REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° ConstanÈ›a Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° ConstanÈ›a Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

O firmă care s-a remarcat pentru tunurile imobiliare din Constanța vrea să mai dea o lovitură

O firmă care s-a remarcat pentru tunurile imobiliare din Constanța vrea să mai dea o lovitură

Ana Maria LIPAN 5 septembrie 2023 | 00:00 5746

VDT Construct Impex SRL, societatea controlată de Ivan Vasilica, vrea să construiască un ansamblu de locuinÈ›e colective, cu spaÈ›ii comerciale la parter, pe Șoseaua Mangaliei. Firma care a ajuns cunoscută pentru mastodonÈ›ii de 7 È™i 8 etaje pe care i-a ridicat în staÈ›iunea Mamaia pe malul lacului Siutghiol È™i în Mamaia Nord, dar È™i pentru controversatul proiect imobiliar pe care dorea să îl dezvolte acum câÈ›iva ani, la intersecÈ›ia Bulevardului Tomis cu strada Lucian Blaga, la intrare spre Palazu, s-a lovit însă de refuzul municipalității, care i-a transmis că este necesară elaborarea unui PUZ, pentru demararea obiectivului de investiÈ›ii.

O firma care s-a remarcat pentru tunurile imobiliare din Constanta vrea sa mai dea o lovitura

VDT Construct Impex SRL, compania condusă de Ivan Vasilica, vrea să mai adauge un proiect imobiliar în palmares. Firma s-a remarcat în trecut pentru investiÈ›iile din staÈ›iunea Mamaia pe malul lacului Siutghiol È™i din Mamaia Nord, unde a construit vilele Sophia 1 È™i 2, lângă vila Sophia 1, Maria Residence, Tania Residence ÅŸi Athena Residence, dar È™i un imobil cu regim de înălÈ›ime de D+P+6-9E, cu apartamente de vacanţă ÅŸi parcaje la demisol ÅŸi parter. Episodul care a făcut-o însă cunoscută este reprezentat de scandalul iscat după ce firma a făcut primii paÈ™i pentru construirea unui bloc cu 10 etaje, la intrare în cartierul Palazu Mare, la intersecÈ›ia Bulevardului Tomis cu strada Lucian Blaga.

O firma care s-a remarcat pentru tunurile imobiliare din Constanta vrea sa mai dea o lovitura

Inspectoratul de Stat în ConstrucÈ›ii a reÈ›inut că PUD-ul pentru imobilul situat în Palazu Mare este neconform, întrucât la data aprobării prin HCL nr. 237/2019 certificatul de urbanism nu ar mai fi fost valabil. S-a mai reÈ›inut ca motiv de neconformitate faptul că avizul arhitectului-È™ef tratează un imobil cu un alt regim de înălÈ›ime, dar È™i că n-a fost respectat termenul de maxim 45 de zile de la finalizarea dezbaterii publice. Alte nereguli constatate ar fi neconformitatea studiului geotehnic È™i inexistenÈ›a studiilor de fundamentare precum. Primăria ConstanÈ›a È™i Consiliul Local au solicitat în instanță anularea procesului-verbal de control, numai că, magistraÈ›ii au respins, pe 21 mai 2020 cererea.

O firma care s-a remarcat pentru tunurile imobiliare din Constanta vrea sa mai dea o lovitura

Nici locuitorii din zonă nu au fost mulÈ›umiÈ›i de proiect, înaintând un memoriu autorităților locale, prin care au motivat că prin construirea clădirii cu o înălÈ›ime de 34,70 metri le-ar fi fost îngrădit dreptul la intimitate în locuinÈ›e. Imobilul s-ar fi construit la o distanță de doar doi metri de gardul proprietății unora dintre reclamanÈ›i. Pe acelaÈ™i amplasament, societatea vrea să construiască acum un imobil cu regim de înălÈ›ime de D+P+3E È™i destinaÈ›ia de spaÈ›iu pentru desfășurarea activităților sportive.

Un alt refuz al autorităților

Recent, firma È™i-a exprimat intenÈ›ia de a construi un ansamblu de locuinÈ›e colective, cu spaÈ›ii comerciale la parter, pe Șoseaua Mangaliei, 106+110, însă s-a lovit de refuzul municipalității, întrucât conform Planului Urbanistic Zonal aprobat prin HCL nr. 286/31.10.2011, terenul unde urma să fie amplasat proiectul este situat în două zone de reglementare. Pentru a demara lucrările, Ivan Vasilica va trebui să elaboreze PUZ, în vederea stabilirii unei reglementări unitare conform prevederilor art. 47, pentru terenul în suprafață de 3.862 de mp.

Date despre firmă

VDT Construct Impex SRL, a fost înfiinÈ›ată în 2003 È™i are ca domeniu de activitate comerÈ›ul cu ridicata al materialului lemnos È™i a materialelor de construcÈ›ie È™i echipamentelor sanitare. Unic asociat, administrator È™i beneficiar al firmei este Ivan Vasilică. Firma a înregistrat în anul fiscal 2022 o cifră de afaceri în valoare de 46.707.675 de lei, profit de doar 32.791 de lei, dar È™i datorii ce se ridică la suma de 41.785.915 de lei. Vasilica activează È™i în firmele Delta Mar Tours SRL, Dominic Real Estate SRL, Global Building Investment SA, Autocond GCV SRL È™i Opera Residence SRL. 
 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un mare snapan acest pitic atomic
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468