rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Mobilă nouă pentru noii angajați

Nu fac nimic, dar toacă bugetul. ACROPO a dat peste 10.000 de euro pe două birouri și câteva fotolii

Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO) nu face absolut nimic de la înființarea sa, în 2017, dar asta nu-i împiedică pe șefii săi să toace banii statului pe tot felul de achiziții. Șefi care se tot perindă pe la ACROPO, ademeniți de salariile uriașe și schimbați periodic în funcțiile de interesele politice de moment- dar asta e deja altă discuție. Deocamdată, cei care încasează peste 33.000 de lei net pe lună doar pentru a admira marea s-au gândit că au mare nevoie de mobilier. Așa se face că au dat peste 10.000 de euro pentru două birouri și câteva fotolii.

ACROPO a atribuit pe 2 decembrie 2019 un contract privind achiziția de mobilier de birou către firma bucureșteană M&D Retail Pipera SRL, reprezentată de Ioan Feier. Mobila era necesară pentru a-i odihni confortabil până la ziua de salariu pe noii angajați, pentru că ACROPO continuă să facă angajări, dacă tot nu are nicio activitate. Iar pentru asta i s-a suplimentat deja bugetul, deși Guvernul nu mai știe de unde să taie pentru a face rost de bani de pensii.

Peste 10.000 de euro pentru o relaxare plăcută

Astfel, în documentația de atribuire se arată că ”În vederea bunei funcționări a autorității, este necesară achiziția de mobilier de birou pentru noi angajați în cadrul Autorității. În urma suplimentării bugetului s-au creat condiţiile pentru achiziţionarea şi completarea necesarului de mobilier pentru instituţie”.

Din aceeași documentație de atribuire aflăm și în ce constă achiziția:

”Birou cu extensie și pazie frontală inclusă - 2 bucăți

Ansamblu dulap mediu - 2 bucăți

Masă discuții - 2 bucăți

Casetieră cu 3 sertare - 2 bucăți

Fotoliu managerial - 2 bucăți

Fotoliu vizitator - 8 bucăți”.

Valoare totală a achiziției a fost de 51.237,9 lei, fără TVA. Adică peste 10.000 de euro pentru două birouri și câteva fotolii.

Vreo 40.000 de euro și pentru câteva calculatoare, că angajații ar adormi fără Solitaire

Și, dacă tot au primit bani de nu mai știu ce să facă cu ei, șefii ACROPO au mai cumpărat câte ceva. Pe 4 decembrie 2019 au parafat contractul pentru ”Achiziție echipamente, componente și periferice IT”, care constă în cumpărarea a următoarelor produse:

”Furnizarea de echipamente, componente și periferice IT defalcate pe loturi:

LOT 1 - Server virtualizare - (Specificaţii tehnice menţionate în anexa respectivă sau în caietul de sarcini)- 1 buc.

LOT 2 - Multifuncţională A4/A3 laser color - (Specificaţii tehnice menţionate în anexa respectivă sau în caietul de sarcini)- 1 buc.

- Multifuncţională A4 Laser color - (Specificatii tehnice mentionate în anexa respectivă sau în caietul de sarcini)- 1 buc.

LOT 3- UTM (Firewall) + licenţe 3 ani - (Specificatii tehnice mentionate în anexa respectivă sau în caietul de sarcini)- 1 buc.

LOT 4 - HDD Componente - Storage model 1 - 1 buc.

- HDD Componente - Storage model 2 - 1 buc.

- HDD Componente - Storage model 3 (SSD) - 1 buc.

- HDD Componente - Storage model 3 (HDD) - 2 buc.

- HDD Componente - Server virtualizare model 1 - 1 buc.

- HDD Componente - Server virtualizare model 1 - (SSD) - 1 buc.

- HDD Componente - Server virtualizare model 2 - (HDD) - 1 buc.

- HDD Componente - Server virtualizare model 3 - 2 buc;

- Memorie RAM Server virtualizare model 1 (placuta 16GB) - 4 buc.

LOT 5 - Unitate neintreruptibilă de curent pentru PC - 37 buc.

LOT 6- Mouse- 10 buc

- Tastatură- 10 buc”.

Valoarea contractului a fost de 184.890 lei, fără TVA, bani care vor merge către Sysdom Proiect SRL, reprezentată de Dorian Pitiș.

