REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
15.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Pandemia a ÎNGREUNAT și mai mult procedurile de ADOPȚIE a unui COPIL

Pandemia a ÎNGREUNAT și mai mult procedurile de ADOPȚIE a unui COPIL

Replica API 26 decembrie 2020 | 21:42 1448

Este bine cunoscut faptul că familiile care doresc să adopte un copil au de așteptat chiar ani de zile până să-și vadă visul împlinit. Procedurile, și așa greoaie, au fost blocate și mai mult în anul 2020, din cauza coronavirusului care a dus la intreruperea adopțiilor pentru câteva luni bune. De la începutul anului 2020 și până în prezent, 82 de familii și persoane au fost atestate apte să adopte copii aflați în centrele de plasament.

44 de încredințări adopție

Potrivit informațiilor oferite de către repezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, în decursul anului 2020 au fost deschise 47 de proceduri de adopție și au avut loc 20 de încredințări în vederea adopției. În aceeași perioadă menționată, s-au făcut 44 de încredințări adopție. În prezent, peste 100 de copii se află în monitorizare post-adopție și doar 82 de familii și persoane au fost atestate apte să adopte de la începutul anului. În această perioadă, alte 31 de familii sunt în proces de evaluare.

Adopțiile au fost blocate luni bune

Reprezentanții DGASPC Constanța au mai explicat pentru reporterii Replica faptul că „ în perioada stării de urgență, adopţiile au fost blocate. Au fost suspendate și activitățile de potrivire practică dintre copil și familia/persoana adoptatoare, procesul de adopție fiind reluat imediat după ieșirea din starea de urgență”, au mai adăugat reprezentanții DGASPC. Cât despre copiii care intraseră deja în potrivire cu o familie/persoană adoptatoare, având loc întâlniri, copilului/copiilor în cauză li s-a explicat, în funcție de vârstă și gradul lor de maturitate, motivul pentru care vizitele familiilor/persoanelor adoptatoare se suspendă, iar echipa DGASPC Constanța a încurajat familiile ori persoanele respective să mențină legătura cu cei mici telefonic sau video.

Vizitele la familiile adoptatoare, suspendate

Și vizitele la domiciliul persoanei sau familiei adoptatoare au fost suspendate în acea perioadă, iar persoanele/familiile respective au fost anunțate telefonic despre această situație de către specialiștii DGASPC Constanța, au mai precizat reprezentanții DGASPC Constanța pentru reporterii Replica.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ale....unui copil
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407