REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

NOUTĂŢI DE ULTIM MOMENT în dosarul „Oborul de animale“, pentru care este judecat Zanfir Iorguş

NOUTĂŢI DE ULTIM MOMENT în dosarul „Oborul de animale“, pentru care este judecat Zanfir Iorguş

Replica API 23 august 2018 | 00:00 215

Un avocat a cerut audierea actualului primar în calitate de martor

Un avocat a cerut audierea actualului primar în calitate de martor

Un nou judecător se va ocupa de dosarul în care fostul primar al Mangaliei, Zanfir Iorguş, a fost trimis în judecată, încă din 2015, alături de fostul viceprimar, Liviu Paul Botaş.

Astfel, la termenul din 22 august, Iorguş a precizat că-şi menţine declaraţiile date pe timpul urmării penale şi cercetării judecătoreşti, menţionând că, atunci când va avea ceva de adăugat, o va face la momentul respectiv. La fel a procedat şi Botaş, după care, ambii, au semnat cele declarate. Totodată, unul dintre avocaţi a cerut readministrarea probelor, pe când altul a solicitat audierea în calitate de martor a actualului primar al Mangaliei, Cristian Radu.

Amintim că Zanfir Iorguș a fost trimis în judecată, în 2015, de către DNA, alături de Liviu Paul Botaş, la data faptelor viceprimar al municipiul Mangalia. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada decembrie 2006 – 04.10.2007, Iorguș, în calitate de primar al municipiului Mangalia, în mai multe rânduri, nu a îndeplinit şi respectiv a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte legate de atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia publică arătată, prin aceea că nu a organizat o procedură de achiziţie publică conform OUG nr.34/2006, pentru executarea obiectivului de investiţii Obor de animale.

Executarea lucrării nu avea aprobarea consiliului local, iar plăţile au fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare în fapt neexecutată, prin care a prejudiciat bugetul local al mun.Mangalia cu suma de 490.011,12 lei. Inculpatul Botaș Paul Liviu, în calitate de viceprimar al mun.Mangalia, a condus comisia de evaluare a ofertelor şi a atribuit contractul pentru realizarea obiectivului de investiţii Obor de animale, în cadrul unei proceduri flagrant contrare prevederilor OUG nr.34/2006, către SC Euro Coram SRL, deşi oferta acesteia era neconformă.

Ulterior, în perioada 22.03.2007 – 19.04.2007, mai susţin procurorii, a efectuat mai multe plăţi nelegale din fonduri publice către societatea menţionată, pentru o lucrare în fapt neexecutată, participând astfel în mod direct şi nemijlocit la prejudicierea bugetului local al municipiului Mangalia cu suma de 490.011,12 lei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta nu este ala care a votat taierea pensiilor batranilor pe vremea cand era deputat si radea cu gura pana la urechi cand a trecut pe langa BOC. unde este platforma oborului
0
1
Conule nu vrei tu sa iti mananci milioanele si pensia linistit.Vrei sa te babardeasca astia din nou?
1
1
Si mai vrea sa revina, pt a-si finaliza hotiile !
2
0
Administratorul lui EuroCoram si Iorgus nu au fost membrii in cadrul aceluiasi consiliu director al Fundatiei Callatis 96 ? Adica ... ma intelegeti voi.
3
0
Multa mu3 radule multa multa tie si lu m..a de arogant imputit
6
1
Radu a platit garantia de buna executie si pe urma a facut plangere ca a fost lucrare fictiva. Pai de ce ai platit Raducule? Ori lucrarile s-au facut pe bune si doar vrei sa il mecajesti pe Iorgus ori esti combinat si tu.
8
1
Poi de ce credeti ca imediat dupa destramarea PDL a trecut imediat in partidul coruptilor PSD ? Pentru a putea scapa de puscarie ! Si oborul e nimic pe langa cate ilegalitati a facut , prin oamenii lui de incedere care au primit functii , terenuri si apartamente ! E destept Zanfir , e destept Dragnea , a fost destept si Nastase ....dar nu se pot situa deasupra legii , deasupra Constitutiei Romaniei !
9
1
unde sunt institutiile statului ce trebuie sa verifice procedurile de achizitie?
8
2
ce dracu atata judecata,al dracu sistem de kkt,a luat banii si nu a realizat proiectul,da,la puscarie,ce drept de aparare,asupra ce,te-n gura sistem romanesc,asteptati sa se prescrie fapta,MUIE PSD
9
0
Este o practica cunoscuta si la primaria Costinesti sa dau proiecte de achizitii pubice pentru executarea obiectivelor de investitii asigurand paraindaratul direct la favoriti sai.Avem si noi in Costinesti pe cei doi frati Balan Virgil si Alexandru care au infiintat si desfiintat firme ca sa-si piarda urma in ilegalitatile facute evaziunea fiscala ,contracte directe cu primaria.P.F.si I.I.Balan Virgil,P.F.si I.I.Balan Alexandru,in prezent din 2015 SC Viralex Complex .2015 SRL.In toate aceste ilegalitati ii sustine betivanul de primar sa-si asigure paraindaratul sigur fara complicatii .
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108