REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Organizatorii NEVERSEA, JUPUIŢI de bani: AMENDAŢI pentru că au ocupat ILEGAL plaja şi au executat branşamente FĂRĂ AVIZ

Organizatorii NEVERSEA, JUPUIŢI de bani: AMENDAŢI pentru că au ocupat ILEGAL plaja şi au executat branşamente FĂRĂ AVIZ

Replica API 1 februarie 2018 | 00:00 431

Turismul din Constanţa urlă după evenimente, dar când avem, se lasă cu dosare şi amenzi de la Apele Române!

Turismul din Constanţa urlă după evenimente, dar când avem, se lasă cu dosare şi amenzi de la Apele Române!

S-a tot pus problema că turismul din Constanța are nevoie de o resuscitare, care să să aducă o multitudine de evenimente de amploare. Iar când un astfel de festival și-a anunțat prezența la malul mării, s-a lăsat cu sancțiuni și dosare pe masa judecătorilor. De data aceasta este vorba despre o sancțiune aplicată de către fosta conducere a ABADL, pe care reprezentanții Neversea au contestat-o. Prima instanță a luat deja o decizie, urmând a se judeca apelul, cel mai probabil.

Festivalul Neversea a avut loc la Constanța în iulie 2017. Însă, nici bine nu începuseră amenajările pe plaja Modern, că Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, la data de 29.06.2017, a și aplicat o sancțiune contravențională pe motiv că un anumit sector de plajă ar fi fost ocupat ilegal (a executat lucrări care au legătură cu apa, fără aviz / autorizație de gospodărire a apelor).

Pentru fapta contravențională, petentei i s-a aplicat sancțiunea amenzii în cuantum de 40.000 lei. Reprezentanții Neversea au contestat sancțiunea și au cerut înlocuirea ei cu avertisment. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Constanța, pe 12.07.2017. Pe 18.12.2017, magistrații au decis: “Respinge plângerea formulată de către petenta Neversea SRL, în contradictoriu cu intimata Administraţia Naţională Apele Române Administraţia Bazinală De Apă Dobrogea Litoral, împotriva procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria ANAR nr. 0010371 din data de 29.06.2017, ca neîntemeiată.

Menţine toate dispoziţiile procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria ANAR nr. 0010371 din data de 29.06.2017 ca fiind legal şi temeinic. Respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a sancţiunii amenzii cu cea a avertismentului. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare care se depune la Judecătoria Constanţa şi se va judeca de către Tribunalul Constanţa”, potrivit minutei judecătorești.

Instanța a prezentat situația de fapt care dus la formularea plângerii! Explicații pe larg

Tot ce s-a discutat în ședința din decembrie a fost transcris pe site-ul rolii.ro. Astfel, la data de 29.03.2017, organizatorii festivalului se adresează intimatei și aduce acesteia la cunoștință că în perioada 07 – 09 iulie 2017 urma să se desfășoare un eveniment cultural – festival de muzică electronică pe suprafața plajei Faleză Nord din municipiul Constanța, prin aceeași adresă solicita ca intimata să arate pașii și documentația, necesare pentru aprobarea acestui eveniment.

La data de 03.04.2017 intimata răspunde persoanei juridice arătate mai sus. La data de 10.04.2017 între Municipiul Constanța și petenta din această cauză este încheiat protocolul de colaborare ce avea ca obiect colaborarea dintre cele două părți în vederea realizării unui eveniment cultural – artistic, acesta fiind aprobat prin HCL 91/2017 în vederea organizării unui eveniment denumit Neversea. La data de 24.04.2017 Municipiul Constanța se adresează Ministerului Apelor și Pădurilor și solicita acordul acestuia în vederea organizării evenimentului cultural – artistic în perioada 07-09.07.2017 pe plaja situată în zona Faleză Nord.

La data de 29.05.2017 Ministerul Apelor și Pădurilor răspunde solicitării și învederează acestora că pe plajele nou create nu se pot desfășura activități prin care să se restricționeze în orice fel accesul liber la plaje sau la mare, deoarece acestea nu puteau fi închiriate. Mai departe instanța constată că intimata a emis consultanța tehnică prin care își exprima acordul privind desfășurarea evenimentului cultural – artistic pe plaja Constanța II, subsectoarele 1, 2, 3, 5 și 10 necontractate și 6, 7, 8a, 8b, și 9 deținute de diferite persoane juridice și în conformitate cu prevederile Planului Urbanistic Zonal – Amenajare plajă municipiului Constanța.

În urma unui control efectuat de către intimată la data de 22.06.2017, în vederea verificării condițiilor de organizare a evenimentului cultural – artistic, s-a întocmit o adreasă prin care Municipiul Constanța era înștiințat despre faptul că nu au fost respectate prevederile acordului emis prin consultanța tehnică. Pe 27.06.2017 intimata a efectuat un nou control în urma căruia a încheiat procesul verbal de constatare prin care arăta ”la data controlului Neversea SRL este în procedura de amenajare a sectoarelor de plajă în vederea desfășurării festivalului.

Pe zona nou înnisipată din fața sectorului de plajă C… I – 9 se constată o platformă de cca 500 mp, cca 50% din cele două corturi și un gard de împrejmuire. Pe plaja nou înnisipată din dreptul plajei Modern se constată patru platforme de lemn prin același proces verbal trasându-se unele obligații în sarcina petentei, respectiv de sistare a lucrărilor pe plaja nou înnisipată și dezafectarea tuturor construcțiilor, platformelor, dotărilor de plajă existente pe plaja nou înnisipată, până la data de 28.06.2017. Întrucât la data de 29.06.2017 organele de control ale intimatei au constatat aceeași situație de fapt ca cea constatată la data de 27.06.2017, au încheiat procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției contestat în prezenta cauză.

