rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 5 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Mobilă nouă pentru noii angajați

Nu fac nimic, dar toacă bugetul. ACROPO a dat peste 10.000 de euro pe două birouri și câteva fotolii

Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO) nu face absolut nimic de la înființarea sa, în 2017, dar asta nu-i împiedică pe șefii săi să toace banii statului pe tot felul de achiziții. Șefi care se tot perindă pe la ACROPO, ademeniți de salariile uriașe și schimbați periodic în funcțiile de interesele politice de moment- dar asta e deja altă discuție. Deocamdată, cei care încasează peste 33.000 de lei net pe lună doar pentru a admira marea s-au gândit că au mare nevoie de mobilier. Așa se face că au dat peste 10.000 de euro pentru două birouri și câteva fotolii.

ACROPO a atribuit pe 2 decembrie 2019 un contract privind achiziția de mobilier de birou către firma bucureșteană M&D Retail Pipera SRL, reprezentată de Ioan Feier. Mobila era necesară pentru a-i odihni confortabil până la ziua de salariu pe noii angajați, pentru că ACROPO continuă să facă angajări, dacă tot nu are nicio activitate. Iar pentru asta i s-a suplimentat deja bugetul, deși Guvernul nu mai știe de unde să taie pentru a face rost de bani de pensii.

Peste 10.000 de euro pentru o relaxare plăcută

Astfel, în documentația de atribuire se arată că ”În vederea bunei funcționări a autorității, este necesară achiziția de mobilier de birou pentru noi angajați în cadrul Autorității. În urma suplimentării bugetului s-au creat condiţiile pentru achiziţionarea şi completarea necesarului de mobilier pentru instituţie”.

Din aceeași documentație de atribuire aflăm și în ce constă achiziția:

”Birou cu extensie și pazie frontală inclusă - 2 bucăți

Ansamblu dulap mediu - 2 bucăți

Masă discuții - 2 bucăți

Casetieră cu 3 sertare - 2 bucăți

Fotoliu managerial - 2 bucăți

Fotoliu vizitator - 8 bucăți”.

Valoare totală a achiziției a fost de 51.237,9 lei, fără TVA. Adică peste 10.000 de euro pentru două birouri și câteva fotolii.

Vreo 40.000 de euro și pentru câteva calculatoare, că angajații ar adormi fără Solitaire

Și, dacă tot au primit bani de nu mai știu ce să facă cu ei, șefii ACROPO au mai cumpărat câte ceva. Pe 4 decembrie 2019 au parafat contractul pentru ”Achiziție echipamente, componente și periferice IT”, care constă în cumpărarea a următoarelor produse:

”Furnizarea de echipamente, componente și periferice IT defalcate pe loturi:

LOT 1 - Server virtualizare - (Specificaţii tehnice menţionate în anexa respectivă sau în caietul de sarcini)- 1 buc.

LOT 2 - Multifuncţională A4/A3 laser color - (Specificaţii tehnice menţionate în anexa respectivă sau în caietul de sarcini)- 1 buc.

- Multifuncţională A4 Laser color - (Specificatii tehnice mentionate în anexa respectivă sau în caietul de sarcini)- 1 buc.

LOT 3- UTM (Firewall) + licenţe 3 ani - (Specificatii tehnice mentionate în anexa respectivă sau în caietul de sarcini)- 1 buc.

LOT 4 - HDD Componente - Storage model 1 - 1 buc.

- HDD Componente - Storage model 2 - 1 buc.

- HDD Componente - Storage model 3 (SSD) - 1 buc.

- HDD Componente - Storage model 3 (HDD) - 2 buc.

- HDD Componente - Server virtualizare model 1 - 1 buc.

- HDD Componente - Server virtualizare model 1 - (SSD) - 1 buc.

- HDD Componente - Server virtualizare model 2 - (HDD) - 1 buc.

- HDD Componente - Server virtualizare model 3 - 2 buc;

- Memorie RAM Server virtualizare model 1 (placuta 16GB) - 4 buc.

LOT 5 - Unitate neintreruptibilă de curent pentru PC - 37 buc.

LOT 6- Mouse- 10 buc

- Tastatură- 10 buc”.

Valoarea contractului a fost de 184.890 lei, fără TVA, bani care vor merge către Sysdom Proiect SRL, reprezentată de Dorian Pitiș.

