rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

PARLAMENTARII PSD DE CONSTANŢA, ALĂTURI DE LIVIU DRAGNEA

Ape tulburi în PSD. Luna septembrie a debutat cu un Comitet Executiv în cadrul căruia trebuia să se discute despre performanţele ori nereuşitele miniştrilor, însă atenţia a fost deturnată de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a cerut nici mai mult nici mai puţin decât demisia ministrului de Interne, Carmen Dan. Firea a intrat în conflict cu Liviu Dragnea, purtând discuţiile mai departe de şedinţa desfăşurată la Neptun: au urmat o serie de declaraţii fulminante şi acuzaţii fără perdea la adresa liderului PSD. În replică, Dragnea preferă să evite subiectul Firea.

Se conturează deja taberele: cea care îi dă dreptate Gabrielei Firea şi cea care îl susţine pe Liviu Dragnea. Alături de primarul general s-au poziţionat la vedere organizaţia PSD Ilfov (aşa cum era de aşteptat), un parlamentar PSD de Bucureşti, fostul premier Mihai Tudose.

Alături de Liviu Dragnea par a fi toţi ceilalţi lideri ai partidului, parlamentarii etc. Urmează însă un nou CEx, din câte se pare peste două săptămâni, când ar urma să fie reluate discuţiile pe seama problemelor din partid asupra cărora a atras atenţia Gabriela Firea. Totodată, în cadrul acestui Comitet Executiv va fi abordat şi subiectul remanierii. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, de altfel, că a început evaluările la nivelul ministerelor.

Revenind la „taberele” din PSD, Constanţa rămâne fidelă lui Liviu Dragnea. Episodul fostului premier Mihai Tudose a fost de ajuns pentru organizaţia de la malul mării pentru a-şi găsi „calea”. Cu toate că preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, s-a abţinut de data aceasta de la a comenta conflictul Firea-Dragnea, parlamentarii constănţeni au transmis ferm: „vrem linişte, rufele se spală în familie”. „Îmi doresc să continue acest guvern, sunt miniştri cu care am început discuţiile pe anumite proiecte pentru judeţul Constanţa şi să mergem cu ele mai departe. Este vorba despre Spitalul regional, despre universitate multiculturală internaţională”, a declarat senatorul Nicolae Moga, care a mai opinat că, indiferent cine are dreptate în scandalul momentului, astfel de probleme „se discută în interiorul partidului”. „M-aţi văzut pe mine că mă cert cu X sau Y în public? Astfel de chestiuni se discută în interior, se vine cu argumente şi aşa mai departe”, a conchis Moga, care a făcut apel la „linişte”. La rândul său, senatorul Ştefan Miha a fost şi mai direct: „Eu ştiu că rufele se spală în familie. Pe noi ne-a susţinut partidul, am fost propuşi pe liste, listele au fost aprobate şi apoi am fost votaţi de populaţie... În cazul de faţă (scandalul Dragnea-Firea – n.r.), dacă erau epuizate toate căile de dialog în interiorul partidului, poate înţelegeam ieşirea în public. Dar nu cred că procedează corect (Gabriela Firea – n.r.)”. Întrebat dacă Firea ar trebui sancţionată pentru că duce războiul cu Dragnea în spaţiul public, Mihu a declarat: „Nu ştiu dacă ar trebui sancţionată... Dar ştiu că până ieri situaţia era bună, iar acum, dintr-o dată, lucrurile nu mai sunt bune. Cred că a intervenit un scurtcircuit în comunicare... Cred însă că există cale de dialog şi de remediere a situaţiei. Ar fi cel mai bine pentru liniştea partidului şi a guvernului, pentru liniştea a ceea ce avem de făcut la guvernare”, a mai spus Mihu. Şi deputatul PSD de Constanţa George Vişan consideră că disputa nu avea ce căuta în spaţiul public: „Discuţiile trebuiau să aibă loc în cadrul CEx”: Întrebat dacă cea care a dus scandalul în faţa opiniei publice - Gabriela Firea - ar trebui sancţionată, George Vişan a replicat: „La fel, sancţiunea se discută în interior. O astfel de situaţie nu face bine partidului”. Pe cine susţine în tot acest context? Este evident că pe Liviu Dragnea: „A fost ales în cadrul unui Congres. Sunt sute de mii de voturi la mijloc. Eu susţin pe cel care este ales statutar”.

