rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

PARLAMENTARII PSD DE CONSTANŢA, ALĂTURI DE LIVIU DRAGNEA

Ape tulburi în PSD. Luna septembrie a debutat cu un Comitet Executiv în cadrul căruia trebuia să se discute despre performanţele ori nereuşitele miniştrilor, însă atenţia a fost deturnată de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a cerut nici mai mult nici mai puţin decât demisia ministrului de Interne, Carmen Dan. Firea a intrat în conflict cu Liviu Dragnea, purtând discuţiile mai departe de şedinţa desfăşurată la Neptun: au urmat o serie de declaraţii fulminante şi acuzaţii fără perdea la adresa liderului PSD. În replică, Dragnea preferă să evite subiectul Firea.

Se conturează deja taberele: cea care îi dă dreptate Gabrielei Firea şi cea care îl susţine pe Liviu Dragnea. Alături de primarul general s-au poziţionat la vedere organizaţia PSD Ilfov (aşa cum era de aşteptat), un parlamentar PSD de Bucureşti, fostul premier Mihai Tudose.

Alături de Liviu Dragnea par a fi toţi ceilalţi lideri ai partidului, parlamentarii etc. Urmează însă un nou CEx, din câte se pare peste două săptămâni, când ar urma să fie reluate discuţiile pe seama problemelor din partid asupra cărora a atras atenţia Gabriela Firea. Totodată, în cadrul acestui Comitet Executiv va fi abordat şi subiectul remanierii. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, de altfel, că a început evaluările la nivelul ministerelor.

Revenind la „taberele” din PSD, Constanţa rămâne fidelă lui Liviu Dragnea. Episodul fostului premier Mihai Tudose a fost de ajuns pentru organizaţia de la malul mării pentru a-şi găsi „calea”. Cu toate că preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, s-a abţinut de data aceasta de la a comenta conflictul Firea-Dragnea, parlamentarii constănţeni au transmis ferm: „vrem linişte, rufele se spală în familie”. „Îmi doresc să continue acest guvern, sunt miniştri cu care am început discuţiile pe anumite proiecte pentru judeţul Constanţa şi să mergem cu ele mai departe. Este vorba despre Spitalul regional, despre universitate multiculturală internaţională”, a declarat senatorul Nicolae Moga, care a mai opinat că, indiferent cine are dreptate în scandalul momentului, astfel de probleme „se discută în interiorul partidului”. „M-aţi văzut pe mine că mă cert cu X sau Y în public? Astfel de chestiuni se discută în interior, se vine cu argumente şi aşa mai departe”, a conchis Moga, care a făcut apel la „linişte”. La rândul său, senatorul Ştefan Miha a fost şi mai direct: „Eu ştiu că rufele se spală în familie. Pe noi ne-a susţinut partidul, am fost propuşi pe liste, listele au fost aprobate şi apoi am fost votaţi de populaţie... În cazul de faţă (scandalul Dragnea-Firea – n.r.), dacă erau epuizate toate căile de dialog în interiorul partidului, poate înţelegeam ieşirea în public. Dar nu cred că procedează corect (Gabriela Firea – n.r.)”. Întrebat dacă Firea ar trebui sancţionată pentru că duce războiul cu Dragnea în spaţiul public, Mihu a declarat: „Nu ştiu dacă ar trebui sancţionată... Dar ştiu că până ieri situaţia era bună, iar acum, dintr-o dată, lucrurile nu mai sunt bune. Cred că a intervenit un scurtcircuit în comunicare... Cred însă că există cale de dialog şi de remediere a situaţiei. Ar fi cel mai bine pentru liniştea partidului şi a guvernului, pentru liniştea a ceea ce avem de făcut la guvernare”, a mai spus Mihu. Şi deputatul PSD de Constanţa George Vişan consideră că disputa nu avea ce căuta în spaţiul public: „Discuţiile trebuiau să aibă loc în cadrul CEx”: Întrebat dacă cea care a dus scandalul în faţa opiniei publice - Gabriela Firea - ar trebui sancţionată, George Vişan a replicat: „La fel, sancţiunea se discută în interior. O astfel de situaţie nu face bine partidului”. Pe cine susţine în tot acest context? Este evident că pe Liviu Dragnea: „A fost ales în cadrul unui Congres. Sunt sute de mii de voturi la mijloc. Eu susţin pe cel care este ales statutar”.

