârziere la viata adulta a părinților care se va reflecta ulterior și în viata copiilor.
1
0
M-ati spart în plm cu bolizii voștri. La voi orice în afara de Logan este bolid. Vorbiți ca niște săracii care n-ati mai vazut o mașină de 30, 50, 80 mii euro decât în poze. Sunteți defecți toți din aceasta redacție ma jur. Aveți numai exprimări de genul bolizi, interlopi, vedete și când colo e vorba de mașini second-hand de 10 mii euro, de țiga.n.i care-si trimit femeia la produs și de ta.r.f.e care când pe 2 acadele.
6
0
Schimbat Codul Rutier de urgenta! Toate faptele comise de anumiti conducatori auto prin care se ingradesc drepturile altor conducatori auto si al pietonilor sanctiunea contraventionala sa fie transformata in ruperea mainilor sa nu poate conduce cel putin 3 luni,perioada de suspendare a permisului.
6
1
Vreo p*****a de mămică s-a speriat sa nu i se demonteze picioarele la progenitura dacă merge pe jos 20 metri.amenda direct!
14
0
Intreb ca prostu daca ISJ si dl inpector sprijinit politic au facut vreodata o situatie a elevilor care nu domiciliaza in ariile arondate scolilor si daca au luat masuri de contracarare a fenomenului! Banuiesc ca nu iar sfanta spaga inca domina relatiile interumane de la nivelul scolilor si ISJ.
13
0
Mercedes de Lux luat din banii Statului din taxe si impozite. Bineinteles ca fac fite cu masinile de lux de 100000 euro. Dintr-o pensie de 30000 de ron care nu e bazata pe contributivitate devii milionar in euro. Prostimea sta la coada si plateste taxe.
18
1
Replica este un ziar ciudat. Situatia asta este la toate scolile din oras dar na daca va cere un articol dna amanta a sefului de partid, profesoresa acum la 30 scrieti de 30
19
6
toti sunt riverani
8
0
Asa sa faceti bai parinti imbecili! Daca se poate sa intrati cu masinile pana in sala de clasa! Sa nu cumva sa faca plodul cativa pasi pe jos ca se sparge!
32
1
Corect dar sa nu uitam SCOALA SPECTRUM unde este etalata zi de zi prosperitatea prin auto familiar. Acolo chiar trec cei de Locala si inchid ochii . Si culmea sa te opresti sa explici ca incalca trecerea sau sta pe a doua banda la soferi ca deja esti luat in bascalie si in ,,vocabular" adecvat marilor bombardieri afaceristi de la Constanta
28
1
De unde sa stie bizonul asta ca cele catva minute petrecute cu copilul de mana, catre scoala , acele minute in care vorbesti cu copilul...despre scoala , despre viata in general , acele minute sunt magice si benefice pentru copilul ala , pentru amintirile lui... Probabil ca si copilul v-a deveni la fel , un needucat ! Pacat...
36
0
Viitorii handicapati ai societatii care nu vor sti sa ajunga singuri nicaieri fara sa fie condusi cu masina
35
2
Trimitetii ma pe jos ca nu le cad picioarele la monstruletii aia mici
27
3
Alooo, locala, rutiera, nu va autosesizati? Aveti poze pentru amenda. E de inteles comportamentul bizonului de la volan, fiind la prima generatie de oierii incaltati, se temea ca se vor uza ciubotele. Daca i se permite, va mai face.
37
0
La fel e la toate școlile, vezi str. Cișmelei cu școala 29 sau str. Meșterul Manole cu școala 17. Eu vad doi vinovați. Odată școlile care primesc copii ce locuiesc la adrese neacordate școlii- și aici primăria și inspectoratul școlar ar trebui sa facă ordine - și părinții care își cocolosesc foarte mult copiii. Ar trebui lăsați sa vina și sa plece singuri. Ei se strâng câte 2-3 care stau în același zonă, socializează, fac mișcare. Dar luatul copilului dr la școala cu mașina este și o metoda de p***t gust de etalare a bunăstării unor părinți
43
0
Politia locala ii intereseaza doar babele cu leustean
42
0
Politia locala doarme.,și iese șeful lor și afirmă că fluidizează traficul în apropierea unităților școlare. Nu îți este rușine mai golanule sa faci asemenea afirmații,când nu faceți nimic. Veniți la prânz la liceul pedagogic,la SC 37 ,23,la liceul Mircea,Țițeiul,și multe altele sa vezi circulație blocata.. Rușine poliția locala și rutiera... Dnu s****n.de la rutiera. luați masuri,și faceți acțiuni ziua la prânz,cum faceți sambata și duminica ptrcobsum alcool și droguri
37
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367