REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

O JUDECĂTOARE din Constanța, bolnavă de CANCER, și-a obținut în instanță DREPTUL la VIAȚĂ!

O JUDECĂTOARE din Constanța, bolnavă de CANCER, și-a obținut în instanță DREPTUL la VIAȚĂ!

Replica API 21 decembrie 2019 | 01:49 1338

Ministerul Sănătății, OBLIGAT să-i asigure tratamentul gratuit

Ministerul Sănătății, OBLIGAT să-i asigure tratamentul gratuit

O judecătoare din Constanța, bolnavă de cancer, a câștigat lupta cu instituțiile statului în vederea asigurării tratamentului necesar pentru supraviețuire. M.C. a deschis acțiune în instanță încă din martie a.c., solicitând înscrierea medicamnetului XGEVA Denosumab 120 mg în lista celor compensate 100%, iar pe 18 decembrie, Curtea de Apel Constanța i-a dat câștig de cauză. Magistratul suferă de o formă foarte agresivă de cancer al pielii.

În 2016, M.C., judecătoare la Tribunalul Constanța, a fost diagnosticată cu melanom malign stâng flancul stâng în formă agresivă avansată cu grad mare de risc. Costurile la clinicile la care a mers pentru a fi supusă unor intervenții chirugicale (trei la număr) au fost destul de ridicate, fapt pentru care a cerut sprijin financiar la Consiliul Județean Constanța. Și l-a obținut, suma oferită fiind de 7.512 euro și a reprezentat acoperirea diferenței de plată neachitată pentru prestarea serviciilor medicale oferite în luna mai 2016 de către bolnavă în cadrul clinicii Christoph Hoeller MD Viena, dar și pentru achitarea costurilor servicilor medicale pentru evaluarea medicală conform programării din 18 iulie 2016 în cadrul clinicii Medicale Anadolu din Turcia. Femeia s-a luptat în instanță cu Ministerul Sănătății, Agenţia Naţională a Medicamentelor şi a Dispozitivelor Medicale, Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Guvernul României pentru a le obliga să-i asigure tratamentul gratuit. Și a reușit ! Curtea de Apel a obligat pârâtele să-i asigure compensarea 100 % a medicamentului. ”Admite acţiunea. Obligă pârâţii să asigure înscrierea în lista de medicamente de care beneficiază asiguraţii cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, a medicamentului XGEVA Denosumab 120 mg. Obligă pârâţii să acorde reclamantei, în regim de compensare 100%, fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, medicamentul XGEVA Denosumab 120 mg”, se arată în minuta Curții de Apel Contanța. Decizia nu este definitivă.

Precizăm că, în trecut, și Consiliul Superior al Magistraturii a făcut apel la solidaritatea magistratilor si a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru ajutarea judecatoarei, având nevoie de o nouă interventie chirurgicală, de urgență, pentru îndepărtarea ganglionilor limfatici, costuri ce se ridicau la suma de 20.000 euro.

