REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Nicolae Ciucă: „Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în benzinării”

Nicolae Ciucă: „Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în benzinării”

Replica API 1 iulie 2022 | 00:00 1118

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că prețurile la carburanți „au scăzut” și că guvernul, prin măsurile a evitat „penuria și raționalizarea carburantului”.

„Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate. Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția: ordonanța de urgență în ceea ce privește compensarea și ordonanța anti-speculă”, a declarat premierul Ciucă, într-o postare publicată pe Facebook.

Ciucă a amintit despre schema de ajutor pentru transportatori, deja în vigoare, „care compensează adițional parte din prețul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro”.

„Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria și raționalizarea carburantului - așa cum se întâmplă deja în alte state - și am generat o scădere a prețului pe care bugetul de stat să o poată susține fără a afecta masiv alte sectoare. Avem unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și trebuie să rămână așa”, a spus Nicolae Ciucă.

În aceeași zi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, pentru Agerpres, că toate marile lanţuri de benzinării din România au aplicat reducerea de 50 de bani pentru clienţii finali. Ministrul a mulțumit companiilor care „s-au conformat voluntar” și au aplicat prevederile ordonanței de urgență prin care guvernul Ciucă a aprobat reducerea prețului carburanților cu 50 de bani.

Guvernul a aprobat joi ordonanța de urgență care prevede reducerea prețului carburnaților cu 50 de bani. După decizia executivului, ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat că măsura intră în vigoare în noaptea de joi spre vineri, însă ar mai putea trece câteva zile până vom vedea prețuri mai mici la pompă, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma-ta nu a fost gravida cu tine, a fost constipata 9 luni
1
0
sa-ti cumperi dumneata motorina cu cei 50 bani .***e acesti bani sa ai parte si pe lumea asta si in viata de apoi..50 de bani sa te ajute-n viata...te credeam un adevarat militar...dar dupa cum gandesti,nu meriti nici gradul de SOLDAT-NEINSTRUIT..
1
0
ptr ma pis pe rzv si roger cacat,sa- i sugeti bine pe rusofili!mars in cacat!
0
0
Asta este ieftinire mai pnl-ist de cacat?! Lua-v-as rasa in poula de psdei si pnlei!
0
0
Ieftinirea carburantilor cam ca un cacat in oceanul Indian ,adica nimic palpabil,.Daca alimentez azi dau sa zicem 95 de lei in loc de 100 de lei ieri .Un fel de p**a lui calu!
2
0
De 12 ori in istorie a fost Romania invadata de catre Rusia. Si acum vezi avortati d-astia cu 4-8 clase care sustin AURolacii lui "vuvuzeaua" rusofila George Simion si Dianei Sosoaca, a carei mama este membra in masonerie, iar a carei familie este satanista si se inchina la Lucifer sau arhitectul universului, dar prostesc boschetari ca voi cu liveuri ca ei, astia din AUR sunt crestini ortodocsi. AHAHHA. George Simion e musulman, tatal lui fiind T I G AN si a copiat partidul AURr alianta unitatii rromilor sau ceva de genul. Informati-va, o sa primiti mare cockslap de la realitate!
11
0
Ce realizare e asta ma cu benzina 8.2 lei? Ce realizare e ca ciupiti de unde puteti cate o taxa ?
2
3
Pentru prostul satului de mai jos. Vrei la ciolan, AURolacule? Baga-mi-as p**a in ma-ta de tradator de tara si de neam! Sper sa muriti toti cat mai curand, rusofililor infecti! Cum mortii ma-tii sa arunci cu noroi in astia de la PNL la toate stirile, ca poate-poate urca AURolacii in sondaje. Intelegeam daca ziceati de PSD. Niciodata nu va mai calca picior de rus in Romania, AURolaci imputiti, rusofilii de ultima speta, ridicati in slavi de Sputnik si dati ca exemplu. Killnet a dat-o exemplu pe Sosoaca in atacul cibernetic impotriva Romaniei. Sosoaca ocupa functia aia datorita AUR. E vina AUR
11
1
de hot si mincinos!!!
1
1
Ma rs in mortii ma-ti de ne norocit. Ba laba trista ce esti, au scazut de la 9.5 lei la 9 lei. Unde mortii ma-ti e asta o realizare? Sa imi bag pla in ma-ta si in tot neamul tau. Mwe pnl !
4
10

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272