Față de toate aceste considerente de ordin legal, instanța constată că prin reținerea împrejurării că construcțiile amplasate de către petentă pe plajă, în imediata vecinătate a mării, acestea pot fi considerate ca fiind lucrări care au legătură cu apele și prin care se pot produce modificări temporare asupra calității apelor, prin considerarea faptului că aceste lucrări, prevăzute în cuprinsul procesului verbal au fost amplasate pe platforma continentală (prin platformă continentală sau platou continental - numită uneori, în mod impropriu șelf, se înțelege acea zonă a fundului mării care mărginește uscatul și care este o continuare a continentelor sub oceane și mări.

Începe de la linia coastei sau de la linia apei corespunzătoare celei mai joase maree și se termină în zona unde panta fundului devine abruptă. Pentru aceste considerente instanța constată că fapta contravențională reținută în sarcina petentei îndeplinește toate condițiile legale prevăzute de norma legală pentru constatarea săvârșirii acesteia, astfel că apărarea petentei în această privință nu va fi primită de către această instanță de judecată.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va iau fata in pula si voua si la makidonii borati care vau dat avize in mijlocul orasului sa faceti voi bani din domeniu public si din linistea si somnul oameniilor
0
0
Sa va iau Neversea in pula...duceti-va draq pe plaja in pustietate, nu in oras sa blocati tot centru vechi. Si acolo puteti sa va sugeti cat doriti voi.
1
0
Tot turismul asta de clubbing si de weekend atrage doar consumatori de droguri si de prostitutie.. macar vitelul de Mazare a inteles sa il dezvolte la 15 km de inima orasului, in Summerland. Bouleanu de Fagadau il atrage direct in centru. Fagadau Minte Creata. Anul trecut un participant la NeverSea a fost omorat de un altul... intrebare Fagadau: cand va muri un constantean o sa mai vrei NeverSea?!
2
1
Si ce ? Doar Fagadau a girat pe numele lui ca totul este in regula! Doar ca vezi, si asta o ia pe urmele lui Mazare, Mazare cu Mamaia, Fagadau cu Neversea, distractie sa fie, in rest PARAGINA !
2
0
Itu face iar pe el
2
0
Foarte bine.
4
0
Nu-i mai plangeti atata. Nici pe unii nici pe altii
3
0
orasul e plin de makedoni ingusti la minte ,apele romane la fel e plin de proaste ajunse acolo pe pile si pe brinza data de papu ,ce vreti atit ii duce capu ,data viitoare puneti sa cinte si pindu pe scena
9
0
E mare diferenta dintre Cluj si Constanta...dintre Transilvania si restul tarii.
7
5
Bai, acum ca e sau ne e ceva cu virgua in organizarea evenimentului,vor decide cei indriduiti sa o faca. Sincer,sunt pe deplin convins ca nu aceeasi celeritate se manifesta la ,,evenimentele'' organizate perfect illegal de tiganoii interlopi la nintile si alte cacaturi d'-ale lor. Acolo vine politia sa nu cumva sa degenereze lucrurile,dar totusi clanurile isi fac de cap cum vor,printre blocuri,unde vrea pana lor ,prin cimitire inclusiv.Justitia romaneasca este asa respectata cum se comportas,adica zero barat.
3
2
mutati parangheliile acestea in Lumina, la Palazu, Cumpana, nu in buricul orasului, unde paralizatitoata activitatea, portul, turistii straini isi fac cruce...circ nene'
10
11
sa inteleg, ca instanta a retinut ca aia au ridicat o constructie temporara pe fundul marii! Nu sunt de acord cu zgomote, insa un sfat ABADL-ului, sa isi trimita oamenii sa mai invete sau sa vada evenimente cu public pe Coasta Dalmata, si nu numai!
7
2
muzica si festival de PARTARI SI CURISTI SI MWISTE
8
14
sunteti pe comunism, tot asa ati ramas..
8
5
Ma pish pe festivalurile si pe muzica voastra de rahat!
10
15
Nu au primit spaga si au trecut la amenzi, asa functioneaza institutiile statului.
16
3
Amenda va fi platita din BANI PUBLICI. Adica vei plati si tu si eu!
8
8
Institutia statului si instanta au procedat corect. Permitem tuturor smecherilor sa incalce legea si pe urma ne plangem cand suntem noi sanctionati. Lasa sa planga ma-sa alora de la Neversea.
13
20
Desi locuitorii acestui oras , traiesc in probabil al doilea mare oras din tara , sunt departe de a fi deschisi unei dezvoltari culturale , muzica aceea atrage straini dezvolta afacerile pe plan local , Constanta este pusa pe harta Europei ... in loc sa incurajam comunitatea sa tina aceste organizari , noi punem piedici , ne plangem ca e zgomot , ca nu e acces si multe alte motive ...
25
13
Banii din droguri si alcol
13
21
Eveniment cultural- artistic !!!!! Muzica electronica! Hai lasa-ne! si ce cultura! Unu' din slobozia e deja mort dupa actul asta cultural pt ca si-a luat o bataie artistica la festival.Daca s-a stricat nisipul e din cauza babutei pe care ati aratat-o in foto la concert.Aia,babuta aia a venit la concert incaltata cu gumari de cauciuc si a plecat acasa cu nisipul in ei.A luat cam jumate din nisip.Vedeti,sa nu mai primiti babute la concert ca dupa doua concerte duc acasa nisip cat sa-si ridice o vila.
17
22
Numai cocalar la mika.
6
22

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218