REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nu fac nimic, dar toacă bugetul. ACROPO a dat peste 10.000 de euro pe două birouri și câteva fotolii

Nu fac nimic, dar toacă bugetul. ACROPO a dat peste 10.000 de euro pe două birouri și câteva fotolii

Replica API 5 decembrie 2019 | 02:44 1158

Mobilă nouă pentru noii angajați

Mobilă nouă pentru noii angajați

Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO) nu face absolut nimic de la înființarea sa, în 2017, dar asta nu-i împiedică pe șefii săi să toace banii statului pe tot felul de achiziții. Șefi care se tot perindă pe la ACROPO, ademeniți de salariile uriașe și schimbați periodic în funcțiile de interesele politice de moment- dar asta e deja altă discuție. Deocamdată, cei care încasează peste 33.000 de lei net pe lună doar pentru a admira marea s-au gândit că au mare nevoie de mobilier. Așa se face că au dat peste 10.000 de euro pentru două birouri și câteva fotolii.

ACROPO a atribuit pe 2 decembrie 2019 un contract privind achiziția de mobilier de birou către firma bucureșteană M&D Retail Pipera SRL, reprezentată de Ioan Feier. Mobila era necesară pentru a-i odihni confortabil până la ziua de salariu pe noii angajați, pentru că ACROPO continuă să facă angajări, dacă tot nu are nicio activitate. Iar pentru asta i s-a suplimentat deja bugetul, deși Guvernul nu mai știe de unde să taie pentru a face rost de bani de pensii.

Peste 10.000 de euro pentru o relaxare plăcută

Astfel, în documentația de atribuire se arată că ”În vederea bunei funcționări a autorității, este necesară achiziția de mobilier de birou pentru noi angajați în cadrul Autorității. În urma suplimentării bugetului s-au creat condiţiile pentru achiziţionarea şi completarea necesarului de mobilier pentru instituţie”.

Din aceeași documentație de atribuire aflăm și în ce constă achiziția:

”Birou cu extensie și pazie frontală inclusă - 2 bucăți

Ansamblu dulap mediu - 2 bucăți

Masă discuții - 2 bucăți

Casetieră cu 3 sertare - 2 bucăți

Fotoliu managerial - 2 bucăți

Fotoliu vizitator - 8 bucăți”.

Valoare totală a achiziției a fost de 51.237,9 lei, fără TVA. Adică peste 10.000 de euro pentru două birouri și câteva fotolii.

Vreo 40.000 de euro și pentru câteva calculatoare, că angajații ar adormi fără Solitaire

Și, dacă tot au primit bani de nu mai știu ce să facă cu ei, șefii ACROPO au mai cumpărat câte ceva. Pe 4 decembrie 2019 au parafat contractul pentru ”Achiziție echipamente, componente și periferice IT”, care constă în cumpărarea a următoarelor produse:

”Furnizarea de echipamente, componente și periferice IT defalcate pe loturi:

LOT 1 - Server virtualizare - (Specificaţii tehnice menţionate în anexa respectivă sau în caietul de sarcini)- 1 buc.

LOT 2 - Multifuncţională A4/A3 laser color - (Specificaţii tehnice menţionate în anexa respectivă sau în caietul de sarcini)- 1 buc.

- Multifuncţională A4 Laser color - (Specificatii tehnice mentionate în anexa respectivă sau în caietul de sarcini)- 1 buc.

LOT 3- UTM (Firewall) + licenţe 3 ani - (Specificatii tehnice mentionate în anexa respectivă sau în caietul de sarcini)- 1 buc.

LOT 4 - HDD Componente - Storage model 1 - 1 buc.

- HDD Componente - Storage model 2 - 1 buc.

- HDD Componente - Storage model 3 (SSD) - 1 buc.

- HDD Componente - Storage model 3 (HDD) - 2 buc.

- HDD Componente - Server virtualizare model 1 - 1 buc.

- HDD Componente - Server virtualizare model 1 - (SSD) - 1 buc.

- HDD Componente - Server virtualizare model 2 - (HDD) - 1 buc.

- HDD Componente - Server virtualizare model 3 - 2 buc;

- Memorie RAM Server virtualizare model 1 (placuta 16GB) - 4 buc.

LOT 5 - Unitate neintreruptibilă de curent pentru PC - 37 buc.

LOT 6- Mouse- 10 buc

- Tastatură- 10 buc”.

Valoarea contractului a fost de 184.890 lei, fără TVA, bani care vor merge către Sysdom Proiect SRL, reprezentată de Dorian Pitiș.

Și, tot pe 4 decembrie 2019, ACROPO a mai încheiat un contract, pentru ”licențe IT și programe de specialitate”. Beneficiari sunt Prosoft ++SRL, care va încasa 84.400 lei și Sysdom Proiecte SRL, căruia îi revin 32.944 lei, fără TVA.

