rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Turismul din Constanţa urlă după evenimente, dar când avem, se lasă cu dosare şi amenzi de la Apele Române!

Organizatorii NEVERSEA, JUPUIŢI de bani: AMENDAŢI pentru că au ocupat ILEGAL plaja şi au executat branşamente FĂRĂ AVIZ

S-a tot pus problema că turismul din Constanța are nevoie de o resuscitare, care să să aducă o multitudine de evenimente de amploare. Iar când un astfel de festival și-a anunțat prezența la malul mării, s-a lăsat cu sancțiuni și dosare pe masa judecătorilor. De data aceasta este vorba despre o sancțiune aplicată de către fosta conducere a ABADL, pe care reprezentanții Neversea au contestat-o. Prima instanță a luat deja o decizie, urmând a se judeca apelul, cel mai probabil.

Festivalul Neversea a avut loc la Constanța în iulie 2017. Însă, nici bine nu începuseră amenajările pe plaja Modern, că Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, la data de 29.06.2017, a și aplicat o sancțiune contravențională pe motiv că un anumit sector de plajă ar fi fost ocupat ilegal (a executat lucrări care au legătură cu apa, fără aviz / autorizație de gospodărire a apelor).

Pentru fapta contravențională, petentei i s-a aplicat sancțiunea amenzii în cuantum de 40.000 lei. Reprezentanții Neversea au contestat sancțiunea și au cerut înlocuirea ei cu avertisment. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Constanța, pe 12.07.2017. Pe 18.12.2017, magistrații au decis: “Respinge plângerea formulată de către petenta Neversea SRL, în contradictoriu cu intimata Administraţia Naţională Apele Române Administraţia Bazinală De Apă Dobrogea Litoral, împotriva procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria ANAR nr. 0010371 din data de 29.06.2017, ca neîntemeiată.

Menţine toate dispoziţiile procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria ANAR nr. 0010371 din data de 29.06.2017 ca fiind legal şi temeinic. Respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a sancţiunii amenzii cu cea a avertismentului. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare care se depune la Judecătoria Constanţa şi se va judeca de către Tribunalul Constanţa”, potrivit minutei judecătorești.

Instanța a prezentat situația de fapt care dus la formularea plângerii! Explicații pe larg

Tot ce s-a discutat în ședința din decembrie a fost transcris pe site-ul rolii.ro. Astfel, la data de 29.03.2017, organizatorii festivalului se adresează intimatei și aduce acesteia la cunoștință că în perioada 07 – 09 iulie 2017 urma să se desfășoare un eveniment cultural – festival de muzică electronică pe suprafața plajei Faleză Nord din municipiul Constanța, prin aceeași adresă solicita ca intimata să arate pașii și documentația, necesare pentru aprobarea acestui eveniment.

La data de 03.04.2017 intimata răspunde persoanei juridice arătate mai sus. La data de 10.04.2017 între Municipiul Constanța și petenta din această cauză este încheiat protocolul de colaborare ce avea ca obiect colaborarea dintre cele două părți în vederea realizării unui eveniment cultural – artistic, acesta fiind aprobat prin HCL 91/2017 în vederea organizării unui eveniment denumit Neversea. La data de 24.04.2017 Municipiul Constanța se adresează Ministerului Apelor și Pădurilor și solicita acordul acestuia în vederea organizării evenimentului cultural – artistic în perioada 07-09.07.2017 pe plaja situată în zona Faleză Nord.

La data de 29.05.2017 Ministerul Apelor și Pădurilor răspunde solicitării și învederează acestora că pe plajele nou create nu se pot desfășura activități prin care să se restricționeze în orice fel accesul liber la plaje sau la mare, deoarece acestea nu puteau fi închiriate. Mai departe instanța constată că intimata a emis consultanța tehnică prin care își exprima acordul privind desfășurarea evenimentului cultural – artistic pe plaja Constanța II, subsectoarele 1, 2, 3, 5 și 10 necontractate și 6, 7, 8a, 8b, și 9 deținute de diferite persoane juridice și în conformitate cu prevederile Planului Urbanistic Zonal – Amenajare plajă municipiului Constanța.