De precizat că, vineri, Gabriela Firea a revenit cu o nouă luare de poziţie. De data aceasta, a transmis o scrisoare deschisă membrilor PSD şi susţinătorilor PSD, prin care a transmis că nu doreşte să divizeze partidul, că nu vrea să fie nici preşedintele PSD şi nici candidat la prezidenţiale. Dar, a arătat Firea, sunt probleme în partid! Iată scrisoarea deschisă a Gabrielei Firea:

”Scrisoare deschisă

Dragi colegi social-democrați, membri și simpatizanți ai PSD

Se încearcă în ultimele zile acreditarea în spațiul public a ideii că în partid are loc un război între Gabriela Firea și Liviu Dragnea, din care PSD nu are decât de pierdut. În realitate, lucrurile nu stau deloc așa, și voi încerca să explic de ce.

În primul rând, nu se pune problema ca cineva să aleagă între mine și Liviu Dragnea, și asta dintr-un motiv cât se poate de simplu: așa cum am mai spus-o de nenumărate ori, și o mai spun încă o dată, cu toată responsabilitatea, NU doresc să fiu președintele PSD. Nu îl critic pe președintele partidului pentru a-i lua locul și nici pentru a-l da afară din partid. Comitetul Executiv este cel care se va pronunta prin vot democratic.

NU doresc sa fiu desemnata candidat la Prezidentiale. Am vorbit serios cand am garantat continuarea proiectelor din Capitala Romaniei.

Nu sunt o dizidentă și nu urmăresc sub nicio formă scindarea sau slăbirea partidului! N-am făcut altceva decât să fiu sinceră și să spun public anumite lucruri pe care eu le consider nocive pentru partid în ansamblul său și pentru modul cum este perceput în societate.

Nu am adoptat o poziție de forță și nu am încercat să-mi impun punctul de vedere altfel decât cu forța argumentelor. Dacă demersul meu va rămâne fără rezultat, nu voi pleca din partid, nici pentru a mă alătura altei formațiuni nici pentru alte scopuri, ci voi rămâne în PSD, pentru că vreau să știe toată lumea că pentru mine calitatea de membru al acestui partid este mai importantă decât orice funcție politică sau administrativă. Refuz să iau în calcul excluderea mea din partid, pentru că încă mai sper că declarațiile tuturor colegilor mei cum că PSD este cea mai democratică formațiune nu sunt doar pentru a da bine la televizor.

Am fost toată viața mea un om de stânga. Provin dintr-o familie simplă și m-am obișnuit dintotdeauna să obțin prin muncă orice rezultat. De aceea am rămas fidelă valorilor social-democrației, indiferent de statutul meu social sau de situația materială. În urmă cu 6 ani am considerat că pot și trebuie să fac mai mult pentru valori precum solidaritatea socială, sănătatea, educația, familia, și am decis să mă alătur echipei Partidului Social Democrat, în slujba căruia mi-am pus energia, puterea de muncă, experiența, abilitățile, notorietatea.

Am avut un mandat de senator pe parcursul căruia consider că am confirmat încrederea care mi-a fost acordată, mi-am făcut datoria conștiincios, inclusiv ca membru în comisii speciale foarte dificile, „Roșia Montană” sau „Nana”, m-am numărat printre cei mai activi și eficienți comunicatori ai partidului, inclusiv în campaniile electorale care au urmat.

În calitate de parlamentar m-am luptat pentru administrația publică locală, promovând inițiative legislative menite să-i ajute pe cei aleși să-și facă datoria față de comunitățile lor, și am continuat să fac acest lucru și după ce am fost aleasă, la rândul meu, Primar General al Capitalei. Prin tot ce am solicitat, în acești doi ani, Guvernului și Parlamentului, nu am adus niciun fel de prejudiciu celorlalte unități administrativ teritoriale, ci dimpotrivă, le-am reprezentat și lor interesele, așa cum a fost în cazul compensărilor la bugetele locale, la Codul Administrativ sau în procesul de modificare a Legii achizițiilor publice.

Mi s-a reproșat, pe de o parte, că am ales calea răfuielii publice, în loc să spun ce am de spus în interiorul partidului, iar pe de altă parte, că am ales prost momentul acestei răzvrătiri, unii spunând că trebuia să mai aștept și să nu pun paie pe foc într-un context și-așa încărcat, iar alții că am tăcut mult prea mult timp, susținându-l necondiționat pe actualul președinte.

În primul rând, nu am ieșit cu niciun fel de declarații publice înainte de a epuiza toate căile statutare, în interiorul partidului, și de a mi se pune în cârcă, premeditat, decontul evenimentelor din 10 august, din Piața Victoriei. Ca să nu existe niciun fel de dubiu, condamn cu fermitate manifestările violente ale unor participanți la miting, care au fost la un pas să degenereze. Intervenția jandarmilor a fost, prin urmare, cât se poate de legitimă. Mai departe, dacă forțele de ordine au dat dovadă de exces de zel, dacă au folosit forța în mod nejustificat, sau nu, este treaba organelor de anchetă să stabilească și în niciun caz nu poate fi responsabilitatea mea, ci a ministrului de Interne. Dacă s-a greșit, să-și asume vina, dacă totul a fost minunat, să culeagă laurii.

