rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

PARLAMENTARII PSD DE CONSTANŢA, ALĂTURI DE LIVIU DRAGNEA

Ape tulburi în PSD. Luna septembrie a debutat cu un Comitet Executiv în cadrul căruia trebuia să se discute despre performanţele ori nereuşitele miniştrilor, însă atenţia a fost deturnată de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a cerut nici mai mult nici mai puţin decât demisia ministrului de Interne, Carmen Dan. Firea a intrat în conflict cu Liviu Dragnea, purtând discuţiile mai departe de şedinţa desfăşurată la Neptun: au urmat o serie de declaraţii fulminante şi acuzaţii fără perdea la adresa liderului PSD. În replică, Dragnea preferă să evite subiectul Firea.

Se conturează deja taberele: cea care îi dă dreptate Gabrielei Firea şi cea care îl susţine pe Liviu Dragnea. Alături de primarul general s-au poziţionat la vedere organizaţia PSD Ilfov (aşa cum era de aşteptat), un parlamentar PSD de Bucureşti, fostul premier Mihai Tudose.

Alături de Liviu Dragnea par a fi toţi ceilalţi lideri ai partidului, parlamentarii etc. Urmează însă un nou CEx, din câte se pare peste două săptămâni, când ar urma să fie reluate discuţiile pe seama problemelor din partid asupra cărora a atras atenţia Gabriela Firea. Totodată, în cadrul acestui Comitet Executiv va fi abordat şi subiectul remanierii. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, de altfel, că a început evaluările la nivelul ministerelor.

Revenind la „taberele” din PSD, Constanţa rămâne fidelă lui Liviu Dragnea. Episodul fostului premier Mihai Tudose a fost de ajuns pentru organizaţia de la malul mării pentru a-şi găsi „calea”. Cu toate că preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, s-a abţinut de data aceasta de la a comenta conflictul Firea-Dragnea, parlamentarii constănţeni au transmis ferm: „vrem linişte, rufele se spală în familie”. „Îmi doresc să continue acest guvern, sunt miniştri cu care am început discuţiile pe anumite proiecte pentru judeţul Constanţa şi să mergem cu ele mai departe. Este vorba despre Spitalul regional, despre universitate multiculturală internaţională”, a declarat senatorul Nicolae Moga, care a mai opinat că, indiferent cine are dreptate în scandalul momentului, astfel de probleme „se discută în interiorul partidului”. „M-aţi văzut pe mine că mă cert cu X sau Y în public? Astfel de chestiuni se discută în interior, se vine cu argumente şi aşa mai departe”, a conchis Moga, care a făcut apel la „linişte”. La rândul său, senatorul Ştefan Miha a fost şi mai direct: „Eu ştiu că rufele se spală în familie. Pe noi ne-a susţinut partidul, am fost propuşi pe liste, listele au fost aprobate şi apoi am fost votaţi de populaţie... În cazul de faţă (scandalul Dragnea-Firea – n.r.), dacă erau epuizate toate căile de dialog în interiorul partidului, poate înţelegeam ieşirea în public. Dar nu cred că procedează corect (Gabriela Firea – n.r.)”. Întrebat dacă Firea ar trebui sancţionată pentru că duce războiul cu Dragnea în spaţiul public, Mihu a declarat: „Nu ştiu dacă ar trebui sancţionată... Dar ştiu că până ieri situaţia era bună, iar acum, dintr-o dată, lucrurile nu mai sunt bune. Cred că a intervenit un scurtcircuit în comunicare... Cred însă că există cale de dialog şi de remediere a situaţiei. Ar fi cel mai bine pentru liniştea partidului şi a guvernului, pentru liniştea a ceea ce avem de făcut la guvernare”, a mai spus Mihu. Şi deputatul PSD de Constanţa George Vişan consideră că disputa nu avea ce căuta în spaţiul public: „Discuţiile trebuiau să aibă loc în cadrul CEx”: Întrebat dacă cea care a dus scandalul în faţa opiniei publice - Gabriela Firea - ar trebui sancţionată, George Vişan a replicat: „La fel, sancţiunea se discută în interior. O astfel de situaţie nu face bine partidului”. Pe cine susţine în tot acest context? Este evident că pe Liviu Dragnea: „A fost ales în cadrul unui Congres. Sunt sute de mii de voturi la mijloc. Eu susţin pe cel care este ales statutar”.