În urma unui control efectuat de către intimată la data de 22.06.2017, în vederea verificării condițiilor de organizare a evenimentului cultural – artistic, s-a întocmit o adreasă prin care Municipiul Constanța era înștiințat despre faptul că nu au fost respectate prevederile acordului emis prin consultanța tehnică. Pe 27.06.2017 intimata a efectuat un nou control în urma căruia a încheiat procesul verbal de constatare prin care arăta ”la data controlului Neversea SRL este în procedura de amenajare a sectoarelor de plajă în vederea desfășurării festivalului.

Pe zona nou înnisipată din fața sectorului de plajă C… I – 9 se constată o platformă de cca 500 mp, cca 50% din cele două corturi și un gard de împrejmuire. Pe plaja nou înnisipată din dreptul plajei Modern se constată patru platforme de lemn prin același proces verbal trasându-se unele obligații în sarcina petentei, respectiv de sistare a lucrărilor pe plaja nou înnisipată și dezafectarea tuturor construcțiilor, platformelor, dotărilor de plajă existente pe plaja nou înnisipată, până la data de 28.06.2017. Întrucât la data de 29.06.2017 organele de control ale intimatei au constatat aceeași situație de fapt ca cea constatată la data de 27.06.2017, au încheiat procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției contestat în prezenta cauză.

Față de toate aceste considerente de ordin legal, instanța constată că prin reținerea împrejurării că construcțiile amplasate de către petentă pe plajă, în imediata vecinătate a mării, acestea pot fi considerate ca fiind lucrări care au legătură cu apele și prin care se pot produce modificări temporare asupra calității apelor, prin considerarea faptului că aceste lucrări, prevăzute în cuprinsul procesului verbal au fost amplasate pe platforma continentală (prin platformă continentală sau platou continental - numită uneori, în mod impropriu șelf, se înțelege acea zonă a fundului mării care mărginește uscatul și care este o continuare a continentelor sub oceane și mări.

Începe de la linia coastei sau de la linia apei corespunzătoare celei mai joase maree și se termină în zona unde panta fundului devine abruptă. Pentru aceste considerente instanța constată că fapta contravențională reținută în sarcina petentei îndeplinește toate condițiile legale prevăzute de norma legală pentru constatarea săvârșirii acesteia, astfel că apărarea petentei în această privință nu va fi primită de către această instanță de judecată.