Cât despre loialitate, aceasta este, cel puțin în cazul meu, o trăsătură fundamentală de caracter, dar nu cu orice preț și în orice condiții. Iar în cazul nostru concret, consider că este mult mai importantă loialitatea mea față de echipă sau de partid, în ansamblul său, decât față de un singur om, fie el și președintele Dragnea.

Nu în ultimul rând, mi-am pus și eu, așa cum cred că a făcut-o orice coleg de bună credință, întrebarea cum de am ajuns ca atât de mulți români să fie supărați pe noi? Și mă refer la oameni din România reală, nu de pe rețelele de socializare, unde manipularea este mult mai facilă. Cei din mediul rural ne reproșează că nu s-ar fi luat măsuri de prevenție pentru ca pesta porcină să nu-i lase fără animalele din bătătură, cei de la oraș sunt supărați din cauză că toate proiectele de infrastructură merg în pas de melc din cauza birocrației și a legislației ineficiente, și cu toții, fără deosebire, sunt dezamăgiți că, din nefericire, partidul care are în rândurile sale cei mai buni profesioniști în toate domeniile a propulsat în unele poziții importante oameni care nu ne fac cinste.

Am ajuns într-un punct în care, spun eu, nu se mai poate așa. O gândesc, cu siguranță, și alții, dar nu au considerat poate oportun să se exprime. Dar modul în care conducerea partidului s-a concentrat în mâinile unui singur om, care ia toate deciziile doar într-un grup restrâns de apropiați, unii nici măcar membri ai PSD, ignorând forurile statutare, nu ne poate duce decât într-o fundătură. De un an și jumătate nu facem altceva decât să reacționăm la atacurile adversarilor, concentrate pe teme colaterale, în loc să ne focusăm pe aplicarea programului de guvernare pentru care ne-au votat oamenii. Or fi răi dușmanii noștri, dar poate avem și noi o vină cât de mică.

Cred așadar că avem nevoie de o nouă abordare, în care conducerea partidului să aibă un dialog permanent cu toți vectorii săi, începând de la miniștri, deputați, senatori, continuând cu primari, președinți de Consilii Județene, consilieri locali și terminând cu președinții de organizații, pentru că numai în acest fel evităm situația actuală în care suntem decuplați de agenda reală a oamenilor.

De noi depinde dacă din această confruntare de idei vom ieși slăbiți sau întăriți, în funcție de disponibilitatea noastră, a tuturor, de a judeca lucrurile simplu, în funcție de interesul legitim al oamenilor, sau pe baza unor orgolii personale și scenarii cusute cu ață albă. Luarea mea de poziție ar putea reprezenta, așa cum s-au grăbit deja unii să profețească, o sinucidere politică, și mi-am asumat această variantă, sau, dimpotrivă, o șansă reală pentru Partidul Social Democrat de a demonstra că este principala forță politică a țării, o forță a Binelui, capabilă să ducă la bun sfârșit angajamentele pe care și le-a luat în fața oamenilor și să câștige următoarele bătălii electorale.

Așa să ne-ajute Dumnezeu!

Gabriela Firea”.

A.C.