Și, tot pe 4 decembrie 2019, ACROPO a mai încheiat un contract, pentru ”licențe IT și programe de specialitate”. Beneficiari sunt Prosoft ++SRL, care va încasa 84.400 lei și Sysdom Proiecte SRL, căruia îi revin 32.944 lei, fără TVA.

Buget uriaș pentru salarii deși nimeni nu face nimic

Potrivit Regulamentului de Organizare şi Funcţionare, „scopul ACROPO îl reprezintă promovarea unei activităţi sigure, competitive şi durabile din punct de vedere al siguranţei operaţiunilor petroliere offshore la Marea Neagră şi unei deschideri efective către Uniunea Europeană”.

ACROPO are prin legea de înfiinţare o schemă de personal alcătuită din 54 de persoane, iar pentru anul 2018 a avut un buget de 10 milioane de lei, din care 8.282.000 lei au reprezentat doar banii de salarii. Și, cum autoritatea nu avea anul trecut decât 20 de angajați, rezultă că fiecare om adus pe pile grele la ACROPO ca să admire valurile mării beneficia, în medie, de un salariu lunar net de 33.000 lei.

R.C.

joi, 5 decembrie 20192816
Comentarii

03ALDE(5 dec 20:46)
Ghertoiu de GIGI CUTIT a lui Gsp Comanescu este sef. Doar nu a dat degeaba 1 milion de euro spaga lui alde - Tariceanu sa ajunga sef peste agentia care cica supravegheaza firmele lui gsp. Cum se face ca directorul Gsp este si secretar de stat la ACROPO din partea ALDE. Pe toti ii doare la basca. PNL ce plm faci
04Escu(5 dec 14:59)
Si PSDei scheauna ca Orban vrea sa reduca bugetari si angajati din inteprinderile cu capital de stat si administratiile locale unde directori sau primari dupa caz si-au angajat:nepoti,nepoate,copiii,neveste, iubite, etc.Desfiintiaza ma ORBANE si AGA din intr de stat pentru ca nici membri astia nu fac nimic pentru societatea de la care toaca bani.
06platiti fara munca(5 dec 13:31)
sunt peste 400 de agentii guvernamentale care au rol de ministere conduse de ministri secretari de sta . sunt mii de angajati fara job . doar iau salarii . toate aceste agentii fara obiect de activitate trebuie desfiintate daca vrea guvernul . insa aici sunt angajati cei din familii ............greu sa i spui amantei si copilului tau ca ii lasi fara munca . va fi tragedie acasuca cu taticul
08Gicu(5 dec 13:16)
Se stie ca ACROPO se subordoneaza lui Comamescu, a fost infiintata ca sa puna presiune pe OMV sa i dea contractul de mentenanta pe offshore la GSP. GSP a castigat toate licitatiile de pe Marea Neagra si e subcontractata de toate companiile care au activitate pe mare.
15guta(5 dec 11:47)
nu fac nimic dar de calitate
17Informat(5 dec 11:27)
PSD ul in acest caz este papagalul de serviciu. Nici un angajat de la mic la mare nu este pe filiera PSD, presedinte si director general e Gigi Cutit cunoscut in port ca director la GSP si omul lui Comanescu restul sunt toti fosti PD vopsiti. Daca discutam de competente fostul sef al mascatilor politiei Moraru si seful pazei la GSP este director, lista poate continua. A fost un vicepresedinte din anturajul lui Firea deci PSD dar a demisionat si plecat dupa 60 de zile. Daca PSDul local nu a facut nici o branza credeti ca PNL ul v-a face?
26presa(5 dec 09:37)
alo! fery predescu nu stii nimic?
111Cica Autoritate Competenta(5 dec 09:23)
In primul rand cum sa spui Competenta, pai daca este Autoritate nu este automat competenta? In mod clar o traducere incompetenta din formularea in limba engleza din legea Europeana! Restul se stie, super vila, super stat degeaba pe bani multi, bravo lor, prosti suntem noi contribuabilii!
116Acropo(5 dec 09:11)
Acropo este al lui Comanescu GSP care si-a pus oamenii peste tot. Vedeti cine este director. Tot Comenescu cel plin de datorii la angajati si furnizori l-a pus pe sindicalistul Burlacu in CA la port. Acum isi face televiziunea Dobrogea TV ca sa se bata pentru a pane mana pe primarie cu sclavul lui, marele amiral Vergil Chitac.
117Obiectiv(5 dec 09:10)
NOII GUVERNANTI STIU DESPRE ACEASTA TOCATOARE DE BANI? DACA DA, SA FACA CE AU PROMIS, RESTRUCTURARE MAJORA SAU DESFIINTARE. DE ANALIZA SI AUDIT PE EFICIENTA ACESTEI CAPUSE LA BUGETUL DE STAT NU MAI E CAZUL.
513Nu conteaza(5 dec 09:06)
Banii se duc in buzunarul PSD-ului ca d-aia s-au chinuit sa-i inveneze.Toate functiile si unitatile astea de taiat frunze la stat au un "patron" care primeste o taxa de protectie,o taxa de rudenie si o taxa de risc.Patronul asta se numeste PSD.Ati vazut cum dau din colt in colt cand PSD-ul a fost obligat sa-si dezvaluie sursele de finantare ? Sictir Ciuma rosie !
221CEREM MOTIVAT(5 dec 08:23)
Cazul nu este singular. Sunt o multime de organisme guvernamentale create fara niciun sens. Este imperios necesar sa se treaca la cumul de activitati pentru un singur organism. Speram ca noii alesi sa reduca drastic numarul de bugetari angajati pe criterii politice, de rudenie, de prietenie, de amantisme, etc. Nu sunt decat niste capuse pe spatele bugetului Romaniei.
mai mult...Replica
5 aug 00:43ReplicaCUM își BATE STATUL JOC de o JUDECĂTOARE BOLNAVĂ de CANCER

