rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Turismul din Constanţa urlă după evenimente, dar când avem, se lasă cu dosare şi amenzi de la Apele Române!

Organizatorii NEVERSEA, JUPUIŢI de bani: AMENDAŢI pentru că au ocupat ILEGAL plaja şi au executat branşamente FĂRĂ AVIZ

S-a tot pus problema că turismul din Constanța are nevoie de o resuscitare, care să să aducă o multitudine de evenimente de amploare. Iar când un astfel de festival și-a anunțat prezența la malul mării, s-a lăsat cu sancțiuni și dosare pe masa judecătorilor. De data aceasta este vorba despre o sancțiune aplicată de către fosta conducere a ABADL, pe care reprezentanții Neversea au contestat-o. Prima instanță a luat deja o decizie, urmând a se judeca apelul, cel mai probabil.

Festivalul Neversea a avut loc la Constanța în iulie 2017. Însă, nici bine nu începuseră amenajările pe plaja Modern, că Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, la data de 29.06.2017, a și aplicat o sancțiune contravențională pe motiv că un anumit sector de plajă ar fi fost ocupat ilegal (a executat lucrări care au legătură cu apa, fără aviz / autorizație de gospodărire a apelor).

Pentru fapta contravențională, petentei i s-a aplicat sancțiunea amenzii în cuantum de 40.000 lei. Reprezentanții Neversea au contestat sancțiunea și au cerut înlocuirea ei cu avertisment. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Constanța, pe 12.07.2017. Pe 18.12.2017, magistrații au decis: “Respinge plângerea formulată de către petenta Neversea SRL, în contradictoriu cu intimata Administraţia Naţională Apele Române Administraţia Bazinală De Apă Dobrogea Litoral, împotriva procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria ANAR nr. 0010371 din data de 29.06.2017, ca neîntemeiată.

Menţine toate dispoziţiile procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria ANAR nr. 0010371 din data de 29.06.2017 ca fiind legal şi temeinic. Respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a sancţiunii amenzii cu cea a avertismentului. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare care se depune la Judecătoria Constanţa şi se va judeca de către Tribunalul Constanţa”, potrivit minutei judecătorești.

Instanța a prezentat situația de fapt care dus la formularea plângerii! Explicații pe larg

Tot ce s-a discutat în ședința din decembrie a fost transcris pe site-ul rolii.ro. Astfel, la data de 29.03.2017, organizatorii festivalului se adresează intimatei și aduce acesteia la cunoștință că în perioada 07 – 09 iulie 2017 urma să se desfășoare un eveniment cultural – festival de muzică electronică pe suprafața plajei Faleză Nord din municipiul Constanța, prin aceeași adresă solicita ca intimata să arate pașii și documentația, necesare pentru aprobarea acestui eveniment.

La data de 03.04.2017 intimata răspunde persoanei juridice arătate mai sus. La data de 10.04.2017 între Municipiul Constanța și petenta din această cauză este încheiat protocolul de colaborare ce avea ca obiect colaborarea dintre cele două părți în vederea realizării unui eveniment cultural – artistic, acesta fiind aprobat prin HCL 91/2017 în vederea organizării unui eveniment denumit Neversea. La data de 24.04.2017 Municipiul Constanța se adresează Ministerului Apelor și Pădurilor și solicita acordul acestuia în vederea organizării evenimentului cultural – artistic în perioada 07-09.07.2017 pe plaja situată în zona Faleză Nord.

La data de 29.05.2017 Ministerul Apelor și Pădurilor răspunde solicitării și învederează acestora că pe plajele nou create nu se pot desfășura activități prin care să se restricționeze în orice fel accesul liber la plaje sau la mare, deoarece acestea nu puteau fi închiriate. Mai departe instanța constată că intimata a emis consultanța tehnică prin care își exprima acordul privind desfășurarea evenimentului cultural – artistic pe plaja Constanța II, subsectoarele 1, 2, 3, 5 și 10 necontractate și 6, 7, 8a, 8b, și 9 deținute de diferite persoane juridice și în conformitate cu prevederile Planului Urbanistic Zonal – Amenajare plajă municipiului Constanța.

