REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Omer de la Transevren, ţinta hackerilor de la Killnet!

Omer de la Transevren, ţinta hackerilor de la Killnet!

Replica API 10 mai 2022 | 08:25 6382

Hackerii ruși de la Killnet au luat în vizor mai multe site-uri pe care au amenințat că le va ataca în perioada următorare, printre acestea numărându-se și Universitatea Ovidius, Dobrogea TV, Radio Constanța, dar și Hotelul Sara, din stațiunea Venus. Dar oare cu ce a greșit administratorul Hotelului Sara, Evren Omer, în fața rușilor?

În urmă cu aproximativ 2 săptămâni, hackerii pro-ruși de la Killnet au revendicat atacuri cibernetice asupra site-urilor Guvernului, Ministerului Apărării, Poliției de Frontieră și CFR. Recent, aceeași grupare a publicat pe canalul de Telegram o listă cu 281 de site-uri românești pe care le amenință că le va ataca în perioada următoare.

Evren Omer

”DNSC, te simți rău?”, își încep mesajul hackerii lui Putin- trimitere la instituția română de stat care se ocupă cu securitatea cibernetică, Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

Din cele 281 de site-uri pe care hackerii ruși amenință că le vor ataca, 4 sunt ale unor obiective din Constanța: Universitatea Ovidius, televiziunea Dobrogea TV, radioul de stat Radio Constanța dar și, fără nicio legătură cu restul, Hotel Sara din stațiunea Venus.

Hotelul Sara, vizat de atacurile pro-rușilor

Iată că pe listă este şi Hotelul Sara, deținut de Evren Omer, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri de la malul mării. Contactat telefonic, Evren Omer, patronul hotelului a declarat că până la acest moment nu a întâmpinat niciun fel de problemă cu siteul. ,,Nu au pățit absolut nimic siteurile. Nu înțeleg de unde a apărut și siteul nostru acolo pentru că nu are nicio treabă. Am vorbit cu cel care se ocupă de siteul nostru și ne-a spus să stăm liniștiți că poate doar să-l blocheze.

Eu cred că cei care se ocupă de siteurile noastre și de mentenanța lor au servere la ruși sau au avut în trecut și au o bază de date.”, a spus Evren Omer, pentru Replica de Constanța.

Iată ce hoteluri de la malul mării sunt vizate de hackeri

De la malul mării, ar mai fi vizate și unitățile Ana Hotels, din care fac parte hotelul Europa și Ana Aslan Health Spa, ambele din Eforie Nord, precum și Continental Forum din Constanța, ca parte a lanțului Continental Hotels, de asemenea pe lista hackerilor de la Killnet.

Hackerii ruși de la Killnet și-au motivat atacurile prin faptul că statul român sprijină Ucraina în conflictul militar pornit de Rusia.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru George ce iti pasa tie ca umbla cu dana Carabasu da si el la b**i la machedoance ca destul dau tantarii la ale noastre
0
0
Vai de capul vostru, stire de tot rahaaat..
0
0
Reclama mascata. Tatarul plateste!
1
0
daca era ruda e rgean nu se intampls a**a i reclamaa
0
0
Umbla cu Dana roxana carabasu !
1
1
Mari afaceristi vizati de havkeruhshahaha
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272