Și, tot pe 4 decembrie 2019, ACROPO a mai încheiat un contract, pentru ”licențe IT și programe de specialitate”. Beneficiari sunt Prosoft ++SRL, care va încasa 84.400 lei și Sysdom Proiecte SRL, căruia îi revin 32.944 lei, fără TVA.

Buget uriaș pentru salarii deși nimeni nu face nimic

Potrivit Regulamentului de Organizare şi Funcţionare, „scopul ACROPO îl reprezintă promovarea unei activităţi sigure, competitive şi durabile din punct de vedere al siguranţei operaţiunilor petroliere offshore la Marea Neagră şi unei deschideri efective către Uniunea Europeană”.

ACROPO are prin legea de înfiinţare o schemă de personal alcătuită din 54 de persoane, iar pentru anul 2018 a avut un buget de 10 milioane de lei, din care 8.282.000 lei au reprezentat doar banii de salarii. Și, cum autoritatea nu avea anul trecut decât 20 de angajați, rezultă că fiecare om adus pe pile grele la ACROPO ca să admire valurile mării beneficia, în medie, de un salariu lunar net de 33.000 lei.

R.C.

joi, 5 decembrie 20192600
Comentarii

03ALDE(5 dec 20:46)
Ghertoiu de GIGI CUTIT a lui Gsp Comanescu este sef. Doar nu a dat degeaba 1 milion de euro spaga lui alde - Tariceanu sa ajunga sef peste agentia care cica supravegheaza firmele lui gsp. Cum se face ca directorul Gsp este si secretar de stat la ACROPO din partea ALDE. Pe toti ii doare la basca. PNL ce plm faci
04Escu(5 dec 14:59)
Si PSDei scheauna ca Orban vrea sa reduca bugetari si angajati din inteprinderile cu capital de stat si administratiile locale unde directori sau primari dupa caz si-au angajat:nepoti,nepoate,copiii,neveste, iubite, etc.Desfiintiaza ma ORBANE si AGA din intr de stat pentru ca nici membri astia nu fac nimic pentru societatea de la care toaca bani.
06platiti fara munca(5 dec 13:31)
sunt peste 400 de agentii guvernamentale care au rol de ministere conduse de ministri secretari de sta . sunt mii de angajati fara job . doar iau salarii . toate aceste agentii fara obiect de activitate trebuie desfiintate daca vrea guvernul . insa aici sunt angajati cei din familii ............greu sa i spui amantei si copilului tau ca ii lasi fara munca . va fi tragedie acasuca cu taticul
08Gicu(5 dec 13:16)
Se stie ca ACROPO se subordoneaza lui Comamescu, a fost infiintata ca sa puna presiune pe OMV sa i dea contractul de mentenanta pe offshore la GSP. GSP a castigat toate licitatiile de pe Marea Neagra si e subcontractata de toate companiile care au activitate pe mare.
15guta(5 dec 11:47)
nu fac nimic dar de calitate
17Informat(5 dec 11:27)
PSD ul in acest caz este papagalul de serviciu. Nici un angajat de la mic la mare nu este pe filiera PSD, presedinte si director general e Gigi Cutit cunoscut in port ca director la GSP si omul lui Comanescu restul sunt toti fosti PD vopsiti. Daca discutam de competente fostul sef al mascatilor politiei Moraru si seful pazei la GSP este director, lista poate continua. A fost un vicepresedinte din anturajul lui Firea deci PSD dar a demisionat si plecat dupa 60 de zile. Daca PSDul local nu a facut nici o branza credeti ca PNL ul v-a face?
26presa(5 dec 09:37)
alo! fery predescu nu stii nimic?
111Cica Autoritate Competenta(5 dec 09:23)
In primul rand cum sa spui Competenta, pai daca este Autoritate nu este automat competenta? In mod clar o traducere incompetenta din formularea in limba engleza din legea Europeana! Restul se stie, super vila, super stat degeaba pe bani multi, bravo lor, prosti suntem noi contribuabilii!
116Acropo(5 dec 09:11)
Acropo este al lui Comanescu GSP care si-a pus oamenii peste tot. Vedeti cine este director. Tot Comenescu cel plin de datorii la angajati si furnizori l-a pus pe sindicalistul Burlacu in CA la port. Acum isi face televiziunea Dobrogea TV ca sa se bata pentru a pane mana pe primarie cu sclavul lui, marele amiral Vergil Chitac.
117Obiectiv(5 dec 09:10)
NOII GUVERNANTI STIU DESPRE ACEASTA TOCATOARE DE BANI? DACA DA, SA FACA CE AU PROMIS, RESTRUCTURARE MAJORA SAU DESFIINTARE. DE ANALIZA SI AUDIT PE EFICIENTA ACESTEI CAPUSE LA BUGETUL DE STAT NU MAI E CAZUL.
513Nu conteaza(5 dec 09:06)
Banii se duc in buzunarul PSD-ului ca d-aia s-au chinuit sa-i inveneze.Toate functiile si unitatile astea de taiat frunze la stat au un "patron" care primeste o taxa de protectie,o taxa de rudenie si o taxa de risc.Patronul asta se numeste PSD.Ati vazut cum dau din colt in colt cand PSD-ul a fost obligat sa-si dezvaluie sursele de finantare ? Sictir Ciuma rosie !
221CEREM MOTIVAT(5 dec 08:23)
Cazul nu este singular. Sunt o multime de organisme guvernamentale create fara niciun sens. Este imperios necesar sa se treaca la cumul de activitati pentru un singur organism. Speram ca noii alesi sa reduca drastic numarul de bugetari angajati pe criterii politice, de rudenie, de prietenie, de amantisme, etc. Nu sunt decat niste capuse pe spatele bugetului Romaniei.
mai mult...Replica
18 ian 00:00ReplicaCONTRACT de la PORTUL CONSTANȚA pentru firma unui CONTROVERSAT POLITICIAN