În urma unui control efectuat de către intimată la data de 22.06.2017, în vederea verificării condițiilor de organizare a evenimentului cultural – artistic, s-a întocmit o adreasă prin care Municipiul Constanța era înștiințat despre faptul că nu au fost respectate prevederile acordului emis prin consultanța tehnică. Pe 27.06.2017 intimata a efectuat un nou control în urma căruia a încheiat procesul verbal de constatare prin care arăta ”la data controlului Neversea SRL este în procedura de amenajare a sectoarelor de plajă în vederea desfășurării festivalului.

Pe zona nou înnisipată din fața sectorului de plajă C… I – 9 se constată o platformă de cca 500 mp, cca 50% din cele două corturi și un gard de împrejmuire. Pe plaja nou înnisipată din dreptul plajei Modern se constată patru platforme de lemn prin același proces verbal trasându-se unele obligații în sarcina petentei, respectiv de sistare a lucrărilor pe plaja nou înnisipată și dezafectarea tuturor construcțiilor, platformelor, dotărilor de plajă existente pe plaja nou înnisipată, până la data de 28.06.2017. Întrucât la data de 29.06.2017 organele de control ale intimatei au constatat aceeași situație de fapt ca cea constatată la data de 27.06.2017, au încheiat procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției contestat în prezenta cauză.

Față de toate aceste considerente de ordin legal, instanța constată că prin reținerea împrejurării că construcțiile amplasate de către petentă pe plajă, în imediata vecinătate a mării, acestea pot fi considerate ca fiind lucrări care au legătură cu apele și prin care se pot produce modificări temporare asupra calității apelor, prin considerarea faptului că aceste lucrări, prevăzute în cuprinsul procesului verbal au fost amplasate pe platforma continentală (prin platformă continentală sau platou continental - numită uneori, în mod impropriu șelf, se înțelege acea zonă a fundului mării care mărginește uscatul și care este o continuare a continentelor sub oceane și mări.

Începe de la linia coastei sau de la linia apei corespunzătoare celei mai joase maree și se termină în zona unde panta fundului devine abruptă. Pentru aceste considerente instanța constată că fapta contravențională reținută în sarcina petentei îndeplinește toate condițiile legale prevăzute de norma legală pentru constatarea săvârșirii acesteia, astfel că apărarea petentei în această privință nu va fi primită de către această instanță de judecată.