sâmbătă, 8 septembrie 20184105
Comentarii

00m c(9 sep 23:33)
Firea a facut gcal in buc 169 lei ptr populatie iar noi la cta platim dublu --buc arata de 20 ori mai curat decit cta etc etc
03Sis(9 sep 19:37)
LINGAAAAAAIIIIIIIIII
14DRONA(9 sep 19:32)
JOS CLICA PSD-ISTA DE LA LIMANU. VREM PLAJA PENTRU POPOR. JOS CLANURILE PARAZITE.
05Porcheria(9 sep 15:37)
Alaturi si in laturi
15Stie eu(9 sep 14:52)
Psd a inventat boala cu porci iar dreacunea escroc cu mazare a kuat spaga pt inventie
35Albu Marian Lider(9 sep 10:06)
ATENTIE. BADESCU LAURENTIU. SLUGA PSD SI MANAJER LA AMBULANTA FURA DIN CONTRACTE INPREUNA CU IACOB MONICA DIR ECONOMICA. ANUL TRECIT A OMORIT O FEMEIE DE 31 ani. LA PUSCARIE CU EI. DNA SE AUDE ? POLITIA SE AUDE ?
316Constanteanu(9 sep 09:21)
jos mafia PSD in frunte cu Dragnea
13mishu 1(9 sep 00:32)
Va pup pe ciocane baijetzi
217Jean raresh(9 sep 00:02)
Bai Replica sinteti cel mai bun ziar local dar nu mai stergeti comentariile la Anca Belu! Lasati lumea sa-si zica pasurile mai ales ca in comuna situatia e cam maro!
19Brateanu(8 sep 22:49)
Parca eram cu Tudose sefu
217nae(8 sep 21:41)
porcul de stroe care ne-a vandut apa din aqvifer jidanilor i-l ciuguleste cu virful buzelor pe dracnea pe hemoroizi,drept rasplata ca nu ia taiat gatul in cazul tudose dar deja psdeul este istorie,cum un partid social intretine luxul caprelor regale,pe ce baza, loaza margareta nu acondus nici macar o gradinita,muiepesede
422Anti Hoti(8 sep 20:18)
Multa MUIE la toti membri PSD!
214Niste corupti(8 sep 19:26)
alaturi de seful coruptiei
329"Barbati" de kkt(8 sep 15:49)
cand vedeti ca femeia aia se lupta de una singura cu capcaunul de Dracnea , voi puteti dormi linistit noaptea ?Nevestele voastre ce zic ?
431Ce noutate domnule .(8 sep 13:50)
Cum mama dracului sa nu ii fie loiali lui zdragnea cand aceste lichele de constanta nu au facut altceva decat sa fure . Spunenine si noua ce au facut acesti paraziti pentru judet si pentru municipiul Constanta . Nimic , au ruinat . A ajuns Constanta la nivelu judetelor sarace .
36@jan(8 sep 12:45)
bai, daca totle tufi ... scrie macar corect romaneste.stiu, plua nu stiecarte, dar nu face sa cred ca plua ta a scris tu tu erai... in actiune in bunica-sa si fii-sa! deh, cratima nene!
628figurantul zilei(8 sep 12:43)
de ce scoateti comentariile de la figurantul zilei? va e teama de avalansa de comentarii negative la adresa primaritei belu care nu a facut aproape nimic in peste 6 ani de mandat? doua din putinele proiecte caminul cultural, canalizarea si gradinita cu program prelungit sunt ale domnului muresan care a fost un foarte bun primar pentru kogalniceanu! il vom vota pe muresan ptr ca neam saturat de talibani, de bani publici cheltuiti fara masura, de dezordine si murdarie pe strazile din comuna care put de gunoaie si nesimtire!!
330lucian56(8 sep 12:42)
PSD Constanta, a ales iar barca care ia ... apa.
429Marian(8 sep 11:48)
Toti o apa si un pamant. Ce prost am fost cand ma bucuram ca am scapat de Ponta..... Acum este de 10 ori mai rau. Repetentii astia ne-au bagat in......
87Dorin(8 sep 11:19)
Nu stiu si de fapt nimeni dintre noi habar nu au ce este de fapt acolo in ciorba pesede. Important este ca acolo,ca in fiecare partid din tara asta sa se faca ordine,in folosul romanilor. O democratie nu exista fara pluripartitism,asadar e normal ca fiecare partid sa-si faca ,,toaleta''' periodica,sa elimine chiar si sefi mari daca asa e bine pentru tara. Altfel,votam degeaba,fie cu dreapta sau stanga,nu conteaza. Cei alesi nu sunt genii,ei pot fi inlocuiti,ei nu sunt ca formulele din matematica ,nu sunt finite divine.Un partid fara miscari interne este ceva liniar,dictatorial,nu mai e partid
74mishu(8 sep 11:05)
Sunt un ghei ghei ghei sunt un ghei
102europeanu(8 sep 10:43)
spor la comentarii, eu nu mai pot scrie, sifilisul m-a doborit, bismutul nu-si mai face efectul.... PSD-ul e de vina, m-au muit de mau adus in halul asta. O singura dorinta ma am sa-mi dea muie pina in ultima clipa... Aoleoo, nu mai pot, muia mi-a venit de hac!
65mishu(8 sep 10:25)
daca stiti nigerieni studenti sa ii trimite ti la mine ca vreau sa i swg pe toti
516MUIEPSD(8 sep 10:19)
Sa ma pis in plosca lui si pe rufele si famiglia voastra de comunisti muncinosi si infractori!
185jan(8 sep 10:09)
DRAGULE DE SUB MINE SA O REGULAM PA MATA CI ZICI. IN RECT CRED SA II PLACA.SPUNEI CA O SA AJUN SI PE LA IA ASTAZI.MOMENTAN SINT LA BUNICATA SI LA FITA.
721o pla(8 sep 09:30)
Multa muie pesede, porc stroe, homo moga, fatalau ....muie de asemenea partidelor de securisti ca usr, muie lui ciolos, cap de lemn -iohannis cu iq cat greutatea unei furnici.
626Doru(8 sep 09:19)
Sobolanii rosii nu mai au adversari pe scena politica , drept urmare , se devoreaza intre ei ! Liberalii dorm pe malul istoriei si viseaza ciolane si ciolanele zemoase ...
620Tot alaturi de Dracnea(8 sep 09:17)
veti fi si la Poarta Alba !
520Ahhoi(8 sep 09:14)
Ah ce-mi place cum se canibalizeaza intre ei. Lupta pentru putere si ciolan ii face sa se ciondaneasca! Ahhh, ce-mi place !
375JAVRELE PNL-EPRE(8 sep 08:43)
Dihorul Venetic Homosexual de la Cotroceni Chiolhannis 6 Case Penale va fi suspendat si apoi DEMIS de Poporul Roman.Dihorii Activisti Neonazisti Hastago-PNL-epre se vor tavali in chinuri cand va disparea de la Cotroceni Dihorul pe invers Chiolhannis.
324Sobolanii(8 sep 08:15)
tot la sobolani trag.Si la ciolan.
528fart(8 sep 07:59)
Poza in costume traditionale imi face greata,amintindu-mi ca sunt din aceiasi natie cu astia...jud. Cta nu isi mai revine niciodata!
128,,,,,,,,,,,(8 sep 05:52)
lui Firea ii baga Nasu Becali limba in urechi sa dea cu hau ,,hau,de la stadion a plecat ,vrea nasu moca.
444vic(8 sep 05:19)
slugile de constanta sunt aproape de ciolan!
524pizda fricoasa Liviu(8 sep 02:14)
tace si asteapta.sunt 2 variante:fie totul e o vrajeala maxima sa mai uitam de escrocheriile facute,fie il are madamme Firea cu ceva la mana si nu-i vine lejer sa o ia la rost.Curva de tiliorman liv-jong-unu.
1132Gabitza da cu batul prin gard(8 sep 02:00)
Vai tuuuuu gabitza ce scrisoare deschisa ti-ai desfacut?! Colegele de la scoala de vara au adormit citind scrisoarea ta des....facuta! Oricum nu inteleg ele ce ai scris tu acolo.Daca le scriai ceva de posete,tocuri,toale si zorzoane fii sigura isi beleau ochii pe scrisoarea ta.Si se rugau si ele sa va ajute Dumnezeu sa va mai voteze mortii vreo doua mandate. Daca va mai rugati putin tot mortii va vor plati si pensiile speciale.
743Scoala de vara in calduri psd(8 sep 01:38)
Daca s-ar putea alipi judetul constanta de judetul teleorman. Sunt aceeasi oameni politici la nivel de iarba de SUB TALPA GASTII si care primesc voturi de la cei care stau aliniati la loc cu verdeata de unde asteapta sa-i cheme dragnea la vot. Plus ca mai sunt cateva vadane din videle care vor sa se imperecheze cu constanteni ca sa stea si ele moca la mare.
mai mult...Replica
21 sep 12:42ReplicaMedgidia nu mai are societate de termoficare! Locuitorii nu mai au apă caldă de patru luni

