REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Papa Francisc: „Pandemia ne-a reamintit că suntem cu toţii în aceeaşi barcă“

Papa Francisc: „Pandemia ne-a reamintit că suntem cu toţii în aceeaşi barcă“

Replica API 16 mai 2020 | 00:00 975

Pandemia de coronavirus ar trebui să ne determine să avem grijă de "cei vulnerabili, de cei strămutaţi şi de planeta noastră grav bolnavă", a declarat vineri papa Francisc, citat de agenţia DPA, citată de Agerpres.

Papa Francisc

Apelul suveranului pontif face parte dintr-un mesaj destinat Zilei Migranţilor şi a Refugiaţilor, marcată de Biserica Catolică în acest an la data de 27 septembrie. Este normal ca astfel de mesaje să fie publicate cu câteva luni înainte, notează DPA, citată de Agerpres.

"În 2020, tăcerea a domnit săptămâni întregi pe străzile noastre", a spus papa Francisc referindu-se la măsurile de izolare impuse în toată lumea din cauza virusului.

"O tăcere dramatică şi tulburătoare, care ne-a oferit totuşi ocazia de a auzi strigătul celor vulnerabili, al celor strămutaţi şi al planetei noastre grav bolnavă", a adăugat papa Francisc.

"Trebuie să învăţăm să împărţim între noi pentru a creşte împreună, fără a exclude pe nimeni. Pandemia ne-a reamintit că suntem cu toţii în aceeaşi barcă", a subliniat liderul a 1,3 miliarde de catolici din toată lumea.

"Pentru a conserva casa noastră a tuturor şi a o face să semene tot mai mult cu planul iniţial al lui Dumnezeu, trebuie să ne luăm angajamentul de a asigura cooperarea internaţională, solidaritatea globală şi implicarea la nivel local, fără a exclude pe nimeni", a încheiat suveranul pontif.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine zicea ca NECREDINTA IN DUMNEZEU ESTE O BOALA SUFLETEASCA GREA! Adica GREU DE VINDECAT!! Sa luam aminte!!!
0
0
Pandemia ne-a reamintit ca religia este cea mai mare farsa a omenirii si fiecare este pe cont propriu!
2
0
Adevarat! Ma inclin cu deosebit respect si piosenie. O tacere dramatica si tulburatoare, ne-a reamintit ca suntem cu totii in aceeasi barca. Trebuie sa invatam sa impartim, fara a exclude pe nimeni. Respect! Respect si apreciere pentru Papa Francisc! Adevarata credinta! Da! Alo, tanasescule, spavoganule,.... spagarilor, mincinosilor, penalilor,...etc. Luati aminte !
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272