REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Operatorii de plajă notificați să dezafecteze construcțiile ilegale

Operatorii de plajă notificați să dezafecteze construcțiile ilegale

Replica API 10 mai 2020 | 23:02 2379

În urma unui control efectuat pe plaja din municipiul Constanța, inspectorii Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanța din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) au dat termene de remediere a neregulilor constatate și au sancționat cu avertisment verbal patru operatori de plajă, care nu respectau prevederile contractului cadru de închiriere a plajei Mãrii Negre.

“Din verificările efectuate în teren s-a constatat că cei patru operatori de plajă (Quick Class SRL, Mystic Beach SRL, Pantheon Management SRL și Mega Telecom Solution) nu dețineau acte tehnico-juridice din partea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral pentru mai multe construcții ușoare de tip beach - bar sau terase, amplasate pe sectoarele de plajă pentru care au fost încheiate contracte de închiriere cu A.B.A.D.L. Menționez că pentru zona respectivă P.U.Z. –ul de amenajare a plajei Constanţa este în procedurã de elaboare şi avizare”, a declarat directorul A.B.A.D.L., Bogdan Bola.

Bogdan Bola

Inspectorii din cadrul S.G.A. Constanța au notificat operatorii de plajă și le-au dat un termen de 72 de ore să dezafecteze toate construcţiile ilegale şi le-au pus în vedere că sectoarele de plajă trebuie să fie aduse la starea iniţială.

Conform prevederilor art. 8 pct. 8.4 din contractul cadru de închiriere a plajei Mãrii Negre aprobat prin Ordinul Ministrului Mediului şi Schimbãrilor Climatice nr. 454/2013, actualizat, pe sectorele de plajă se pot amplasa doar dotările prevăzute în Ordinul MDRT 1204/2010 şi cele pentru care face solicitare şi se obţine acceptul A.B.A.D.L..

Operatorilor de plajă li s-a reamintit faptul că trebuie să asigure pemanent o suprafață de plajă liberă pe toată lungimea sectorului de plajă, corespunzătoare unei lățimi de 5 m de la linia apei, în vederea realizării lucrărilor de intervenție, întreținere, igienizare și ecologizare mecanizată, iar pe această suprafață de plajă se interzice amplasarea oricăror dotări de plajă.

“Având în vedere cele constatate de inspectorii SGA din cadrul A.B.A.D.L., solicităm tuturor operatorilor de plajă respectarea întocmai a prevederilor contractului de închiriere, în caz contrar se vor aplica prevederile art. 14 Cap. Răspunderea contractuală din contractul de închiriere”, a mai adăugat, directorul A.B.A. Dobrogea-Litoral Bogdan Bola.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
HUOOO! JOS CU ECONOMICA! AB OBOSIT DE CAND VA TOT ATENTIONEZ DOMNULE BOLA! ESTE OMNIPREZENTA IN BIROUL DVS CU TEXTE GEN EU FAC, EU DREG, EU REZOLV. REZOLVA PE NAIBA, ALEARGA PROSTIMEA PE CARE O TERORIZEAZA SI APOI ISI ASUMA! A FOST LINISTE CAT A LIPSIT, CUM A APARUT CUM AU INCEPUT INTRIGILE, MINCIUNILE, RAUTATILE. NU VEDETI CA NU O MAI PUTEM SUPORTA!!! SA MUNCEASCA LA CAT BANET CASTIGA. NOI DACA INDRAZNIM SA RIDICAM VOCEA ASTA NE SPUNE, MUNCITI PE BANI BUNI. CARE BANI BUNI? VA UITATI IN STATE SA VEDETI DISCREPANTELE? DA, NOI VORBIM DIN BARFE, DAR ORICE BARFA ARE O BAZA.
0
0
La plaja lui manglitorul lui Palas cand mergeti? La pavilion autoservirea este a lui pe numele la un fin. Tiganul asta cand il legati
0
0
beach bar dacica: mici reci ,bere calda ,rotisor fix ,porumb fiert la nisip ,gratar zidit !!! original "bici bar"-. nu cred ca boda o sa faca ceva !e prea" slab" .
0
0
...desfiintati sandramalele de pe plaja...in Faleza Nord sunt una langa alta...una mai urata ca alta...!!!
1
0
se face altfel. E ilegal,buldozerul,curatenie apoi nota de plata.
3
0
NU COVRIG sa se inteleaga!La ce fata are nu il trimiteam nici dupa tigari!Asta a fost un terorizat in liceu,un lake cu grade!
0
1
La eforie sud cand venitii??
1
0
plaja de la ''3 PAPUCI''este plina de constructii HIDOASE, platesc ''investitorii'' 1000 lei amenda si ramin pe pozitie tot anul......PNL- ori este lege ,ori este TOCMEALA ?????
2
0
Visez in plm la ziua in care marlanul roman o sa inceteze sa isi mai doreasca sa stea pe jegurile de plastice si scanduri plantate pe plaje....
2
0
-au fost sanctionati cu avertisment verbal- mor de ras! Pai baaaa.... darama-le tu constructiile ilegale, da-le amenda si pune-i sa plateasca si costurile !
5
0
Pentru cine plm construieec astia beach barurile?
3
0
Bola,in sudul litoralului cand vi? Daca-l trimiti pe Abrudan nu rezolvi nimic,sunt pline plajele cu beach baruri fara autorizatie.Fraierii platesc pentru beach baruri si jmecherii dau spaga si nu au autorizatie.Este bataie de joc ce se intampla,daca esti corect,esti fraier!Bola,tot apari la ziar dar cand termini normele pentru anul acesta?! Prefectura spune ca nu ati intocmit acele norme si agentii economici nu stiu cum sa organizeze plajele.La ziar platesti sa apari dar treba nu ti-o faci.Rusine si tie si inspectorilor tai corupti!
4
0
Pe baza de 5kg de branza shpaga, se poate construi orice sopron cu pretentii de lux pe plaja !
10
1
vedeti si voi cum sunt plajele pe afara si faceti la fel ,nu mai dati autorizatii pt tot felul de sandramale ,n ati invatat nimic in astia 30 de ani
10
0
Ii invata sefu plajelor abrudan sa scape si de data asta cum au facut in ultimii ani
11
1
mangalua,plaja Diana,plaja saturn venus,infestate de tiganii care stau acolo Tot anul.Ba prinare,cita spaga iei de la boschetii aia????
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272