De precizat că, vineri, Gabriela Firea a revenit cu o nouă luare de poziţie. De data aceasta, a transmis o scrisoare deschisă membrilor PSD şi susţinătorilor PSD, prin care a transmis că nu doreşte să divizeze partidul, că nu vrea să fie nici preşedintele PSD şi nici candidat la prezidenţiale. Dar, a arătat Firea, sunt probleme în partid! Iată scrisoarea deschisă a Gabrielei Firea:

”Scrisoare deschisă

Dragi colegi social-democrați, membri și simpatizanți ai PSD

Se încearcă în ultimele zile acreditarea în spațiul public a ideii că în partid are loc un război între Gabriela Firea și Liviu Dragnea, din care PSD nu are decât de pierdut. În realitate, lucrurile nu stau deloc așa, și voi încerca să explic de ce.

În primul rând, nu se pune problema ca cineva să aleagă între mine și Liviu Dragnea, și asta dintr-un motiv cât se poate de simplu: așa cum am mai spus-o de nenumărate ori, și o mai spun încă o dată, cu toată responsabilitatea, NU doresc să fiu președintele PSD. Nu îl critic pe președintele partidului pentru a-i lua locul și nici pentru a-l da afară din partid. Comitetul Executiv este cel care se va pronunta prin vot democratic.

NU doresc sa fiu desemnata candidat la Prezidentiale. Am vorbit serios cand am garantat continuarea proiectelor din Capitala Romaniei.

Nu sunt o dizidentă și nu urmăresc sub nicio formă scindarea sau slăbirea partidului! N-am făcut altceva decât să fiu sinceră și să spun public anumite lucruri pe care eu le consider nocive pentru partid în ansamblul său și pentru modul cum este perceput în societate.

Nu am adoptat o poziție de forță și nu am încercat să-mi impun punctul de vedere altfel decât cu forța argumentelor. Dacă demersul meu va rămâne fără rezultat, nu voi pleca din partid, nici pentru a mă alătura altei formațiuni nici pentru alte scopuri, ci voi rămâne în PSD, pentru că vreau să știe toată lumea că pentru mine calitatea de membru al acestui partid este mai importantă decât orice funcție politică sau administrativă. Refuz să iau în calcul excluderea mea din partid, pentru că încă mai sper că declarațiile tuturor colegilor mei cum că PSD este cea mai democratică formațiune nu sunt doar pentru a da bine la televizor.

Am fost toată viața mea un om de stânga. Provin dintr-o familie simplă și m-am obișnuit dintotdeauna să obțin prin muncă orice rezultat. De aceea am rămas fidelă valorilor social-democrației, indiferent de statutul meu social sau de situația materială. În urmă cu 6 ani am considerat că pot și trebuie să fac mai mult pentru valori precum solidaritatea socială, sănătatea, educația, familia, și am decis să mă alătur echipei Partidului Social Democrat, în slujba căruia mi-am pus energia, puterea de muncă, experiența, abilitățile, notorietatea.

Am avut un mandat de senator pe parcursul căruia consider că am confirmat încrederea care mi-a fost acordată, mi-am făcut datoria conștiincios, inclusiv ca membru în comisii speciale foarte dificile, „Roșia Montană” sau „Nana”, m-am numărat printre cei mai activi și eficienți comunicatori ai partidului, inclusiv în campaniile electorale care au urmat.

În calitate de parlamentar m-am luptat pentru administrația publică locală, promovând inițiative legislative menite să-i ajute pe cei aleși să-și facă datoria față de comunitățile lor, și am continuat să fac acest lucru și după ce am fost aleasă, la rândul meu, Primar General al Capitalei. Prin tot ce am solicitat, în acești doi ani, Guvernului și Parlamentului, nu am adus niciun fel de prejudiciu celorlalte unități administrativ teritoriale, ci dimpotrivă, le-am reprezentat și lor interesele, așa cum a fost în cazul compensărilor la bugetele locale, la Codul Administrativ sau în procesul de modificare a Legii achizițiilor publice.

Mi s-a reproșat, pe de o parte, că am ales calea răfuielii publice, în loc să spun ce am de spus în interiorul partidului, iar pe de altă parte, că am ales prost momentul acestei răzvrătiri, unii spunând că trebuia să mai aștept și să nu pun paie pe foc într-un context și-așa încărcat, iar alții că am tăcut mult prea mult timp, susținându-l necondiționat pe actualul președinte.

În primul rând, nu am ieșit cu niciun fel de declarații publice înainte de a epuiza toate căile statutare, în interiorul partidului, și de a mi se pune în cârcă, premeditat, decontul evenimentelor din 10 august, din Piața Victoriei. Ca să nu existe niciun fel de dubiu, condamn cu fermitate manifestările violente ale unor participanți la miting, care au fost la un pas să degenereze. Intervenția jandarmilor a fost, prin urmare, cât se poate de legitimă. Mai departe, dacă forțele de ordine au dat dovadă de exces de zel, dacă au folosit forța în mod nejustificat, sau nu, este treaba organelor de anchetă să stabilească și în niciun caz nu poate fi responsabilitatea mea, ci a ministrului de Interne. Dacă s-a greșit, să-și asume vina, dacă totul a fost minunat, să culeagă laurii.