O judecătoare din Constanța, bolnavă de cancer, se află de patru ani de zile la mâna statului. Ministerul...265

5 aug 00:00ReplicaCUM ACȚIONA o MEGA GRUPARE INFRACŢIONALĂ formată din 51 de INCULPAȚI!294
5 aug 00:40ReplicaTânărul SALVAT de la ÎNEC, în Eforie, luat la BĂTAIE de TA-SU! VIDEO653
5 aug 00:00ReplicaBOMBĂ: Dosarul RETROCEDĂRILOR ar putea fi REJUDECAT, iar CONDAMNAȚII ELIBERAȚI

În februarie 2019, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au tranșat dosarul Retrocedărilor, mai...285

5 aug 00:29ReplicaEXCLUSIV! BĂTAIE ca-n VESTUL SĂLBATIC: un BĂRBAT a fost CĂLCAT în PICIOARE!269
5 aug 00:00ReplicaPLAJA din EFORIE a lui GEORGE COPOS PLÂNGE după TURIŞTI185
5 aug 00:00ReplicaPREȘEDINȚI ai Consiliului Judeţean cu un PALMARES semnificativ de… DOSARE PENALE

În anul 1992 se instala la Constanța ca președinte al Consiliului Județean, Gheorghe Mihăiești. Succesorii...161

5 aug 00:00ReplicaMuhscină ACUZAT că FACE JOCURILE PSD, înaintea ALEGERILOR162
5 aug 00:00ReplicaZANFIR IORGUŞ vrea să REDEVINĂ PRIMARUL MANGALIEI cu sprijinul PSD147
5 aug 00:42ReplicaCRIMINALUL, care și-a UCIS AMANTA pe CÂMP, a vrut să se DISTREZE pe LITORAL, pe BANII VICTIMEI

Vasile Pascale şi-a ucis amanta, pe care o cunoscuse prin intermediul unei reţele de socializare, în noaptea de 3...297

5 aug 00:02ReplicaS-a suit BEAT la VOLAN pentru că i-a fost FRICĂ de CÂINII MAIDANEZI!142
5 aug 00:00ReplicaÎn PARCAREA centrului comercial TOM se vând PARFUMURI CONTRAFĂCUTE140
Vremea
20.1°20.1° - 21.3° miercuri, 5 august 2020
ConstanțaUmiditate: 75%
Vânt: 3.01 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
5 aug 00:00SportCristiano Ronaldo se bucură de vacanţă pe noul său yacht de 6 milioane de euro

Starul portughez Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Juventus Torino, a profitat de cele câteva zile de vacanţă pe...89

5 aug 00:00SportAdrian Mutu a condus primul antrenament ca selecţioner U21

Adrian Mutu a condus, marţi, primul antrenament din funcţia de selecţioner U21. Şedinţa de pregătire a durat...93

5 aug 00:00SportPreşedintele Federaţiei Române de Şah s-a suspendat din funcţie până la 1 octombrie. Care este motivul