Portul Constanța a angajat pentru realizarea unei expertize tehnice o firmă deținută de familia unui controversat...93

18 ian 00:00ReplicaFostul șef al CJAS Constanța cere DESECRETIZAREA documentelor S.R.I. aflate în instanță60
18 ian 00:00ReplicaVIDEO! Supărat că are DATORII, șeful Ocolului Silvic Dunărea de Jos își pierde vremea prin baruri, la Cernavodă?!96
18 ian 00:00ReplicaSEMNAL de ALARMĂ! Cazul ELEVEI care a MURIT în ACCIDENTUL de la Topraisar se poate REPETA!

Durere fără margini în rândul apropiaților celor două persoane care au pierit în tragicul accident de pe DN 38,...52

18 ian 00:00ReplicaO femeie din CONSTANȚA se crede URMĂRITĂ și SABOTATĂ, ‘CONDAMNÂNDU-ȘI’ copiii la o VIAȚĂ în TEROARE!123
18 ian 00:00Replica'LOCOTENENȚII' lui Hânsă de la Cernavodă au ajuns după GRATII!93
18 ian 00:00ReplicaMAJORAREA alocațiilor, SUBIECT de FOC pentru CONSTĂNȚENI: Ce putere avem noi?

Nesiguranța îi agită pe oameni și asta o poate confirma o mare parte din constănțeni. De la discuții în scara...41

18 ian 00:00ReplicaCONDAMNAT pentru că ȘTIA că sunt BUNURI FURATE, dar le CUMPĂRA!119
18 ian 00:00ReplicaS-a întrunit Comitetul pentru Situații de Urgență în cazul NAVEI care s-a RĂSTURNAT în Portul Midia!49
18 ian 00:02ReplicaDSP, în control la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Constanța: A aplicat SANCȚIUNI!

Direcția de Sănătate publică a fost sesizată în ceea ce privește condițiile igienico-sanitare necorespunzătoare...114

18 ian 00:00ReplicaDECIZIE în DOSARUL unui șofer care a ATINS un pieton și a FUGIT: 'Nu a căzut pe asfalt, am plecat spre Constanța!`63
18 ian 00:00ReplicaBUGETUL LOCAL, la Constanța! În vizor și CUPLURILE INFERTILE!46
Vremea
1.9°1.9° - 4° vineri, 17 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 79%
Vânt: 3.75 m/s
Presiune: 1031 milibari

Loto
6/49171920232630
5/406912323327
joker6183334379
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 ian 00:00SportFotbal: FC Viitorul, învinsă de Olimpik Doneţk cu 2-1, în meci amical