Cât despre loialitate, aceasta este, cel puțin în cazul meu, o trăsătură fundamentală de caracter, dar nu cu orice preț și în orice condiții. Iar în cazul nostru concret, consider că este mult mai importantă loialitatea mea față de echipă sau de partid, în ansamblul său, decât față de un singur om, fie el și președintele Dragnea.

Nu în ultimul rând, mi-am pus și eu, așa cum cred că a făcut-o orice coleg de bună credință, întrebarea cum de am ajuns ca atât de mulți români să fie supărați pe noi? Și mă refer la oameni din România reală, nu de pe rețelele de socializare, unde manipularea este mult mai facilă. Cei din mediul rural ne reproșează că nu s-ar fi luat măsuri de prevenție pentru ca pesta porcină să nu-i lase fără animalele din bătătură, cei de la oraș sunt supărați din cauză că toate proiectele de infrastructură merg în pas de melc din cauza birocrației și a legislației ineficiente, și cu toții, fără deosebire, sunt dezamăgiți că, din nefericire, partidul care are în rândurile sale cei mai buni profesioniști în toate domeniile a propulsat în unele poziții importante oameni care nu ne fac cinste.

Am ajuns într-un punct în care, spun eu, nu se mai poate așa. O gândesc, cu siguranță, și alții, dar nu au considerat poate oportun să se exprime. Dar modul în care conducerea partidului s-a concentrat în mâinile unui singur om, care ia toate deciziile doar într-un grup restrâns de apropiați, unii nici măcar membri ai PSD, ignorând forurile statutare, nu ne poate duce decât într-o fundătură. De un an și jumătate nu facem altceva decât să reacționăm la atacurile adversarilor, concentrate pe teme colaterale, în loc să ne focusăm pe aplicarea programului de guvernare pentru care ne-au votat oamenii. Or fi răi dușmanii noștri, dar poate avem și noi o vină cât de mică.

Cred așadar că avem nevoie de o nouă abordare, în care conducerea partidului să aibă un dialog permanent cu toți vectorii săi, începând de la miniștri, deputați, senatori, continuând cu primari, președinți de Consilii Județene, consilieri locali și terminând cu președinții de organizații, pentru că numai în acest fel evităm situația actuală în care suntem decuplați de agenda reală a oamenilor.

De noi depinde dacă din această confruntare de idei vom ieși slăbiți sau întăriți, în funcție de disponibilitatea noastră, a tuturor, de a judeca lucrurile simplu, în funcție de interesul legitim al oamenilor, sau pe baza unor orgolii personale și scenarii cusute cu ață albă. Luarea mea de poziție ar putea reprezenta, așa cum s-au grăbit deja unii să profețească, o sinucidere politică, și mi-am asumat această variantă, sau, dimpotrivă, o șansă reală pentru Partidul Social Democrat de a demonstra că este principala forță politică a țării, o forță a Binelui, capabilă să ducă la bun sfârșit angajamentele pe care și le-a luat în fața oamenilor și să câștige următoarele bătălii electorale.

Așa să ne-ajute Dumnezeu!

Gabriela Firea”.

A.C.

