REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Operatorii de pe litoral, disperați! Ar putea fi obligați să închidă prăvăliile la ora 22.00!

Operatorii de pe litoral, disperați! Ar putea fi obligați să închidă prăvăliile la ora 22.00!

A.V., A.L., V.S. 30 decembrie 2022 | 00:00 4275

În cursul zilei de joi, 29 decembrie a.c., în Sala Remus Opreanu, are loc dezbaterea publică privind Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanta. Principala modificare care s-ar produce în regulament ar fi  obligativitatea închiderii prăvăliilor la ora 22.00

Sunt prezenți mai mulți operatori economici din Constanta. La dezbatere este prezent viceprimarul Ionuț Rusu, George Măndilă, senatorul USR Remus Negoi, viceprimarul Cocargeanu, Mihai Ochiuleț și Cristiana Popescu de la USR.

Sunt 16 persoane  dintre care 10 vor lua cuvântul, primii fiind cei de la Asociația Patronală Resto.

Intenționăm în prima decadă a anului 2023 să "atacăm" guvernul. Este vorba de articolul 427. Suntem într-o  piață economică liberă. Nu știu cum se face că în fiecare vară, stațiunea  Mamaia din  Constanța devine cel mai controlat loc din lume. Ma refer în primul rând la unele norme, obligații destul de agresive. Am ajuns să fim bătaia de joc a tuturor în lume. Haideți să dăm drumul la publicitate, fraților! Nu existăm pe planetă. Vă rugăm să vă aplecați asupra cerințelor noastre legale. Nu este de ajuns ce faceți pentru noi.
Nu poți să oprești niciodată în viața asta dacă ești sănătos la cap un beach bar la 12 noaptea
.” a declarat Ion Cozma, de la Asociația Resto.

Ion Cozma

”Omul vine la mare să se distreze, nu să meargă în cameră la ora 10 pentru că noi trebuie să închidem.” a declarat Constantin Cârlan de la Asociația Resto.

Constantin Cârlan

 ”Aș vrea să propun un birou de îndrumare pentru Mamaia. Acest birou ar trebui să vină în întâmpinarea operatorilor economici, pentru că ei sunt diferiți și funcționează diferit, toată lumea își dorește ca lucrurile să meargă foarte bine. Operatorii economicii se simt ca niște hoți, permanent sunt în discuții cu cineva. Cred foarte mult într-o Primărie transparentă. Sunt oameni tineri care au luat fonduri pentru a deschide și pot pierde fondurile tocmai din cauza programului. Nu poate să vină cel ce locuiește într-o zonă de echipamente publice și să solicite închiderea localurilor.” a adăugat Marcela, o reprezentantă a Asociației Civice Tomis.

Obținerea unui aviz ISU durează un an

Sunteți conștienți că la nivelul Primăriei Constanta obținerea unui aviz ISU durează un an? Când poate un agent economic aflat la început să obțină un certificat ISU, pentru a i se elibera autorizația de funcționare? Aici fiind vorba despre avizarea anuală.” a transmis avocatul Mirela Doicescu, reprezentanta a cinci operatori economici.

Mirela Doicescu

”Aveți o comunicare scrisă dar vă întreb: când mă mut lângă restaurant, îmi asum un nivel de zgomot. Dacă îmi iau un apartament lângă un club, îmi asum. Nu în momentul în care cumpăr apartamentul încep să fac sesizări la poliția locală pentru zgomotul de la club. În ultimii doi ani știți că activitatea lor a fost foarte restrânsă. Vi se pare normal ca la ora 12 să se închidă terasa? Vă rugăm să modificați orele, până la ora 2 să nu fie necesar acordul vecinilor.”

”Cât de ușor este să elimini un concurent dintr-o zonă precum peninsula dacă aceasta are un vecin iîn vârstă care pentru o sumă modică să reclame zilnic agentul economic? Este un scenariu foarte plauzibil. Urmează un an dificil pentru mediul privat, ne confruntăm cu modificări fiscale masive.” a declarat Diana Dușu, reprezentant Pizzico.

 


 