De precizat că, vineri, Gabriela Firea a revenit cu o nouă luare de poziţie. De data aceasta, a transmis o scrisoare deschisă membrilor PSD şi susţinătorilor PSD, prin care a transmis că nu doreşte să divizeze partidul, că nu vrea să fie nici preşedintele PSD şi nici candidat la prezidenţiale. Dar, a arătat Firea, sunt probleme în partid! Iată scrisoarea deschisă a Gabrielei Firea:

”Scrisoare deschisă

Dragi colegi social-democrați, membri și simpatizanți ai PSD

Se încearcă în ultimele zile acreditarea în spațiul public a ideii că în partid are loc un război între Gabriela Firea și Liviu Dragnea, din care PSD nu are decât de pierdut. În realitate, lucrurile nu stau deloc așa, și voi încerca să explic de ce.

În primul rând, nu se pune problema ca cineva să aleagă între mine și Liviu Dragnea, și asta dintr-un motiv cât se poate de simplu: așa cum am mai spus-o de nenumărate ori, și o mai spun încă o dată, cu toată responsabilitatea, NU doresc să fiu președintele PSD. Nu îl critic pe președintele partidului pentru a-i lua locul și nici pentru a-l da afară din partid. Comitetul Executiv este cel care se va pronunta prin vot democratic.

NU doresc sa fiu desemnata candidat la Prezidentiale. Am vorbit serios cand am garantat continuarea proiectelor din Capitala Romaniei.

Nu sunt o dizidentă și nu urmăresc sub nicio formă scindarea sau slăbirea partidului! N-am făcut altceva decât să fiu sinceră și să spun public anumite lucruri pe care eu le consider nocive pentru partid în ansamblul său și pentru modul cum este perceput în societate.

Nu am adoptat o poziție de forță și nu am încercat să-mi impun punctul de vedere altfel decât cu forța argumentelor. Dacă demersul meu va rămâne fără rezultat, nu voi pleca din partid, nici pentru a mă alătura altei formațiuni nici pentru alte scopuri, ci voi rămâne în PSD, pentru că vreau să știe toată lumea că pentru mine calitatea de membru al acestui partid este mai importantă decât orice funcție politică sau administrativă. Refuz să iau în calcul excluderea mea din partid, pentru că încă mai sper că declarațiile tuturor colegilor mei cum că PSD este cea mai democratică formațiune nu sunt doar pentru a da bine la televizor.

Am fost toată viața mea un om de stânga. Provin dintr-o familie simplă și m-am obișnuit dintotdeauna să obțin prin muncă orice rezultat. De aceea am rămas fidelă valorilor social-democrației, indiferent de statutul meu social sau de situația materială. În urmă cu 6 ani am considerat că pot și trebuie să fac mai mult pentru valori precum solidaritatea socială, sănătatea, educația, familia, și am decis să mă alătur echipei Partidului Social Democrat, în slujba căruia mi-am pus energia, puterea de muncă, experiența, abilitățile, notorietatea.

Am avut un mandat de senator pe parcursul căruia consider că am confirmat încrederea care mi-a fost acordată, mi-am făcut datoria conștiincios, inclusiv ca membru în comisii speciale foarte dificile, „Roșia Montană” sau „Nana”, m-am numărat printre cei mai activi și eficienți comunicatori ai partidului, inclusiv în campaniile electorale care au urmat.

În calitate de parlamentar m-am luptat pentru administrația publică locală, promovând inițiative legislative menite să-i ajute pe cei aleși să-și facă datoria față de comunitățile lor, și am continuat să fac acest lucru și după ce am fost aleasă, la rândul meu, Primar General al Capitalei. Prin tot ce am solicitat, în acești doi ani, Guvernului și Parlamentului, nu am adus niciun fel de prejudiciu celorlalte unități administrativ teritoriale, ci dimpotrivă, le-am reprezentat și lor interesele, așa cum a fost în cazul compensărilor la bugetele locale, la Codul Administrativ sau în procesul de modificare a Legii achizițiilor publice.

Mi s-a reproșat, pe de o parte, că am ales calea răfuielii publice, în loc să spun ce am de spus în interiorul partidului, iar pe de altă parte, că am ales prost momentul acestei răzvrătiri, unii spunând că trebuia să mai aștept și să nu pun paie pe foc într-un context și-așa încărcat, iar alții că am tăcut mult prea mult timp, susținându-l necondiționat pe actualul președinte.

În primul rând, nu am ieșit cu niciun fel de declarații publice înainte de a epuiza toate căile statutare, în interiorul partidului, și de a mi se pune în cârcă, premeditat, decontul evenimentelor din 10 august, din Piața Victoriei. Ca să nu existe niciun fel de dubiu, condamn cu fermitate manifestările violente ale unor participanți la miting, care au fost la un pas să degenereze. Intervenția jandarmilor a fost, prin urmare, cât se poate de legitimă. Mai departe, dacă forțele de ordine au dat dovadă de exces de zel, dacă au folosit forța în mod nejustificat, sau nu, este treaba organelor de anchetă să stabilească și în niciun caz nu poate fi responsabilitatea mea, ci a ministrului de Interne. Dacă s-a greșit, să-și asume vina, dacă totul a fost minunat, să culeagă laurii.