sâmbătă, 8 septembrie 20184168
Comentarii

00m c(9 sep 23:33)
Firea a facut gcal in buc 169 lei ptr populatie iar noi la cta platim dublu --buc arata de 20 ori mai curat decit cta etc etc
03Sis(9 sep 19:37)
LINGAAAAAAIIIIIIIIII
14DRONA(9 sep 19:32)
JOS CLICA PSD-ISTA DE LA LIMANU. VREM PLAJA PENTRU POPOR. JOS CLANURILE PARAZITE.
05Porcheria(9 sep 15:37)
Alaturi si in laturi
15Stie eu(9 sep 14:52)
Psd a inventat boala cu porci iar dreacunea escroc cu mazare a kuat spaga pt inventie
35Albu Marian Lider(9 sep 10:06)
ATENTIE. BADESCU LAURENTIU. SLUGA PSD SI MANAJER LA AMBULANTA FURA DIN CONTRACTE INPREUNA CU IACOB MONICA DIR ECONOMICA. ANUL TRECIT A OMORIT O FEMEIE DE 31 ani. LA PUSCARIE CU EI. DNA SE AUDE ? POLITIA SE AUDE ?
316Constanteanu(9 sep 09:21)
jos mafia PSD in frunte cu Dragnea
13mishu 1(9 sep 00:32)
Va pup pe ciocane baijetzi
217Jean raresh(9 sep 00:02)
Bai Replica sinteti cel mai bun ziar local dar nu mai stergeti comentariile la Anca Belu! Lasati lumea sa-si zica pasurile mai ales ca in comuna situatia e cam maro!
19Brateanu(8 sep 22:49)
Parca eram cu Tudose sefu
217nae(8 sep 21:41)
porcul de stroe care ne-a vandut apa din aqvifer jidanilor i-l ciuguleste cu virful buzelor pe dracnea pe hemoroizi,drept rasplata ca nu ia taiat gatul in cazul tudose dar deja psdeul este istorie,cum un partid social intretine luxul caprelor regale,pe ce baza, loaza margareta nu acondus nici macar o gradinita,muiepesede
422Anti Hoti(8 sep 20:18)
Multa MUIE la toti membri PSD!
214Niste corupti(8 sep 19:26)
alaturi de seful coruptiei
329"Barbati" de kkt(8 sep 15:49)
cand vedeti ca femeia aia se lupta de una singura cu capcaunul de Dracnea , voi puteti dormi linistit noaptea ?Nevestele voastre ce zic ?
431Ce noutate domnule .(8 sep 13:50)
Cum mama dracului sa nu ii fie loiali lui zdragnea cand aceste lichele de constanta nu au facut altceva decat sa fure . Spunenine si noua ce au facut acesti paraziti pentru judet si pentru municipiul Constanta . Nimic , au ruinat . A ajuns Constanta la nivelu judetelor sarace .
36@jan(8 sep 12:45)
bai, daca totle tufi ... scrie macar corect romaneste.stiu, plua nu stiecarte, dar nu face sa cred ca plua ta a scris tu tu erai... in actiune in bunica-sa si fii-sa! deh, cratima nene!
628figurantul zilei(8 sep 12:43)
de ce scoateti comentariile de la figurantul zilei? va e teama de avalansa de comentarii negative la adresa primaritei belu care nu a facut aproape nimic in peste 6 ani de mandat? doua din putinele proiecte caminul cultural, canalizarea si gradinita cu program prelungit sunt ale domnului muresan care a fost un foarte bun primar pentru kogalniceanu! il vom vota pe muresan ptr ca neam saturat de talibani, de bani publici cheltuiti fara masura, de dezordine si murdarie pe strazile din comuna care put de gunoaie si nesimtire!!
330lucian56(8 sep 12:42)
PSD Constanta, a ales iar barca care ia ... apa.
429Marian(8 sep 11:48)
Toti o apa si un pamant. Ce prost am fost cand ma bucuram ca am scapat de Ponta..... Acum este de 10 ori mai rau. Repetentii astia ne-au bagat in......
87Dorin(8 sep 11:19)
Nu stiu si de fapt nimeni dintre noi habar nu au ce este de fapt acolo in ciorba pesede. Important este ca acolo,ca in fiecare partid din tara asta sa se faca ordine,in folosul romanilor. O democratie nu exista fara pluripartitism,asadar e normal ca fiecare partid sa-si faca ,,toaleta''' periodica,sa elimine chiar si sefi mari daca asa e bine pentru tara. Altfel,votam degeaba,fie cu dreapta sau stanga,nu conteaza. Cei alesi nu sunt genii,ei pot fi inlocuiti,ei nu sunt ca formulele din matematica ,nu sunt finite divine.Un partid fara miscari interne este ceva liniar,dictatorial,nu mai e partid