Situație de criză pentru locuitorii din Medgidia! Orașul a rămas fără societate de termoficare, după ce Apollo...263

21 sep 12:39ReplicaCând 'GHERȚOII' pun de nuntă: manele și stradă blocată în zona Sabroso!1592
21 sep 00:00ReplicaCel mai mare CONTRABANDIST de țigări din Constanța, parte dintr-o NOUĂ GRUPARE! A fost arestat din nou1625
21 sep 12:35ReplicaINCENDIU URMAT DE EXPLOZIE! O femeie a primit îngrijiri medicale

Salvatorii Secției de pompieri Măcin au intervenit, vineri, 21 septembrie, în jurul orei 8.30, pentru limitarea...1543

21 sep 00:00ReplicaUn şef de autobază din Zalău, pus administrator la Canalele Navigabile1851
21 sep 00:16ReplicaÎN ZONA UNDE S-A PETRECUT CRIMA ÎNTRE CIOBANI SE TRĂIEŞTE CA-N VESTUL SĂLBATIC!2182
21 sep 11:56ReplicaInconştienţa şoferilor la trecerea de cale ferată: ‘După nici un minut a trecut şi trenul!’

Trecelea la nivel de cale ferată a devenit subiect intens de discuţie în rândul constănţenilor. Dat fiind faptul...1196

21 sep 00:00ReplicaAMENINŢATĂ, 'în glumă', la Năvodari: ‘Vezi cuţitele astea? Te omor şi pe tine şi mă sinucid’2941
21 sep 00:13ReplicaMarica preia SSC Farul şi îl readuce antrenor pe Grigoraş3826
21 sep 00:00ReplicaCET, o nouă acţiune în instanţă împotriva RADET Constanţa pentru un debit în valoare de 4 milioane de lei

După ce, la începutul lunii curente, CET Constanța a câştigat în instanţă un proces prin intermediul căruia...449