Cât despre loialitate, aceasta este, cel puțin în cazul meu, o trăsătură fundamentală de caracter, dar nu cu orice preț și în orice condiții. Iar în cazul nostru concret, consider că este mult mai importantă loialitatea mea față de echipă sau de partid, în ansamblul său, decât față de un singur om, fie el și președintele Dragnea.

Nu în ultimul rând, mi-am pus și eu, așa cum cred că a făcut-o orice coleg de bună credință, întrebarea cum de am ajuns ca atât de mulți români să fie supărați pe noi? Și mă refer la oameni din România reală, nu de pe rețelele de socializare, unde manipularea este mult mai facilă. Cei din mediul rural ne reproșează că nu s-ar fi luat măsuri de prevenție pentru ca pesta porcină să nu-i lase fără animalele din bătătură, cei de la oraș sunt supărați din cauză că toate proiectele de infrastructură merg în pas de melc din cauza birocrației și a legislației ineficiente, și cu toții, fără deosebire, sunt dezamăgiți că, din nefericire, partidul care are în rândurile sale cei mai buni profesioniști în toate domeniile a propulsat în unele poziții importante oameni care nu ne fac cinste.

Am ajuns într-un punct în care, spun eu, nu se mai poate așa. O gândesc, cu siguranță, și alții, dar nu au considerat poate oportun să se exprime. Dar modul în care conducerea partidului s-a concentrat în mâinile unui singur om, care ia toate deciziile doar într-un grup restrâns de apropiați, unii nici măcar membri ai PSD, ignorând forurile statutare, nu ne poate duce decât într-o fundătură. De un an și jumătate nu facem altceva decât să reacționăm la atacurile adversarilor, concentrate pe teme colaterale, în loc să ne focusăm pe aplicarea programului de guvernare pentru care ne-au votat oamenii. Or fi răi dușmanii noștri, dar poate avem și noi o vină cât de mică.

Cred așadar că avem nevoie de o nouă abordare, în care conducerea partidului să aibă un dialog permanent cu toți vectorii săi, începând de la miniștri, deputați, senatori, continuând cu primari, președinți de Consilii Județene, consilieri locali și terminând cu președinții de organizații, pentru că numai în acest fel evităm situația actuală în care suntem decuplați de agenda reală a oamenilor.

De noi depinde dacă din această confruntare de idei vom ieși slăbiți sau întăriți, în funcție de disponibilitatea noastră, a tuturor, de a judeca lucrurile simplu, în funcție de interesul legitim al oamenilor, sau pe baza unor orgolii personale și scenarii cusute cu ață albă. Luarea mea de poziție ar putea reprezenta, așa cum s-au grăbit deja unii să profețească, o sinucidere politică, și mi-am asumat această variantă, sau, dimpotrivă, o șansă reală pentru Partidul Social Democrat de a demonstra că este principala forță politică a țării, o forță a Binelui, capabilă să ducă la bun sfârșit angajamentele pe care și le-a luat în fața oamenilor și să câștige următoarele bătălii electorale.

Așa să ne-ajute Dumnezeu!

Gabriela Firea”.

A.C.