Mirela PASCAL

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/premiera-judecatorii-au-obligat-ministerul-sanatatii-sa-i-asigure-tratamentul-gratuit-unui-bolnav-de-cancer-385675/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa fie macar un medicament care vindeca pentru majoritatea sunt testate pe noi.
1
0
parca judecatorii erau imuni
2
1
pt 22:50 bai prostule doar boii intrau la drept pe dosar .dupa 90 toti meletenii au intrat in magistratura . depre ce invatatura vorbesti cretinule? desteptii clasei au mers la inginerie ,medicina , arhitectura dobitocule.
7
0
ar fi o idee, sa ne luam portia de SANATATE prin instante dupa ce platim la casa de sanatate un impozit pe salariu lunar intre 100-800 euro pe luna, e corect ?
7
0
@un ins- pai si aia carora le urezi sa treaca prin acelasi lucru nu sunt tot suflete de oameni ?
9
0
@un ins: deci tu ii faci pe ceilalti scursuri si discuti de "un suflet de om" dar le urezi sa faca si ei cancer, asa-i? Deci tu esti un crestin adevarat, nu esti o scursura, acum nu mai discuti de "un suflet de om" ci doar urezi cancer altora. Esti incredibil de dobitok. Si tu tot in justitie lucrezi, pootoare. Aveti salarii de mii de euro pe luna dar nu aveti sa platiti un rahat de 7500 la doctor. Ati mai facut si strangere de fonduri ca la amarati, ca altfel nu mai avea bani sa isi plateasca rata la X5, asa-i?
12
2
O sa crapi fa!Degeaba operezi ganglionii santinela,o sa mori.Sper cit mai repede.ASi banii furati sa-i dai la medici! Cind te duceai la solar te durea la basca de ultraviolete,melanom,nu? Acum ce mai zici? Cita spaga ai luat toata viata?
6
4
SCURSURI , IPOCHIMENE NON VALOARE,TOTI COMENTACII RAUTACIOSI. DISCUTAM DE UN SUFLET DE UN OM, NU DE POZITIA SA PROFESIONALA! VA DORESC TUTUROR SA TRECETI PRIN ACEASTA SITUATIE IAR CAND VETI BENEFICIA DE GRATUITATI SA MERGETI SA-I MULTUMITI, IMBECILILOR! VEI REUSI M, ESTI O LUPTATOARE!
3
11
L-a dat in judecata pe Dumnezeu, ca in Americhia si a obtinut dreptul la viata?
4
2
Daca a avut credinta, a fost un om corect si nu a primit foloase necuvenite, sa-i ajute d-zeu, dar daca nu, imi pare rau ptr. ea.
8
2
De ce nu ati invatat sa ajungeti judecatori? Dar v a placut sa ardeti gazul degeaba si ati ajuns la lopata. Asta este viata !!!
12
24
O sa moara de inecata in cancerul social in care traim. Ete a dreaq empatie ce avem fata de judecatoare, parca ea n-ar fi tot om ..
6
5
Varul meu, militar in rezerva, si-a cerut drepturile legale tot la Curtea de Apel Constanta, ca sa-si cumpere medicamente . I-au zis ca are dreptul la banii cuveniti, dar sa mai astepte, ca nu se justifica urgenta.. Dumnezeu sa-l ierte si sa ii fie tarana usoara ! Merita si el sa traiasca !
25
2
Suntem o societate bolnava, oameni lipsiti de empatie si macinati de ura! Doar pentru ca e judecator si a inteles sa lupte, chiar si in instanta, pentru viata ei, trezeste in voi atata dusmanie? Chiar sunteti, toti cei care nu conteniti cu obida si ii doriti femeii asteia moartea doar pentru ca e judecator, niste victime ale vreunei instante de judecata? Sper ca da, altfel v-ati dezumanizat! Si sa va tina Dumnezeu sanatosi! Daca poate!
25
9
Inainte sa comentati aiurea, cititi dracului cu atentie ce a spus instanta. Obliga respectivele institutii sa incrie medicamentul in lista compensatelor integrale de care beneficiaza asiguratii cu sau fara contributie. Adica, vor beneficia toti cei care au nevoie. din pacate, nu e definitiva. Dar s-a facut un pas pentru toti cei care au s-au vor avea nevoie
30
3
Blestemele
19
4
Si s-a facut justitie... nu pentru toti, ca doar nu era proasta sa ceara asta, sau aia sa accepte. Asa i-au decontat numai distinsei doamne, care are drept la viata mai mult ca altii. Nu e nicio reusita, ba chiar invers. Daca dadea la ceafa statului sa deconteze tuturor, mai ca as fi aplaudat-o.
13
4
A dracu,daca era om simplu o dadeau la cacat judecatorii
29
3
Asta este esential aici? Ca e d-na judecator si a obtinut un favor? Acuzati si judecati, nu vedeti niciodata nimic bun. Pierdem din vedere ca putem face actiune la instantele constantene si pentru alti bolnavi de cancer, acum ca avem aceasta hotarare deja pronuntata? Hotararea din cauza d-nei ne poate fi de folos si altora, e bine ca s-a creat un precedent, ca avem la ce sa ne raportam, e un pas mic dar important! Asta a si fost ideea articolului.
21
7
la mai multi judecatori bolnavi de cancer.Banii furati sa.idea la alti hotispagari,doctorii,care sa.i abureasca cu terapii efect nul!
21
5
am avut cancer limfatic si pana nu am vandut tot ca sa traiesc nu s-a putut. La primaria Constanta am facut acelasi lucru ca dna judecatoare pentru medicatie, numai ca raspunsul a fost unul halucinant. Ajutoare primesc cei din Henri Coanda, puscariasii, analfabetii, drogatii si cei fara service. Daca ai familie, serviciu cu salariu de 2600 lei la vremea aia si mai ales studii superioare te poti descurca singur. Drept pentru care am urmat sfatul si m-am descurcat singur. Am gasit cu greu doctorul care m-a tratat si ma vindecat de boala dupa care am plecat din tara de prea mult bine indurat
46
1
E mata aia chioara de dobitoc ce esti
13
12
Saracii pot muri pe capete in Ro ! Anunt ! Toti cetatenii care au sechestru pe bunuri ,rupeti sigiliile deoarece Parchetul Constanta a creat un precedent favorabil ! NUP pentru ruperea sigiliilor decretat de Parocurorul general ! Personal!
23
2
dar de ce nu-i da si numele? ca sa stim si noi cine este, de ce ati anibtit-o doar cu M.C. ? ii e rusine sa se stie cine este ? a facut ceva rusinos? nu vrea sa se stie ca e lacoma la banul public necuvneit?
24
19
Marlaneala curata - la lefurile imense pe care le au, ei cer ajutor de la stat si compensare 100% apoi tot ei judeca. La fel KKtii de la CCR au decis ca e non constitutional sa le fie micsorate pensiile. Chiar conflictul de interese a disparut???
40
2
in conformitate cu legea, era urmatorul: Un judecator cu grad de tribunal cu vechimea de peste 20 de ani va avea o indemnizatie lunara de 22.500 de lei, iar unul cu vechime intre 15 si 20 de ani va primi intre 20.524 de lei si 21.550 de lei lunar. Dar a luat de la Consiliul Judetean 7000 de euro. Pai sa va fut cu privilegiile voastre cu tot!
48
5
Bine ca se bat pentru ei dar daca e vorba de un prapadit sau o mama cu 5 copii li se rupe nu vad nu aud
54
5
dupa ce suge statul cu salariile si pensiile lor nesimtite, mai vor si mocangeala la sanatate. oricum sunt bani aruncati in vant, nu exista tratament care sa opreasca melanomul, cel mai agresiv tip de cancer.
44
9
Daca ceream eu, un oarecare aveam flit si muream cu zile...ea e judecatoare boss
73
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367