REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Orban: Ne confruntăm cu o creştere a cazurilor. Simt că s-a lăsat garda jos

Orban: Ne confruntăm cu o creştere a cazurilor. Simt că s-a lăsat garda jos

Replica API 2 octombrie 2020 | 00:00 1209

Premierul Ludovic Orban a solicitat, joi, la începutul şedinţei de guvern, intensificarea controalelor pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară, menţionând că "s-a lăsat garda jos, a scăzut gradul de conformare", având în vedere numărul mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus din ultimele zile.

"Toţi miniştrii care aveţi instituţii de control în subordine - MAI, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor, ANSVA şi toate celelalte structuri - să pregătiţi un plan de măsuri intensificate, astfel încât să asigurăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Ne confruntăm cu o creştere clară a numărului de cazuri şi obiectivul nostru trebuie să fie limitarea numărului de cazuri. Din acest motiv va trebui să fim extrem de prezenţi cu un plan de control zilnic, cu o raportare zilnică cu privire la aceste controale efectuate", a afirmat Orban, scrie Agerpres.

El a spus că simte că 's-a lăsat garda jos'.

"Din nou simt că s-a lăsat garda jos, a scăzut gradul de conformare şi în condiţiile în care, practic, am permis reluarea tuturor activităţilor în condiţii de normalitate, există o creştere a interacţiunii sociale. Or, dacă nu asigurăm respectarea măsurilor de protecţie, riscăm să crească nepermis de mult numărul de cazuri. Domnule ministru Tătaru, inclusiv DSP-urile trebuie să fie extrem de implicate în acest acţiuni, mai ales la nivelul spitalelor. Trebuie să avem liniile de apărare pregătite pentru orice situaţie", a transmis Orban.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că a dispus reactivarea tuturor spitalelor COVID.

"Am pregătit şi am şi anunţat: paturile ATI 10 la sută sunt în rezervă, reactivarea tuturor spitalelor COVID care au fost până acum şi controlate de DSP în judeţe", a adăugat Tătaru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai lua masuri gen mergi sa bei o cafa ,numele si numar ul de telefon,masurile de genu asta sunt de trista amintire,fosta Securitate ,pcr,poate iti amintesti ,sau poate erai prea fraged.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272