REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Nutriționistul Lygia Alexandrescu, despre efectele dezastruoase ale produselor tip fast-food, la copii

Nutriționistul Lygia Alexandrescu, despre efectele dezastruoase ale produselor tip fast-food, la copii

Replica API 1 septembrie 2021 | 00:00 466

Cazurile de obezitate în rândul copiilor sunt în continuă creștere, iar una din principalele cauze o reprezintă consumul de preparate de tip fast food. Cei mici sunt atrași de gustul plăcut al acestor alimente, pe care părinții le oferă fără să țină cont de repercursiunile pe termen lung asupra sănătății lor.

Lygia Alexandrescu

Sursa foto: Agrespres/Pixabay

Nutriționistul Ligia Alexandrescu a explicat, marţi, în exclusivitate la Antena 3, despre problemele de sănătate care apar în cazul copiilor care consumă fast-food.

Lygia Alexandrescu: "Avem un grad mare de obezitate şi este în creştere"

"Într-adevăr, avem un grad mare de obezitate şi este în creştere şi între copiii din România. Studiile asta ne arată. Şi de la vârste foarte mici, din păcate Mâncatul des în oraş, mâncatul negătit acasă şi acele bune obiceiuri din copilărie care au dispărut, dar şi sedentarismul conduc la aceste rezultate, într-adevăr.

Riscul obezităţii, sigur dacă se mănâncă multe produse de tip fast-food, sau în mod constant, de 2-3 ori pe săptămână, la copii de fapt apar problemele de învăţare, că tot va începe şcoala. Memorarea este o problemă, învăţarea este o problemă, digestia cu probleme iarăşi este foarte des întâlnită. Apare de multe ori depresia, tristeţea, pentru că aceşti copii cu greutate mare sunt de fapt stigmatizaţi între copiii cu greutate normală şi practic apare o creştere şi o dezvoltare inadecvată, scrie antena3.ro.

Ce conţin alimentele de tip fast-food

La aceste vârste atât de mici, practic, aportul de calorii este dezastruos de mare. Este foarte mare. O masă de tip fast-food pentru un copil ar însemna practic 600 de kilocalorii, fără niciun fel de probleme, dacă adaugăm şi sucuri sau băuturi carbogazoase dulci. O mare problemă sunt de fapt cantităţile mari de grăsimi saturate, prin prăjire şi de asemenea, cantitatea mare de sare. Metabolismul renal nu o poate gestiona, nu este atât de dezvoltat. Multă sare înseamnă risc de hipertensiune arterială la vârste foarte mici. În plus, aceste grăsimi saturate conduc de asemenea şi la probleme de dezvoltare, dar şi la apariţia acneei devreme, a pubertăţii precoce", a explicat nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212