Liliana CHIRU

joi, 1 februarie 20186499
Comentarii

00Anonim(5 iul 18:29)
Sa va iau Neversea in pula...duceti-va draq pe plaja in pustietate, nu in oras sa blocati tot centru vechi. Si acolo puteti sa va sugeti cat doriti voi.
11Viata Scurta NeverSea(1 feb 22:50)
Tot turismul asta de clubbing si de weekend atrage doar consumatori de droguri si de prostitutie.. macar vitelul de Mazare a inteles sa il dezvolte la 15 km de inima orasului, in Summerland. Bouleanu de Fagadau il atrage direct in centru. Fagadau Minte Creata. Anul trecut un participant la NeverSea a fost omorat de un altul... intrebare Fagadau: cand va muri un constantean o sa mai vrei NeverSea?!
01Urmasul lui Mazare(1 feb 21:35)
Si ce ? Doar Fagadau a girat pe numele lui ca totul este in regula! Doar ca vezi, si asta o ia pe urmele lui Mazare, Mazare cu Mamaia, Fagadau cu Neversea, distractie sa fie, in rest PARAGINA !
02Ali(1 feb 19:01)
Itu face iar pe el
04Danezu(1 feb 16:45)
Foarte bine.
03Babaieti(1 feb 16:28)
Nu-i mai plangeti atata. Nici pe unii nici pe altii
08lute(1 feb 14:45)
orasul e plin de makedoni ingusti la minte ,apele romane la fel e plin de proaste ajunse acolo pe pile si pe brinza data de papu ,ce vreti atit ii duce capu ,data viitoare puneti sa cinte si pindu pe scena
57Untold people(1 feb 14:14)
E mare diferenta dintre Cluj si Constanta...dintre Transilvania si restul tarii.
13Marian(1 feb 13:39)
Bai, acum ca e sau ne e ceva cu virgua in organizarea evenimentului,vor decide cei indriduiti sa o faca. Sincer,sunt pe deplin convins ca nu aceeasi celeritate se manifesta la ,,evenimentele'' organizate perfect illegal de tiganoii interlopi la nintile si alte cacaturi d'-ale lor. Acolo vine politia sa nu cumva sa degenereze lucrurile,dar totusi clanurile isi fac de cap cum vor,printre blocuri,unde vrea pana lor ,prin cimitire inclusiv.Justitia romaneasca este asa respectata cum se comportas,adica zero barat.
119SURD(1 feb 11:19)
mutati parangheliile acestea in Lumina, la Palazu, Cumpana, nu in buricul orasului, unde paralizatitoata activitatea, portul, turistii straini isi fac cruce...circ nene'
17inezactitati sau inexactitati?(1 feb 09:24)
sa inteleg, ca instanta a retinut ca aia au ridicat o constructie temporara pe fundul marii! Nu sunt de acord cu zgomote, insa un sfat ABADL-ului, sa isi trimita oamenii sa mai invete sau sa vada evenimente cu public pe Coasta Dalmata, si nu numai!
147FAN ANTI(1 feb 09:21)
muzica si festival de PARTARI SI CURISTI SI MWISTE
48DanChioruBroderii(1 feb 09:18)
sunteti pe comunism, tot asa ati ramas..
159un fan(1 feb 08:33)
Ma pish pe festivalurile si pe muzica voastra de rahat!
216constantean(1 feb 08:32)
Nu au primit spaga si au trecut la amenzi, asa functioneaza institutiile statului.
78eolian(1 feb 08:18)
Amenda va fi platita din BANI PUBLICI. Adica vei plati si tu si eu!
2012Ionescu(1 feb 06:11)
Institutia statului si instanta au procedat corect. Permitem tuturor smecherilor sa incalce legea si pe urma ne plangem cand suntem noi sanctionati. Lasa sa planga ma-sa alora de la Neversea.
1225lume incuiata(1 feb 05:23)
Desi locuitorii acestui oras , traiesc in probabil al doilea mare oras din tara , sunt departe de a fi deschisi unei dezvoltari culturale , muzica aceea atrage straini dezvolta afacerile pe plan local , Constanta este pusa pe harta Europei ... in loc sa incurajam comunitatea sa tina aceste organizari , noi punem piedici , ne plangem ca e zgomot , ca nu e acces si multe alte motive ...
2112masina d spalat(1 feb 02:17)
Banii din droguri si alcol
2216cautati babuta vinovata(1 feb 01:04)
Eveniment cultural- artistic !!!!! Muzica electronica! Hai lasa-ne! si ce cultura! Unu' din slobozia e deja mort dupa actul asta cultural pt ca si-a luat o bataie artistica la festival.Daca s-a stricat nisipul e din cauza babutei pe care ati aratat-o in foto la concert.Aia,babuta aia a venit la concert incaltata cu gumari de cauciuc si a plecat acasa cu nisipul in ei.A luat cam jumate din nisip.Vedeti,sa nu mai primiti babute la concert ca dupa doua concerte duc acasa nisip cat sa-si ridice o vila.
226Neverelu(31 ian 23:46)
Numai cocalar la mika.
mai mult...Replica
22 iul 00:00ReplicaPrimăria Constanţa cumpără pavele şi borduri de la Videanu

Confort Urban SRL, firmă din subordinea Consiliului Local Constanţa, a cumpărat pavele şi borduri de la fostul lider...94

