REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Orban: Poliţia de Frontieră s-a aflat în linia întâi în eforturile autorităţilor de a limita răspândirea noului coronavirus

Orban: Poliţia de Frontieră s-a aflat în linia întâi în eforturile autorităţilor de a limita răspândirea noului coronavirus

Replica API 25 iulie 2020 | 00:00 1068

Poliţia de Frontieră s-a aflat în linia întâi în eforturile autorităţilor de a limita răspândirea noului coronavirus, afirmă premierul Ludovic Orban într-un mesaj transmis, vineri, cu ocazia Zilei Poliţiei de Frontieră Române.

Ludovic Orban

"Este Ziua Poliţiei de Frontieră Române, a tuturor celor care veghează la graniţele ţării pentru respectarea regimului juridic al trecerii frontierei de stat. Pe lângă gestionarea şi asigurarea fluidităţii traficului de călători şi mijloace de transport prin punctele de trecere a frontierei, acestei structuri de elită îi revine şi dificila misiune, periculoasă uneori, de a preveni şi combate infracţionalitatea transfrontalieră şi migraţia ilegală. În plus, anul acesta, pe fondul pandemiei, Poliţia de Frontieră s-a aflat, practic, în linia întâi în eforturile autorităţilor de a limita răspândirea noului coronavirus. Au fost săptămâni la rând în care poliţiştii de frontieră au lucrat la capacitate maximă pentru a gestiona situaţiile create la unele puncte de trecere în contextul pandemic şi a limita timpii de aşteptare. Dacă România a reuşit până acum să evite situaţii grave cu care s-au confruntat alte ţări din cauza pandemiei, consider că este şi meritul poliţiştilor de frontieră şi le mulţumesc pentru aceasta ", subliniază Ludovic Orban, conform mesajului transmis de Guvern, scrie Agerpres.

Premierul adaugă faptul că munca poliţiştilor de frontieră, una "foarte complexă, solicitantă", implică "pregătire constantă, profesionalism, curaj, integritate morală şi o responsabilitate enormă" faţă de cetăţeni şi faţă de ţară, iar în ultimele luni angajaţii Poliţiei de Frontieră au fost expuşi şi riscului epidemiologic în punctele de trecere aglomerate.

" Felicit Poliţia de Frontieră Română şi pe toţi profesioniştii acestei structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru modul exemplar în care s-au mobilizat în contextul crizei sanitare, pentru întreaga lor activitate de securizare a frontierelor terestre, maritime, fluviale şi aeriene ale României la nivelul standardelor de stat membru al UE şi de aspirant la statutul de membru al Spaţiului Schengen, dar şi pentru prezenţa activă la operaţiunile şi exerciţiile comune organizate sub egida Agenţiei Europene Frontex pe toate tipurile de frontieră externă ale UE. Toate aceste activităţi, eficienţa cu care sunt îndeplinite certifică nivelul ridicat de securizare a frontierelor naţionale, din care aproape două treimi sunt frontiere externe ale Uniunii Europene, contribuind la credibilitatea României în lume", mai afirmă Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taci in mmatii , in linia intai la incasari . Toti au bagat tare la buzunar taxa de diasporez transpirat. Marsh in mmatii cu sistemu Tau de stat opresiv lacom si expirat. A venit vremea !!!
1
1
cand nu vrei sa iti faci dusmani tagma hotilor le spui ca fara ei societatea nu ar functiona la parametri normali.Perversitate super.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212