REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nicușor Constantinescu a solicitat ajutor public judiciar, într-unul din procese!

Nicușor Constantinescu a solicitat ajutor public judiciar, într-unul din procese!

Replica API 1 octombrie 2018 | 13:21 404

Nicușor Daniel Constantinescu are dificultăţi financiare şi nu poate susţine financiar procedurile judiciare! Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța a solicitat, instanței de judecată, ajutor public judiciar, într-unul din dosarele în care Consiliul Județean l-a acționat în instanță pentru recuperarea prejudiciului produs UAT, în perioada cât a fost președinte. În acest dosar, a solicitat de două ori, chiar, intervenția și Marian Turbatu, denunțător în dosarul în care a fost acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curtii de Conturi și nu a respectat dispozițiile legale privind prelungirea unor certificate de urbanism și a autorizațiilor de construire a unor centrale eoliene. Numai că, instanța i-a respins cererea de fiecare dată.

Pe fond, UAT Județul Constanța a câștigat procesul ce are ca obiect ”pretenții”, în sensul că Nicușor Constantinescu a fost obligat la plata către Consiliul Judeețan a sumei de 1.522.726, 31 lei. Deși, fostul șef al CJC a invocat judecătorului de caz excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune. Decizia nu a fost definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel. Recursul formulat de Nicușor Constantrinescu a fost înregistrat, la sfârșitul lunii trecute, mai exact pe 29 august, cu mențiunea ”Ajutor public judiciar” și a primit un prim termen de judecată pe 5 octombrie. Precizăm, că acesta nu este singurul dosar în care UAT Județul Constanța a câștigat recuperarea prejudciului. De exemplu, în aprilie a.c., instanța a obligat pe Nicușor Constantinescu la plata sumei de 1.650.925,04 lei - reprezentând plăţi nelegale şi a sumei de 157.949,46 lei - reprezentând dobânzi. Evident, a efectuat recurs. Revenind la ajutorul public, trebuie precizat că acesta se poate acorda în urmatoarele forme: plata onorariului pentru asigurarea reprezentarii, asistenței juridice și, după caz, a apărării, printr-un avocat numit sau ales, pentru realizarea sau ocrotirea unui drept ori interes legitim in justiție sau pentru prevenirea unui litigiu, denumită în continuare asistenta prin avocat; plata expertului, plata onorariului executorului judecătoresc sau scutiri, reduceri, eșalonari sau amânări de la plata taxelor judiciare prevăzute de lege, inclusiv a celor datorate în faza de executare silită.

Beneficiază de ajutor public judiciar persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 500 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în intregime de catre stat. Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat în proporţie de 50%.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa stea pe viata la parnaie ca daca iese raspandeste febra porcina si contamineaza si pe altii
10
4
Si atunci de unde are bani sa plateasca garda de corp a baiatului?
13
3
PSD-eii lu dracnea si ai lui ALDE tariceanu, n-au in cap decat cum sa dea mai repede OU pe legea amnistiei si gratierii sa-si scape toti hotii de puscarie si, sa ramana si cu banul furat. Hotia lor s-o plateasca prostimea ca datorie publica!
10
5
Nu tine vrajeala porci PSD
10
5
Sa-i vanda executorul vila si sa-i mute gardul de pe trotuarul luat de porc cu japca ! Si sa-l caute pe porc la osanza ca are destula ! Si sa le dau muie cu cacat la toti care postau pentru porc ! Unde sunteti bai futu-va-n gat de lingai ? Muie porcul betiv, muie dragnea, muie pesede !!!
13
6
Bai nu le e rusine? Cand au vila cu piscina si slugi in casa si o gramada de proprietati si zeci de contracte cu statul prin interpusi ei cer ajutor?!? Doamne fereste-ne de astfel de exemple. Ati nenorocit Constanta pentru inca 20 de ani in viitor. La multi ani in parnaie Nicushor.
14
3
Sa-i aducem amintei acestui pungas ca prietenul lui,adica Mazare ,ne- a spus odata cand intretinerea ajunsese de nesuportat: "eu nu dau ajutoare sociale la astia cu gipane".Ti-ai dracului de pungasi ! Vreti ajutoare ? Uite ca s-a intors roata.Vinde-ti viloiul ,ala de pe malul marii ,ca iti acoperi suma. Huooo !
19
2
INTAI MA BATUT K SA SPU CE STIU . APOI MA BATUT K SA TAC .
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108