22 iul 00:00ReplicaFemeie TRÂNTITĂ la PĂMÂNT, în Faleză Nord! Agresorul DROGAT, prins cu ajutorul unui CÂINE de URMĂ185
22 iul 00:00ReplicaȘofer cu handicap, AMENDAT cu 600 de lei pentru că nu și-a plătit parcarea prin SMS. Înstanța a ANULAT contravenția158
22 iul 01:21ReplicaMARE ATENȚIE! A REVENIT PE LITORAL METODA CLASICĂ A AGENȚIILOR FANTOMĂ DE MODELLING

Mare atenție! Țeparii și-au început din nou activitatea pe litoral și continuă să ademnească și să...141

22 iul 00:00ReplicaAflat în plin divorț cu soția, încearcă să-și salveze copilul din mediul în care trăiește. Bebelușul s-a îmbolnăvit de TBC!116
22 iul 00:00ReplicaTanatopraxia, noua tehnică de îmbălsămare a decedaților. Casa Albastră, singură firmă din Constanța AUTORIZATĂ să utilizeze acest procedeu272
22 iul 00:00ReplicaLUXUL de a fi student: de la cazare, la taxa de studii

Ce se întâmplă cu cei care vin în orașul Constanța pentru studii? Unde se pot caza? Cu ce cheie își pot...149

22 iul 00:00Replica`De câți morți e nevoie pentru un sens giratoriu?`. VIDEO: Cum s-a petrecut accidentul de la intrare în Lumina!222
22 iul 00:00ReplicaPERCHEZIȚII la contrabandiștii care aduc bijuterii din aur, parfumuri și țigări din Turcia!140
22 iul 23:43ReplicaStudiul de fezabilitate pentru racordarea comunei Tuzla la gaze, finalizat. Iată variantele propuse!

Studiul de fezabilitate privind înfiițarea distribuției de gaze naturale în comuna Tuzla a fost finalizat, a...1076

22 iul 00:26ReplicaUn polițist aflat în concediu pe litoral a salvat un tânăr de la înec519
22 iul 00:34ReplicaȘofer la un pas de COMĂ ALCOOLICĂ, prins la volan în stațiunea Mamaia: 'Am băut doar o bere...'996
Vremea
19.3°19.3° - 19.3° duminică, 21 iulie 2019
cer seninUmiditate: 52%
Vânt: 2.73 m/s din SV
Presiune: 1018.39 milibari

Loto
6/4912728353740
5/4011829363940
joker92629364011
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 iul 00:00SportDinamo - Craiova 0-2. Oltenii se impun la capătul unui meci în care fotbalul a trecut în plan secund

Fotbalul a căzut în plan secund pe Arena Naţională, din momentul în care Eugen Neagoe a suferit infarct ventricular...12

22 iul 00:00SportDarren Cahill, impresionat de felul în care a fost primită Simona Halep la Constanța: „Își iubește țara”

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a urmărit festivitatea de la Constanța în care campioana noastră...106

22 iul 00:00SportGabi Tamaș, de negăsit! S-a întors în țară și a fugit de la echipă: a petrecut în club și a lipsit de la antrenament, clubul anunță poliția

Gabriel Tamaș (35 de ani), fundașul lui Hapoel Haifa, e de negăsit de mai bine de 12 ore în România, după ce a...100

22 iul 00:00SportLiga I: Poli Iaşi - Astra Giurgiu 1-0

Politehnica Iaşi a învins-o pe Astra Giurgiu cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci...78

Local
22 iul 00:00LocalCe trebuie să ştiţi despre transcrierea certificatelor de stare civilă emise de autorităţile străine

Aţi revenit în ţară şi aţi obţinut peste hotare acte de stare civilă întocmite de autorităţile străine?...100

22 iul 01:43LocalUn copil, DISPĂRUT de pe o plajă din Mamaia, GĂSIT de polițiști

Polițiștii stațiunii Mamaia au fost sesizati, în jurul orei 13.20, despre dispariția unui minor, de pe o plajă din...1837