Echipa de fotbal FC Viitorul a fost învinsă de formaţia ucraineană Olimpik Doneţk cu scorul de 2-1 (1-1), vineri,...27

18 ian 00:00SportSimona Halep a ajuns la Melbourne. Mesajul postat înainte de primul Grand Slam al anului, Australian Open

Simona Halep e gata de marea bătălie pentru Australian Open. Campioana noastră a ajuns deja la Melbourne și a...25

18 ian 00:00SportPrima reacție a lui Mihai Stoica după ce Adrian Mutu a fost numit selecționerul României U21

Mihai Stoica speră ca Adrian Mutu să aibă succesul lui Mirel Rădoi la echipa națională U21. Mai ales pentru că e...24

18 ian 19:15SportRăsturnare de situație: Neymar, prima ofertă oficială primită. Salariul e colosal

Neymar nu mai este "persona non-grata" la PSG, cu toate că, după "telenovela" transferului, din vară, i-a înfuriat...29

Local
18 ian 00:00LocalHOȚI de ambarcațiuni, identificați de polițiștii de la Transporturi

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt de ambarcațiune și a două infracțiuni de furt...26

18 ian 00:00LocalActivități informativ-preventive desfășurate de polițiștii constănțeni

În cadrul Programului național și local de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului, la data de 16...32

18 ian 00:00LocalBărbat din Agigea, PRINS în timp ce vindea pește pe stradă!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Agigea, la data de 16 ianuarie a.c., în jurul orei 13.15, au depistat un...29

18 ian 00:00LocalÎncarcerat pentru loviri sau alte violențe!

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța, la data de 16 ianuarie a.c., au...30

18 ian 00:00LocalPolițiști trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au...29

18 ian 00:00LocalPește fără documente legale confiscat de polițiști

85 de kilograme de pește au fost confiscate de polițiștii tulceni, după ce au depistat în trafic un bărbat de 47...29

18 ian 00:00LocalViceprimarul Costin Răsăuțeanu, întâlnire cu comandantul Grupării Navale Permanente a NATO

Viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu s-a întâlnit vineri, 17 ianuarie, cu noul comandant al...24

18 ian 00:00LocalRegia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice din Constanța face angajări

Vrei să te angajezi la RADET Constanța? Regia Autonomă de Distribuție anunță că sunt disponibile aproximativ 25...26

18 ian 00:00LocalCea mai lungă misiune a Forțelor Navale Române: șase luni de comandă NATO

Aflat, în premieră, la comanda grupării navale permanente a NATO de luptă contra minelor SNMCMG - 2 (Standing NATO...31

18 ian 00:00LocalISJ a lansat un proiect-pilot în premieră națională la Liceul Teoretic Emil Racoviță din Techirghiol

La Liceul Teoretic Emil Racoviță Techirghiol, a avut loc joi, 16 ianuarie lansarea proiectului-pilot Un ghiozdan...27

Politică
18 ian 00:00PoliticăKlaus Iohannis refuză legea care a stârnit controverse privind consumul de droguri

Președintele Klaus Iohannis a trimis vineri la reexaminare legea inițiată de deputatul USR Lavinia Cosma care...28

18 ian 00:00PoliticăVictor Ponta este de părere că vor fi alegeri anticipate, dar nu şi scrutin pentru primari în două tururi

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat vineri într-o conferinţă de presă la Reşiţa că vor avea loc...25

18 ian 00:00PoliticăDacian Cioloș și Nicușor Dan, în dezacord asupra desemnării candidatului unic al USR-PLUS

Vlad Voiculescu și-a lansat, vineri, candidatura pentru Primăria Capitalei, fiind susținut de Dacian Cioloș și...24

18 ian 00:00PoliticăDeputatul Ion Cupă s-a înscris în PMP

Deputatul Ion Cupă s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară, a anunţat, vineri, preşedintele PMP, Eugen Tomac,...30

18 ian 00:00PoliticăRareș Bogdan, replică pentru Dan Barna: Să mai lase aroganțele, să nu ajungă ca Năstase

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan îi răspunde președintelui USR, Dan Barna, după ce acesta a criticat...29

18 ian 00:00PoliticăVictor Ponta își pune speranțe în Sorin Grindeanu pentru reforma PSD: „Nu-i ușor deloc“

Liderul Pro România, Victor Ponta, şi-a exprimat vineri, la Reşiţa, speranţa că Sorin Grindeanu va reuşi să...32