Liliana CHIRU

joi, 1 februarie 20186546
Comentarii

00Anonim(5 iul 18:29)
Sa va iau Neversea in pula...duceti-va draq pe plaja in pustietate, nu in oras sa blocati tot centru vechi. Si acolo puteti sa va sugeti cat doriti voi.
11Viata Scurta NeverSea(1 feb 22:50)
Tot turismul asta de clubbing si de weekend atrage doar consumatori de droguri si de prostitutie.. macar vitelul de Mazare a inteles sa il dezvolte la 15 km de inima orasului, in Summerland. Bouleanu de Fagadau il atrage direct in centru. Fagadau Minte Creata. Anul trecut un participant la NeverSea a fost omorat de un altul... intrebare Fagadau: cand va muri un constantean o sa mai vrei NeverSea?!
01Urmasul lui Mazare(1 feb 21:35)
Si ce ? Doar Fagadau a girat pe numele lui ca totul este in regula! Doar ca vezi, si asta o ia pe urmele lui Mazare, Mazare cu Mamaia, Fagadau cu Neversea, distractie sa fie, in rest PARAGINA !
02Ali(1 feb 19:01)
Itu face iar pe el
04Danezu(1 feb 16:45)
Foarte bine.
03Babaieti(1 feb 16:28)
Nu-i mai plangeti atata. Nici pe unii nici pe altii
08lute(1 feb 14:45)
orasul e plin de makedoni ingusti la minte ,apele romane la fel e plin de proaste ajunse acolo pe pile si pe brinza data de papu ,ce vreti atit ii duce capu ,data viitoare puneti sa cinte si pindu pe scena
57Untold people(1 feb 14:14)
E mare diferenta dintre Cluj si Constanta...dintre Transilvania si restul tarii.
13Marian(1 feb 13:39)
Bai, acum ca e sau ne e ceva cu virgua in organizarea evenimentului,vor decide cei indriduiti sa o faca. Sincer,sunt pe deplin convins ca nu aceeasi celeritate se manifesta la ,,evenimentele'' organizate perfect illegal de tiganoii interlopi la nintile si alte cacaturi d'-ale lor. Acolo vine politia sa nu cumva sa degenereze lucrurile,dar totusi clanurile isi fac de cap cum vor,printre blocuri,unde vrea pana lor ,prin cimitire inclusiv.Justitia romaneasca este asa respectata cum se comportas,adica zero barat.
119SURD(1 feb 11:19)
mutati parangheliile acestea in Lumina, la Palazu, Cumpana, nu in buricul orasului, unde paralizatitoata activitatea, portul, turistii straini isi fac cruce...circ nene'
17inezactitati sau inexactitati?(1 feb 09:24)
sa inteleg, ca instanta a retinut ca aia au ridicat o constructie temporara pe fundul marii! Nu sunt de acord cu zgomote, insa un sfat ABADL-ului, sa isi trimita oamenii sa mai invete sau sa vada evenimente cu public pe Coasta Dalmata, si nu numai!
147FAN ANTI(1 feb 09:21)
muzica si festival de PARTARI SI CURISTI SI MWISTE
48DanChioruBroderii(1 feb 09:18)
sunteti pe comunism, tot asa ati ramas..
159un fan(1 feb 08:33)
Ma pish pe festivalurile si pe muzica voastra de rahat!
216constantean(1 feb 08:32)
Nu au primit spaga si au trecut la amenzi, asa functioneaza institutiile statului.
78eolian(1 feb 08:18)
Amenda va fi platita din BANI PUBLICI. Adica vei plati si tu si eu!
2012Ionescu(1 feb 06:11)
Institutia statului si instanta au procedat corect. Permitem tuturor smecherilor sa incalce legea si pe urma ne plangem cand suntem noi sanctionati. Lasa sa planga ma-sa alora de la Neversea.
1225lume incuiata(1 feb 05:23)
Desi locuitorii acestui oras , traiesc in probabil al doilea mare oras din tara , sunt departe de a fi deschisi unei dezvoltari culturale , muzica aceea atrage straini dezvolta afacerile pe plan local , Constanta este pusa pe harta Europei ... in loc sa incurajam comunitatea sa tina aceste organizari , noi punem piedici , ne plangem ca e zgomot , ca nu e acces si multe alte motive ...
2112masina d spalat(1 feb 02:17)
Banii din droguri si alcol
2216cautati babuta vinovata(1 feb 01:04)
Eveniment cultural- artistic !!!!! Muzica electronica! Hai lasa-ne! si ce cultura! Unu' din slobozia e deja mort dupa actul asta cultural pt ca si-a luat o bataie artistica la festival.Daca s-a stricat nisipul e din cauza babutei pe care ati aratat-o in foto la concert.Aia,babuta aia a venit la concert incaltata cu gumari de cauciuc si a plecat acasa cu nisipul in ei.A luat cam jumate din nisip.Vedeti,sa nu mai primiti babute la concert ca dupa doua concerte duc acasa nisip cat sa-si ridice o vila.
226Neverelu(31 ian 23:46)
Numai cocalar la mika.
mai mult...Replica
20 noi 00:00ReplicaAfaceristul Pufleanu vrea să modifice profilul unei străzi din cartierul Faleză Nord

Afaceristul Dumitru Pufleanu a formulat o solicitare de emitere a avizului Arhitectului șef – pentru PUZ - zona...2117

20 noi 00:00ReplicaConstănțean, DEPISTAT BEAT la VOLAN! De ce l-a ACHITAT instanța de FOND815
20 noi 00:00ReplicaIronia sorții: firma care a câștigat contractul pentru Cetatea Carsium e cea respinsă la reabilitarea Muzeului de Istorie499
20 noi 00:00ReplicaÎncep lucrările la clădirea unde a funcţionat Secţia de Edocrinologie: a fost obținută autorizația pentru consolidare

În sfârșit, încep lucrările de consolidare a imobilului din Curtea Spitalului de Boli Infecțioase aflat în...579

20 noi 01:06ReplicaPorci din gospodării, de vânzare pe Internet pentru Crăciun! DSVSA avertizează asupra pericolului386
20 noi 00:00ReplicaCamere de supraveghere funcţionale doar pe timp de noapte. Motivul: primăria n-a obţinut aviz de la Enel să le lege în reţea773
20 noi 00:00ReplicaBebeluş MORT în condiții suspecte, în județul Constanța!

