REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Patronii complexului Mera construiesc la Neptun unul din cele mai mari parcuri acvatice din Europa

Patronii complexului Mera construiesc la Neptun unul din cele mai mari parcuri acvatice din Europa

Replica API 22 noiembrie 2019 | 00:00 2307

Investiție de zeci de milioane de euro

Investiție de zeci de milioane de euro

Patronii complexului hotelier Mera vor demara în primăvara anului 2020 construcția unui parc de distracții în stațiunea Neptun. Informația prezentată în premieră de Replica încă din aprilie 2019 a fost acum confirmată și de publicația Profit.ro, potrivit căreia investiția din sudul litoralului ar urma să fie cel mai mare parc acvatic din România și unul din cele mai mari din Europa. Hotelierii nu au dorit să dezvăluie valoarea investiției, dar surse de pe piață o evaluează la câteva zeci de milioane de euro. Parcul ar urma să fie gata în 2024.

Familia Movileanu, care controlează hotelurile Mera din sudul litoralului, va începe în primăvara anului viitor, la Neptun, lucrările de construcție la cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa, potrivit profit.ro. Proiectul se va întinde pe 37 de hectare și va conține aquapark, un râu, spații comerciale, ”vulcani”, zone de agrement și un hotel cu 200 de camere.

Cel mai mare investitor din sudul litoralului

Dacă în urmă cu 5-6 ani nimeni pe litoral nu știa de familia Movileanu din Mioveni, aceasta a ajuns ca, în ultimii ani, să dețină în sudul litoralului peste 900 de camere de hotel, toate proaspăt renovate. În 2014, o firmă absolut anonimă în lumea turismului, Atlas Apliance Solutions din Mioveni, a cumpărat de la THR Marea Neagră 2 hoteluri și 28 de vile din Venus, punând bazele grupului Mera, care avea să devină cel mai mare investitor din sudul litoralului. Familia Movileanu a dezvoltat la Venus un proiect de 12 milioane de euro, luând astfel naștere complexul Mera, cu 1.200 de locuri de cazare.

Parc de 37 de hectare

În 2016, familia Movileanu a cumpărat de la Josef Goschy hotelurile Onix și Safir din Cap Aurora, cu 345 de camere, clasificate la două stele. Hotelurile arătau așa cum și erau de fapt - construcții din anii '80, nemodernizate și neutilate între timp, dar funcționale. Și acestea au fost modernizate și redeschise, iar acum grupul Mera operează, în total, peste 900 de camere de hotel pe litoral. Acum, familia Movileanu surprinde din nou, cu un proiect uriaș, care se va întinde pe o suprafață de 37 de hectare, adică de 2,5 ori mai mare decât parcul Cișmigiu din București, și va fi cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa, potrivit Mihaelei Surin, directorul executiv al Mera Hotels.

Proiectul începe în 2020 și va fi finalizat în 2024

Parcul va fi construit la Neptun, la marginea șoselei naționale către Mangalia, pe partea dreaptă în sensul de mers către sud. În interiorul acestui parc, va fi amenajat, pe 12 hectare, un aqua park cu tobogane și piscine. Acestuia i se va adăuga un râu preistoric, care va arăta exact ca cele din desenele animate, dar și ”vulcani” și diverse forme de relief. Vor fi construite baruri, restaurante, spații comerciale și zone pentru spectacole. De asemenea, în parc va fi ridicat și un hotel cu 200 de camere, de patru sau cinci stele. Mihaela Surin nu a dorit să dezvăluie valoarea investiției, dar surse din piață o estimează la multe zeci de milioane de euro. Construcția va începe în februarie-martie anul viitor și prima fază a proiectului se va încheia în mai 2022. Faza a doua, în care va fi construit hotelul, se va derula în intervalul 2022-2024.

R.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/o-firma-din-arges-investeste-intr-un-parc-de-distractii-la-mangalia-386879/

foto: Christian Tour

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Omul cauta recreere si este o investitie ce va aduce dispozitia de care turistul are nevoie pentru xa Statiubea Mamaia a devenir cartier, o aglomeratie de cobstructii ....
0
0
Recomand ziarului Replica sa inchida rubrica de comentarii asa cum au facut-o toate ziarele nationale, sa nu mai citim toate frustrarile si tampeniile izvorate din mintile bolnave ale cimpanzeilor.
9
3
Cat de cimpanzei sunt unii de mai jos. Gigi, esti prost la fel ca unul de la serifii stelari.Intereseazate unde construieste si dupa aceea mananca cacat. Iar pentru Silvan, si tu sa ai parte de ceea ce ii doresti omului, iar babuinul care recomanda Bulgaria, dute tu acolo, nespalatule. Ce ai dracu sunteti, va roade invidia, hai sictir babuinilor.
5
3
Intai face hotelul , spatiile comerciale , si apoi se ia cu vorba , si cam atat
9
1
Nu cred ca va fi eficient. Anticipez ca va da faliment foarte repede.
8
13
patronii ulii! Ba bouarilor,ati defrisat toti platanii,castanii din cap aurora,in venus mizeria aia de mera este falimentara si acum distrugeti paduricea ce a mai ramas in neptun. Faliment din inima!asta sa aveti! Ba romanilor,vreti betoane,flex,preturi imense,mincare stricata,veniti la mera.Vreti conditii decente,verdeata,inca 50 km in Bulgaria!
7
15
La bifurcatie Neptun pe partea stanga cand te duci spre Constanta!se stie de mult timp.Nu are nici o treaba cu Comorova.E pe partea cu campul!
14
4
brava,aduceti banii in tara si investiti ,sa mearga economia si sa create locuri de munca.
18
3
in 2004 a plecat de jos, acum invart milioane de euro, asa afacere as vrea orcine, dupa ceva cautari, saracii astia au contracte cu statul roman, fonduri europene, ahaaa, mafioti
13
6
Ne intereseaza unde anume, e vorba totusi de 37 ha!!!! In Comorova? L-ati blamat pe Iorgus...si fara alte comentarii.
5
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108