Preşedintele Federaţiei Române de şah, Sorin Iacoban, a declarat, marţi, ca s-a suspendat din funcţie până la...85

5 aug 00:21SportTraseul către grupele UEFA Champions League ale campioanei CFR Cluj

CFR Cluj va fi cap de serie la tragerile la sorți care vor avea loc în 9 august, pentru turul 1 al UEFA Champions...106

Local
5 aug 19:51LocalControlorul care instiga la nepurtarea măștii, amendat de polițiștii constănțeni

Controlorul de bilete și unii dintre călători dintr-un tren CFR au fost filmați luni dimineață fără mască,...525

5 aug 00:00LocalȘoferul SUV-ului care a PROVOCAT accidentul de pe Alexandru Lăpușneanu este fondatorul Dabo Doner, Dan PAȘTIU

Neatenția la volan sau graba în trafic continuă să producă accidente în Constanța. Marți, 4 august a.c., s-a...4449

5 aug 19:49LocalBărbat din Eforie, SĂLTAT de poliţişti în timp păcălea oamenii cu ALBA-NEAGRA

566

5 aug 00:05LocalVIDEO! Bărbat DISPĂRUT în MARE, la VAMA VECHE!

Militarii din cadrul ISU "Dobrogea" au fost solicitați să intervină după ce o persoană a fost dată dispărută în...793

5 aug 19:50LocalCĂRUŢĂ percheziţionată de POLIŢIŞTI

Polițiștii Postului de Poliție Mihail Kogălniceanu împreună cu polițiștii din cadrul Postului de Poliție...630

5 aug 19:49LocalRAZII pe ȘOSELE pentru prevenirea ACCIDENTELOR

În perioada 31.07- 02.08.2020, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au...391

5 aug 19:48LocalTÂNĂR BĂGAT în PUȘCĂRIE pentru FURT

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat la data de 3 august a.c., un bărbat, de 23...404

5 aug 19:47LocalLa volan, BEȚI și fără PERMIS

Șoferii continuă să sfideze legile rutiere! La data de 3 august a.c., în jurul orei 14.15, polițiști din cadrul...457

5 aug 19:47LocalATENȚIE! ISU Dobrogea: peste 700 de PERSOANE au AVUT NEVOIE de îngrijiri medicale PE PLAJĂ

407

Politică
5 aug 00:00PoliticăȘefa DIICOT redeschide dosarul 10 august, în care sunt vizați șefii din Jandarmerie

DIICOT a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că, prin ordonanţa din data de 04.08.2020, procurorul şef...93

5 aug 21:04PoliticăPremierului i s-a solicitat să amâne începerea anului școlar pentru 1 octombrie

Vicepreşedintele la nivel naţional al Pro România, deputatul de Suceava Ioan Cătălin Nechifor, i-a solicitat,...94

5 aug 00:00PoliticăAmbasadorul Israelului: Suntem dispuşi să împărtăşim toată experienţa şi tehnologiile noastre cu România

96

5 aug 00:00PoliticăLegi privind campaniile de informare în contextul COVID-19, promulgate

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, două legi privind organizarea şi desfăşurarea unor campanii de...97

5 aug 00:00PoliticăBuzatu: Partidul traversează o perioadă extrem de complicată din punct de vedere al structurilor de conducere

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, marţi, că a decis să candideze pentru funcţia de preşedinte...97

5 aug 00:00PoliticăTăriceanu: Cîţu refuză să facă norme de aplicare legii privind amânarea plăţii chiriilor în perioada de urgenţă

89

Interviuri
23 iul 00:35InterviuriHORIA CONSTANTINESCU: Vreau să SCUTUR Constanța de PILE și ȘMENURI! VIDEO

Horia Constantinescu, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, dar...3352

22 iul 00:06InterviuriPRIM PROCURORUL Gill Julien Grigore Iacobici: La PARCHETUL TRIBUNALULUI, rata ACHITĂRILOR este SUB 3%! VIDEO

Chiar dacă volumul este unul foarte mare, rezultatele reliefează o muncă eficientă și de calitate. Vorbim despre...3573

21 iul 00:08InterviuriRĂZVAN FILIPESCU: Fermierii AMENINȚĂ cu PROTESTE și BLOCAREA drumurilor! VIDEO

2071

10 iul 00:23InterviuriProcurorul TEODOR NIȚĂ: Industria DEȘEURILOR este mai BĂNOASĂ decât cea a DROGURILOR! VIDEO