Anchetă în localitatea Movilița (Topraisar) în cazul unui bebeluș găsit fără suflare! Nenorocirea s-a petrecut...446

20 noi 00:00ReplicaContribuabilii sunt așteptați cât mai curând la sediile ANAF, dacă vor să beneficieze de AMNISTIA fiscală790
20 noi 00:00ReplicaVacanţe în Antalya, cu bilete de avion incluse: zboruri programate de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu986
20 noi 00:00ReplicaO tânără de la Colegiul de Arte Regina Maria, premiată la vernisajul 'Contemporary Art Exhibit'

Maria Hodor, o tânără din Constanța, își expune colecția de artă la Crowne Plaza Bucharest în cadrul...359

20 noi 00:42ReplicaGeorge Karam, CONDAMNAT DEFINITIV în DOSARUL BEIRUT!7250
20 noi 01:13ReplicaAurelian Marin a lansat primul serviciu de car sharing1257
Vremea
14.1°14.1° - 14.6° miercuri, 20 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 77%
Vânt: 5.51 m/s
Presiune: 1024 milibari

Loto
6/4961115173349
5/402819293839
joker12252838414
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 noi 00:00SportPreliminarii Euro 2020. Țara Galilor, a 20-a națională calificată direct! Ultimele 4 locuri se decid la ”baraj”

Reprezentativa pentru care evoluează Gareth Bale a învins Ungaria, scor 2-0, și a urcat pe locul al doilea în Grupa...242

20 noi 00:00SportIrlanda de Nord U21 - Romania U21 0-0. Pas greșit pentru tricolorii mici

Tricolorii mici pierd punct prețioase în lupta pentru calificarea la EURO 2021. Jucătorii antrenați de Mirel Rădoi...390

20 noi 00:00SportGigi Becali, pus sub acuzare de DNA, după ce a fost audiat două ore de procurori: „Sunt acuzat că am spălat bani prin Steaua”

Gigi Becali (61 de ani), patronul FCSB, și Vasile Geambazi, nepotul său, au fost chemați la DNA pentru a fi audiați....371

20 noi 00:00SportIanis Hagi: Aşa nu putem să avem pretenţii să ne calificăm la European, trebuie să schimbăm ceva

Fotbalistul echipei naţionale a României, Ianis Hagi, a declarat, luni noaptea, că el şi colegii săi nu pot avea...276

Local
20 noi 00:00LocalRectificarea actelor de stare civilă: ce trebuie să ştiţi

Rectificarea unor rubrici din actul de stare civilă presupune îndreptarea erorii materiale comise cu ocazia...166

20 noi 01:14LocalSe răcește vremea și vin ploile! La Constanța se verifică receptorii pluviali

Echipe mixte ale Primăriei Municipiului Constanța, S.C. RAJA SA și ale operatorului de salubrizare s-au asigurat, în...1176

20 noi 02:32LocalDacă vedeți acest bărbat, sunați la Poliție!

Polițiștii au fost sesizați cu privire la dispariția lui Denisencu Petre, de 68 de ani, din municipiul Tulcea. În...595

20 noi 02:32LocalSe reabilitează gardul unei școli din Constanța

Primăria Municipiului Constanța a alocat fonduri pentru înlocuirea gardului Școlii Gimnaziale nr. 12 „B.P....565

20 noi 02:31LocalBunuri în valoare de peste 1.200.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii...412

20 noi 02:29LocalNEREGULI depistate de polițiști în traficul rutier din Constanța!

O patrulă formată dintr-un polițist din cadrul Secției 4 și un jandarm al G.M.J. Constanța, la data de 18...410

20 noi 02:29LocalCetăţean sirian cu permis de şedere FALS, descoperit în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au identificat în P.T.F. Constanţa un cetăţean...484

20 noi 02:24LocalBijuterii din aur găsite la Constanța, într-un autocar!

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, în data de 17.11.2019, au efectuat...743

20 noi 02:24LocalUn constănțean CONDAMNAT pentru furt, PRINS la frontieră!

În Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, în data de 19.11.2019, în jurul orei 7.00, s-a prezentat pentru...361

20 noi 02:22LocalPolițiștii au intervenit la peste 2.000 de evenimente într-o singură zi

Polițiștii au organizat, în cursul zilei de luni, 18 noiembrie, 200 de acțiuni pentru prevenirea faptelor...274

Politică
20 noi 02:33PoliticăCSM a numit vicepreşedinţii Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru următorii trei ani

Secția pentru judecători a CSM a decis, în urma audierilor de marți, ca Elena Bogasiu și Iulian Dragomir să...407

20 noi 02:34PoliticăCopiii fără acte de identitate vor avea acces la sistemul educațional! Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii

Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea prin care copiii fără acte de indentitate să poată fi înscriși în...306

20 noi 02:33PoliticăLudovic Orban: Salariul minim ar putea crește cu 7,2%

Premierul Ludovic Orban a transmis marți, pe pagina de Facebook a Guvernului, că salariul minim pe economie ar putea...429

20 noi 02:23PoliticăPrimăria Agigea implementează proiectul JOYRIDE -Resurse şi Iniţiative Comune Dedicate Mediului Înconjurător

Primăria Agigea, proiect de anvergură pentru dezvoltarea turismului local! Administrația locală implementează...393

20 noi 02:29PoliticăSiegfried Mureşan va candida pentru funcţia de vicepreşedinte al PPE la Congresul de la Zagreb

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) va candida pentru funcția de vicepreședinte al Partidului Popular...302

20 noi 02:16PoliticăÎncepe plata indemnizațiilor pentru membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare din municipiul Constanța

Cei 1758 de membrii ai birourilor electorale ale secțiilor de votare, care au participat la alegerile prezidențiale...453

20 noi 02:30PoliticăOrban: La Congresul PPE susţinem candidatura lui Tusk la funcţia de preşedinte şi a lui Mureşan la cea de vicepreşedinte

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii îi susţin la Congresul Partidului Popular...301

20 noi 02:30PoliticăPNL a sesizat BEC cu privire la distriburea de către PSD a unor broşuri cu informaţii 'false'

PNL a sesizat Biroul Electoral Central cu privire la distribuirea de către PSD a unor broşuri, pe motiv că acestea...464

20 noi 02:30PoliticăOrban: Prezenţa la vot va fi cel puţin egală cu cea din primul tur, conform analizelor PNL

Prezenţa la vot în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale va fi cel puţin egală cu cea din primul tur, conform...297

20 noi 02:21PoliticăIohannis, despre renunţarea la imunitate: Când ajungem la schimbarea Constituţiei, voi relua această temă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Ploieşti, că imunitatea preşedintelui este prevăzută în...714

Monden
20 noi 17:52MondenFiica lui Laurette, bătută, lovită, umilită la şcoală, pentru că e mulatră

Fotomodelul Laurette Atindehou (35 de ani) îşi caută dreptatea după ce, pe 14 noiembrie, fiica ei a fost agresată...251

20 noi 02:40MondenMara Georgescu, adolescenta de 15 ani care promite să ajungă ca Rihanna şi-a lansat primul videoclip

O voce puternică ce i-ar putea face concurenţă până şi Rihannei a fost descoperită recent. La doar 15 ani, Mara...241

20 noi 00:00MondenAndreea Antonescu, pentru prima oară în rochie de mireasă. Decolteu de infarct

Andreea Antonescu așteaptă să semneze actele de divorț cu afaceristul Traian Spak, iar între timp a mai consumat o...247

20 noi 00:00MondenDe ce a renunţat Dezbrăcatu' la maşină. Codruţ Kegheş merge acum numai cu trotineta

Actorul Codruţ Kegheş (47 de ani) unul dintre prezentatorii emisiunii “Cronica Cârcotaşilor” şi interpretul lui...200

20 noi 00:00MondenJennifer Aniston le-a mulţumit fanilor după ce a ajuns la 20 de milioane de urmăritori pe Instagram

Jennifer Aniston le-a mulţumit fanilor după ce a ajuns la 20 de milioane de urmăritori pe Instagram - la puţin peste...162

20 noi 00:00MondenRochia 'Travolta' purtată de prinţesa Diana la Casa Albă va fi scoasă la licitaţie

Celebra rochie de seară pe care prinţesa Diana a purtat-o în timpul unui dans cu actorul John Travolta la un dineu la...218

20 noi 00:00MondenStormzy şi John Legend, printre vedetele care vor cânta la gala Global Citizen Prize Award

Stormzy, John Legend şi Sting sunt printre vedetele confirmate să cânte la o ceremonie de premiere care recunoaşte...151

20 noi 00:00MondenPaul McCartney va fi cap de afiş la Festivalul Glastonbury din 2020

Muzicianul britanic Paul McCartney va fi cap de afiş la viitorul Festival Glastonbury (sud-vestul Marii Britanii), care...152