Buget uriaș pentru salarii deși nimeni nu face nimic

Potrivit Regulamentului de Organizare şi Funcţionare, „scopul ACROPO îl reprezintă promovarea unei activităţi sigure, competitive şi durabile din punct de vedere al siguranţei operaţiunilor petroliere offshore la Marea Neagră şi unei deschideri efective către Uniunea Europeană”.

ACROPO are prin legea de înfiinţare o schemă de personal alcătuită din 54 de persoane, iar pentru anul 2018 a avut un buget de 10 milioane de lei, din care 8.282.000 lei au reprezentat doar banii de salarii. Și, cum autoritatea nu avea anul trecut decât 20 de angajați, rezultă că fiecare om adus pe pile grele la ACROPO ca să admire valurile mării beneficia, în medie, de un salariu lunar net de 33.000 lei.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ghertoiu de GIGI CUTIT a lui Gsp Comanescu este sef. Doar nu a dat degeaba 1 milion de euro spaga lui alde - Tariceanu sa ajunga sef peste agentia care cica supravegheaza firmele lui gsp. Cum se face ca directorul Gsp este si secretar de stat la ACROPO din partea ALDE. Pe toti ii doare la basca. PNL ce plm faci
3
0
Si PSDei scheauna ca Orban vrea sa reduca bugetari si angajati din inteprinderile cu capital de stat si administratiile locale unde directori sau primari dupa caz si-au angajat:nepoti,nepoate,copiii,neveste, iubite, etc.Desfiintiaza ma ORBANE si AGA din intr de stat pentru ca nici membri astia nu fac nimic pentru societatea de la care toaca bani.
4
0
sunt peste 400 de agentii guvernamentale care au rol de ministere conduse de ministri secretari de sta . sunt mii de angajati fara job . doar iau salarii . toate aceste agentii fara obiect de activitate trebuie desfiintate daca vrea guvernul . insa aici sunt angajati cei din familii ............greu sa i spui amantei si copilului tau ca ii lasi fara munca . va fi tragedie acasuca cu taticul
6
0
Se stie ca ACROPO se subordoneaza lui Comamescu, a fost infiintata ca sa puna presiune pe OMV sa i dea contractul de mentenanta pe offshore la GSP. GSP a castigat toate licitatiile de pe Marea Neagra si e subcontractata de toate companiile care au activitate pe mare.
8
0
nu fac nimic dar de calitate
5
1
PSD ul in acest caz este papagalul de serviciu. Nici un angajat de la mic la mare nu este pe filiera PSD, presedinte si director general e Gigi Cutit cunoscut in port ca director la GSP si omul lui Comanescu restul sunt toti fosti PD vopsiti. Daca discutam de competente fostul sef al mascatilor politiei Moraru si seful pazei la GSP este director, lista poate continua. A fost un vicepresedinte din anturajul lui Firea deci PSD dar a demisionat si plecat dupa 60 de zile. Daca PSDul local nu a facut nici o branza credeti ca PNL ul v-a face?
7
1
alo! fery predescu nu stii nimic?
6
2
In primul rand cum sa spui Competenta, pai daca este Autoritate nu este automat competenta? In mod clar o traducere incompetenta din formularea in limba engleza din legea Europeana! Restul se stie, super vila, super stat degeaba pe bani multi, bravo lor, prosti suntem noi contribuabilii!
11
1
Acropo este al lui Comanescu GSP care si-a pus oamenii peste tot. Vedeti cine este director. Tot Comenescu cel plin de datorii la angajati si furnizori l-a pus pe sindicalistul Burlacu in CA la port. Acum isi face televiziunea Dobrogea TV ca sa se bata pentru a pane mana pe primarie cu sclavul lui, marele amiral Vergil Chitac.
16
1
NOII GUVERNANTI STIU DESPRE ACEASTA TOCATOARE DE BANI? DACA DA, SA FACA CE AU PROMIS, RESTRUCTURARE MAJORA SAU DESFIINTARE. DE ANALIZA SI AUDIT PE EFICIENTA ACESTEI CAPUSE LA BUGETUL DE STAT NU MAI E CAZUL.
17
1
Banii se duc in buzunarul PSD-ului ca d-aia s-au chinuit sa-i inveneze.Toate functiile si unitatile astea de taiat frunze la stat au un "patron" care primeste o taxa de protectie,o taxa de rudenie si o taxa de risc.Patronul asta se numeste PSD.Ati vazut cum dau din colt in colt cand PSD-ul a fost obligat sa-si dezvaluie sursele de finantare ? Sictir Ciuma rosie !
13
5
Cazul nu este singular. Sunt o multime de organisme guvernamentale create fara niciun sens. Este imperios necesar sa se treaca la cumul de activitati pentru un singur organism. Speram ca noii alesi sa reduca drastic numarul de bugetari angajati pe criterii politice, de rudenie, de prietenie, de amantisme, etc. Nu sunt decat niste capuse pe spatele bugetului Romaniei.
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108