18 ian 00:00PoliticăCiolacu: Prioritatea zero este pregătirea pentru alegerile locale

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat vineri, la Piteşti, că prioritatea social-democraţilor...27

18 ian 00:00PoliticăMihaela Huncă (Pro România): Vizitele neaşteptate în şcoli ale ministrului Educaţiei nu rezolvă nimic

Deputatul Pro România Mihaela Huncă a declarat, vineri, că vizitele inopinate în şcolile din mediul rural ale...22

18 ian 00:00PoliticăDaniel Suciu (PSD): Vom depune moţiune de cenzură; nu ne temem de o bătălie deschisă cu PNL

Secretarul general adjunct al PSD, deputatul Daniel Suciu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută...27

17 ian 00:00PoliticăIohannis: Sunt destul de sceptic în legătură cu moţiunea de cenzură

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că este destul de sceptic în legătură cu anunţul PSD privind depunerea...249

Monden
18 ian 00:00MondenCine este artistul care tatuează cele mai în vogă vedete. ADDA, Velea, Antonia și Lino Golden i-au fost clienți

ADDA și soțul ei s-au întors din Asia Express cu forțe noi și plini de energie, după ce au făcut parte din cel...26

18 ian 00:00MondenŞerban din „Liceenii“ a ajuns prof de mate şi actor în America

S-a lansat în filmul „Liceenii” (1986), unde l-a interpretat pe elevul Şerban Pascu, iar pasiunea pentru teatru a...27

18 ian 00:00MondenMama Cristinei Țopescu locuia în București. De ce nu și-a sunat fiica în noaptea de Anul Nou

Medicul Monica Pop a dezvăluit că mama Cristinei locuia de ceva vreme în București, unde se mutase tocmai pentru a-i...29

18 ian 00:00MondenWhat’s Up va fi operat de urgență. Situația medicală a artistului s-a agravat: „Viața mă pune la colț“

Cântărețul What’s Up și-a anunțat recent prietenii virtuali și admiratorii că anul 2020 i-a făcut o surpriză...25

18 ian 00:00MondenEminem şi-a surprins fanii cu un nou album

Eminem şi-a surprins fanii lansând vineri un nou album, alături de videoclipul piesei ''Darkness'', în care...27

18 ian 00:00MondenMariah Carey, printre artiştii care vor fi incluşi în Songwriters Hall of Fame în 2020

Cântăreaţa Mariah Carey se află printre artiştii care vor fi incluşi în Songwriters Hall of Fame, cu prilejul...29

18 ian 00:00MondenDemi Lovato va interpreta imnul SUA la Super Bowl

Cântăreaţa americană Demi Lovato a anunţat joi că va interpreta imnul naţional al Statelor Unite la Super Bowl,...26

18 ian 00:00Monden''Bad Boys'' şi ''Dolittle'', acţiune şi divertisment pentru întreaga familie pe ecranele din SUA

Filmele "Bad Boys for Life" şi "Dolittle" promit acţiune şi divertisment pentru întreaga familie odată cu lansarea...27

18 ian 00:00MondenTaika Waititi, contactat de producătorii ''Star Wars'' pentru a regiza un nou episod din această saga

Producătorii francizei galactice "Star Wars" l-au contactat pe cineastul Taika Waititi pentru a-i cere să regizeze un...27

18 ian 00:00MondenSerialul ''Watchmen'' nu avea un al doilea sezon, potrivit HBO

HBO nu are planuri pentru un al doilea sezon al serialului "Watchmen", iar creatorul său, Damon Lindelof, nu este...31

Mapamond
18 ian 00:00MapamondEuropenii care nu-şi legalizează statutul în Regatul Unit până la data limită nu vor fi expulzaţi automat

Regatul Unit nu-i va expulza automat pe cetăţenii europeni care nu au cerut obţinerea statutului de rezident în...26

18 ian 00:00MapamondAvion ucrainean doborât: Iranul este pregătit să trimită cutiile negre în Ucraina, susţine Kievul

Iranul este pregătit să transfere Kievului cutiile negre ale avionului de linie ucrainean doborât la 8 ianuarie la...28

18 ian 00:00MapamondMalta: Şeful poliţiei a demisionat pe fondul criticilor privind anchetarea asasinării Daphnei Caruana Galizia