22 iul 02:08LocalPrichindeii, așteptați alături de Zbumzzi, în Țara Piticilor

Ce poate fi mai plăcut în vacanța mare, pentru copii, dar și pentru părinți, decât activitățile recreative în...204

22 iul 02:03LocalACȚIUNEA TRUCK & BUS. Polițiștii verifică mijloacele de transport persoane

Polițiștii rutieri vor controla, zilele acestea, autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport...395

22 iul 02:07LocalHoț din Eforie, prins în flagrant pe plaja din Vama Veche

La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai au...666

22 iul 02:06LocalIdentificat de polițiștii din Mangalia, după comiterea unei infracțiuni de furt calificat

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...930

22 iul 02:06LocalDonație de la voluntarii LIONS către Spitalul Județean Constanța

Întotdeauna o inima mare poate face lucruri minunate, însa imaginați-vă ce pot face inimile a 1.500 de oameni? Numai...413

22 iul 02:05LocalAccident la intrare în Valu lui Traian

Intrarea în localitatea Valu lui Traian, dinspre Constanța, este o zonă unde în mod frecvent au loc accidente...1339

22 iul 02:04LocalAccident în Ovidiu. Victima este un pieton

Un accident rutier a avut loc duminică, 21 iulie a.c., în cursul dimineții, la ora 09.30. Victima este un pieton, iar...558

22 iul 01:44LocalComerțul ambulant pe plajă, sancționat de polițiști în stațiunile Saturn, Eforie și Mamaia

La data de 19 iulie a.c., în intervalul orar 10.00 - 12.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au...673

Politică
22 iul 00:16PoliticăAndrei Stoican - candidatul Partidului ADER pentru alegerile prezidenţiale

Andrei Stoican va candida la alegerile prezidenţiale din partea Partidului "Ader la Democraţie, Educaţie şi...242

22 iul 02:12PoliticăCioloş: Prea puţin mă interesează părerea lui Dăncilă cu privire la activitatea mea de comisar european

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că "prea puţin" îl...172

22 iul 02:12PoliticăMinistrul Finanţelor anunţă că săptămâna viitoare va fi luată o decizie cu privire la rectificarea bugetelor locale

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a informat, duminică, că săptămâna viitoare va fi luată o...166

22 iul 02:11PoliticăFifor: Barna luptă pentru protejarea intereselor proprii

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susţine că preşedintele USR, Dan Barna, luptă pentru "protejarea"...145

22 iul 02:10PoliticăViorica Dăncilă îi răspunde Gabrielei Firea: „Când ieși în spațiul public și îți ataci colegii, o faci doar pentru imagine“

Viorica Dăncilă spune despre declarațiile recente ale Gabrielei Firea că îi va răspunde în interiorul partidului....201

22 iul 02:08PoliticăViorel Cataramă e nimicitor: Dacian Cioloș e un comunist, Dan Barna e un neomarxist care luptă împotriva capitalului autohton și sprijină numai multinaționalele

Alianța USR-PLUS a stabilit, în urma unor negocieri interne, ca Dan Barna să fie candidatul alianței la...348

22 iul 02:08PoliticăConsiliul Județean Constanța oferă Poliției Constanța CINCI aparate DRUGTEST

Consiliul Județean Constanța va preda, luni, 22 iulie a.c., cinci aparate DrugTest către polițiștii din cadrul...611

22 iul 01:56PoliticăDeputatul Dobre intră în RĂZBOI cu conducerea PSD Constanţa, după tentativa de numire a Marilenei Dragnea la Mamaia SA

Deputatul Pro România Mircea Titus Dobre reacţionează dur după tentativa de numire a Marilenei Dragnea la conducerea...1104

22 iul 01:57PoliticăEugen Teodorovici: 'Noi oferim cele mai bune guvernări, cei mai buni premieri, cei mai buni primari, parlamentari şi, de ce nu, cel mai bun PREŞEDINTE'

Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, susţine că ”toţi marii paşi înainte ai acestei ţări s-au...266

22 iul 01:56PoliticăGabriela Firea: 'Intru în cursa pentru prezidențiale! Doamna premier are aceleași instrumente preluate de la domnul Dragnea'

Gabriela Firea a declarat că intră în competiția pentru prezidențiale deoarece lucrurile nu merg în „direcția...840

Monden
22 iul 17:57MondenBianca Drăgușanu, la distracție în club cu Alex Bodi

Bianca Drăgușanu a fugit la mare în weekend, în compania iubitului ei, Alex Bodi. Vedeta și actualul ei iubit s-au...75

22 iul 00:00MondenCornelia Catanga a fost externată. Monica Pop a dat detalii despre starea artistei

Medicul oftalmolog Monica Pop a anunțat, în urmă cu două zile, că a vizitat-o pe Cornelia Catanga la spital și că...72

22 iul 17:45MondenTrupele fenomen ale anilor ‘90 s-au reunit pe aceeaşi scenă

Săptămâna care se încheie a fost una de foc pentru cele mai îndrăgite trupe ale anilor ‘90. Toate s-au reunit,...69

22 iul 02:24MondenCristina Spătar, despre divorțul de fostul soț: „Nu am primit nici un leu de la el“

Cristina Spătar trăiește de ceva vreme o frumoasă poveste de dragoste alături de bărbatul care îi face zilele...96

22 iul 00:00MondenPrimele poze cu Adelina Pestriţu în rochie de mireasă. Toate ţinutele de la nuntă au fost de covorul roşu

A venit ziua cea mare pentru Adelina Pestriţu (32 de ani), acel moment mult aşteptat în care a îmbrăcat rochia de...74

22 iul 00:00MondenCe fată frumoasă are Johnny Depp! Seamănă leit cu Vanessa Paradis în tinereţe

La vârsta de numai 20 de ani, Lily-Rose Depp, fiica Vanessei Paradis (46 de ani) şi a actorului Johnny Depp (56 de...74

22 iul 00:00MondenNoul album al lui Beyonce, „o declaraţie de dragoste pentru Africa“

"O declaraţie de dragoste pentru Africa" cu mai mulţi artişti de pe continent, dar şi cu vedete americane precum...69

22 iul 00:00MondenPrinţul George al Marii Britanii împlineşte 6 ani

Anul trecut, fiul cel mare al ducilor de Cambridge a apărut la balconul Palatului Buckingham şi a făcut o plimbare...69

22 iul 00:00MondenTrump este gata să garanteze personal pentru rapperul american ASAP Rocky, deţinut în Suedia

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat sâmbătă că este gata să garanteze personal pentru rapperul american...71

22 iul 00:00MondenNatalie Portman se întoarce la franciza "Thor" în rolul unei versiuni feminine a super-eroului

Natalie Portman se va întoarce la franciza "Thor" în rolul unei versiuni feminine a super-eroului principal,...71

Mapamond
22 iul 00:00MapamondProblema migranţilor: ''Ajunge'' cu alegerile făcute doar la Paris şi Berlin, afirmă Matteo Salvini

Franţa şi Germania nu pot decide singure politicile privind migraţia, ignorând solicitările ţărilor cele mai...76

22 iul 00:00MapamondComemorarea atentatului eşuat împotriva lui Hitler: "Sunt momente în care nesupunerea poate fi o datorie"

Germania a salutat, sâmbătă, eroismul autorilor atentatului eşuat împotriva lui Hitler, acum 75 de ani, şi al...76

22 iul 00:00MapamondMarea Britanie: Mii de manifestanţi anti-Brexit pe străzile Londrei

Opozanţi ai Brexitului au manifestat sâmbătă la Londra desfăşurând în aer un uriaş balon portocaliu care îl...70

22 iul 00:00MapamondBritish Airways au suspendat zborurile către Cairo timp de şapte zile începând de sâmbătă

