REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

O menajeră a ajuns pe mâna poliției după ce ar fi FURAT bijuterii din casele în care lucra

O menajeră a ajuns pe mâna poliției după ce ar fi FURAT bijuterii din casele în care lucra

Replica API 30 septembrie 2019 | 00:36 727

Două plângeri la poliție pentru furt, urmează a treia!

Două plângeri la poliție pentru furt, urmează a treia!

Hoață de meserie?! I-au dat o mână de ajutor și, drept răsplată, le-a furat bijuteriile! În urmă cu 3 ani, o femeie din Constanța, Georgiana Z., a ajuns în atenția opiniei publice, cerând ajutorul pentru fetița ei de 3 ani, Daria, diagnosticată cu tumoare pe creier. Copila a fost operata pe creier la București, urmând un tratament costisitor într-o clinică din Turcia, bani de care mama nu dispunea. Cei cu suflet mare s-au mobilizat și au donat bani pentru salvarea fetiței. Acum, după ce aceasta s-a făcut bine, femeia este acuzată că profită de copil pentru a îmbuna sufletele oamenilor cu care intră în contact, pe care îi stoarce de bani și nu-i mai restituie. Mai mult, femeia este acuzată că a furat bijuterii din casele constănțenilor care au angajat-o să-i facă menajul. A fost deschis dosar penal, după ce două persoane i-au făcut plângere la poliție. Urmează ca Georgiana Z. să fie chemată la audieri.

Georgiana Z. din Constanța a reușit să atragă mila multor constănțeni cu suflet mare, după ce fetița ei s-a îmbolnăvit. A fost operată, în urmă cu trei ani, pe creier, urmând un tratament costisitor în Turcia. Mai multe persoane din Constanța au ajutat-o, în urma unui apel umanitar, au donat bani pentru micuță, pe atunci în vârstă de 3 ani. Timpul a trecut, iar femeia și-a făcut prieteni pe un grup de mămici din Constanța. Acolo și-a spus din nou povestea, amintind prin ce a trecut cu fetița ei și cât de greu îi este să o întrețină pe ea dar și pe cealaltă fiică a ei. Neavând posibilități materiale, mămicile i-au sărit din nou în ajutor. Au împrumutat-o cu bani atunci când a avut nevoie, chipurile pentru cele două fete, iar altele au angajat-o să-i facă menajul. Însă nu a dat deloc dovadă de recunoștință. Din contră. Abuzând de încrederea oamenilor, Georgiana Z. a furat bijuterii din casele în care a lucrat pe care le-a amanetat pentru a face rost de bani. ”O doamnă cu o poveste impresionantă de viață despre fetele ei bolnave... care, din păcate, nu face curățenie doar unde trebuie, ci și la bijuteriile din aur din casele oamenilor care se bazează pe încredere. Eu am descoperit acum puțin timp că îmi lipsesc două lanțuri din aur, cel al soțului și al băiatului și am anunțat-o pe prietena mea la care o recomandasem la curățenie. Și ei îi dispăruse aur, verigheta. Prietena mea a chemat-o, în mod normal, la curățenie și am pus-o în fața faptului împlinit. Și a recunoscut că ea le-a luat și le-a amanetat de mult timp. Acum este pe mâna poliției”, s-a plâns I.G. din Constanța, pe un grup. Aceasta i-a făcut plângere la poliție, după cum ne-a declarat.

Parte vătămată: ”Am tratat-o ca pe un membru al familiei”

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz. În data de 19 septembrie, Andreea Marcu, o altă persoană vătămată, a depus plângere la poliție, precizând că menajera i-ar fi sustras bunuri din locuință - niște bijuterii. Potrivit oamenilor legii, autoarea se cunoaște și se fac cercetări. Este întocmit un dosar penal in rem, până când va fi audiată. Partea vătămată a declarat, pentru Replica, cum a cunoscut-o pe menajeră și cum și-a dat seama că a fost furată.

”Am ajutat-o și am tratat-o ca pe un membru al familiei. Am apelat la ea pentru curățenie, mi-a fost recomandată de o prietenă, venea săptămânal de prin mai sau iunie. Avea și cheile de la apartament. Prietena mea a observat că îi lipsesc niște bijuterii, care nu erau la vedere, așa că m-am uitat și eu să văd. Și, surpriză, îmi lipseau și mie verigheta și alte bijuterii. Plus ca eu i-am dat 600 lei în avans. Apoi am făcut o postare pe mămici constănțene și m-a sunat să mă implore să o șterg că o sa facă tot posibilul să le recupereze. M-am gândit la fetițele ei și am șters-o. Și bineînțeles ca nu a mai dat niciun semn. Oricum, nu cred că avea cum să le recupereze doar furând de la alții. M-a dezamăgit profund”, a declarat, pentru Replica, o păgubită. ”Ulterior, am vorbit cu alte persoane care au fost păcălite de ea. Ideea e ca povestea ei de viață e foarte impresionantă, cu fetița bolnavă. Acum zicea că are și cea mare probleme de sănătate, că a operat-o la picioare, că mama ei a dat-o afara din casă, dar eu nu mai cred nimic ... a văzut că sunt fraieră și miloasă și de-aia tot venea cu povești”, a mai relatat Andreea Marcu.

Oamenii legii au deschis o anchetă, femeia urmând să fi chemată la audieri

O altă mămică a povestit cum a fost păcălită de Georgiana Z., abuzând de încrederea ei, dar și de cea a unui amic, care a împrumutat-o pentru chirie cu 900 de lei și nu i-a mai dat banii. ”Am cunoscut-o pe un grup de mămici care ne creștem copiii singure. Prin februarie 2016 am interacționat cu ea în Spitalul Județean ... fusese internată cu Daria. Văzând că este din Constanţa, am ieșit și ne-am împrietenit. Și după o perioadă mi-a cerut bani. Și tot așa a mai făcut cu un prieten, i-a cerut pentru chirie, că nu îi ajungeau. De fapt, pe mine m-a păcălit ca să spun așa, mi-a cerut împrumut pentru fete. Povestea ei părea foarte impresionantă. S-a folosit de fata ei bolnavă pentru a obține foloase necuvenite. I-am dat 250 de lei, iar un prieten de-al meu i-a dat 900 de lei. A înșelat mai multe persoane, de la unii a plecat fără să achite chiria, utilitățile și întreținerea, iar pe alții i-a furat de bijuterii în timp ce muncea la ei în casă”, a spus, pentru Replica, Roxana T. ”O să merg să fac plângere la poliție. Cum să muști mâna care te hrănește ? Chiar a fost ajutată. O prietenă a vrut să o ia în Italia, să muncească acolo, i-a cumpărat bilet, vorbise pentru angajare cu forme legale acolo. Nu plătea chiria, trebuiau să împartă doar utilitățile. Și în ziua plecării ia-o pe Georgiana de unde nu-i”, a mai spus păgubita.

”O să-și ia pedeapsa pe măsură. M-a furat și am plătit în locul ei. Nu am mai recuperat nimic de la ea. Nu mi-a furat aur ci lucruri și nu a plătit întreținerea și lumina”, ne-a declarat o altă păgubită.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A furat pentru a se tine in pas cu moda.Din nefericire o cunosc,sta f. aproape de mine.
0
0
asa e, cand iti e lene sa-ti faci curat singur bagi in casa pe oricine, dar poate ca nu era numai lene, poate ca nu aveau timp, iar greseala lor este ca nu au verificat persoana
7
0
cand iti e lene sa iti faci singur curatenie asa meriti
4
6
F.bine daca a luat de la bogati si a dat la saraci.
2
6
viitor de aur tara noastra are
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367