21 sep 00:00ReplicaSCANDAL MONSTRU în zona gării: doi liceeni de la Navrom, bătuţi crunt! S-a lăsat şi cu LOVITURI DE CUŢIT!1553
21 sep 00:00ReplicaGospodinele pregătesc ZACUSCA în zonele de picnic ale Constanţei. Ce facem, însă, cu mizeria lăsată în urmă?682
Vremea
28.3°19.6° - 28.3° vineri, 21 septembrie 2018
cer seninUmiditate: 88%
Vânt: 3.66 m/s din NE
Presiune: 1030.85 milibari

Loto
6/4972533353942
5/4063032363821
joker61224313418
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 sep 00:00SportSimona Halep: "Am făcut alături de alte fete, mi-a plăcut la nebunie. Cu siguranță o voi mai face"

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) debutează săptămâna viitoare în turneul WTA de la Wuhan, primul la care participă...376

21 sep 00:00SportMarica preia SSC Farul Constanța. Grigoraş, alungat de la club în vară, a fost readus ca antrenor

În plin sezon, SSC Farul - echipă nou-promovată în Liga 2 - se reformează din temelii: îşi schimbă patronul,...351

21 sep 00:00SportIrina Begu, în sferturile de la Seul, după o victorie fantastică în fața polonezei Agnieszka Radwanska

Irina Begu (28 de ani, 55 WTA) a trecut de poloneza Agnieszka Radwanska (29 de ani, 60 WTA), scor 6-4, 6-3, și s-a...213

21 sep 00:00SportSurpriză mare la Campionatele Europene: Eliza Samara a fost eliminată!

Eliza Samara, 29 de ani, campioană europeană la simplu în 2015, a fost eliminată de Margarita Pesoțka, din Ucraina,...210

Local
21 sep 00:36LocalTrafic îngreunat de la Constanţa spre Valu: accident rutier!

Trafic rutier îngreunat pe DN3, de la Constanţa spre Valu lui Traian! Un accident rutier a avut loc în zona firmei de...2999

21 sep 00:56LocalAtenţie, constănţeni! Staţia RATC de la Poarta 2, mutată temporar!

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța anunță publicul călător că, din cauza lucrărilor de înlocuire a...1177

21 sep 00:54LocalLucrările de reabilitare de pe Secția de Terapie Intensivă Nou Născuți avansează!

Lucrările de reabilitare de pe Secția de Terapie Intensivă Nou Născuți din cadrul Spitalului Clinic Județean de...358

21 sep 00:53LocalMai mulți șoferi din Constanța s-au ales cu dosare penale

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 19 septembrie a.c., au depistat un bărbat, în...861

21 sep 00:36LocalNuntaşi AMENDAŢI pentru că au făcut CIRC în stradă!

Politiștii locali din cadrul serviciilor operative ale Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat în...2077

21 sep 00:53LocalPoliția Locala Hârșova are număr de WhatsApp!

...293

21 sep 00:52Local„Memoria satului dobrogean”, simpozion organizat de Muzeul de Artă Populară Constanța la Vișina

Muzeul de Artă Populară Constanța marchează Centenarul Marii Uniri printr-o serie de manifestări culturale menite...299

21 sep 00:46LocalUniversitatea „Andrei Șaguna” realizează o „Rețea pentru dezvoltarea carierei în domeniul economic”

Miercuri, 19 septembrie a.c., la Universitatea ”Andrei Șaguna” a avut loc conferința de lansare a proiectului...321

21 sep 09:09LocalS-AU UMFLAT MUȘCHII PE DOI ȘOFERI, DUPĂ CE AU FĂCUT ACCIDENT! BĂTAIE și AMENINȚĂRI cu PISTOLUL

Doi șoferi s-au luat la harță, în dimineața de joi, 20 septembrie, după ce au fost implicați într-un accident...5962

21 sep 00:32LocalUn tânăr din Cernavodă, CĂUTAT în Grecia: A SECHESTRAT și VIOLAT o tânără

Un tânăr din Cernavodă, Marius Marin, era dat în urmărire internațională întrucât sechestrase o tânără, pe...2880

Politică
21 sep 01:01PoliticăSONDAJ - Se anunţă o victorie zdrobitoare a taberei 'DA' la referendum

Sâmbătă şi duminică, 6 şi 7 octombrie 2018, va avea loc referendumul pentru modificarea articolului 48 din...472

21 sep 01:01PoliticăDragnea îşi mai asigură un vot în CEx: Organizaţia de Pensionari susţine conducerea PSD

Organizaţia de Pensionari a PSD, structură cu drept de vot în CEx, îşi exprimă susţinerea faţă de Liviu...386

21 sep 01:00PoliticăVezi ce proiecte a adoptat Guvernul

Guvernul României s-a întrunit joi, 20 septembrie, în şedinţă! Au fost adoptate mai multe proiecte de acte...493

