REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
14.8° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

NU mai RESPECTĂ nimeni nicio REGULĂ la marile centre COMERCIALE

NU mai RESPECTĂ nimeni nicio REGULĂ la marile centre COMERCIALE

Replica API 19 decembrie 2020 | 00:00 8637

Este bine cunoscut faptul că în perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă, marile centre comerciale și lanțurile de supermarket sunt pline, de dimineață până seara. De asemenea, tot la fel de bine știm faptul că tot mai mulți constănțeni dau dovadă de inventivitate și lasă de dorit când vine vorba despre ocupare locurilor de parcare. Totuși, este adevărat că o problemă majoră în Constanța o reprezintă parcările insuficiente.

Contănțenii sunt prinși în febra cumpărăturilor de iarnă și dau dovadă de lipsă de respect la adresa restul participanților. Problema locurilor de parcare pare să nu aibă leac! Pentru anumiţi şoferi din Constanţa se pare că nu prea există reguli când vine vorba de parcare. Nici bunul simţ nu prea este la el acasă, mai cu seamă în cazul celor care îşi lasă maşinile pe câte două sau trei locuri de parcare.

Chiar dacă parcările marilor centre comerciale și ale supermarketurilor dispun de o sumedenie de locuri de parcare, unii conducători auto devin atât de iresponsabili încât ajung să-și parcheze mașinile pe unde apucă...

Șoferii se încăpățânează să parcheze pe mai multe locuri

Șoferii constănțeni parchează pe unde apucă, în stradă, în staţia de autobuz, dar cel mai bine parcheză pe 2 locuri. Așa gândesc foarte mulți șoferi, care nu țin cont de legi. Acesta este și cazul unui șofer de Volkswagen care și-a parcat mașina pe două locuri, în parcarea magazinului Mega Image. Șoferul, cel mai probabil, grăbit o fi spus că „nu stă mult”, așa cum toți o fac, și a ocupat două locuri de parcare.

Las` că merge!

Pe această premisă merg tot mai mulți constănțeni care ocupă cu nonșalanță mai multe locuri de parcare. În imaginile ce urmează puteți observa lipsa de educație civică.

Cel mai probabil, șoferul mașinii Opel a vrut să dea dovadă de abilități suplimentare în încercarea de a efectua o parcare laterală pe 3 locuri. Și ia și ieșit, cu siguranță se încadrează la parcarea lunii!

Drepturile persoanelor cu dizabilități sunt încălcate

Cei cu dizabilități sunt privați de propriile locuri de parcare din cauza celor care nu țin cont de nicio regulă a bunului simț. Șoferii din imagini, cel mai probabil, au spus că ,,nu stau mult”, așa cum toți o fac, și au ocupat locurile destinate persoanelor cu dizabilități. Ce-i drept, sunt cele mai apropiate locuri de parcare de lângă intrare în magazin și… de ce să-ți obosești picioarele să mergi mai mult dacă tot nu stai mult, nu?

Ce sancțiuni pot primi cei care parchează pe astfel de locuri

Potrivit prevederilor art.100, alin. 1), litera f, din OUG nr. 69/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ne bagam pula-n familia ta de avorton frustrat ce esti, Gogule. Sa iti dea dzeu sa iti moara la intrare sa nu te mai reproduci, gunoi infect ce esti.
1
1
Bag pula-n handicapati si-n locurile lor, dar mai ales in aia care le iau partea. Muie cu cacat.
0
4
Rocsana draga, unde vezi tu Opel?
2
0
Las Fierbinti este serealu meu preferat cu actori mei preferati decand se da la televizor numamai uit la alt ceva
3
0
Ce asteptari aveti de la un popor al carui nivel de cultura se reduce la serialul Las Fierbinti, un serial care promoveaza lenea, mitocania, incultura si prostia?? Romanii fac si ei ceea ce vad in Las Fierbinti!!
6
4
Nu numai aici romanul e repetent. Nu mai vezi respect,educatie,bun simt, corectitudine,rabdare,atentie,politete, niciunde si mai mult de atat ingrijoreaza violenta verbala si chiar fizica, daca incerci sa atragi atentia cuiva.Tine si de cei 7 ani de acasa, de exemplele negative din jur,de lipsa de empatie fata om in general ,de legile neadecvate ,nerespectate si neaplicate corespunzator de cei in drept.Un mecanism slab al societatii care duce la dezechilibru.Ne miram si ne suparam cand suntem apostrofati de straini.Niciodata pur si simplu,fara motiv.
6
2
multi ghiolbani care au sarit din caruta inasina...ii vezi dupa masinile lor,care arata ca niste carute !cei 7 ani .....nu sint....nesimtirea mare....politia umbla dupa dat amenizi la declaratie....plm!
7
2
Aceeasi problema o gasiti si in fata blocurilor. Mogaldanul parcheaza cum il taie capul, nu se uita sa mai parcheze si altul dupa el. Dupa mine potopul. Aia 7 ani sunt uitati de mult, indiferent de clasa sociala.
13
3
POT primi amenzi. Dar le primesc ? Dupa ce am atras atentia unui astfel de individ ca nu are voie sa parcheze acolo a inceput sa ma injure si sa ameninte. Am chemat politia, care i-a dat o amenda sumara pentru tulburarea linistii publice. Pentru parcare in schimb, mi-au spus ca nu au ce sa ii faca, e pe proprietate privata. Si atunci despre ce vorbim ?
14
1
Bine ma .Stai jos.
4
3
Ca sa raspecti regula trebuie sa ai 7 ani de acasa, pentru ca ai parcat neregulamentsr si nu ai in masina persoana cu duzabilitati, apicata sanctiunea contraventionala. Nu mai vezi politia sa aplice sanctiune pe lg 448..
13
3
Noutati nu aveti?
8
4
Bagamiaspulainreplicamatii
9
25

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407