REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Parcările de la Spitalul Judeţean, în permanenţă pline! Parcarea 'verde' va fi cu taxă în curând; între timp, mergeţi cu RATC-ul!

Parcările de la Spitalul Judeţean, în permanenţă pline! Parcarea 'verde' va fi cu taxă în curând; între timp, mergeţi cu RATC-ul!

Replica API 27 septembrie 2019 | 00:00 730

Aveţi maşini? Lăsaţi-le acasă, laolaltă cu speranţa că vă sunt utile în Constanţa!

Aveţi maşini? Lăsaţi-le acasă, laolaltă cu speranţa că vă sunt utile în Constanţa!

În timp ce administraţia locală plănuieşte să extindă sensul unic pe Tomis, participanţii la trafic din zona Spitalului Judeţean Constanţa trăiesc coşmarul vieţii lor în fiecare dimineaţă. Drama bieţilor şoferi se accentuează atunci când trebuie să găsească un loc de parcare la spital! Că e vorba de doctori, rezidenţi, aparţinătorii bolnavilor - cu toţii îşi blesteamă zilele şi îşi promit că data viitoare fie vin cu RATC-ul, fie iau un taxi! Să fie asta soluţia?; şi-atunci, ce facem cu investiţia numită autoturism personal?! Prea multe necunoscute momentan, la fel cum e şi planul Primăriei în privinţa sensului unic sau cel legat de "Parcarea verde" de lângă spital.

În urmă cu 7 ani, în zona Spitalului Judeţean Constanţa era inaugurată o parcare verde, construită cu fonduri atrase de primărie. I s-a spus verde pentru că, pe exterior, era "tapetată" cu plante. Plantele au dispărut de mult, la fel şi jardinierele în care fuseseră plantate ele. Preţ de 5 ani de la inaugurare, primăria nu i-a putut schimba destinaţia şi nici nu a putut să taxeze vizitatorii; exista, de asemenea, şi obligaţia întreţinerii parcării. După cum se vede, nimeni nu şi-a bătut capul să facă asta, prin urmare, parcarea - transmisă între timp în administrarea Confort Urban SRL, prin hotărâre de Consiliu Local Municipal Constanţa - a fost închisă anul acesta, în mai, pentru lucrări de reabilitare. Acum, parcarea este deschisă. Joi, 26 septembrie 2019, de dimineaţă, parcarea era plină ochi; un lift nu funcţiona, la fel, nici bariera nu era funcţională, pe ici-pe colo se mai zăreau materiale de construcţii, în timp ce jardinierele - fuseră!

Contactat de "Replica" de Constanţa, directorul Confort Urban, Florian Andrei, spune că, din păcate, multe locuri sunt ocupate şi de cei care pur şi simplu "îşi abandonează maşinile acolo cu zilele". "Avem nenumărate sesizări la Poliţie din acest punct de vedere", explică Florian Andrei. El speră ca situaţia să fie mult mai bună odată cu punerea în funcţiune a barierei de la intrarea în parcare, situaţie în care va fi percepută şi taxa de 2 lei pe oră pentru parcare. De când? Probabil de la mijlocul lunii octombrie 2019, însă nu se ştie sigur, iar asta pentru că sunt aşteptate nişte piese necesare funcţionării barierei. În ceea ce priveşte jardinierele cu plante, directorul Confort Urban a declarat că societatea pe care o conduce a preluat parcarea fără plante: "Nu mai existau jardinierele, fapt consemnat şi în procesul verbal. Am înţeles că au mucegăit, fiind din lemn".