20 noi 00:00MondenRecuperarea actriţei Catherine Deneuve va fi grea şi de durată

Reputata actriţă franceză Catherine Deneuve, care a suferit pe 6 noiembrie un accident vascular ischemic şi a fost...176

19 noi 00:00MondenAlex Bodi și Bianca Drăgușanu vor divorța la începutul lunii decembrie. „Va fi definitiv, indiferent de alte discuții”

Alex Bodi și Bianca Drăgușanu nu mai pot forma un cuplu. Se pare că cei doi au ajuns la această concluzie, în...456

Mapamond
20 noi 00:00MapamondFosta casă de discuri a lui Taylor Swift îi va permite artistei să cânte melodii mai vechi la televiziune

Fosta casă de discuri a lui Taylor Swift a lăsat să se înţeleagă luni că îi va permite cântăreţei să...147

20 noi 00:00MapamondPreşedinţia Partidului Popular European va fi deţinută, în premieră, de către un est-european

Congresul Partidului Popular European (PPE), ce are loc miercuri şi joi la Zagreb, va marca o premieră în istoria...170

20 noi 00:00MapamondParchetul suedez renunţă la urmărirea lui Julian Assange pentru viol

Parchetul suedez a anunţat marţi că a abandonat urmărirea lui Julian Assange pentru viol, după aproape zece ani,...150

20 noi 00:00MapamondUniunea Europeană, divizată asupra reformei privind extinderea spre Est

Ţările din Uniunea Europeană s-au arătat divizate marţi în privinţa reformei asupra extinderii spre Est, după ce...169

20 noi 00:00MapamondMalta: Premierul Muscat confirmă arestarea unui intermediar în cazul asasinării jurnalistei Daphne Caruana Galizia

Prim-ministrul maltez Joseph Muscat a confirmat marţi arestarea unui bărbat suspectat că a acţionat ca intermediar...156

20 noi 00:00MapamondONU, îngrijorată de graţierile acordate de Donald Trump unor militari acuzaţi de crime de război

Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a criticat vehement, marţi, decizia preşedintelui american de a...178

20 noi 00:00MapamondSpania: 19 foşti lideri socialişti condamnaţi într-un scandal de corupţie

Justiţia spaniolă a condamnat marţi 19 foşti lideri socialişti din Andaluzia (sud), fief istoric al Partidului...149

20 noi 00:00MapamondIstoricul rus Oleg Sokolov, care şi-a ucis şi dezmembrat iubita, a încercat să se sinucidă

Avocatul lui Oleg Sokolov, celebrul istoric rus care şi-a ucis şi dezmembrat iubita, a declarat marţi că acesta a...165

20 noi 00:00MapamondDosare fabricate pe bandă rulantă în Rusia: Disperate, mamele celor arestaţi îi cer lui Putin să ancheteze abuzurile sistemului

Rude a zeci de ruşi arestaţi în marja protestelor neautorizate din vară au denunţat marţi, într-o scrisoare...160

20 noi 00:00MapamondSistemul de învăţământ din Turcia se luptă să îi integreze pe copiii refugiaţilor sirieni

Aproape o treime (1,7 milioane) dintre cei 3,6 milioane de refugiaţi sirieni înregistraţi în acest moment oficial...157

Sănătate
18 noi 00:00SănătateIată ce fructe au extrem de puţine calorii. Poţi să mănânci câte vrei fără să te îngraşi!

Fructele sunt absolut necesare în dieta zilnică, chiar și atunci când ești la cură de slăbire. Este cunoscut...735

17 noi 01:50SănătateSfatul medicului: Scapă de tuse cu ajutorul morcovilor - Remediul uşor de preparat acasă

Dacă morcovii nu fac parte din dieta ta zilnică, ai face bine să îi introduci. Consumaţi cruzi, aceştia au efecte...854

16 noi 00:31SănătateOrașul Hârșova a fost privat de ambulanțe: primarul Ionescu, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a întocmit o scrisoare sâmbătă, 16 noiembrie a.c, în atenția...1632

13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...763

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...1412

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...5320

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...977

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...1084

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1335

23 oct 20:14SănătateVal de internări la Pediatrie, cu infecţii respiratorii! Ce sfaturi transmite medicul specialist

Vremea destul de schimbătoare din ultima vreme i-a afectat pe copii, cei mai sensibili la alternanța de temperatură,...9686