REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° ConstanÈ›a Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

OMS, avertisment înfricoșător pentru Europa: Cazurile cu OMICRON vor bubui

OMS, avertisment înfricoșător pentru Europa: Cazurile cu OMICRON vor bubui

Replica API 24 decembrie 2021 | 00:03 1481

Guvernele şi autorităţile în statele europene trebuie să se pregătească pentru o creştere semnificativă a cazurilor de COVID-19 cu varianta Omicron, a atenţionat marţi reprezentantul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, transmite Reuters, scrie AGERPRES.

''Putem vedea o altă furtună venind'', a avertizat reprezentantul OMS la o conferinţă de presă. El a semnalat că această variantă foarte contagioasă a coronavirusului, ce s-a răspândit iniţial în oraşe mai ales prin activităţi de socializare şi la locul de muncă, nu a avut încă un impact major pentru că a afectat deocamdată cu precădere adulţii tineri, situaţie ce s-ar putea schimba pe măsură ce vor fi atinse categoriile mai vulnerabile.

''Numărul dramatic al unor noi infecţii COVID-19 ar putea conduce la creşterea spitalizărilor şi la o perturbare puternică a sistemelor sanitare şi a altor servicii esenţiale'', a mai spus Hans Kluge, îndemnând populaţia să se vaccineze şi cu doza booster şi să limiteze socializarea.

OMS a avertizat luni că varianta Omicron se răspândeşte mai rapid decât Delta şi poate infecta de asemenea persoanele imunizate prin vaccinare sau după trecerea prin boală în urma infectării cu alte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2. OMS consideră de asemenea hazardat ca din informaţiile disponibile până în prezent să se tragă concluzia că Omicron ar cauza forme mai uşoare de boală faţă de variantele anterioare, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Urmeaza virusul Putin , iar apoi CUEN LAY ??
1
0
virusului din china!
0
2
mai vin si toti rapanosii nevaccinati de afara cu boli!
5
1
poate bubuiti voi, explodeaza lacomia in voi si va saturati in sfarsit de bani
2
2
ci masca. Europenii nu poarta masca. De asta ei sunt rosii, iar noi verzi.
4
4
LA VAXXINATI
6
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272