REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Orban - de Ziua Amintirii Holocaustului: Contextul actual ne face să conştientizăm că viaţa e bunul cel mai de preţ

Orban - de Ziua Amintirii Holocaustului: Contextul actual ne face să conştientizăm că viaţa e bunul cel mai de preţ

Replica API 22 aprilie 2020 | 00:00 872

Ludovic Orban

Contextul actual ne face să conştientizăm, o dată în plus, că viaţa este bunul cel mai de preţ al tuturor, afirmă prim-ministrul Ludovic Orban, marţi, într-un mesaj transmis de Ziua Amintirii Holocaustului şi a Eroismului.

"Este Ziua Amintirii Holocaustului şi a Eroismului, marcată astăzi în memoria celor aproximativ şase milioane de victime. Marşul Vieţii, organizat anual pe drumul durerii dintre fostele lagăre de exterminare de la Auschwitz-Birkenau, va fi diferit de aceasta dată din cauza pandemiei de coronavirus. Devenit o tradiţie de peste trei decenii, acest tribut adus suferinţei unor oameni ucişi sau hăituiţi de ura altor oameni se desfăşoară anul acesta cu respectarea măsurilor de distanţare socială impuse de urgenţa sanitară prin care trece întreaga lume. Pentru prima oară, drumul dintre cele două foste lagăre ale morţii va fi rememorat doar virtual, dar încărcătura emoţională este, poate, chiar mai puternică decât în anii trecuţi. Contextul actual ne face să conştientizăm, o dată în plus, că viaţa este bunul cel mai de preţ al tuturor", spune Ludovic Orban, în mesajul său.

Potrivit acestuia, astăzi, trăim într-o lume a globalizării, în care oamenii au învăţat să accepte diversitatea.

"Stigmatizarea pe orice criteriu - etnic, social, cultural sau religios - nu este compatibilă cu o societate civilizată şi nimic nu poate justifica intoleranţa faţă de ceilalţi, ura socială sau antisemitismul. Societatea românească, marcată şi ea în secolul trecut de atrocităţile Holocaustului, funcţionează acum după regulile democraţiei, nediscriminării şi combaterii oricărei forme de ură, xenofobie, antisemitism sau rasism şi vom rămâne ferm angajaţi pe acest drum. Aducem un omagiu victimelor Holocaustului şi suntem solidari cu cei care au supravieţuit acelor orori. Cu îndurerare şi respect pentru suferinţa lor, ne rugăm pentru toţi", mai afirmă premierul, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai sica mandolina viata ta nu face nici cat un ban gaurit,banul ala pe care il primeai rest de la lidl,ca nici aia nu-l mai dau,partea proasta este ca kkt cel mare este atat de tradator ca o sa sfarsesti si tu alaturi de el dar vorba ceea cum iti asterni asa dormi,muie penele,muie iohanis
0
0
Multa muie sica mandolina tie si tuturor compatriotilor tai din partidul jegos numit PNL in frunte cu KWI si buze roz
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272