74mishu(8 sep 11:05)
Sunt un ghei ghei ghei sunt un ghei
102europeanu(8 sep 10:43)
spor la comentarii, eu nu mai pot scrie, sifilisul m-a doborit, bismutul nu-si mai face efectul.... PSD-ul e de vina, m-au muit de mau adus in halul asta. O singura dorinta ma am sa-mi dea muie pina in ultima clipa... Aoleoo, nu mai pot, muia mi-a venit de hac!
65mishu(8 sep 10:25)
daca stiti nigerieni studenti sa ii trimite ti la mine ca vreau sa i swg pe toti
516MUIEPSD(8 sep 10:19)
Sa ma pis in plosca lui si pe rufele si famiglia voastra de comunisti muncinosi si infractori!
185jan(8 sep 10:09)
DRAGULE DE SUB MINE SA O REGULAM PA MATA CI ZICI. IN RECT CRED SA II PLACA.SPUNEI CA O SA AJUN SI PE LA IA ASTAZI.MOMENTAN SINT LA BUNICATA SI LA FITA.
721o pla(8 sep 09:30)
Multa muie pesede, porc stroe, homo moga, fatalau ....muie de asemenea partidelor de securisti ca usr, muie lui ciolos, cap de lemn -iohannis cu iq cat greutatea unei furnici.
626Doru(8 sep 09:19)
Sobolanii rosii nu mai au adversari pe scena politica , drept urmare , se devoreaza intre ei ! Liberalii dorm pe malul istoriei si viseaza ciolane si ciolanele zemoase ...
620Tot alaturi de Dracnea(8 sep 09:17)
veti fi si la Poarta Alba !
520Ahhoi(8 sep 09:14)
Ah ce-mi place cum se canibalizeaza intre ei. Lupta pentru putere si ciolan ii face sa se ciondaneasca! Ahhh, ce-mi place !
375JAVRELE PNL-EPRE(8 sep 08:43)
Dihorul Venetic Homosexual de la Cotroceni Chiolhannis 6 Case Penale va fi suspendat si apoi DEMIS de Poporul Roman.Dihorii Activisti Neonazisti Hastago-PNL-epre se vor tavali in chinuri cand va disparea de la Cotroceni Dihorul pe invers Chiolhannis.
324Sobolanii(8 sep 08:15)
tot la sobolani trag.Si la ciolan.
528fart(8 sep 07:59)
Poza in costume traditionale imi face greata,amintindu-mi ca sunt din aceiasi natie cu astia...jud. Cta nu isi mai revine niciodata!
128,,,,,,,,,,,(8 sep 05:52)
lui Firea ii baga Nasu Becali limba in urechi sa dea cu hau ,,hau,de la stadion a plecat ,vrea nasu moca.
444vic(8 sep 05:19)
slugile de constanta sunt aproape de ciolan!
524pizda fricoasa Liviu(8 sep 02:14)
tace si asteapta.sunt 2 variante:fie totul e o vrajeala maxima sa mai uitam de escrocheriile facute,fie il are madamme Firea cu ceva la mana si nu-i vine lejer sa o ia la rost.Curva de tiliorman liv-jong-unu.
1132Gabitza da cu batul prin gard(8 sep 02:00)
Vai tuuuuu gabitza ce scrisoare deschisa ti-ai desfacut?! Colegele de la scoala de vara au adormit citind scrisoarea ta des....facuta! Oricum nu inteleg ele ce ai scris tu acolo.Daca le scriai ceva de posete,tocuri,toale si zorzoane fii sigura isi beleau ochii pe scrisoarea ta.Si se rugau si ele sa va ajute Dumnezeu sa va mai voteze mortii vreo doua mandate. Daca va mai rugati putin tot mortii va vor plati si pensiile speciale.
743Scoala de vara in calduri psd(8 sep 01:38)
Daca s-ar putea alipi judetul constanta de judetul teleorman. Sunt aceeasi oameni politici la nivel de iarba de SUB TALPA GASTII si care primesc voturi de la cei care stau aliniati la loc cu verdeata de unde asteapta sa-i cheme dragnea la vot. Plus ca mai sunt cateva vadane din videle care vor sa se imperecheze cu constanteni ca sa stea si ele moca la mare.
mai mult...Replica
18 noi 14:27ReplicaUnul dintre tablourile FURATE din Olanda, GĂSIT în Tulcea