21 sep 00:55PoliticăA fost inaugurat tronsonul de drum reabilitat de pe DJ224, Medgidia - Tortoman - Siliștea! VIDEO

De-a lungul timpului şoferii care tranzitează judeţul Constanţa s-au arătat nemulţumiţi de starea drumurilor. O...1513

21 sep 00:57PoliticăIon Popa, despre posibila candidatură a lui Tăriceanu, la prezidenţiale: toți îi vor susține candidatura, în frunte cu Dragnea

Călin Popescu Tăriceanu își dorește cu ardoare să candideze la alegerile prezidenţiale, susținut fiind, atât de...346

21 sep 00:57PoliticăOrban, DEZLĂNȚUIT: Propunerea cu Dăncilă președinte PSD, ridicolă. N-ar trebui să fie nici secretara premierului

Președintele PNL, Ludovic Orban, a catalogat, joi, drept ridicolă propunerea contestatarilor lui Liviu Dragnea de a o...297

21 sep 00:13PoliticăPrimar din judeţul Constanţa: 'Să nu plece Dragnea; statul paralel există'

Social-democraţii constănţeni se reunesc, azi, în şedinţă, pentru a stabili mesajul pe care îl vor transmite în...2132

21 sep 00:51PoliticăAEP recrutează experți electorali și operatori de calculator pentru secțiile de votare

Autoritatea Electorală Permanentă recrutează experți electorali și operatori de calculator pentru secțiile de...371

21 sep 00:49PoliticăTransportatorii amenință cu PROTESTE și cer demisia ministrului Transporturilor

Patronatele, sindicatele și federațille din transportul rutier și activitățile conexe își exprimă public...240

21 sep 00:47PoliticăPSD Arad îl susține pe Liviu Dragnea: 'Suntem aproape de finalul luptei cu abuzurile judiciare comise de instituții de forță cunoscute'

PSD Arad anunță că îl susține pe Liviu Dragnea la conducerea partidului, făcând referire la rezultatele...257

Monden
21 sep 00:00MondenEd Sheeran, pentru prima dată în România. Artistul va susține un concert pe Arena Națională din București

Concertul de la București face parte dintr-un turneu în care Ed Sheeran va bifa mai multe orașe din Europa: Lyon,...157

21 sep 00:00MondenElena Udrea a născut în toiul nopții, fără medic. „Asistentele erau speriate”

Fostul ministru a născut, astăzi, în Costa Rica, o fetiță perfect sănătoasă. Elena Udrea a născut fără medic,...461

21 sep 00:00MondenProgramul oficial al cununiei religioase a fostului principe Nicolae cu Alina Binder

A fost făcut public programul oficial al cununiei religioase dintre fostul principe Nicolae al României și aleasa...181

21 sep 00:00MondenVictor Rebengiuc, rol neașteptat în “Triplusec”, la Pro tv

În această seară, de la 21:30, lucrurile se complică pentru cei șase foști colegi de clasă din serialul...162

21 sep 00:00MondenKourtney Kardashian ar avea o relație cu un tânăr mai mic decât ea cu 19 ani! Cine este și cum arată bărbatul

Kourtney Kardashian (39 de ani) a fost văzută recent distrându-se în compania lui Luka Sabbat, în vârstă de 20 de...220

21 sep 00:00MondenActorul Ashton Kutcher a lovit cu maşina un tânăr

Actorul american Ashton Kutcher a lovit cu maşina un tânăr în vârstă de 19 ani aflat pe un scuter, dar victima a...155

21 sep 00:00MondenBBC a deschis perioada de înscriere a cântecelor pentru concursul Eurovision 2019

Căutarea cântecului care să reprezinte Marea Britanie la viitoarea ediţie a Eurovision a început, organismul...109

21 sep 00:00MondenTrupa KISS anunţă un turneu de adio

Trupa rock KISS a anunţat că plănuieşte un şir de concerte de adio intitulate generic "The End of the Road World...120

21 sep 00:00MondenPeste douăzeci de filme aspiră să reprezinte Italia anul viitor la Oscar

În total 21 de filme italiene, printre care 'Dogman', câştigătoare a premiului pentru cel mai bun actor la ediţia...109

21 sep 00:00MondenLana del Rey dezvăluie titlul viitorului său album, 'Norman Fucking Rockwell'

Lana del Rey a anunţat titlul viitorului său album de studio, 'Norman Fucking Rockwell', în aceeaşi zi în care...114

Mapamond
21 sep 00:00MapamondTheresa May: În lipsa unui acord acceptabil, ne vom pregăti pentru un Brexit fără niciun acord

Premierul britanic Theresa May a declarat joi că dacă în final nu va reuşi să obţină un acord acceptabil pentru...118

