REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Noutăţi în MEGA-DOSARUL FURTURILOR prin metoda ‘Împrietenire’, instrumentat la Constanța

Noutăţi în MEGA-DOSARUL FURTURILOR prin metoda ‘Împrietenire’, instrumentat la Constanța

Replica API 5 decembrie 2019 | 00:00 331

DISJUNGERE în cazul unei INCULPATE!

DISJUNGERE în cazul unei INCULPATE!

Instanța de fond s-a pronunțat în mega-dosarul furturilor prin metoda Împrietenire, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, anul acesta, inculpații primind pedepse în regim de detenție. Dar decizia nu a fost definitivă, acum judecându-se apelul, următorul termen fiind fixat pe 11.12.2019, fiind vorba de o amânare a pronunțării.

Între timp, mai exact pe 3.12.2019, a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanța dosarul cu numărul 612/36/2019, cu obiectul constituirea unui grup infracţional organizat (art.367 NCP), inculpat Roxana Țuțu, fiind vorba de o disjungere din dosarul "mamă". Aici urmează să se stabilească primul termen. Menționăm că inculpata, în celălalt dosar a fost condamnată de Tribunalul Constanța la 3 ani în regim de detenție, urmând ca decizia să rămână definitivă la Curtea de Apel Constanța. Amintim că, la data de 13 decembrie 2017, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat 17 percheziţii domiciliare în judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat prin metoda ,,împrietenire - oferire produse cosmetice/detergenţi”. În sarcina membrilor grupării au fost reţinute, în perioada noiembrie 2016 - decembrie 2017, comiterea a 33 de infracţiuni de furt calificat, fapte comise în judeţele Constanţa, Brăila, Vâlcea, Argeş, Cluj, Braşov, Sibiu, Prahova şi în Bucureşti. În total, au fost cercetate 18 persoane, dintre care 11 femei şi 7 bărbaţi. Procurorul de caz, Teodor Niță, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, a precizat că de la domiciliile suspecților au fost ridicate sume serioase de bani, în lei și valută. Nici unul dintre indivizii vizați nu a avut vreodată serviciu, nici unul nu a încasat vreodată bani legal. Conduceau mașini scumpe și nu duceau grija zilei de mâine. Dacă aveau vreo grijă, era legată cu locul unde urmau să acționeze, au precizat anchetatorii. Cei mai mulți erau soț și soție, iar bărbații își foloseau soțiile și concubinele. Grupul era condus de doi bărbați. Unii se prezentau și prezentau fel de fel de produse, în general detergenți, în timp ce alți membri sustrăgeau tot ce prindeau, susţin anchetatorii. Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 300.000 de lei. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 150.000 de lei, 22.000 de euro. 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum și alte bunuri cu valoare probatorie. De asemenea, au fost indisponibilizate 4 autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

Acuzațiile inculpatei Țuțu în mega-dosarul furturilor

Roxana Țuțu este acuzată de constituirea unui grup infracțional organizat, constând în aceea că în ultima parte a anului 2016 împreună cu alte persoane au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii de furturi din locuințe prin modul de operare „împrietenire” pe raza întregii țări, grup la care ulterior au aderat și alți inculpați, care aveau rolul de a distrage atenția victimelor sub pretextul că oferă produse cosmetice sau de uz casnic în mod gratuit din partea unor supermarketuri și de a sustrage bunuri din locuințe. În sarcina ei s-a reținut și infracțiunea de furt calificat (8 acte materiale), constând în aceea că în perioada august - decembrie 2017, în baza aceleiași rezoluții infracționale și împreună cu alți membri ai grupului, a comis furturi din locuințe. Spre exemplu, la data de 18.09.2017 , în jurul orelor 8:45, Roxana Țuțu împreună cu o altă inculpată, sub pretextul că oferă produse de curățenie gratuite, au pătruns în locuința unei persoane vătămate, unde au distras atenția victimei, în timp ce o altă inculpată a pătruns în apartament, de unde a sustras bijuterii din aur în valoare de 6.000 lei. Iar modul de acțiune a fost același în toate cauzele, inculpatele sustrăgând bani și bijuterii. Individele spuneau că sunt angajatele Kaufland sau Carrefour.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La puscarie cu magraoancele,ca ele nu vor sa munceasca pentru ca le ia lesinul.
6
0
Niste fiinte mizerabile. Locul lor nu este in societate, este la beci.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218