Sâmbătă, 17 noiembrie a.c., două persoane, de cetățenie olandează, s-au prezentat la Amabasadă Olandei, din...347

18 noi 12:25ReplicaCine se ocupă de ghirlandele de sărbători pe străzile Constanţei!869
18 noi 16:11ReplicaREMANIERE GUVERNAMENTALĂ. Ce se întâmplă la Transporturi?!2100
17 noi 00:00ReplicaTerminalul sosiri de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, 'invadat' de şoareci

Bine aţi sosit la Constanţa! În faţa Gării Constanţa aveţi oricând ocazia să vă călcaţi pe picioare cu...2888

17 noi 13:48ReplicaMai multe familii din Constanţa, în FRIG şi fără apă caldă: 'Un Dorel sapă, patru se uită' VIDEO!2663
17 noi 13:48ReplicaPrimarul din Mangalia a anunţat că au fost montate băncuţe, rulouri de gazon şi se lucrează la staţiile de autobuz1992
17 noi 00:00ReplicaŞoferul URMĂRIT cu FOCURI de ARMĂ a dat BANI unui amic pentru a lua VINA asupra lui!

A fost prins şoferul care a fost urmărit cu focuri de armă de către poliţiştii constănţeni şi a intrat cu...2674

17 noi 00:00ReplicaA SĂRIT CU TOPORUL LA VECINUL SĂU! A SCĂPAT DE MOARTE PENTRU CĂ S-AU BĂGAT MARTORII!2633
17 noi 09:30ReplicaCe a pățit un client Flanco după ce a cumpărat de Black Friday un televizor!6754
17 noi 00:48ReplicaAngajata unui centru comercial din Constanţa, TERORIZATĂ de fostul IUBIT: “Mă urmăreşte şi vrea bani!”

O femeie din Constanţa susţine că trece prin clipe teribile de când s-a despărţit de iubit. Se pare că acesta nu...2406

17 noi 00:49ReplicaCurtea de Conturi se află în control la Primăria Mereni!1031
17 noi 00:00ReplicaCum s-a dat de gol un şofer BEAT în faţa poliţiştilor: A vrut să dea cu spatele şi… a pocnit o maşină!1243
Vremea
4° - 7.9° duminică, 18 noiembrie 2018
câțiva noriUmiditate: 100%
Vânt: 4.02 m/s din NNE
Presiune: 1035.78 milibari

Loto
6/4971417222848
5/40091016233635
joker4202425393
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 noi 14:31SportLituania, umilită de România cu scorul 3-0 în Liga Naţiunilor

Naţionala de fotbal a României a învins fără drept de apel formaţia Lituaniei, cu scorul de 3-0 (1-0), sâmbătă...395

16 noi 00:00SportRomânia U21 - Belgia U21 3-3, după un final magnific de meci al tricolorilor

România U21 și Belgia U21 au termina la egalitate, scor 3-3. "Tricolorii" au marcat de două ori în minutele de...824

16 noi 00:00SportCulisele afacerii Ianis Hagi. Cum spionau angajații Fiorentinei pentru impresarii lui Ianis

În miile de documente Football Leaks se află emailuri și contracte care arată că echipa care l-a cumpărat pe fiul...1436

16 noi 00:00SportAccidentare cumplită în handbalul feminin: Ana Maria Ţicu şi-a rupt mâna în meciul dintre SCM Craiova şi Minaur Baia Mare

SCM Craiova a învins Minaur Baia Mare cu 21-19, într-un meci din etapa a 10-a a Ligii Naţionale de handbal feminin,...550

Local
17 noi 12:30LocalInformare meteo: vreme deosebit de rece în toată ţara!

Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului la munte, precipitații slabe mixte...1200

17 noi 01:08LocalIncendiu la Valu lui Traian. Pompierii au intervenit!

Pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină în localitatea Valu lui Traian. Apelul la 112 a sosit după...1506

17 noi 01:05LocalMFP: Obligaţiile fiscale achitate până la 15 decembrie se reduc cu 10% sau 5%

Persoanele fizice care au depus Declaraţia Unică până la 31 iulie 2018 şi îşi achită integral obligaţiile...355

17 noi 23:49LocalBilanț la DNA: Zeci de inculpați, cercetați pentru corupție într-o singură lună

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) transmite că în luna octombrie au fost condamnaţi în dosare de corupţie...388

17 noi 01:03LocalExerciţiu româno-american de apărare chimică, biologică, radiologică şi nucleară

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a organizat primul exerciţiu comun de apărare chimică, biologică,...269

17 noi 01:02LocalAcțiuni ale Poliției Locale constănțene privind ordinea și liniștea publică

În ziua de 15 noiembrie a.c., polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, au...478

17 noi 00:12LocalPERCHEZIŢII la CONSTANŢA la contrabandişti de ŢIGĂRI

Poliţiştii din Constanța au ridicat peste 126.000 de țigarete de contrabandă, în urma a 10 percheziții...2033

17 noi 00:12LocalALERTĂ! Ciclonul mediteranean lovește Dobrogea!

Vremea rea a pus stăpânire pe România! În Dobrogea, temperaturile sunt foarte scăzute, iar mercurul în termometre...5434

17 noi 01:02LocalScutere electrice, reţinute de inspectorii vamali

Inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa sud, în data de 15 noiembrie 2018 urmare...480

17 noi 00:22LocalVin ninsorile! Compania de Drumuri a scos utilajele pe autostradă

Având în vedere prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru acest sfârșit de săptămână, care...1988

Politică
17 noi 00:59PoliticăAnchetă DIICOT pe finanţarea #REZIST: ALDE, mesaj incendiar pentru cei acuzaţi că au primit bani de la Soros

Ancheta DIICOT în cazul finanţării mişcării #rezist şi a unor ONG-uri implicate în organizarea protestelor...421

17 noi 01:00PoliticăNegoiţă: Dacă Guvernul va stabili ca 43% din impozitul pe venit să se repartizeze bugetelor locale, ajungem în fiasco

