REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

PACIENȚII internați în spital vor avea meniu SPECIAL de Revelion

PACIENȚII internați în spital vor avea meniu SPECIAL de Revelion

Replica API 31 decembrie 2021 | 23:42 1401

Firma care oferă hrana zilnică pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi de la Spitalul Universitar CF, Arimex Comexim 2000 SRL, respectă tradiţia pe care a creat-o, şi anume de a-i bucura pe pacienţi cu bunătăţi alese în noaptea dintre ani.

Astfel, în noaptea de 31 decembrie, pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi de la Spitalul Universitar CF se vor delecta cu aperitive alese cu grijă printre care se numără piftie tradițională de purcel, șalată de boeuf, aripi de pui shanghai, trunchi de chefal pe pat de legume natur din bracolli, cartofi, morcov și porumb, file de merluciu în cuib de legume gratinate și lămâie, ceai cu lămâie, precum și șalată de murături asortate (castraveți, gogonele, conopidă).

Desertul va cuprinde șuc de portocale, banane, portocale, prăjitură cu fructe, cozonac cu nucă și rahat.

În prima zi din 2022, pacienţii vor primi de dimineaţă ceai cu lămâie, unt, tobă de purcel/curcan, mozarella frescă, brânză topită, caș de vacă, brânză de vaci, miere de salcâm, gem de caise, iar ca supliment - biscuiți populari, lapte dulce și iaurt natural.

Pentru prânz vor fi pregătite următoarele feluri: borș de crap românesc, supă de pasăre cu tăieței, supă de văcuță a la grec, supă țărănească de legume, vrăbioară de mânzat la cuptor în sos ostropel cu garnitură de orez și legume, tochitură dobrogeană de purcel, rânduită cu orez, ciuperci și legume, piept de pui la grătar cu piure de cartofi cu alată de varză albă, salată verde, salată de castraveți murați, salată de gogonele.

Ca desert vor primi clementine, banane, mere, mere coapte, prăjitură cu cremă de ciocolată și vanilie.

La cină se vor delecta cu pui pane și cartofi gratinați cu castello burgher blue brânză și smântână, pulpe superioare de pui rumenite-n cuptor și cartofi gratinați cu cu brânză și smântână, pui pane din piept de pui, păstrăv la cuptor, cu sos lămâie și mămăliguță, file păstrăv la grătar cu sote de legume gratinate, ceai cu lămâie, precum și alată de varză albă cu morcov, buchete de conopidă murată. Pacienţii vor fi răsfăţaţi la desert cu portocale, cozonac cu cacao, nucă și rahat.

Bucatele vor fi binecuvântate de parohul capelei spitalului, preotul Cristea Gigi.

„Am asistat și în acest an la o perioada de grea încercare, la un număr mare de conflicte, intrigi, crize și dezacorduri (atât la noi în țară cât și peste tot în lume), care par să nu se termine niciodată. Și din păcate, ne-am obișnuit atât de mult cu ele, încât tragedii imense (de tot felul), sunt trecute acum în tăcere și riscăm să nu auzim strigătul de durere și suferință al atâtor frați ai noștri.

Cu toții ne-am confruntat din nou, cu aceEași situație excepțională - Virusul COVID-19. Ritmul, dimensiunea, mutațiile, amploarea și impactul pandemiei creat de acest virus au avut și au în continuare un efect fără precedent asupra lumii în care trăim, a industriei și a activităţii noastre. Dar cel mai important efect îl are asupra sufletului nostru. Din nefericire, nimeni nu a înțeles că vindecarea trupului, depinde de vindecarea sufletului. După cum bine cunoașteți, oamenii și-au vaccinat trupul cu atât de multe vaccinuri : Pfizer, Modernă, AstraZeneca, Johnson&Johnson sau oricare altele s-ar mai inventa. Și se întâmplă să se contamineze din nou, de multe ori și mai grav. Trebuie să înțelegem, toți cei creștini, că pe lângă un vaccin împotriva SARS COV 2 și a altor tulpini ale acestuia, pentru tămăduire, oamenii au nevoie de un vaccin pentru suflet. Un vaccin atât la îndemână oricui, simplu de găsit, de utilizat, de administrat: ,,GRIJĂ”, față de aproapele nostru! Pentru că, așa cum ne explică Sfânta Evanghelie,

În contextul actual, se cuvine să dăm dovadă de solidaritate, să venim în ajutorul tuturor semenilor noştrii care se află în dificultate, fie că sunt tineri sau vârstnici, femei sau bărbaţi, rude, prieteni, vecini, cunoscuţi sau necunoscuţi, din apropiere sau de mai departe. Oamenii trebuie salvaţi, omenirea trebuie să se vindece şi trupeşte, şi sufleteşte.

Aşadar, pentru că şi noi să fim miluiţi de către Domnul, să fim milostivi cu semenii noştri. Pentru ziua Judecăţii, să adunăm averi în cer, averi care vor putea să stingă focul iadului şi să ne dăruiască lumina dumnezeiască, adică viaţa şi fericirea veşnică, căci milostenia izbăveşte de la moarte şi curăţă orice păcat (Tobit 12, 9). Tuturor, va urăm LA MULȚI ANI! Și rugăm Domnul nostru Hristos, să ne aducă un An Nou, cu sănătate, cu pace, cu belşug şi spor în toate cele bune!“ a transmis Preda Petre, reprezentantul SC Arimex Comexim 2000 SRL.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272