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu ne intereseaza cat se plateste .. iti asumi. Vrei sa faci bani din suferinta altora ? Mars !!!
1
0
ce investiții majore vreti voi pentru două luni jumate de sezon ??? Stiți cât se plateste pentru un petec de plajă/ două luni jumate? Nu mai faceti comparatii cu plaje si locatii din Grecia sau alte tari unde sezonul tine 5,6 luni. Măuit si ma mir câți neaveniți fac comentarii de doi lei
0
1
Huooo ! Ce aveți mamaie cu bricibaru? Lasaldracu sa râgâie toată noaptea că a investit 2m3 de scândură și 30 stufi,, un camion de boxe desigur. Nwl mai controlatz noaptea când duduie sacoșile cu baniet și ie betzi sitz da shun shut incoaie daca ridici okii dan halbă. Zile mamaie!!! A$ da zi-le de la mine ....Lalalala
2
0
Bici baruri. Niste cotete cu pretentii de ritz. Si servicii execrabile si preturi exorbitante. Hai mai lasati-ne. Doamna acocat m****a vad ca si-a luat avant puternic. Stie domnia dumneaei, ca asa erau regulamentele de functionare si in Tecuciul sau natal.
4
0
Chitacule, fa-le parcarea triplu fata de anul asta si te votam pe viata. sunt singurii bani ce vin la bugetul Constantei din Mamaia, in rest, evaziune salbatica.
3
1
Aia in Ibiza ce sa mai zica...
0
0
Hurr Durr s-a umflat telemeaua in machhidoni
16
3
In Salonic , si nu numai, sunt cluburi unde se canta " in draci" muzica greceasca. Buzuki , capete de crizanteme - pt ca nu se mai permite spargerea farfuriilor, totul super , live , si la sute de wati , de-ti inima in palpitatii si nu te auzi cu cel de langa tine. Daca iesi însă afara sa-ti odihnesti urechile, constanti ca la max 5 m de incinta clubului, zgomotul dinăuntru abia se aude. Si asta pt ca totul este antifonat , pereti , podea , tot. Altfel pulica autorizatie. Plus ca niciun constructor nu-si face blocu gard in gard cu un club de muzica. La noi, aici e clubul, cu copertina din plastic, la 1 metru e parcarea unde borasc " milionarii" plm si curvetele drogate si la incă 1 m ...blocul. Si afara exista " apropieri" intre locații , dar la ora 2 noapte ....close. Totul se inchide. Acolo chefurile incep pe la 18.00 si toti " trag" tare ca pana la 24 - 01 sa fie praf. Cum insa Chițac se crede intro cazarma , vrea ca orasul sa devina statiune pt nevrotici. Nu ține bă primare care crezi că esti , trebuie gasita o cale de mijloc, dar care trebuie musai discutata cu cei care baga banii in turism. Nu cum visezi tu , nevolnice, cum moșnegești tu in birou cu babele tale. Prostule ! Ca si cu parcarile supraetajate , niste uratenii ! Fa ba ignorantule subterane , sa fie si adaposturi in caz de razboi! Te vaiti ca asa sunt prea scumpe, dar sa faci si supraetajate si adaposturi, cum iese la socoteală, fraiere ? La Gara fa naibii un centru de informare ultramodern, prezinta pe lcduri enorme atractiile judetului si litoralului. Si daca tot vrei o supraetajate, expropiazate pe tine apvistule si fati si o parcare in care sa-ti parchezi prostia, aroganta si mecla de fraier. Prostule !
22
2
Operatorii economici ...niste jeguri . Anaf si anpc calare pe ei ..lumea sa faca reclamatii, altfel nu evoluam.
24
5
Cluburile si localurile care vor sa dea muzica tare ar trebui sa fie izolate fonic la cele mai inalte standarde si in aceste conditii ar putea ramane deschise pana dimineata; problema este ca o astfel de izolare este foarte scumpa iar vajnicii nostri antreprenori nu vor sa faca aceasta investitie foarte mare; pe de alta parte de la un anumit nivel muzica afecteaza auzul pentru tot restul vietii si un antreprenor responsabil nu ar trebui sa-si lase clientii handicapati pe viata asa cum se intampla acum
23
1
Suntem mama si fiica single din Focsani,noi cand venim la mare vrem liniste ca la noi in Judetul Vrancea nu e apa sarata si nici beach-bars nu sunt ca nu avem plaja.Nu ne putem sa ne simtim ca acasa, de nesimtite ce suntem alta specie de oameni din alt neam doar ca vorbim romaneste si asta ne da dreptul sa mergem la bulgari,turci si pe la alte all inclusive ca asa ne invata cei de la serviciu,am omis sa spunem ca suntem bugetare ambele si avem circuit inchis la turism.Ne-am gandit sa punem bete in roate turismului de pe litoral...de oftica.
5
12
Ce treaba ai tu mai Cozma cu beach barurile?? Bai saracule ,ai uitat câte firme ai falimentat?? Mănânci și bei mocca peste tot și dai tu idei de afaceri,când tu ești pârlit,rupt în fund??..când tu nu ai nici o afacere,dar ești guraliv?? Taci din gura saracule,și achitati datoriile întâi,și după vorbește. Pai bai prostule ,dacă un beach bar este amplasat în apropierea hotelurilor,și muzica bubuie pina târziu,cum morții matii se odihnesc turiști care au venit în concediu?? De ce se numește concediu..sa te relaxezi.. nu sa-mi bubuie boxele la 12 noaptea când unii turiști și copii se odihnesc?? Dacă bubuie boxele de la 10 ziua...pina când vrei mai boule umflat cu pompa sa cânte muzica...?? Nu ești tu în măsura sa dai lecții și indicații...ești prea sărac și incult sa vb
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272