Dacă în această parcare nu găseai loc joi dimineaţă, iar în zona blocurilor nici atât, o altă variantă ar fi fost parcarea din spatele Spitalului Judeţean. Numai că aici, surpriză! La barieră se aflau mai mulţi angajaţi ai Zip Escort, care au informat că... nu se poate! Iar cine ar treabă cu managerul spitalului, a adăugat un agent de la pază, să meargă "în parcarea ailaltă, a medicilor, cea din faţă, pe unde intră salvările"! Bun, de remarcat că tonul angajaţilor cu pricina nu este tocmai cel mai simpatic, confirmând vorbele care fac referire la muşchi... Trecem peste şi ajungem chiar la managerul spitalului, dr. Cătălin Grasa, care a precizat că da, a fost montată barieră pentru ca acolo să intre doar medicii, însă decizia ar fi a colegilor săi din conducere, iar acum realizează că nu e... tocmai strălucită situaţia, dar că, pe de altă parte, prima sa grijă este să asigure locuri de parcare cadrelor medicale. Corect! Dar... oare aşa e? "Nu sunt nici aşa locuri de parcare, trebuie să vedem cum găsim o soluţie, dar acum nu avem", a declarat medicul.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine ca nu sunt locuri de parcare. Este momentul sa ne miscam cururile din masina. Folositi alternativa: mersul pe jos sau transportul public. Ce daca esti medic sau pacient?
1
2
Pulitia locala are voie sa parcheze neregulamentar pe strasa amzacea?
2
0
La voi la serviciu va platiti parcarea? hai sictir
6
1
financiara se numeste cand te intinzi mai mult decat iti este de lunga plapuma adicatelea iti cumperi masina, desi nu ai loc sa o parchezi, sa o misti cum trebuie si ai si mijloace alternative de transport, mult mai ieftine, per pedes, spre exemplu. Dar nu, noi suntem comozi, noi suntem buricul pamantului, vrem masina noastra fara sa ne gandim ca precum noi, la fel fac si ceilalti. Ce se intampla atunci intr-un oras precum Constanta, lipsit de spatiu in general? Se blocheaza traficul, raman ambulantele si masinile de pompieri blocate si apoi ne plangem. IQ egal cu marimea de la pantofi.
4
1
Pai si studentii la medicina ce sa mai zica?! Fagadau cel mai mare incompetent, impreuna cu grasa, sa se duca dupa Ceausescu.
10
1
In parcarea de la spital pacientii nu pot intra. Este NUMAI pentru personalul spitalului. Spitalul apartine de consiliul judetean, care are o directie de paza. De ce nu fac ei de paza la obiectivele judetene?
14
0
la ce mertzane si bmwuri sunt acolo luati din banii nostri de taxe si spagi obligatorii sa le bage 1000 euro abonament lunar pt parcare. Isi permit! ai salariu mare, platesti taxa de parcare mare! ca in norvegia! doar medicii urla ca vor o tara ca n afara!
6
6
AVEM O MARE PARCARE PT BICICLETE
1
2
Parcarea mare putea fi supaetajata de mult, pe 2 sau 3 nivele cu fonduri europene, dar cine sa faca proiectele, Fagadau, Babu!? Astia sunt buni numai ifose, vorbarie si mangle. Masinile celor din spital sa aiba o autorazatie speciala si sa plateasca lunar o suma modica, pe stat de plata. Vizitatorii sa achite o suma pe ora , 5 lei, si gata. La spital nu vi sa stai cu orele sau lasi masina si pleci sa iti face treaba in zona. Aia afara degeaba monitorizeaza tot, nu, sa aiba control si sa taxeze corect.
11
0
Trebuie introdusa taxa si pentru personalul medical. Nu poti lasa un pacient nu poti lua un pacient care nu se poate deplasa pentru ca bariera este coborata iar cel ce o pazeste trebuie sa fie informat sau spaguit. Este o mizerie. Introduceti parcarea cu taxa si amenajati un refugiu pentru internari si externari. Verificati buzunarele paznicilor. Doctorii au inceput sa refuze spaga in schimb portarii te jupoaie la ananghie.
21
5
Ce conteaza ca ai in masina un bolnav netransportabil, mai intai doctorii si personalul spitalului. In rest.... Dumnezeu cu mila. Mama voastra de spagari lacomi si nenorociti!
18
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272