REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Părintele Calistrat nu mai poate sluji, a anunțat Arhiepiscopia Iașilor

Părintele Calistrat nu mai poate sluji, a anunțat Arhiepiscopia Iașilor

Victor ROTARU 14 noiembrie 2022 | 15:20 834

Părintele Calistrat Chifan a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor, după ce a fost filmat în timp ce lovește o femeie. Anunțul a fost făcut, luni, de către purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Pe durata în care este oprit de la slujire, preotul nici nu îi mai poate spovedi pe credincioși, iar la Sfânta Liturghie poate participa, dar nu ca preot slujitor, scrie Mediafax.

„În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident. O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate”, a spus preotul Sturzu.

Părintele Calistrat (Constantin) Chifan este absolvent al Facultății de Teologiei Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, promoția 2014.

A urmat apoi cursuri de master, absolvite în 2016. Preotul Calistrat a apărut într-o filmare în care lovea o femeie în curtea bisericii, de față cu mai mulți enoriași.

Preotul este extrem de popular pe rețelele de socializare, având peste 800.000 de urmăritori, potrivit realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa te pish in gura lu mata si-n toata familia ta
2
0
Sa ma pish pe toti popalaii vostri! Cand o sa va desteptati retardatilor si o sa iesiti din Evul Mediu? Cand o sa terminati cu porcaria asta numita religie? La cat de batuti in cap sunteti probabil niciodata!
0
2
Doamna cu pricina (provocatoarea) atâta sa-i ajute Dumnezeu pentru tot rãul care la fãcut! Ea cãuta de mult timp. Asta este o provocatoare care nu ar mai trebui sã calce în nici o bisericã, niciodata. Pãrintele Calistrat este un bun slujitor. A fost provocat. Bunul Dumnezeu si Mãicuţa Domnului sã-l ajute şi sã-i de-a putere sã treacã peste acesta..
2
0
Bravo voua faceti-le jocul javrelor care vor sa destabilizeze B O R
4
0
Femeile trebuie sa nu-si permită cu preotii ,să priveasca in tăcere spre pământ dar isi pun broboada in cap si se comporta fara bun simt multe dintre ele vorbesc mai tare ca preotul la slujbă.Cea ce l-a hărruit pe parintele Calistrat chiar a cerut-o desi nu trebuia sa o lovească
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272