REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Pakistan: Asia Bibi, femeia creştină care a făcut închisoare pentru blasfemie, a părăsit ţara

Pakistan: Asia Bibi, femeia creştină care a făcut închisoare pentru blasfemie, a părăsit ţara

Replica API 9 mai 2019 | 00:00 499

Asia Bibi

Asia Bibi, femeia creştină care a petrecut aproape nouă ani în închisoare sub acuzaţia de blasfemie, a părăsit Pakistanul, a declarat miercuri pentru DPA avocatul său, Saiful Malook.

El nu a oferit detalii despre plecarea femeii.

Informaţia a fost transmisă şi de mai multe ziare şi televiziuni din Pakistan, care citează diverse surse, potrivit AFP.

Asia Bibi a fost condamnată la moarte pentru blasfemie în 2010 de o instanţă din provincia Punjab din centrul ţării, după ce două două femeie musulmane cu care ea lucra în acelaşi sat au acuzat-o că "l-a insultat pe profet" în timpul unei dispute din cauza unui pahar cu apă.

Curtea Supremă a suspendat sentinţa în octombrie anul trecut, decizia fiind salutată de organizaţiile de apărare a drepturilor omului. În ianuarie acest an, Curtea Supremă a achitat-o definitiv, respingând un recurs înaintat împotriva deciziei iniţiale.

Totuşi, cazul său i-a înfuriat pe islamiştii extrem de conservatori, care au protestat împotriva eliberării sale.

Autorităţile pakistaneze nu s-au pronunţat încă asupra destinaţiei sau condiţiilor plecării femeii. Fiicele sale au plecat în Canada acum câteva luni, potrivit mai multor surse diplomatice.

Soarta femeii a atras atenţia la nivel internaţional, inclusiv a Papei Benedict al XVI-lea şi a Papei Francisc. Una dintre fiicele sale s-a întâlnit cu Papa Francisc de două ori.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
parca pakistanezi vroia guvernul sa aduca in Romania, pentru a munci... ?!?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272