sâmbătă, 8 septembrie 20184213
Comentarii

00m c(9 sep 23:33)
Firea a facut gcal in buc 169 lei ptr populatie iar noi la cta platim dublu --buc arata de 20 ori mai curat decit cta etc etc
03Sis(9 sep 19:37)
LINGAAAAAAIIIIIIIIII
14DRONA(9 sep 19:32)
JOS CLICA PSD-ISTA DE LA LIMANU. VREM PLAJA PENTRU POPOR. JOS CLANURILE PARAZITE.
05Porcheria(9 sep 15:37)
Alaturi si in laturi
15Stie eu(9 sep 14:52)
Psd a inventat boala cu porci iar dreacunea escroc cu mazare a kuat spaga pt inventie
35Albu Marian Lider(9 sep 10:06)
ATENTIE. BADESCU LAURENTIU. SLUGA PSD SI MANAJER LA AMBULANTA FURA DIN CONTRACTE INPREUNA CU IACOB MONICA DIR ECONOMICA. ANUL TRECIT A OMORIT O FEMEIE DE 31 ani. LA PUSCARIE CU EI. DNA SE AUDE ? POLITIA SE AUDE ?
316Constanteanu(9 sep 09:21)
jos mafia PSD in frunte cu Dragnea
13mishu 1(9 sep 00:32)
Va pup pe ciocane baijetzi
217Jean raresh(9 sep 00:02)
Bai Replica sinteti cel mai bun ziar local dar nu mai stergeti comentariile la Anca Belu! Lasati lumea sa-si zica pasurile mai ales ca in comuna situatia e cam maro!
19Brateanu(8 sep 22:49)
Parca eram cu Tudose sefu
217nae(8 sep 21:41)
porcul de stroe care ne-a vandut apa din aqvifer jidanilor i-l ciuguleste cu virful buzelor pe dracnea pe hemoroizi,drept rasplata ca nu ia taiat gatul in cazul tudose dar deja psdeul este istorie,cum un partid social intretine luxul caprelor regale,pe ce baza, loaza margareta nu acondus nici macar o gradinita,muiepesede
422Anti Hoti(8 sep 20:18)
Multa MUIE la toti membri PSD!
214Niste corupti(8 sep 19:26)
alaturi de seful coruptiei
329"Barbati" de kkt(8 sep 15:49)
cand vedeti ca femeia aia se lupta de una singura cu capcaunul de Dracnea , voi puteti dormi linistit noaptea ?Nevestele voastre ce zic ?
431Ce noutate domnule .(8 sep 13:50)
Cum mama dracului sa nu ii fie loiali lui zdragnea cand aceste lichele de constanta nu au facut altceva decat sa fure . Spunenine si noua ce au facut acesti paraziti pentru judet si pentru municipiul Constanta . Nimic , au ruinat . A ajuns Constanta la nivelu judetelor sarace .
36@jan(8 sep 12:45)
bai, daca totle tufi ... scrie macar corect romaneste.stiu, plua nu stiecarte, dar nu face sa cred ca plua ta a scris tu tu erai... in actiune in bunica-sa si fii-sa! deh, cratima nene!
628figurantul zilei(8 sep 12:43)
de ce scoateti comentariile de la figurantul zilei? va e teama de avalansa de comentarii negative la adresa primaritei belu care nu a facut aproape nimic in peste 6 ani de mandat? doua din putinele proiecte caminul cultural, canalizarea si gradinita cu program prelungit sunt ale domnului muresan care a fost un foarte bun primar pentru kogalniceanu! il vom vota pe muresan ptr ca neam saturat de talibani, de bani publici cheltuiti fara masura, de dezordine si murdarie pe strazile din comuna care put de gunoaie si nesimtire!!
330lucian56(8 sep 12:42)
PSD Constanta, a ales iar barca care ia ... apa.
429Marian(8 sep 11:48)
Toti o apa si un pamant. Ce prost am fost cand ma bucuram ca am scapat de Ponta..... Acum este de 10 ori mai rau. Repetentii astia ne-au bagat in......
87Dorin(8 sep 11:19)
Nu stiu si de fapt nimeni dintre noi habar nu au ce este de fapt acolo in ciorba pesede. Important este ca acolo,ca in fiecare partid din tara asta sa se faca ordine,in folosul romanilor. O democratie nu exista fara pluripartitism,asadar e normal ca fiecare partid sa-si faca ,,toaleta''' periodica,sa elimine chiar si sefi mari daca asa e bine pentru tara. Altfel,votam degeaba,fie cu dreapta sau stanga,nu conteaza. Cei alesi nu sunt genii,ei pot fi inlocuiti,ei nu sunt ca formulele din matematica ,nu sunt finite divine.Un partid fara miscari interne este ceva liniar,dictatorial,nu mai e partid
74mishu(8 sep 11:05)
Sunt un ghei ghei ghei sunt un ghei
102europeanu(8 sep 10:43)
spor la comentarii, eu nu mai pot scrie, sifilisul m-a doborit, bismutul nu-si mai face efectul.... PSD-ul e de vina, m-au muit de mau adus in halul asta. O singura dorinta ma am sa-mi dea muie pina in ultima clipa... Aoleoo, nu mai pot, muia mi-a venit de hac!
65mishu(8 sep 10:25)
daca stiti nigerieni studenti sa ii trimite ti la mine ca vreau sa i swg pe toti
516MUIEPSD(8 sep 10:19)
Sa ma pis in plosca lui si pe rufele si famiglia voastra de comunisti muncinosi si infractori!
185jan(8 sep 10:09)
DRAGULE DE SUB MINE SA O REGULAM PA MATA CI ZICI. IN RECT CRED SA II PLACA.SPUNEI CA O SA AJUN SI PE LA IA ASTAZI.MOMENTAN SINT LA BUNICATA SI LA FITA.
721o pla(8 sep 09:30)
Multa muie pesede, porc stroe, homo moga, fatalau ....muie de asemenea partidelor de securisti ca usr, muie lui ciolos, cap de lemn -iohannis cu iq cat greutatea unei furnici.
626Doru(8 sep 09:19)
Sobolanii rosii nu mai au adversari pe scena politica , drept urmare , se devoreaza intre ei ! Liberalii dorm pe malul istoriei si viseaza ciolane si ciolanele zemoase ...
620Tot alaturi de Dracnea(8 sep 09:17)
veti fi si la Poarta Alba !
520Ahhoi(8 sep 09:14)
Ah ce-mi place cum se canibalizeaza intre ei. Lupta pentru putere si ciolan ii face sa se ciondaneasca! Ahhh, ce-mi place !
375JAVRELE PNL-EPRE(8 sep 08:43)
Dihorul Venetic Homosexual de la Cotroceni Chiolhannis 6 Case Penale va fi suspendat si apoi DEMIS de Poporul Roman.Dihorii Activisti Neonazisti Hastago-PNL-epre se vor tavali in chinuri cand va disparea de la Cotroceni Dihorul pe invers Chiolhannis.
324Sobolanii(8 sep 08:15)
tot la sobolani trag.Si la ciolan.
528fart(8 sep 07:59)
Poza in costume traditionale imi face greata,amintindu-mi ca sunt din aceiasi natie cu astia...jud. Cta nu isi mai revine niciodata!
128,,,,,,,,,,,(8 sep 05:52)
lui Firea ii baga Nasu Becali limba in urechi sa dea cu hau ,,hau,de la stadion a plecat ,vrea nasu moca.
444vic(8 sep 05:19)
slugile de constanta sunt aproape de ciolan!
524pizda fricoasa Liviu(8 sep 02:14)
tace si asteapta.sunt 2 variante:fie totul e o vrajeala maxima sa mai uitam de escrocheriile facute,fie il are madamme Firea cu ceva la mana si nu-i vine lejer sa o ia la rost.Curva de tiliorman liv-jong-unu.
1132Gabitza da cu batul prin gard(8 sep 02:00)
Vai tuuuuu gabitza ce scrisoare deschisa ti-ai desfacut?! Colegele de la scoala de vara au adormit citind scrisoarea ta des....facuta! Oricum nu inteleg ele ce ai scris tu acolo.Daca le scriai ceva de posete,tocuri,toale si zorzoane fii sigura isi beleau ochii pe scrisoarea ta.Si se rugau si ele sa va ajute Dumnezeu sa va mai voteze mortii vreo doua mandate. Daca va mai rugati putin tot mortii va vor plati si pensiile speciale.
743Scoala de vara in calduri psd(8 sep 01:38)
Daca s-ar putea alipi judetul constanta de judetul teleorman. Sunt aceeasi oameni politici la nivel de iarba de SUB TALPA GASTII si care primesc voturi de la cei care stau aliniati la loc cu verdeata de unde asteapta sa-i cheme dragnea la vot. Plus ca mai sunt cateva vadane din videle care vor sa se imperecheze cu constanteni ca sa stea si ele moca la mare.
mai mult...Replica
16 feb 01:04ReplicaFINALA de la Doha: Simona Halep, învinsă în trei seturi de Elise Mertens

Simona Halep dispută finala turneului de la Doha împotriva Elisei Mertens. Primul set a fost adjudecat de Simona cu...1597

16 feb 01:13ReplicaATENȚIE! Au fost depistate noi cazuri de prezență a unei bacterii la produsul file de somon afumat1033
16 feb 14:12ReplicaCât plătește Primăria Constanța pentru ca o firmă să 'admire' cum se prăbușește strada Traian2513
16 feb 11:02ReplicaVILĂ din MANGALIA, SPARTĂ de HOȚI: au furat în valoare de 10.000 lei!

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...2836

16 feb 11:00ReplicaRemorcher cuprins de FLĂCĂRI, în portul Constanța! VIDEO1202
16 feb 15:56ReplicaBărbat condamnat la închisoare pentru violențe, depistat de Poliția Locală într-un autobuz RATC. VIDEO2478
16 feb 00:00ReplicaFăgădău: Înțeleg îngrijorarea cu privire la onestitatea și moralitatea actualului primar; nu am nimic de ascuns

S-a făcut mult tam-tam (pe bună dreptate) pe subiectul condamnării lui Radu Mazăre, în dosarul retrocedărilor,...1869

16 feb 00:00ReplicaREALITATE VIRTUALĂ și ROBOTICĂ MEDICALĂ pentru tratarea copiilor de la Sanatoriul Balnear Techirghiol1117
16 feb 00:00ReplicaFostul primar din Cernavodă, Gheorghe Hânsă a contestat decizia de condamnare1640
16 feb 00:00ReplicaCRIMĂ ORIBILĂ DESCOPERITĂ DE UN CÂINE DE URMĂ, LA CONSTANȚA!

Peste 100 de cazuri rezolvate cu ajutorul lui, de la violuri, până la dispariții, tâlhării și crime. Este vorba...1766

16 feb 16:34ReplicaEste oficial! CNI va demara, pentru a patra oară, procedura pentru reabilitarea și consolidarea Cazinoului din Constanța574
16 feb 01:26ReplicaTaxele în Agigea rămân la nivelul celor din 2018522
Vremea
-1°-1° - -1° sâmbătă, 16 februarie 2019
cer seninUmiditate: 97%
Vânt: 2.62 m/s din VNV
Presiune: 1038.79 milibari

Loto
6/492320314649
5/4071826373822
joker31527414319
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 feb 00:00SportAtalanta - Milan: 1-3. Gol senzațional, marca Piatek

AC Milan a învins-o pe Atalanta într-un meci în care s-au marcat 4 goluri fabuloase. Fostul coleg al lui Ionuț Radu...34

17 feb 00:00SportBarcelona - Valladolid 1-0. Lionel Messi a marcat singurul gol

FC Barcelona s-a impus cu scorul de 1-0 pe teren propriu, în fața celor de la Valladolid. Lionel Messi a adus victoria...28

17 feb 00:00SportCFR Cluj - Astra: 1-1

Echipa lui Costel Enache a plecat cu un punct mare din Gruia, mai ales că a jucat încă din minutul 30 cu un om în...43

16 feb 00:00SportGol fabulos marcat de Nicolae Stanciu în duelul cu Reghecampf!

Nicolae Stanciu a marcat primul său gol într-un meci oficial pentru pentru Al Ahli. Mijlocașul român a înscris cu o...176

Local
16 feb 02:29LocalDacă vedeți acest tânăr, sunați urgent la Poliție

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Abdurașit Hakan, în vârstă de 20 de ani, din municipiul...2092

16 feb 02:33LocalBărbat din Tulcea, condamnat la Constanța pentru mai multe furturi

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, la data de 14 februarie a.c., împreună cu polițiști din cadrul...462

16 feb 01:55LocalAGRESOR PRINS LA VALU LUI TRAIAN ÎN 20 de MINUTE! Parcursese circa 600 de metri

Un individ, identificat ca Nicolae Neagu, a pătruns într-o gospodărie din localitatea Valu lui Traian, iar când a...3418

16 feb 02:35LocalAmenzi de aproape 50.000 de lei, date într-o singură zi de Poliția Locală

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat, joi, 14 februarie a.c., 218 amenzi...536

16 feb 02:38LocalCăutat de autoritățile din Grecia, prins la Constanța

Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru...428

16 feb 02:22LocalPrins la volanul unui autoturism cu numere de înmatriculare false

La data de 14 februarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Albești au identificat un bărbat, în...402

16 feb 02:35LocalDosare penale pentru furturi din supermarket

La data de 14 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție au identificat o femeie, în vârstă de 61 de...341

16 feb 02:36LocalSexagenară prinsă de polițiștii constănțeni cu țigări netimbrate

La data de 14 februarie a.c., o patrula mixtă formată dintr-un polițist al Secției 3 Poliție și un jandarm din...405

16 feb 02:23LocalMandat pus în executare de polițiștii constănțeni

Vinei, 15 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Ovidiu au identificat un bărbat, în vârstă de...431

16 feb 02:21LocalAMBULANȚĂ PRIVATĂ, implicată într-un accident la Ovidiu

Un accident rutier soldat cu o persoană rănită a avut loc, în dimineața zilei de vineri, 15 februarie a.c., în...2461

Politică
16 feb 02:00PoliticăCutremur în justiție: dosar penal pentru procurorul general, Lazăr

O nouă bombă bubuie în justiție, iar procurorul general al României, Augustin Lazăr, intră în malaxorul Secției...953

16 feb 02:32PoliticăDecebal Făgădău: RAEDPP trebuie să intre într-o perioadă de stabilitate!

Consilierii locali municipali s-au întrunit, vineri, 15 februarie a.c., într-o ședință de îndată, în cadrul...956

16 feb 02:37PoliticăLucrări de reabilitare și asfaltare pe mai multe străzi din Mangalia

Primăria Municipiului Mangalia a demarat, recent, un proiect de reabilitare și asfaltare pe mai multe străzi din...934

16 feb 01:50PoliticăKovesi, INCULPATĂ în MOD OFICIAL: „Am calitatea de suspect. Am cerut recuzarea procurorilor“

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, la ieșirea de la audierile din Secția pentru Investigarea...1934

16 feb 01:48PoliticăPrimăria caută consultanță pentru a recupera terenurile din dosarul Retrocedărilor

După decizia definitivă din dosarul retrocedărilor, Primăria caută servicii de consultanță, să ia inapoi...1049

16 feb 01:41PoliticăBugetul României pentru 2019 a fost ADOPTAT

Printre prevederi sunt şi amendamente controversate, precum reducerea banilor pentru serviciile de informaţii pentru...648

16 feb 02:27PoliticăPrimăria Năvodari acordă, și în acest an, tichete sociale de Paște!

Primăria Oraşului Năvodari anunţă persoanele interesate că începând de luni, 18 februarie a.c., persoanele...604

16 feb 02:27PoliticăCarmen Iohannis, cu baticul pe cap la Parchetul General!

Soția președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a fost audiată la începutul săptămânii la Parchetul General,...750

16 feb 02:34PoliticăSenatorul Tit-Liviu Brăiloiu propune creşterea vârstei de pensionare la militari. Vezi reacţia sindicatelor

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor susţine că recent, în pregătirea campaniei...884

16 feb 02:22PoliticăSe angajează la Serviciul Dezvoltare și Management Proiecte al Primăriei Constanța

Primăria Municipiului Constanţa organizează concurs la sediul din bd. Tomis, nr. 51, pentru ocuparea unei funcţii...366

Monden
16 feb 00:00MondenEUROVISION 2019: Finala va area loc duminică. Câştigătoarea de anul trecut, Netta, printre invitaţi. Lista completă a concurenţilor

Finala selecţiei naţionale pentru ediţia de anul acesta a concursului muzical Eurovision va avea loc duminică...209

16 feb 00:00MondenHaddaway, solistul care a spart topurile cu „What is Love“, s-a distrat pe rupte în Vama Veche

Vă vine să credeți ori nu, în timp ce starurile autohtone umplu Mamaia până la refuz, vedetele internaţionale...251

16 feb 00:00MondenCând începe „Cântă acum cu mine“ şi ce personaj excentric se află în juriu

Gata, e oficial! PRO TV a anunţat data de începere a show-ului "Cântă acum cu mine", concurs de muzică şi...263

16 feb 00:00MondenConcert extraordinar Cezar Ouatu, dedicat femeii

Cezar Ouatu, interpretul care a fost aplaudat în picioare de Robbie Williams și Simon Cowell, va susține un concert...194

16 feb 00:00MondenCântăreaţa Katy Perry şi actorul Orlando Bloom s-au logodit, de Valentine's Day

Cântăreaţa Katy Perry şi actorul Orlando Bloom s-au logodit joi, de Valentine's Day, după o relaţie cu suişuri...210

16 feb 00:00MondenUn actor de origine română va juca în producţia Netflix „The Devil All the Time”, în locul lui Chris Evans

Chris Evans, celebru pentru franciza de succes cu supereroi „Căpitanul America/Captain America”, va fi înlocuit...233

16 feb 00:00MondenBrad Pitt produce un documentar despre regretatul star rock Chris Cornell

Un documentar despre starul rock Chris Cornell, solist al trupelor Soundgarden şi Audioslave, care s-a sinucis în mai...175

16 feb 15:50MondenEfectul „Oh, Ramona!”, în noaptea premierei de gală: „Îţi dă sentimentul că vrei să fii acolo”

Efectul „Oh, Ramona!” în noaptea premierei de gală a umplut spaţiul dintre senzaţia lucrului împlinit cu”un...201

16 feb 00:00MondenAcademia de film, aspru criticată de celebrităţi înainte de gala Oscar: Peste 50 de vedete au semnat o scrisoare deschisă

Actorii George Clooney, Brad Pitt şi Robert de Niro se numără printre vedetele de la Hollywood care au criticat...195

16 feb 00:00Monden'Alita' şi 'Isn't It Romantic', noile propuneri ale cinematografelor din SUA

Filmul de science-fiction 'Alita: Battle Angel' şi comedia 'Isn't It Romantic' sunt principalele premiere ale acestui...196

Mapamond
16 feb 00:00MapamondAleksandr Gruşko: Intensificarea activităţii NATO în Marea Neagră agravează situaţia în materie de securitate

Intensificarea activităţii NATO în Marea Neagră agravează situaţia în materie de securitate, a declarat vineri...206

16 feb 00:00MapamondVladimir Putin: State absolut independente nu există în lume

Preşedintele rus Vladimir Putin a apreciat vineri, în finalul întâlnirii sale cu omologul său belarus Aleksandr...236