British Airways au suspendat zborurile către Cairo timp de şapte zile începând de sâmbătă pentru a permite o...70

22 iul 00:00MapamondCanada: Fiul unui şef al poliţiei australiene a fost găsit mort în Columbia Britanică

Una din cele două victime ale crimelor "suspecte" petrecute în această săptămână în Vestul canadian este fiul...75

22 iul 00:00MapamondAutorităţile japoneze au emis un mandat de arestare pentru bărbatul suspectat că a incendiat un studio de animaţie

Autorităţile japoneze au emis un mandat de arestare pentru bărbatul suspectat că a incendiat un studio de animaţie...78

22 iul 00:00MapamondZeci de mii de manifestanţi proguvernamentali la Hong Kong

Zeci de mii de persoane s-au adunat sâmbătă în Hong Kong pentru a-şi exprima sprijinul pentru poliţie şi guvernul...68

22 iul 00:00MapamondFalsa ameninţare cu bombă pe o cursă Lufthansa la Belgrad: Autorul apelului spera să obţină o întâlnire cu o însoţitoare de bord

Un bărbat sârb de 65 de ani a mărturisit în faţa unui tribunal sâmbătă că a sunat pentru a anunţa o falsă...74

22 iul 16:54MapamondTreizeci şi trei de migranţi, răniţi într-un accident rutier în Macedonia de Nord

Treizeci şi trei de migranţi au fost răniţi vineri într-un accident rutier în Macedonia de Nord după ce vehiculul...76

22 iul 00:00MapamondBărbatul suspectat că a incendiat Kyoto Animation în Japonia credea că studioul i-a plagiat romanul

Bărbatul suspectat că a incendiat un studio de animaţie în care au murit 33 de oameni în Japonia, cel mai grav atac...65

Sănătate
18 iul 00:17SănătateCabinete medicale noi, la Spitalul Municipal Mangalia

La unitatea sanitară din Mangalia s-au înființat, recent, mai multe cabinete medicale și săli de tratament în...700

17 iul 00:24SănătateSpitalul de Boli Infecțioase Constanța așteaptă fonduri europene pentru REPARAȚII CAPITALE!

Un compartiment de terapie intensivă dat în folosință de anul trecut, paturi noi în tot spitalul, un laborator de...1162

17 iul 00:19SănătateÎNGRIJORĂTOR! CREȘTE numărul constănțenilor infectați cu HIV/SIDA!

Numărul constănțenilor diagnosticați cu infecția HIV/SIDA este în creștere. Aceasta este constatarea medicilor de...1830

17 iul 00:19SănătateToxiinfecţiile alimentare au 'umplut' Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Atenție mare la alimentele pe care le consumați, spălați-le bine înainte, la fel și mâinile, pentru a reduce...1391

15 iul 01:48SănătateProdusele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ au un conţinut ridicat de zahăr, avertizează OMS

Produsele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ conţin deseori prea multe zaharuri, iar informaţiile de...515

15 iul 22:47SănătateMalformații cardiace și congenitale, operate la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”

O echipă de chirurgi cardiologi se va afla, în perioada 21 – 28 septembrie a.c. la Spitalul Clinic de Urgență...428

12 iul 00:35SănătateBătaie de joc: medic NEPLĂTIT din 2015! Spitalul CF RECUNOAŞTE, dar zice că NU are bani

Spitalul Universitar Constanţa nu o mai scoate la liman cu datoriile! Pe de o parte, se confruntă cu popririle pe...2667

11 iul 02:07SănătatePlatforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Casei...565

9 iul 01:28SănătateCentrul de Sănătate Năvodari este preluat de Spitalul Județean Constanța

Centrul de Sănătate Multifuncțională Năvodari este preluat, luni, 8 iulie a.c., de Spitalul Clinic Județean de...1434

8 iul 00:00SănătateTESTARE GRATUITĂ pentru BOALA CELIACĂ la Constanța!

Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten lansează prima Caravană Națională „România fără gluten”,...1119