REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Nistor: „Profesorii nu mai acceptă fărâmituri pe care le aruncă Guvernul cu țârâita”

Nistor: „Profesorii nu mai acceptă fărâmituri pe care le aruncă Guvernul cu țârâita”

A.F. 4 iunie 2023 | 19:31 730

Președintele Federației Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat, în contextul grevei din educație, că „profesorii nu mai acceptă fărâmituri pe care le aruncă Guvernul cu țârâita”. 

Nistor: „Profesorii nu mai accepta faramituri pe care le arunca Guvernul cu taraita”Marius Nistor

„Prelungirea negocierilor pe o perioadă pe atât de îndelungată, declarații contradictorii din partea Executivului, acuzații gratuite lansate în spațiul public au agravat și mai mult situația tensionată din sistem. Colegii au nemulțumiri mai mult decât legitime și așteaptă soluții mult mai clare și mai coerente. Referitor la OUG, atâta vreme cât nu există un acord din partea membrilor de sindicat nu se poate vorbi de acceptarea sau respingerea ei și răspunsul a venit zdrobitor din teritoriu, din partea colegilor noștri. Nu sunt acceptate de colegii noștri”, a mai declarat el.

Marius Nistor a mai explicat că „profesorii au experiența a ceea ce s-a întâmplat în trecut și nu pot crede acum că guvernanții vor ține cont de o notă de fundamentare, fără niciun fel de valoare.

„Este un mare semn de întrebare vizavi de dorința reală a politicienilor. Seamănă cu o lipsă a dorinței de a-și asuma un astfel de reper. S-au dus vremurile când Guvernul negocia strict cu liderii de sindicat și atâta tot. Acum negocierea se poartă într-un anume fel direct cu cei care sunt în cancelarii, în acțiuni de protest”, a mai spus Nistor.

Întrebat câți profesori sunt în grevă, liderul a explicat că „peste 75% din corpul profesoral este în grevă”, însă nu a dorit să precizeze câți dintre aceștia au refuzat noua ofertă a Guvernului, adăugând că marți vor fi făcute publice aceste informații, scrie digi24.ro.

De asemenea, Nistor a explicat că există posibilitatea ca unii profesori să cedeze, dat fiind faptul că în timpul grevei nu sunt plătiți.

„S-ar putea să existe profesori care vor ceda. Trebuie să înțelegi, nimeni nu-i poate acuza că sunt spărgători de grevă. Ei sunt alături de noi chiar dacă n-ar mai fi în grevă. Sunt mulți care rămân și își asumă scăderea veniturilor. Profesorii nu mai accepta fărâmituri pe care le aruncă Guvernul cu țârâita. Nu așa merg lucrurile. Și noi ne dorim să înceteze greva, dar există posibilitatea să ne oprim acum și anul viitor și peste doi, trei ani vom discuta despre aceleași probleme și vom avea aceleași crize sau rezolvăm acum. Pe loc nu schimbă nimic creșterea salariilor, dar ca perspectivă pregătește resursa peste patru, cinci ani, pentru că pe partea de resurse umane avem o problemă. Bazinul de selecție devine din ce în ce mai mic. Avem 4.000 de necalificați în învățământul preuniversitar și numărul lor devine din ce în ce mai mare, pentru că s-au săturat să aștepte să vină perioada în care politicienii își vor asuma răspunderea să transforme învățământul cu adevărat în prioritate, și nu prin vorbe, ci prin fapte”, a mai menționat Marius Nistor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest santajist imi face scarba. a consultat toate sindicatele in cateva minute. Minte si daca va uitati la veniturile lui poate ne transmiteti pe cine reprezinta. Faceti ce trebuie mai guvernantilor. Jucati bambilici de cateva ziele, greva lor este ilegala prin blocarea elevilor de sustinere a examenelor. Va doare undeva pe toti pentru stresul elevilor. Mai vreti o Romanie educata sau hoata, pt. ca asa invata de la scoala. Santaj, c***e, analfabeti functionali, doctori ce au studiat nimic, etc. O tara esuata de-a binelea. Mars afara mai lideri de sindicat platiti de cine??
1
1
Acesti sindicalisti si profesori, s au intrebat cat muncesc parintii, pentru a platii meditatiile acestor elevi? Au si doua locuri de munca!!! Cand faci greva la un privat ti se spune ca usa este deschisa! Daca sunt nemultumiti de ce nu se duc la privat? Ar fi bine sa respectati munca acestor parinti si elevi!!!!
4
2
Ministerul le-a promis la negocierile din iarna ca introduce in proiectul legii salarizarii salariu mediu ptr debutanti, ceea ce a si facut la vremea respectiva si apoi, putin mai tarziu, acest punct a disparut; guvernul i-a mintit, refuza si acum sa introduca cerinta intr-un act juridic si profesorii au tot dreptul sa continue greva; astea sunt faptele; restul sunt povesti si minciuni
3
3
Urinam cu bolta pe voi, prostavanilor.
4
6
La muncă, nu la întins mâna. Unu care sapă șanțuri toată ziua, în soare, ploaie, vant, ger, are minim pe economie, adică cam 1900 lei. Un cadru didactic intrat în sistem cu nota 5, care are 18 ore pe săptămână, 15 elevi în clasă, concediu 3 luni pe an, vrea salariu mediu pe economiei net, adică cam 4300 lei. Iar la mulți dintre ei, rezultatele muncii lor sunt 0.
13
6
Huooo....santajistilor !....
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614