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Robert Negoiţă, şi preşedintele executiv AMR, Ilie Bolojan, au...355

17 noi 18:37PoliticăOperațiunea remanierea: Cine pleacă și cine rămâne în Guvernul Dăncilă

Social-democraţii se vor reuni într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD luni, 19 noiembrie, de...939

17 noi 01:01PoliticăReacție furtunoasă după declarațiile lui Tudorel Toader - O asociație de procurori iese la atac: „Recomandările MCV nu sunt opționale“

Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor apreciază obiectivitatea și integritatea raportului MCV...340

17 noi 01:04PoliticăCondamnări în primă instanță în dosarul ANRP: Horia Georgescu și Ingrid Mocanu - 4 ani de închisoare

Curtea de Apel București a dat, miercuri, primele sentințe în dosarul retrocedărilor de la ANRP. Fostul șef ANI,...509

17 noi 01:04PoliticăFlorin Iordache: Este incorect ca intrarea României în Schengen să fie condiţionată de MCV

Social-democratul Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că este...380

17 noi 00:02PoliticăEcaterina Andronescu este noul ministru al Educaţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru numirea Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al...1010

17 noi 01:06PoliticăGheorghe Ștefan, zis Pinalti, a fost eliberat din închisoare după cinci luni de detenție

Gheorghe Ştefan, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, a fost eliberat condiţionat joi, 15 noiembrie, prin...431

17 noi 23:53PoliticăConcurs de angajare organizat de Primăria Constanța pentru ocuparea unor funcții publice

Primăria municipiului Constanța pune la bătaie câteva posturi vacante, în vederea ocupării unor funcţii publice...745

17 noi 23:52PoliticăLeonard Tănase, de la ALDE Mangalia, va intra la vot pentru validarea mandatului de consilier județean

Consiliul Judeţean Constanţa a fost convocat în şedinţă ordinară, pe data de 26.11.2018, pentru a supune la vot...747

Monden
17 noi 00:00MondenCe spune Iulia Albu despre ținuta purtată de Carmen Iohannis la Paris. „Ne putem aștepta la multe gafe de acum încolo”

Iulia Albu a comentat ținuta purtată de prima doamnă a României, carmen Iohannis, în timpul vizitei în Franța....342

17 noi 00:00MondenINNA a strălucit pe covorul roșu de la Latin Grammy Awards, alături de Luis Fonsi, J Balvin și Maluma

Toată munca și pasiunea pentru muzică a INNEI au făcut din ea unul dintre cei mai apreciați artiști ai lumii,...293

17 noi 00:00MondenCher și Tom Cruise au fost împreună. De ce s-au despărțit

Ea are 72 de ani şi este una dintre divele absolute ale anilor 60-70. El are 56 de ani şi este unul dintre cei mai...299

17 noi 00:00MondenNicole Cherry nu mai este singură. Cum arată bărbatul care a cucerit-o

Nicole Cherry trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de bărbatul care a reușit să o cucerească. Artista...285

17 noi 00:00MondenReacția lui Carla’s Dreams atunci când Corina Bud a vrut să îl sărute în public

Zilele trecute, Corina s-a făcut din nou remarcată, la Elle Style Awards 2018, printr-o ținută inedită și nu...368

17 noi 00:00MondenElena Ionescu, în rochia de mireasă la trei luni după ce a născut

Elena Ionescu a devenit mamă în urmă cu trei luni, iar acum a îmbrăcat rochia de mireasă. Nu în fața altarului,...262

17 noi 00:00MondenDelia s-a îmbrăcat în culori fondante și a făcut show printre acadele, la Sala Palatului

Delia a “ocupat” Sala Palatului înaintea colegilor săi de la “X Factor”, Horia Brenciu și Ștefan Bănică...254

17 noi 00:24MondenMiss România, primele declarații despre iubit. Cea mai frumoasă femeie din lume s-a îndrăgostit

Ioana Filimon, Miss Global of the World, a povestit la Antena Stars cum a reuşit să câştige acest concurs, dar şi...313

17 noi 00:00MondenKim Porter, fosta iubită a rapperului P. Diddy, a fost găsită moartă. Era mama a trei copii

Kim Porter, fosta iubită a rapperului P. Diddy, a fost găsită moartă, joi, în locuința ei din Los Angeles....272

17 noi 00:00MondenO pictură de David Hockney, vândută la licitaţie cu 90,3 milioane de dolari, un record pentru un artist în viaţă

O pânză semnată de pictorul britanic David Hockney a fost vândută joi cu 90,3 milioane de dolari în doar nouă...260