21 sep 00:00MapamondPreşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, riscă o nouă suspendare, a patra la număr

Premierul moldovean Pavel Filip a anunţat joi că va cere Curţii Constituţionale suspendarea temporară a...124

21 sep 00:00MapamondRusia se gândeşte să se retragă din Consiliul Europei

Rusia reflectează la modul serios să se retragă din Consiliul Europei, a declarat joi Valentina Matvienko,...131

21 sep 00:00MapamondKim Jong Un doreşte un al doilea summit cu Donald Trump în viitorul apropiat, afirmă preşedintele sud-coreeanâ

Liderul nord-coreean Kim Jong Un speră că un nou summit cu preşedintele american Donald Trump va avea loc în...119

21 sep 00:00MapamondPremierul luxemburghez, despre migraţie: Să ne concentrăm asupra oamenilor, nu asupra banilor

Discuţiile din Uniunea Europeană cu privire la soluţiile financiare pentru problema migraţiei trebuie să se...113

21 sep 00:00MapamondCEDO a condamnat Polonia pentru exhumarea unor victime ale catastrofei aviatice de la Smolensk

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a condamnat joi Polonia pentru exhumarea unor victime ale catastrofei...128

21 sep 00:00MapamondPremierul nipon Shinzo Abe, reales în fruntea partidului său

Premierul nipon Shinzo Abe a fost reales joi, cu o diferenţă mare de voturi, în fruntea partidului său, ceea ce-i...109

21 sep 00:00MapamondAproape trei sferturi dintre studenţii din Londra vor fi din rândul minorităţilor etnice, în 2030

Aproape trei sferturi dintre studenţii din Londra vor proveni din rândurile minorităţilor etnice, la finalul...123

21 sep 00:00MapamondCoreea de Nord: Washingtonul, gata să reia 'imediat' negocierile

Washingtonul a salutat miercuri "angajamentele importante" luate de Coreea de Nord la summitul intercoreean de la...111

21 sep 00:00MapamondAvion rus doborât: O delegaţie israeliană va sosi la Moscova pentru a prezenta concluziile anchetei sale

O delegaţie israeliană se va deplasa joi la Moscova pentru a prezenta concluziile anchetei sale după ce un avion al...142

Sănătate
18 sep 16:33SănătateUn reputat chirurg pediatru din Turcia vine la Constanţa. Şansă în plus pentru copiii nascuţi cu malformaţii grave

În data de 29 septembrie a.c., prof. dr. Ahmet Alptekin, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi pediatri din Turcia,...528

17 sep 01:03Sănătate„11 căi de luptă împotriva depresiei” – ghid practic, în biblioteca virtuală Baylor

Biblioteca virtuală Baylor se îmbogăţeşte cu un nou ghid de stil de viaţă: „11 căi de luptă împotriva...649

15 sep 00:49SănătateSANAMED nu are contract cu CJAS: ‘În cazul analizelor pentru copii este nevoie de un bilet de trimitere cu parafa medicului!’

Mămica unui băiețel de trei ani a reclamat, zilele trecute, faptul că în momentul în care s-a prezentat la...1399

13 sep 00:38SănătateVeste bună pentru copiii și tinerii cu DIABET: statul va deconta aparatele de monitorizare a glicemiei

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, 13 septembrie a.c., un proiect de modificare a Programului național de diabet...1976

14 sep 00:28SănătateEchipa de baschet feminin a Constanţei, pregătită de noul sezon competiţional!

Nou promovată, PHOENIX CONSTANȚA, începe noul sezon competițional 2018-2019 în Liga Națională de Baschet Feminin...573

13 sep 00:38SănătateLupta împotriva depresiei continuă: '11 căi de luptă împotriva depresiei'

Se crede, în mod greşit, că depresia este o stare pe care persoanele afectate şi-o pot controla sau schimba brusc,...805

12 sep 23:20SănătateSimpozion dedicat medicilor din rețeaua sanitară a MAI, în stațiunea Mamaia

Staţiunea Mamaia va găzdui, în perioada 27 – 29 septembrie a.c., a XXI-a ediţie a Simpozionului Național ”Prof....644

10 sep 00:53SănătateInfarctul miocardic acut, cel mai mare „ucigaș” în 2017

Infarctul miocardic acut a fost, în 2017, motivul medical care a dus la cele mai multe decese, se arată în datele...791

8 sep 00:40SănătateRujeola face noi victime: alte 78 de cazuri în ultima săptămână

Alte 78 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, cele mai multe fiind în...601

5 sep 00:55SănătateMinisterul Sănătăţii depune plângere penală împotriva celor care au promovat şi distribuit informaţii potrivit cărora vaccinurile ar fi ineficiente

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că instituţia pe care o conduce intenţionează să...632