Şeful poliţiei malteze Lawrence Cutajar, acuzat de societatea civilă şi de familia jurnalistei asasinate Daphne...28

18 ian 00:00MapamondPremierul ungar Viktor Orban apără decizia guvernului său de a nu plăti compensaţii pentru condiţiile de detenţie

Premierul ungar Viktor Orban şi-a exprimat vineri susţinerea pentru decizia guvernului său de a suspenda...32

18 ian 00:00MapamondFostul şef al Serviciului Naţional de Securitate al Armeniei, Goergy Kutoyan, găsit mort la Erevan

Fostul şef al Serviciului Naţional de Securitate (SNB) al Armeniei, Georgy Kutoyan, a fost găsit mort, vineri, în...33

18 ian 00:00MapamondSUA: Unsprezece militari americani, trataţi pentru comoţii în urma atacului de la 8 ianuarie al Iranului

Unsprezece militari americani au fost trataţi pentru comoţii după atacul cu rachete iraniene de pe 8 ianuarie asupra...30

18 ian 00:00MapamondBelgia: Captură record de 126 de milioane de ţigări contrafăcute

Vama belgiană a anunţat vineri confiscarea, în regiunea portului Anvers (nord), a 126 de milioane de ţigări...27

18 ian 00:00MapamondGermania: Anchetatorii primesc puteri sporite pentru a lupta împotriva pedofiliei online

Germania le va acorda puteri mai mari anchetatorilor în lupta împotriva pedofiliei online, după ce parlamentarii au...27

18 ian 00:00MapamondŢările de Jos: Tânăr arestat pentru punerea în vânzare online a 12 miliarde de nume de utilizatori şi parole furate

Poliţia olandeză a anunţat vineri arestarea, într-o operaţiune internaţională, a unui tânăr de 22 de ani sub...29

18 ian 00:00MapamondRata natalităţii în China, la cel mai scăzut nivel de după 1949

Rata natalităţii în China a scăzut anul trecut la cel mai scăzut nivel de la fondarea Republicii Populare în 1949,...28

Sănătate
18 ian 00:00SănătateMedicii trag un semnal de ALARMĂ: Iată simptomele care NU trebuie ignorate

Tumorile pe creier ocupă un important loc în patologia neurochirurgicală, fiind și principala cauză de deces de...28

18 ian 00:00SănătateZece cauze mai puțin cunoscute ale bolilor de inimă

Sforăitul, relația nefericită și timpul petrecut în trafic, pe lângă alte cauze, ne pot influența sănătatea...31

18 ian 00:00SănătateCând și cum trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

Vitaminele și mineralele sunt indispensabile pentru o sănătate de fier. Cel mai bine ar fi să le obținem printr-o...28

18 ian 00:00SănătateSporturile de iarnă: Riscuri şi prevenţie

În fiecare an, milioane de oameni se adună pe pârtiile de schi și pe patinoare pentru a se bucura de câteva ore de...26

18 ian 00:00SănătateCare este cea mai bună dietă pentru sănătatea mentală

Suntem ceea ce mâncăm, nu doar fizic, ci și psihic. Cercetările arată, pe de o parte, că persoanele care urmează...29

18 ian 00:00SănătateMasajul facial şi beneficiile acestuia

Dacă te-ai obișnuit să-ți oferi din când în când câte o zi la un salon de înfrumusețare sau la spa, unde să...28

18 ian 00:00SănătateVederea încețoșată: Iată cele mai frecvente cauze

Vederea încețoșată constă în pierderea clarității câmpului vizual, iar aceasta poate apărea treptat sau brusc,...29

17 ian 00:00SănătateMit sau adevăr: Consumul de lactate crește riscul de cancer?

Cancerul este o problemă majoră de sănătate publică la nivel mondial, cu un număr estimat de cancere de peste 21...376

17 ian 00:00SănătateZahărul crește riscul de boli inflamatorii intestinale

Consumul de zahăr este asociat cu multiple afecțiuni, precum obezitate, diabet, afecțiuni cardiovasculare și chiar...249

17 ian 00:00SănătateȘahul, o activitate pentru întreaga familie. Iată ce beneficii are

Supranumit ”jocul minții”, șahul este un sport intelectual care stimulează capacitatea cognitivă și exersează...250