Mapamond
17 noi 00:00MapamondPE cere un control mai strict al exporturilor de arme; România, printre ţările care nu aplică eficient acest control

Parlamentul European le cere statelor membre ale Uniunii Europene să instituie un control mai strict al exporturilor de...212

17 noi 00:00MapamondRaportor ONU: Guvernul britanic se află într-o „stare de negare“ în privinţa sărăciei şi a impactului Brexit-ului

Guvernul britanic se află într-o 'stare de negare' în privinţa creşterii ratei de sărăcie şi nu a examinat...226

17 noi 00:00MapamondGermania: Horst Seehofer anunţă că se va retrage de la conducerea CSU la 19 ianuarie anul viitor

Ministrul de interne al Germaniei, Horst Seehofer, intenţionează să se retragă de la conducerea Uniunii Creştin...205

17 noi 00:00MapamondItalia: Un nou proces împotriva lui Silvio Berlusconi în legătură cu petrecerile „bunga-bunga“

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, în vârstă de 82 de ani, deja inculpat în cadrul mai multor procese, a fost...221

17 noi 00:00MapamondEstonia se alătură statelor care refuză să adere la pactul ONU privind migraţia

Estonia s-a alăturat joi ţărilor care refuză să adere la pactul ONU privind migraţia, după ce executivul de la...229

17 noi 00:00MapamondPhenianul afirmă că a testat o armă de „înaltă tehnologie“

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat testarea unei noi arme "de înaltă tehnologie", transmite vineri AFP,...238

17 noi 00:00MapamondJulian Assange a fost inculpat în Statele Unite

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, care a publicat în 2010 numeroase documente secrete americane, a fost inculpat...210

17 noi 00:00MapamondTheresa May: Proiectul de acord privind Brexit-ul este "cel mai bun pentru ţara mea"

Şefa guvernului de la Londra, Theresa May, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă în Downing Street, că...215

17 noi 00:00MapamondPeste 1.500 de migranţi ai caravanei au ajuns la graniţa Mexicului cu SUA

Mai mult de 1.500 de migranţi din America Centrală au sosit joi în oraşul mexican Tijuana, la graniţa cu Statele...229

17 noi 17:01MapamondNumărul militarilor americani în Europa reflectă dorinţa Washingtonului de a controla UE

Numărul de militari şi echipamente americane în Europa relevă faptul că Washingtonul doreşte să aibă controlul...255

Sănătate
15 noi 17:21SănătateFundaţia Baylor Marea Neagră nu a primit autorizarea privind transportul medicamentelor în regim de scutire de la plata TVA

Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța are misiunea prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase,...617

15 noi 00:06SănătateConstănțenii își pot testa GRATUIT glicemia, în mai multe puncte din oraș

Diabetul reprezintă, din nefericire, una dintre cele mai răspândite boli la nivel mondial. Numai la noi în țară...498

13 noi 21:24SănătateAparatură modernă pentru Neonatologia Spitalului Medgidia

Organizația Salvați Copiii cu sprijnul DP World Constanța dotează secția de neonatologie din cadrul Spitalului...704

13 noi 21:27SănătateA FOST REDESCHISĂ SECȚIA DE BALNEOFIZIOTERAPIE DIN CADRUL POLICLINICII 2

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța anunță că din această...1932

10 noi 00:00SănătateMesaj de condoleanțe

...816

10 noi 21:28SănătateCabinetele stomatologice nu dispar de la parterul blocurilor

Medicii dentiști au motive să răsufle ușurați: două prevederi legale privind condițiile de funcționare a...1765

10 noi 00:09SănătateAlte acuzații ȘOCANTE: după două foarfece, chirurgul de la Spitalul Militar ar fi UITAT și gheme de ațe de sutură în altă pacientă!

La începutul acestei săptămâni, în spațiul public, au apărut acuzații extrem de grave la adresa dr. Gheorghe...3702

10 noi 00:11SănătateDOLIU în lumea medicală! A murit un apreciat medic oncolog!

Doliu în lumea medicală. Apreciatul medic oncolog Cristian Davidescu s-a stins din viață, anunțul fiind făcut de...2148

7 noi 00:06SănătateOncologul Meral Gunaldi vine sâmbătă în Constanța pentru a oferi, GRATUIT, a doua opinie medicală!

Profesorul Meral Gunaldi, unul dintre cei mai reputați doctori specializați în oncologie pentru adulţi din Turcia,...954

6 noi 00:36SănătateRomânia va avea un Registru Național al Cancerului la Copil. Iată ce informații va cuprinde!

Asociația Dăruiește Aripi, în parteneriat și în beneficiul Societății Române de Onco-Hematologie Pediatrică,...668