Procurorul Teodor Niță a instrumentat dosare grele de-a lungul carierei, în momentul de față fiind ancorat în...8759

8 iul 00:14InterviuriMihai Stanciu: ATENȚIE, metoda Accidentul a fost înlocuită cu metoda COVID-19! VIDEO

A îmbrăcat haina de procuror în anul 2012, atunci când a activat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța....4327

11 iun 00:17InterviuriBola, de la Apele Române: Malul lacului Tăbăcărie nu avea proprietar, dar s-a vândut din el! VIDEO

12234

Monden
5 aug 20:15MondenEi sunt actorii de la Hollywood care au iubite de vârsta fiicelor!

Se spune că vârsta nu este decât un număr. Sean Penn, 59 de ani, s-a însurat recent cu iubita lui de 28 de ani...110

5 aug 00:00MondenRegina Elisabeta le-a transmis lui Harry şi lui Meghan că se pot întoarce oricând în familia regală

Ceea ce este considerat de mulţi un act de răzvrătire, de frondă, pentru Regină poate părea un moment de...95

5 aug 00:00MondenKatie Holmes, dezvăluiri în premieră despre fiica sa! Ce mare a crescut Suri!

89

5 aug 00:00MondenMarilyn Monroe, „unica“ blondă. „Filmul“ nopţii în care a murit

Se împlinesc 58 de ani de când Marilyn Monroe a fost găsită moartă în camera sa, decesul fiind oficial...96

5 aug 00:00MondenVal Kilmer joacă într-un film cu fiica sa. Actorul care se luptă de cinci ani cu cancerul abia mai poate vorbi

Din 2015, Val Kilmer duce o luptă grea cu cancerul de gât. A avut nevoie de tratamente susținute, printre care...96

5 aug 00:00Monden„The Human Voice“, un scurtmetraj de Pedro Almodóvar, va fi prezentat la Festivalul de Film de la Veneţia

94

Mapamond
5 aug 00:00MapamondCoronavirus: 159 de noi cazuri în Italia; 3 cazuri importate din România confirmate în regiunea Lazio

Italia a înregistrat în ultimele 24 de ore 12 noi decese provocate de COVID-19, ridicând astfel bilanţul victimelor...92

5 aug 00:00MapamondCei mai mulţi germani, în favoarea retragerii trupelor americane

Cei mai mulţi germani sunt în favoarea retragerii din ţara lor a aproape 12.000 de soldaţi americani, potrivit unui...100

5 aug 00:00MapamondMarea Britanie: Familia regală aduce un omagiu Crucii Roşii Britanice la împlinirea a 150 de ani de existenţă

90

Sănătate
5 aug 00:00SănătateStarea „online” pe rețelele de socializare: cum ne influențează comportamentul

După ce au studiat o serie de utilizatori de smartphone-uri, cercetătorii de la Universitatea din Washington au...97

5 aug 00:00SănătateCâte calorii are ananasul și cum îl poți integra în dieta ta

Ananasul este un fruct pe care ar trebui să îl integrezi în dietă ta nu numai pentru că este gustos, ci și pentru...89

5 aug 00:00SănătateCe să mănânci în post dacă ai probleme cu greutatea

91

5 aug 00:00SănătateCum grăbești vindecarea leziunilor vaginale după nașterea naturală

După nașterea naturală apar dureri la nivelul vaginului, scurgeri vaginale, probleme urinare, modificări la nivelul...95

5 aug 00:00SănătateCum interacționezi cu un perfecționist

Vestea bună este că un perfecționist are standarde înalte și o atenție deosebită pentru detalii. Partea proastă...99

5 aug 00:00SănătateStudiu: Care este legătura dintre depresie și furie?

Furia este o emoție pe care oricine o poate resimți din când în când. Dar dacă o persoană este furioasă tot...91

5 aug 00:00SănătateDe ce este uleiul din tărâțe de orez mai sănătos decât cel de măsline

Uleiul de măsline este renumit pentru beneficiile pe care le are pentru sănătate, însă acum uleiul din tărâțe de...93

5 aug 00:00SănătateÎndesirea părului: soluții care funcționează

Deși nu există nicio modalitate sigură de a schimba textura foliculilor de păr, există multe lucruri pe care le...93

5 aug 00:00SănătatePiperul-călugărului, o plantă utilă în restabilirea echilibrului hormonal

93

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT