REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Partidul lui Tăriceanu le suflă în ceafă: Organizaţia PSD Constanţa, debusolată după „trânta” cu Dragnea

Partidul lui Tăriceanu le suflă în ceafă: Organizaţia PSD Constanţa, debusolată după „trânta” cu Dragnea

Replica API 3 februarie 2018 | 00:26 673

Organizaţia se resimte după “puciul” Tudose

Organizaţia se resimte după “puciul” Tudose

Social-democraţii constănţeni preferă, în această perioadă, poziţia struţului, cu speranţa că Liviu Dragnea “uită” de ei sau “iartă” socoteala greşită pe care liderii judeţeni au făcut-o atunci când au transmis mesaje de susţinere pentru fostul premier Mihai Tudose. Dragnea a avut însă grijă ca în Guvernul Dăncilă să nu mai fie nici un constănţean; la fel, nici o altă organizaţie care pactizase cu Tudose, înainte de demisie, nu a mai primit posturi. În conjuctura dată, nici nu e de mirare că momentul a fost speculat de alţii, care şi-au adjudecat, chiar ieri, un post dintr-o instituţie importantă din judeţul Constanţa: Agenţia pentru Protecţia Mediului.

Luni de zile s-a străduit conducerea PSD Constanţa să „scape” de fostul director al Agenţiei de Mediu: Monica Zaharia. După „lupte seculare”, au izbândit, în decembrie 2017. Fostul primar al oraşului Hârşova, fost pedist devenit pesedist, Tudorel Nădrag a fost instalat pe funcţie. Nu s-a bucurat prea mult de reuşită: vineri a fost semnat ordinul de eliberare din funcţie a acestuia, respectiv de înlocuire cu Celzin Latif.

Dacă la prima vedere se poate comenta că el este al UDTTMR-ului, fiind membru al acestei uniuni, iată că surse din rândul tătarilor ne-au declarat că funcţionarul Celzin Latif „a primit şi sprijinul ALDE” pentru a fi „uns” la APM. Comentariul poate fi privit cu toată încrederea, mai cu seamă că cel care a semnat documentul în favoarea lui Celzin Latif este şeful Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Viorel Toma (lider ALDE).

Mai precizăm că Celzin Latif este de peste 17 ani în administraţia publică locală şi a plecat la APM prin detaşare. „Am lucrat la Primăria Constanţa, apoi la Primăria Ovidiu, şef serviciu impozite şi taxe. La Mediu este un domeniu nou pentru mine, dar cred că voi face faţă cu brio acestei provocări”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Celzin Latif. Tot el fusese vehiculat, în urmă cu câteva luni, ca înlocuitor al lui Levent Acoium, subprefect. Dar n-a fost să fie.

În afară de acest caz particular, este interesant de comentat şi cum au gestionat social-democraţii alte posturi de conducere de la nivelul instituţiilor deconcentrate sau companii de stat. Astfel, ca urmare a înţelegerilor cu ALDE, încă de când era ministru al Transporturilor Felix Stroe (preşedintele PSD Constanţa), la conducerea RADIONAV a revenit Vlad Stănculescu (cu susţinerea ALDE). Se întâmpla în luna ianuarie a acestui an.

Cu o lună înainte (decembrie 2017), tot când Constanţa avea ministru la Transporturi, la şefia Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) era desemnat Dan Momescu, cu susţinerea de la ALDE. Dan Momescu nu este însă un străin în Portul Constanţa, el fiind comandant şi angajat de ani de zile la Autoritatea Navală Română - Vassel Traffic System.

Amintim că, potrivit unor surse, Momescu şi-ar fi dorit post de conducere la nivelul ANR, însă acest lucru nu a fost agreat de PSD. În schimb, funcţia de conducere de la nivelul ARSVOM (instituţie din subordinea Ministerului Transporturilor) a devenit „liberă” odată cu demiterea lui Daniel Manole, după incendiul de la bordul navei Hercules din data de 26 octombrie. S-a stabilit că incendiul a fost cauzat de o „eroare umană”.

Ce îi rămâne PSD-ului? Ei bine, „bucuria” de a avea, de dată recentă (31 ianuarie 2018), un funcţionar din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, promovat în conducerea Agenţiei Nucleare şi pentru Deşeuri Radioactive din cadrul Ministerului Economiei. Este vorba despre Ivonne Saghiu care, având în vedere noua funcţie, s-a suspendat din postul de şef al Protecţiei Mediului din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.

Pe de altă parte, PSD merge în continuare „pe mâna” unor liberali (chiar dacă ei au dat de înţeles că sunt traşi „pe linie moartă” în PNL) în instituţii precum Administraţia Canalelor Navigabile (preşedinte al Consiliului de Administraţie) şi la CERONAV – Ovidiu Cupşa; Oil Terminal – Sorin Ciutureanu. La conducerea Direcţiei Agricole, PSD a mizat pe Iulia Bruchental, însă amintim că ea a fost, multă vreme, membru PNL.

Interesant de precizat că PSD are un om 100% pesedist instalat la conducerea unei instituţii, numai că respectivul are un „defect”: nu a fost numit pentru că aşa a vrut organizaţia de la Constanţa, ci pentru că e “în tandreţuri” cu şefii de la centru. Vorbim despre Horia Constantinescu, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa.

De altminteri, acum câteva săptămâni, existau discuţii într-un anumit cerc social-democrat ca el să preia postul de prefect. Nu de alta, dar actualul prefect, Ioan Albu, fost director al Direcţiei Agricole, este “un pic” provenit de la PNL. Numai că el are susţinerea unui senator de seamă al PSD Constanţa, Nicolae Moga.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atat de idioti au ajuns constantenii?
1
0
Celzin este foarte capabil
3
9
Tovarasi la anu vom avea un guvern mai mare si mai frumos..
6
0
De ce nu isi oameni psd ul, nuzic ei ca sunt cel mai mare partid , cel mai mare la ce?
3
1
Hai ne lasati cu Horia..
4
0
Mai bn isi sufla in cur reciproc
9
1
Multumim psd, avem la putere oamenii
8
6
Psd guverneaza de peste 1 an si la coducerea portului este un individ din Galati, numit de Ciolos si manipulat de gasca Basista. Cta nu are un psd ist capabil sa conduca portul. Rusine PSD.
20
4
Dupa ce te-ai ocupat de impozite, te oxupi de mediu!!!? Experienta maxima.
23
3
Bravooo ati castigat, nici oameni nu sunteti in stare sa i puneti , da pai cum plm sa conduceti o tara. Penibili
17
3
Este ok pentru toti psdisti constanteni ca dupa ce am castigat alegerile tot judetul sa fie condus numai de oamenii opozitiei si ALDE. La viitoarele alegeri pula sa mai alergam prin campanii sau sa ne votam candidatii, stam acasa linistiti si vedem la televizor ce se mai intampla. Despre noul sef la APM numai de bine, sunt curios cand intra la puscarie in primele 6 luni sau mai repede asa cum a facut profesorul Zevri. Mai papagalule cum sa faci fata cand ai cel mai greu judet din tara si o sa aprobi toate prostiile sau hotiile celor de sub tine. Multe Succesuri!
21
4
Tariceanu, ala care a vandut Romania cand era prim ministru?
31
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614