16 feb 00:00MapamondSpania: Premierul Sanchez convoacă alegeri legislative anticipate pentru 28 aprilie

Şeful executivului socialist spaniol, Pedro Sanchez, a anunţat vineri convocarea de alegeri legislative anticipate...179

16 feb 00:00MapamondSUA: Bill Barr a fost confirmat în funcţia de procuror general

Procurorul general al Statelor Unite desemnat de Donald Trump, Bill Barr, a fost confirmat joi în această funcţie de...176

16 feb 00:00MapamondVenezuela: Reuniune a Grupului de la Lima, pe 25 februarie, la Bogota

Grupul de la Lima se va reuni pe 25 februarie la Bogota pentru a confirma sprijinul acordat opozantului Juan Guaido,...206

16 feb 00:00MapamondTrump va declara "urgenţă naţională" pentru a finanţa zidul de la frontieră

Preşedintele american, Donald Trump, va declara "urgenţa naţională" pentru a obţine finanţarea zidului pe care...194

16 feb 00:00MapamondIranul este mai "destabilizator" decât Coreea de Nord, consideră Mike Pompeo

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a justificat joi diferenţa de tratament rezervată Iranului şi Coreei de...176

16 feb 00:00MapamondBrexit: Theresa May pierde în Camera Comunelor votul asupra moţiunii ce îi reconfirma mandatul de negociere cu UE

Parlamentul britanic a respins joi seară o moţiune prin care premierul Theresa May a dorit să obţină din partea...204

16 feb 00:00MapamondSUA: Senatul aprobă acordul bugetar pentru a evita un nou "shutdown"

Senatul american a aprobat joi cu o largă majoritate compromisul bugetar negociat pentru a evita un nou blocaj al...210

16 feb 00:00MapamondPrezenţa unor drone a cauzat suspendarea zborurilor pe aeroportul internaţional din Dubai

Avioanele care urmau să decoleze vineri dimineaţă de pe aeroportul internaţional din Dubai au rămas temporar la sol...198

Sănătate
15 feb 03:20SănătateSpitalul de Pneumoftiziologie Constanța s-ar putea extinde. Bani sunt, cu birocrația este mai greu!

Anul trecut, Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța a fost la un pas să realizeze un proiect de extindere, însă,...556

12 feb 00:51SănătateSiropul de tuse EURESPAL, RETRAS DE PE PIAȚĂ!

Eurespal, un medicament împotriva tusei pe care medicii îl recomandă inclusiv copiilor, sub formă de sirop și...1142

11 feb 23:15SănătateEPIDEMIE. Numărul bolnavilor răpuși de GRIPĂ, în creștere alarmantă! Încă un mort la Constanța!

Numărul bolnavilor care decedează și în cazul cărora este confirmată prezența virusului gripal crește de la o zi...2358

6 feb 00:12SănătateÎncă doi bolnavi RĂPUȘI de GRIPĂ la Constanța!

Este vorba despre un bărbat de 51 de ani, fără condiții medicale preexistente, nevaccinat antigripal, care a murit...2997

5 feb 00:13SănătateNoi centre de zi pentru copiii cu dizabilităţi, în judeţul Constanţa!

Ajutor considerabil pentru părinții și copiii cu dizabilități! Aceștia nu vor mai trebui să vină tocmai în...1485

4 feb 23:42SănătateUn nou aparat modern va fi folosit de pacienții din cel puțin patru județe, prin care și Constanța

Spitalul Judeţean din Galaţi a fost dotat cu un aparat modern de tratare a cancerului, care va fi folosit de zeci de...1292

2 feb 05:15SănătateTestare GRATUITĂ pentru CANCERUL DE COL UTERIN, la Constanța

Direcția de Sănătate Publică le anunță pe constănțence că în perioada ianuarie – martie 2019 au...2198

2 feb 12:44SănătateCâștigătorul celebrei TOMBOLE organizate de o clinică din Constanța a fost desemnat!

Vineri după-amiază, la ora 16,00, într-un cadru festiv, la sediul Clinicii CERMED din municipiul Constanța a avut...1987

2 feb 02:31SănătateINSP: 30 de cazuri noi de rujeolă, înregistrate în ultima săptămână

Un număr de 30 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în opt judeţe şi în Bucureşti, în perioada 28 ianuarie -...729

1 feb 00:00SănătateINCONȘTIENȚI! În plin scandal de EPIDEMIE de gripă au apărut panouri anti-vaccinare în mai multe orașe din țară

Panouri anti-vaccinare au fost amplasate în mai multe localităţi din ţară, miercuri, chiar în ziua în care...953